De blå grotter
Kalamaki stranden
Banana Beach
De blå grotter
Cameo øen
Laganas hovedgade
Laganas stranden
Agios Nikolaos
Kalamaki strand
Alykanas stranden
Cape Keri
Agios Sostis
Marathonisi
Marathonisi
Zakynthos by
Laganas stranden
Anafonitria klostret
Zakynthos by
Zakynthos by
Grotter langs kysten
Grotter langs kysten
Navagio strand
St. Nicholas Beach og Banana Beach
St. Nicholas Beach og Banana Beach
Keri fyrtårn
Agios Nikolaos
Makris Gialos stranden
Porto Vromni stranden
Korithi
Porto Roxa strand
Porto Roxa
Trapper ned til de blå grotter
Xigia strand
Zakynthos by
Zakynthos by
Marathonisi
Grækenlands ferieparadis

SEVÆRDIGHEDER PÅ ZAKYNTOS

Oplev Grækenlands ferieparadis med et hav af skønne oplevelser for både store og små

Zakynthos er kendt for sine frodige, grønne områder og rå klipper, der står i kontrast til det klare, azurblå hav og de kridhvide sandstrande. Læs med her, hvor vi giver vores varme anbefalinger til, hvad du skal opleve på din ferie.  

Læs mere

Karette-skildpadden 

Når du besøger Zakynthos, må du ikke snyde dig selv for at opleve de sjældne Karette-skildpadder, som især holder til i Laganas-bugten. Der er størst mulighed for at stifte bekendtskab med dem fra maj til august, hvor de benytter stranden som ynglested. Mange besøger Zakynthos netop for at opleve disse smukke og sjældne havskildpadder, som altså ikke er så sjældne her på øen. Tag med på en af de arrangerede bådture eller lej selv en cykelbåd og udforsk livet under havets overflade med snorkeludstyr, hvor der er god chance for at spotte de de smukke skildpadder.  
Spørg endelig vores rejseledere til råds om, hvor og hvornår der er størst chance for at opleve skildpadderne. De kan også være behjælpelige med at etablere kontakten til en af de lokale bådturs-firmaer.  
I Århus Charter støtter og følger vi selvfølgelig de lokale regler, der beskytter den fredede dyreart, og vi beder vores gæster om det samme.  

Rejser til Zakynthos - havskildpadde af sand i Laganas bugten

Skopos 

Skopos er et lille bjerg, der ligger bag Kalamaki. Tag kondiskoene på, og gå en tur op på toppen. Her venter den skønneste udsigt over Laganas bugten og havet. På turen derop kommer du forbi ruinerne fra den lille smukke kirke, Panagia Skopiotissa. Kirken blev bygget under antikken og var dedikeret til den græske jagt- og naturgudinde, Artemis. Selvom man ikke kan komme ind og se kirken i dag, kan man sagtens forestille sig, at den har ligget smukt her med udsigten over havet.  
Der er en rute, du kan følge for at komme op på toppen af bjerget. Ruten er ikke svær, og den kan klares af de fleste. Vi anbefaler, du går turen tidligt eller sidst på dagen, så du undgår timerne, hvor der er varmest. Husk også at medbringe rigeligt med vand! 

Rejser til Zakynthos - Panagia Skopiotissa kirken - skopos

Marathonissi – skildpaddeøen 

Skildpaddeøen har fået sit navn, fordi den ligner en skildpadde. Den lille, private ø var frem til 2. verdenskrig beboet, men i dag er der ingen faste indbyggere. Øen får dog jævnligt besøg af Karette-skildpadden, som tager herud for at yngle.  
Sejl herud og tag en dukkert i det skønne, krystalklare vand. Hvis du lejer en båd selv, kan du sejle rundt om øen og se de små sandstrande og grotter. Du skal dog være opmærksom på ikke at sejle ind over de markerede bøjer, der ligger i vandet.  

Rejser til Zakynthos - Marathonissi - skildpaddeøen

Keri-grotterne 

Keri-grotterne ligger på den sydvestlige del af Zakynthos langs Marathia Cape. Langs kysten ligger en masse grotter, som man kun kan komme ind til, hvis man sejler. Nogle grotter kan du kun svømme ind i, mens andre er så store, at en hel båd kan komme herind. Et besøg i Keri-grotterne er en hel unik oplevelse, som man kun kan få ganske få steder i verden. Omgivelserne er fantastiske, og havet indbyder til en svalende dukkert. Hvis du kan lide at snorkle, kan vi også varmt anbefale dig at medbringe snorkleudstyr og gå på opdagelse under havets overflade. 

Rejser til Zakynthos - grotter på Zakynthos

Cameo-øen

Cameo-øen er det næstmest fotograferede sted på Zakynthos efter skibsvraget på Navagio stranden. Øen bliver også kaldt bryllupsøen på grund af sin meget smukke lokation og fordi det tidligere var her man afholdt de største fester på Zakynthos. I dag huser øen den skønneste strand og en strandbar, hvor man kan tage sig en pause fra solen. Det er muligt at gå herud via en træbro fra Laganas, og man betaler for adgang ved indgangen til øen.  

