Børnevenlig strand
 Dimcay floden
 Dimcay floden

Rejser til Side

Oplev den charmerende ferieby på den sydlige Middelhavskyst i Tyrkiet.
Dobbeltværelse
Familieværelse
Hotellets egen strandbar
Hotellets egen strandbar
Hotellets egen strandbar
Hotellets egen strandbar
Hotellets egen strandbar
Hotellets eget strandafsnit
Børneklub
SideDream Family Club All Inclusive

Dream Family Club er et attraktivt 4-stjernet familiehotel med en fin beliggenhed uden for feriebyen Side. Hotellet danner de perfekte rammer om familieferien, hvor børnefamilien er i centrum og hotellet tilbyder præcis de faciliteter, der er brug for under ferien. Stedet består af velholdte bygninger i flere etager, som er placeret rundt om solterrassen, og Århus Charters gæster indkvarteres i den oprindelige afdeling af hotellet, i dag kaldet Dream Family Club

Der ingen priser i fremtiden
Se Hotel

En charmerende ferieby

Hold ferie i Side

Side byder på langstrakte sandstrande, skønt badevand og spændende kulturarv

Vi vil gerne byde dig velkommen til Side. En charmerende ferieby på den sydlige Middelhavskyst i Tyrkiet, som byder på langstrakte sandstrande, skønt badevand, spændende kulturarv, kulinariske oplevelser og tyrkisk gæstfrihed. Side er et skønt rejsemål for alle – ikke mindst for børnefamilien, der ønsker en afslappende ferie med aktiviteter for både store og små. Læs med herunder, hvor vi giver vores varmeste anbefalinger til, hvad du skal opleve på din ferie i Side.  

Feriestemning og spændende kulturarv  

Side ligger mellem byerne Antalya og Alanya, og er uden tvivl den mest charmerende ferieby på Tyrkiets sydkyst. Her mødes antikkens vingesus, skønne, brede sandstrande, azurblåt Middelhav, kulinariske oplevelser og tyrkisk gæstfrihed. Side by er bygget på antikke fortidslevn, ruiner og fiskerhuse. Byens hyggelige havnepromenade omkranser en hesteskoformet havn, der står præcis som for hundrede år siden, og alt dette bidrager til den helt specielle følelse af at stå midt i en historisk tidslomme. 
Når du rejser med Århus Charter til Side, kan du bo på Dream Family Club, som er et hyggeligt, 4-stjernet hotel i rolige omgivelser, lige udenfor Side by. Herfra går der flere gange om dagen minibusser ind til byen, som byder på hyggelige restauranter og butikker.  

Rejser til Side - strand i Side

Udforsk Side

Århus Charter har valgt det hyggelige og meget børnevenlige område, Side, der er en mellemstor ferieby med knap 10.000 fastboende indbyggere.  
Side by er bygget op omkring den lille havn for enden af den 1 km lange landtange, der udgør den gamle bydel. Hér er der noget for enhver smag, og de romerske søjler og ruiner kombineret med hyggelige restauranter, caféer og særprægede huse, giver en antik og charmerende stemning. Forestil dig at sidde og nyde en middag i solnedgangens skær med de historiske ruiner som kulisse på den ene side og havet på den anden, til lyden af levende musik. Det lyder skønt, ikke?  

Rejser til Side i Tyrkiet

Gå på opdagelse i Side Old Town

Side Old Town er den historiske bydel i Side, og bydelen er kendt for sine mange arkæologiske steder og historiske bygningsværker, herunder den gamle bymur, templerne for Apollo og Athena samt de romerske termiske bade. Gå en tur gennem de smalle, charmerende gader i Side Old Town, hvor gamle huse skaber en hyggelig atmosfære, og monumenter fra forskellige perioder i historien troner op. Her kan du finde mange restauranter, butikker og markeder, som sælger alt fra souvenirs til lokale specialiteter. Gå forbi den gamle bymur og Sides amfiteater, hvorfra du kan nyde en fantastisk udsigt over byen og Middelhavet. Du kan også besøge tempelruinerne for Apollo og Athena eller de romerske termiske bade, som er meget populære i området. 