Rejser til Zakynthos - Cameo øen

Udsigtspunktet Bohali

På toppen af bjerget, bag Zakynthos by, ligger den lille landsby Bohali. Herfra har man den smukkeste udsigt over Zakynthos by og havn - særligt ved solnedgang eller efter mørkets frembrud, når Zakynthos og bugten bliver oplyst, er udsigten særdeles flot. I Bohali kan du gå en tur i byens små, krogede gader og finde dig til rette på en af de hyggelige tavernaer. Du kan også gå forbi byens lille kirke, Zoodos Pigi, der er pyntet med unikke byzantinske ikoner. Afslut turen med et besøg i ruinerne fra det gamle venetianske slot. Herfra har du en smuk, 360 graders udsigt over hele Zakynthos.  

Rejser til Zakynthos - Udsigtspunkt Bohali over Zakynthos by

Aristeon 

Aristeon er navnet på Zakyntos’ ældste olivenoliefabrik. Fabrikken er en traditionel familievirksomhed beliggende i Lithakia, som man kan besøge, hvis man gerne vil opleve olivenolieproduktionen helt tæt på. Smag på den lækre koldpressede jomfruolivenolie og se, hvordan dele af ældgamle produktionsmetoder stadig anvendes i dag. 

Rejser til Zakynthos - olivenproduktion

Exo Chora 

I den lille by Exo Chora, i den nordvestlige del af Zakynthos, står øens ældste oliventræ (og egentlig også det ældste træ generelt).

Det siges, at træet er mere end 2000 år gammelt, og det har nu vokset sig så stort, at det ligner, der står to træer.

Træet står lige ved hovedgaden i Exo Chora, så det er ikke til at overse, hvis du lægger vejen forbi den lille by.  

Rejser til Zakynthos - Exo Chora - ældste oliventræ

Anafonitria 

Oplev øens ældste munkekloster. Anafonitria ligger på den nordvestlige del af Zakynthos, og blev grundlagt i det 15. århundrede, da øen blev besat af venetianere. Klostret er dedikeret til Jomfru Maria, og blev oprindeligt bygget til at forsvare sig mod udefrakommende trusler. Øens helgen, Skt. Dionysios, som også bliver kaldt tilgivelsens helgen, holdt til i klosteret i flere år i det 16. århundrede. I dag bor der ikke munke her mere, men klostret drives af den lokale præst og landsbyboere. Inde i klosteret kan man se nogle imponerende vægmalerier, som er mere end 500 år gamle. Udenfor er der desuden en dejlig have, og en lille lokal taverna.  

Rejser til Zakynthos - Anafonitria - ældste kloster

Skibsvraget på Navagio stranden 

Skibsvraget på Navagio stranden er Zakynthos klart største turistattraktion. Det store rustrøde skib ligger midt på den kridhvide sandstrand, omgivet af de stejle klipper, der indrammer bugten. Historien går på, at skibsvraget var et smuglerskib, der efter et voldsomt stormvejr, gik på grund her i 1980. Nogle siger også, at skibet smuglede cigaretter, hvilket gav anledning til, at de lokale straks gik på rov. Den eneste måde, hvorpå man kan komme ud til skibsvraget, er med båd. Turen dertil går langs de smukke, lyse klipper i det klareste blå vand, og undervejs har du udsigt til de imponerende grotter, som vandet har udhulet i klippesiderne. Skibsvraget er et smukt udflugtsmål, hvor du kan kombinere det spændende mysterium med et dyp i det indbydende, blå hav.  

Rejser til Zakynthos - Skibsvraget ved Navagio stranden

De blå grotter 

De blå grotter finder du mellem øens to spidser, Sinari og Keri, langs den nordvestlige kyst. Grotterne bliver kaldt de blå grotter, fordi vandet reflekterer helt specielt inde i hulerne. Disse fascinerende huler er blevet til, fordi klipperne gennem årene er blevet nedbrudt og udhulet af det smukke, azurblå vand.

Grotterne blev opdaget i 1897 af Antonio Komouto, og er i dag en af øens store turistattraktioner. Du kan opleve grotterne helt tæt på, hvis du tager med på en af de arrangerede bådture. 

Rejser til Zakynthos - de blå grotter

Water Village

Water Village er paradis for vandhunde, der elsker fart og rutsjebaner. Water Village er øens eneste vandland beliggende i Sarakinado, 4 km vest for Zakynthos by.

Her finder du vandrutsjebaner i alle størrelser for både børn og voksne, og der er også et område med hoppepuder og legeplads for de helt små.  

Rejser til Zakynthos - familievenlig