Rejser til Side - den gamle by i Side

Shopping i Side

Sørg for at have lidt ekstra plads i kufferten, når du rejser til Side, for her kan du købe dig fattig i keramik, lækre krydderier, te, mosaiklamper, vævede tæpper, lædervarer, smykker, snabelsko og meget mere. 
Side Old Town er, med sine mange små, lokale butikker og markeder, det perfekte sted at gå på shopping tur, og du kan finde alt fra tøj og sko til kunsthåndværk og lokale delikatesser. Her er også mange caféer, kaffebarer og restauranter, hvor du kan slå dig ned og nyde en kølig drink eller en lokal specialitet.  
Udenfor Side Old Town finder du også et udvalg af shopping-centre og butiksstrøg med tøjbutikker, elektronikbutikker og supermarkeder, så du kan finde alt, hvad du måtte have brug for. Butikkerne ligger både i Sides centrum og langs strandpromenaden. Du bør være opmærksom på, at mange af butikkerne sælger kopivarer. Ligesom i den øvrige del af Tyrkiet er varer, der er produceret i landet, billige, mens importerede varer koster nogenlunde det samme som herhjemme.  

Rejser til Side - shopping i Side

Manavgat

Er du mere til internationale butikker og spisesteder, kan du tage en kort bustur til Manavgat og besøge Novamall. Novamall er et stort, moderne shoppingcenter med mange spisesteder og butikker med både lokale varer og mærker som Adidas og H&M. Du kan prutte om prisen i mange af Sides butikker og markeder, selvom der er prismærker på varerne. Det er dog ikke muligt at prutte om prisen i Novamall i Manavgat, hvor varerne er mærket med faste priser. Flere mærker, f.eks. Billabong, licensfremstilles i Tyrkiet, hvilket betyder at du kan købe disse varer til en væsentlig lavere pris her end herhjemme.  
I visse butikker kan du som turist også handle taxfree. Vi anbefaler, at du spørger personalet i butikkerne, hvilke regler der gælder for tilbagebetaling af momsen.  

Rejser til Side - Novamall i Manavgat

Natteliv i Side 

På trods af, at Side ikke er kendt for sit natteliv, kan du sagtens få en festlig aften ude. Sides natteliv byder både på barer og natklubber. Særligt i den østlige del af byen og på havnen findes et godt udvalg af barer. Ønsker du at tilbringe aftenen i roligere rammer, er der en bar på de fleste hoteller, som indimellem tilbyder musikunderholdning. Barerne i Side lukker normalt kl. 2 og natklubberne kl. 3.  
I Side kan du både købe lokalproduceret spiritus og importeret spiritus, som oftest er dyrere. Hvis du foretrækker den importerede spiritus, vil vi anbefale dig at nævne spiritusmærket for bartenderen. Ellers vil du som regel få serveret den lokalproducerede spiritus.  

Rejser til Side - Natteliv i Side

Oplev historiens vingesus

Side er kendt for sin historiske arv og smukke beliggenhed ved havet. Her mødes historiens vingesus med smukke sandstrande, azurblåt Middelhav, tyrkisk gæstfrihed og kulinariske oplevelser.  
Side blev grundlagt i det 7. århundrede f.v.t, og byen bærer præg af en turbulent historie, hvor magtherrer som diverse pirater, grækerne, romerne og byzantinerne har gjort deres indtog. Derfor har byen også meget at byde på - både historisk og kulturelt – bl.a. de mange smukke ruiner udenfor Sides originale bymur, som vidner om en travl handelsby, og det imponerende amfiteater i forlængelse af bymuren. Side har indtil for få år siden været en lille fiskerby uden turisme, og man har formået at bevare byens oprindelige charme trods flere turister.  

  

Rejser til Side - historiske ruiner i byen

Apollo og Athena

Templerne for Apollo og Athena er to historiske tempelruiner beliggende i Side Old Town. Templerne spillede en unik historisk rolle i Sides antikke historie, men er endt som ruiner til fordel for en byzantinsk kirke beliggende ved siden af templerne. Templet for Apollo kan dateres tilbage til 2. århundrede og er dedikeret til guden, Apollo, der var gud for solen, musikken og poesien i den græske mytologi. Templet for Athena er dedikeret til Athena, der var gudinden for viden, krig og bygningsværker i den græske mytologi. Også dette tempel er dateret tilbage til det 2. århundrede f.Kr. Templerne er i dag under restaurering, og er bestemt værd at besøge for alle kultur- og historieinteresserede, der vil opleve en bid af antikkens unikke historie og arkitektur.  

Rejser til Side - historiske ruiner

Gå naturens mageløse veje  

Omgivelserne omkring Side byder på mange muligheder for at nyde naturen, såsom vandreture i de omkringliggende bakker og skove, dykning i Middelhavet og besøg i nationalparkerne i nærheden.  Rejser du i højsæsonen anbefaler vi dog, at du går enten en tidlig morgen- eller aftentur grundet de høje sommertemperaturer.  

Rejser til Side - Nationalparken Oymopinar dam

Det tyrkiske køkken

Det tyrkiske køkken er et køkken, som er præget af sin placering mellem to kontinenter, og maden henter inspiration fra både Asien og Europa. Tyrkisk mad er kendt for sin mangfoldighed og smag, der kombinerer kraftfulde krydderier og traditioner fra bl.a. Middelhavskøkkenet, det mellemøstlige- og centralasiatiske køkken.  
Få en sund og nærende start på dagen på din ferie, og tag for dig i den tyrkiske morgenmadsbuffet, som ofte består af æg, peberfrugter, løg, tomater og kartoffel. Hvis du vil ud at spise, vil vi anbefale dig at bestille et udvalg af forretter og små hovedretter, som I kan stille midt på bordet og dele imellem jer.

Side har et hav af restauranter og madboder, så du får ikke svært ved at finde et sted at spise. Både i Side Old Town og langs promenaden kan du finde gode restauranter og streetfood, der tilbyder alt fra lokale specialiteter til internationale retter.  

Rejser til Side - det tyrkiske køkken
En charmerende ferieby

SEVÆRDIGHEDER I SIDE

Oplev en charmerende ferieby med spændende kulturarv.

Når du rejser med Århus Charter til Side, kan du bo på Dream Family Club, som er et hyggeligt, 4-stjernet hotel i rolige omgivelser, lige udenfor Side by. Herfra går der flere gange om dagen minibusser ind til byen, som byder på hyggelige restauranter og butikker.  

Når du rejser med os, har du mulighed for at tage med vores danske rejseledere på forskellige udflugter i løbet af ugen.  

Manavgat Vandfald  

Manavgat Vandfald er et vandfald i den sydlige del af Tyrkiet, beliggende ca. 4 km fra centrum af Side. Vandfaldet er med sine grønne, smukke omgivelser en af de mest populære seværdigheder i området - blandt turister såvel som lokalbefolkning. Dette populære udflugtsmål er omgivet af frodige skove og grønne områder, og du kan vandre langs vandfaldet, nyde den friske luft og udsigten. Du kan også tage med på bådtur på floden og opleve vandfaldet fra vand siden. Hvis sulten eller tørsten melder sig under dit besøg, kan du finde dig til rette på en af caféerne eller kaffebarerne omkring vandfaldet.  
Manavgat er også kendt for sit lokale marked, som finder sted et par gange om ugen. Markedet er forgrenet i byens gader og giver et godt indblik i det lokale hverdagsliv. Her kan du købe alt fra tyrkiske specialiteter, frugt og grønt til farverige smykker, lokalt håndværk og souvenirs.  

Rejser til Side - Manavgat vandfald

Aspendos-teatret  

Ca. 30 km nordvest for Side ligger det historiske Aspendos-teater. Teatret er bygget i det 2. århundrede f.Kr. og er særdeles velbevaret i dag, selvom det har gennemgået mange reparationer og restaureringer gennem årene. Aspendos-teatret er et af de mest velbevarede teatre fra antikken og det har plads til op til 15.000 tilskuere. Det store amfiteater, som omgiver Aspendos, har gennem årene huset adskillige kulturelle begivenheder, herunder koncerter, operaforestillinger og teaterforestillinger.  Også i dag bliver Aspendos-teatret brugt til afholdelse af koncerter og andre kulturelle begivenheder, og det er et must-see for alle kultur- og historieinteresserede. Rundturen i området er en smuk oplevelse i sig selv, og her kan du høre mere om teatrets historie og arkitektur.  

Rejser til Side - Aspendos teatret

Nationalparken Oymapinar dam  

Oymapinar dam er en storslået nationalpark i den sydlige del af Tyrkiet, beliggende ca. 50 km fra Side. Parken er omgivet af frodige skove, bakker og vandløb og det er muligt at give sig i kast med flere forskellige aktiviteter, herunder vandreture, mountainbiking og dykning. Oymapinar dam er en naturoplevelse i sig selv, og du kan opleve de skønne omgivelser fra vand siden, hvis du tager med på bådtur på dammen. Her er der også mulighed for at besøge de omkringliggende landsbyer og lære om de lokale kulturer og traditioner.  
Der er rig mulighed for at tilbringe tid i nationalparken – faktisk er det muligt at overnatte i området, hvis du vil have god tid til at udforske omgivelserne. Derudover tilbyder parken picnicområder og restauranter, hvor du kan finde dig til rette og nyde dette fantastiske åndehul.  

Rejser til Side - Nationalparken Oymapinar dam

Apollon Templet  

Apollon Templet er et historisk tempel beliggende i Side Old Town. Templet er dateret tilbage til det 2. århundrede, og det var dedikeret til guden Apollo, der er gud for solen, musikken og poesien i den græske mytologi. Udover, at det var et sted for ære og tilbedelse af Apollo, var templet et samlingspunkt i den antikke verden.  
I dag kan du opleve ruinerne fra det historiske tempel, og de seks søjler, der er tilbage, afslører antikkens imponerende arkitektur. Ansigterne oppe i toppen forestiller Medusa, som var en af gorgonerne i græsk mytologi. Ifølge myten bestod hendes hår af slanger, og når man kiggede hende i øjnene, blev man forvandlet til sten.  

Rejser til Side - Apollon templet

De Romerske bade i Side 

De romerske bade er en historisk bygning beliggende i Side Old Town. Badene er dateret tilbage til det 2. århundrede f. Kr., og består af flere store rum, der var dedikeret til forskellige formål. Der var for eksempel et stort bassin med varmt vand, et sted, hvor man kunne skylle sig, et sted til afslapning og et sted, hvor man kunne få massage. De romerske bade havde en væsentlig rolle i den antikke verden, da de både var stedet for afslapning og hygiejne, men også et sted, hvor man kunne lære nyt og diskutere forskellige emner. I dag er ruinerne fra badene et museum, hvor man kan komme på rundvisning og opleve antikkens arkitektur og historie helt tæt på.  

Rejser til Side - de romerske bade

Hamam 

Når du besøger Tyrkiet, er du næsten nødt til at opleve hamam, de tyrkiske bade. Badene er oplagte at besøge i starten af din sommerferie, for så lægger du grunden til en fin kulør, som holder længe. De tyrkiske bade tilbyder en skøn spa-oplevelse, hvor du først vil få en kropspeeling, som fjerner døde hudceller og herefter sæbe- og oliemassage.  

Rejser til Side - hamam

Bådtur 

Oplev Side fra vand siden, og tag med på bådtur. Der er mange muligheder for at sejle ud i det åbne Middelhav fra havnen i Side, og flere bådture tilbyder også sejlads ud til Manavgatfloden og badestops undervejs.  

Rejser til Side - bådtur

Pamukkale

Pamukkale er et spektakulært område, der strækker sig over flere kilometer og består af store, hvide kalkstensterrasser, der naturligt er blevet dannet gennem mange tusinde år. Overalt i området er der varme kiler med mineralvand, der efter sigende skulle have en helbredende effekt på både gigt- og irriteret hud. En af kilderne, Kleopatras bassin, er det mest berømte, og derfor skal du betale lidt ekstra for at bade her. Pamukkale er også på UNESCOs Verdensarvsliste.  

Rejser til Side - pamukkale

Selge 

Mellem Alanya og Side findes en frakørselsvej, der efter cirka 40 km munder ud i en spændende naturpark med ruiner efter en antik by og en velbevaret, romersk bro. Udsigten fra de snoede veje herud, er hele turen værd. 

Rejser til Side - Selge

Dimcay grotten 

Dimcay er en af verdens dybeste drypstensgrotter med dramatiske og utrolige formationer. Bjerglandskabet omkring grotterne er utrolig smukt og byder på fantastiske udsigter samt frodig natur.

Rejser til Side - Dimcay grotten

Perge 

Perge er en af de bedst bevarede romerske byer på sydkysten, ca. 1 times kørsel fra Side. I Perge kan du bl.a. finde udgravninger fra et badehus, et stadion teater og agora – et bytorv, og byen er utrolig spændende at besøge, hvis du er historieinteresseret. Det siges, at Apostlen Paulus har besøgt Perge på en af sine mange rejser.  

Rejser til Side - Perge

Alanya 

Oplev det pulserende Alanya, som ligger ca. 1 times kørsel fra Side. Alanya er særligt smuk at besøge i aftentimerne, når solen går ned over byen. Alanya byder på et væld af butikker, skønne restauranter, havneområde og smukke udsigter over byen, bjergene og Middelhavet. Vi gør opmærksom på, at mange af butikkerne i Alanya sælger kopivarer. 
  

Rejser til Side - Alanya
EN CHARMERENDE FERIEBY

De bedste strande i Side

Nogle af de længste og mest populære strande i Tyrkiet

Side har nogle af de længste og mest populære strande i Tyrkiet, og de fleste af dem er hvide sandstrande med klart, blåt vand og ren, blød sandbund. Strandene i Side er børnevenlige og ideelle til både afslapning og vandaktiviteter.  

I Side centrum har man skabt tre, mindre strande, der fungerer perfekt som afslappende åndehul i byen. De ligger på begge sider af byen og tilbyder både parasoller og liggestole.  

Side East Beach – den østlige strand  

Den østlige strand ligger i gåafstand fra Side centrum. Stranden har lidt grovere, gyldent sand, og vandet bliver hurtigt dybt. Til gengæld er der længere mellem liggestolene her, hvilket gør det lettere at finde sin egen lille plads på stranden. Den østlige strand ligger tæt på Side Old Town, og har ikke lige så mange faciliteter som den vestlige strand. Der er dog både mulighed for at prøve kræfter med vandsport og et fint udbud af restauranter, som du kan finde dig til rette på, når sulten melder sig.  
På den østlige side finder du også Seaside Beach Lounge, som er en strandlounge med en hyggelig restaurant og lækre, gratis liggestole.  

Rejser til Side - Side East Beach

Den vestlige strand

Den vestlige strand løber langs den charmerende strandpromenade, og har finkornet, gyldent sand. Sammen med Kumköy Beach er den vestlige strand næsten 10 km lang og relativt lavvandet, hvorfor den også regnes som den mest børnevenlige af Sides to strande. Her står liggestolene ret tæt, og de tilhører ofte den nærmeste bar eller restaurant, så de kan benyttes gratis, hvis du drikker eller spiser på restauranten eller baren. Strækningen der ligger tættest på centrum har flest restauranter, og her kan du nyde din frokost med udsigt over havet. På den vestlige strand tilbydes også vandsport i form af blandt andet jetski, og der er ferskvandsbrusere langs stranden, som du frit kan benytte.  

Rejser til Side - Side west beach

Kumköy Beach

Kumköy Beach ligger lidt længere væk fra centrum, og her er som regel lidt færre mennesker end på strandene i Side by. Kumböy Beach er en fin, hvid sandstrand med skønt, klart vand, som der er rig mulighed for at boltre sig i med diverse vandsportsaktiviteter.  

Rejser til Side - Kumköy beach

Colakli Beach

Colakli Beach ligger lidt nord for Side og er kendt for sine lange, brede strækninger og klare vand. Der er mange faciliteter på stranden, herunder vandsportsaktiviteter, solstole og parasoller.  

Rejser til Side - Colakli Beach

Vejret i Side

Side byder på skønt middelhavsklima med varme somre og milde vintre

Maj
Her er temperaturen mellem 20-25 grader, og selvom havet er noget køligere end i sommermånederne, vil det fortsat være behageligt at bade i.  

Juni - august
Sommeren i Side er varm og tør med temperaturer, der typisk ligger mellem 28-32 grader. Det bedste tidspunkt at rejse til Side afhænger af, hvad du vil opleve på din rejse.  Hvis du vil nyde solen, stranden og det varme badevand, er sommermånederne et godt tidspunkt at besøge Side.

September
Rejser du til Side i september, er du også næsten altid sikret en varm solferie. Her ligger temperaturerne på omkring 25-30 grader.

Oktober
Hvis du foretrækker mildere temperaturer, kan vi anbefale dig at rejse i maj og oktober. 

Læs mere
FAKTA

VÆRD AT VIDE OM REJSEN TIL SIDE

Flyvetid og transfer

Du lander i Antalyas lufthavn, Antalya Havalimani, der ligger ca. 13 km nordøst fra Antalya centrum. Vores bustransfer til Side tager en lille time, der er ca. 70 km. 

Valuta

I Tyrkiet anvendes tyrkiske lira, men i byerne kan der også benyttes Euro. 1 tyrkisk lira svarer til omkring 40-45 øre. Grundet inflationen i Tyrkiet varierer kursen af den tyrkiske lira, så det kan ofte betale sig at veksle eller hæve kontanter i en automat. 
De gængse kreditkort accepteres i de fleste butikker, restauranter og på mange større hoteller, men husk kontanter, når du handler på markederne.  
Hæveautomater og vekselkontorer findes i Side by, hvor man kan hæve både tyrkiske lira og euro. 

Transport

De lokale minibusser, dolmusser, fungerer som bybusser og er bekvemme til korte strækninger. Taxierne er gule og kører med faste priser. 

Aktiviteter

I Side er der rig mulighed for aktiviteter. Spørg endelig dine danske rejseledere til råds omkring nærliggende muligheder. 

OPLEV SIDE MED ÅRHUS CHARTER

Udflugter i Side

Oplev Side med vores danske rejseledere, der vil give dig personlige og uforglemmelige ferieoplevelser.

Tilmelding til udflugterne skal ske til Århus Charters rejseledere på rejsemålet eller via Århus Charters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne kan ikke bestilles online.

Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på, at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. 

Læs mere

Turkish Bath - Side

En af Tyrkiets mest kendte traditioner er det tyrkiske bad - også kaldet Hamam. Dette er en fantastisk start på ferien, men kan absolut også nydes undervejs. I det tyrkiske bad bliver kroppen forkælet og renset helt til det yderste, og man opnår maksimal afslapning.  Først og fremmest vil man i Tyrkisk Bad bydes på en dejlig tur i sauna og derefter direkte ind i de varme dampe i dampsaunaen, hvor man får mulighed for at finde ro og afslapning. Herefter vil man igennem 10 minutters peeling og 10 minutters skumbad opleve en forfriskende fornemmelse af helt ren og blød hud, så huden efterfølgende er ekstra klar til sol, og dermed også har lettere ved at blive brun. Efter denne dejlige omgang vil man nu have mulighed for at sidde lidt og afkoble, inden man vil få sig en lækker oliemassage på 20 minutter, som afslutter et dejligt Tyrkisk Bad.  Tidspunkt: Alle dage  Bemærkning: Denne oplevelse er uden dansk rejseleder.   OBS. Husk badetøj og badesko - Det er ikke muligt at låne/leje badesko, derfor er det vigtigt at dette husket hjemmefra   Ønsker du at prøve dette af, gøres det gennem din rejseleder.
bts
a

Velkomsttur til Alanya

Tag familien eller vennerne under armen og kom med ud på en unik tur i Alanya i de smukke aftentimer. Vi begynder turen med at køre om langs bjergsiderne, hvor i får den smukkeste udsigt ud over Alanya centrum og middelhavet. Vi gør stop ved terrasserne, som er en smuk udkigspost og et hyggeligt område som de lokale ofte besøger. Her kan I få taget nogle af feriens bedste billeder af byen, den grønne natur og Taurusbjergene. Herefter går turen mod Alanya centrum, hvor vi vil give jer et godt indblik i jeres muligheder, for at få dækket jeres shoppingbehov på bedste vis. Vi går samlet igennem de hyggelige gader i bazarområdet, hvor vi vil udpege nogle af Alanyas bedste restauranter for jer. Ved havnekajen venter en hyggelig båd på os, som vil sejle os ud på en eventyrlig og smuk aftentur. Vi sejler blandet andet forbi det røde tårn, Alanya borgen og nogle eventyrlige grotter. Undervejs sætter vi anker og nyder en skøn aftensmad ombord, mens solens stråler danser på bølgerne. Mens vi sætter anker er der selvfølgelig også mulighed for at bade. Smukkest er dog solnedgangen, som vi vil komme til at opleve fra sejlbåden, mens vi skåler med andre af vores danske gæster og hinanden.  Turen er placeret i starten af ugen, så i kan få lov at møde jeres medrejsende og lære hinanden og os rejseledere bedre at kende.
b

Buggy safari - Side

Kom med på tur med fart over feltet!  2 timer af kørsel i Dikmann området! med to små pauser.
q

Quad safari - Side

Kom med på tur med fart over feltet! 2 timer kørsel i Dikmann området! med to små pauser.
d
b

Dykning - Side

Her føler du dig i trygge hænder, da alle har sin egen erfarne dykkerinstruktør med til at hjælpe, lige meget om det er din første gang eller om du er mere erfaren. I sejler ud fra havnen i Side og tager mod et museum på havets bund!  Man får lov at dykke to gange og kan ind imellem dykkene snorkle rundt som det lyster. Der er en god mulighed for at udfordre sine grænser og tage hele familien med på bådtur.  Ved middagstid vil der blive serveret en let frokost på båden inden vi ved eftermiddagstid tager mod land igen.
p
m
båd

I Tyrkernes fodspor

På denne udflugt tager vi rejseledere dig med på en formiddagstur for at se den autentiske del af Side. Vi starter turen på en hyggelig lille café hvor vi skal spise en traditionel tyrkisk morgenmad, og her gå man ikke sulten derfra!  Efter vi er blevet godt mætte, skal vi besøge en lille lokal appelsinplantage, hvor de også har morbær, citron, mandarin, æble, pære og granatæbletræer til eget forbrug. Mens man vandrer rundt i den velduftende have, kan man nyde deres friskpressede juice enten af appelsiner eller granatæble.  Turen sidste stop går ind til det Antikke Side. Her vil vi sammen med en lokalguide fortælle om den lille by, hvis befolkning indtil for 20 år siden især levede af landbrug og fiskeri, men nu tiltrækker tusindvis af turister hver sommer. Ruinerne og de romerske søjler kombineret med hyggelige restauranter, caféer og særprægede huse, giver en charmerende blanding af historie og nutid.  Efterfølgende vil I få mulighed for at gå rundt på egen hånd, hvor det er ganske ufarligt at forvilde sig væk mellem kulørte souvenirboder, caféer og spisesteder og finde de stille gader, hvor traditionelle træ- og stenhuse med skyggefulde gårdhaver ligger gemt bag høje mure og blomstrende bougainvilleaer.
B
s
b

Byvanding i antikke Side

Side har meget at yde på og derfor inviterer vi jer med på en tur rundt i det antikke Side. Her vil vi sammen med en lokalguide fortælle om den lille by, hvis befolkning indtil for 20 år siden især levede af landbrug og fiskeri, men nu tiltrækker tusindvis ad turister hver sommer.  Ruinerne og de romerske søjler kombineret med hyggelige restauranter, caféer og særprægede huse, giver en charmerende blanding af historie og nutid.  Bag ruinerne gemmer sig en enormt spændende historie om de mange forskellige befolkningsgrupper, der har været forbi i årenes løb.  I vil efter byvandringen få lov at gå rundt på egen hånd, hvor det er ganske ufarligt at forvilde sig væk mellem kulørte souvenirboder, caféer og spisesteder og finde de stille gader, hvor traditionelle træ- og stenhuse med skyggefulde gårdhaver ligger gemt bag høje mure og blomstrende bougainvilleaer. Har man lyst til at spise noget lækkert aftensmad derinde, vil vi rejseledere hellere end gerne anbefale jer vores favoritter!
mrb

Manavgat River Bådtur

På denne tur sættes kursen vest på mod byen Manavgat, med sit første stop ved det smukkeste vandfald, hvor synet af det rindende smeltevand kan nydes, samt man kan få taget nogle smukke naturbilleder. Herefter går turen videre mod en stor tekstil-forretning, hvor der kan spares gode penge på en masse fint tøj.  Herefter venter en hyggelig træbåd på jer ved Manavgat-floden, som vil sejle jer ud på Manavgat-floden. På denne bådtur, sejler båden mod en udmunding i middelhavet, hvor der her vil blive serveret en frokost. Det vil også være her at I har mulighed for at bade i det kolde smeltevand, eller bade på den anden side af bredden hvor man finder det lunere middelhav.  I sejler efterfølgende mod Manavgat by, hvor I skal besøge byens store marked, som er regionens største. Her har I gode muligheder for at prutte om priserne af de mange tyrkiske specialiteter, souvenirs og tekstilvarer.  Inden I køres tilbage mod jeres hoteller, vil der være et stop ved regionens største moske som også ligger placeret i Manavgat. Her vil I få set et af de mest imponerende syn af håndmalede kakler og flotte minerater.  Tidspunkter: Torsdag  Bemærkning: Denne oplevelse er uden dansk rejseleder.  OBS: Drikkevarer til frokost er ikke inkluderet. Husk badetøj, kamera og solcreme.  Ønsker du at tilmelde dig udflugten gøres det gennem din rejseleder.
JS
JS1

Jeep Safari

Tag på en smuk og ikke mindst sjov Jeep Safari tur med en masse vind i håret. Denne tur foregår i en åben Jeep, hvor den rutinerede chauffør vil tage jer med op i Taurusbjergene på de snørklede veje. Efterfulgt af en køretur op til det skønne naturreservat Sapadera Canyon og dets smukke vandfald, samt et antal af andre stops som emmer de smukkeste udsigter og drypstenshuler. Efter at man er blevet blæst godt og grundigt igennem, går turen mod Dim Cay floden - som stammer fra de naturlige kilder i Taurusbjergene - hvor der vil blive serveret en lækker og traditionel frokost. Og til slut bliver man selvfølgelig blive kørt retur til sit hotel.  Tidspunkt: Tirsdag (Heldagsudflugt)  Bemærkning: Denne oplevelse er uden dansk rejseleder.  OBS. Drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.  Ønsker du at tilmelde dig udflugten gøres det gennem din rejseleder.
RR

River Rafting

Er man eventyrlysten, men samtidig gerne vil opleve Tyrkiets smukke natur, kan du tage med på rafting, hvor man både vil få en på opleveren samtidig med at man befinder sig i skoven blandt kløfter og vandfald.  Turen foregår i 8-personer rafting både, hvor en guide vil styre båden, så man imens kan nyde den smukke natur sammen med familien. Båden sejler gennem natur, vand og klipper. Denne del af Alanya får turister sjældent lov at se, hvilket gør rafting til en udflugt for hele familien, hvor man finder noget til enhver smag.  Selvom der er fart over feltet, er denne tur velegnet til personer, der aldrig har prøvet rafting før. Der er guide på hele vejen igennem, og skulle man have lyst, er der til sidst mulighed for at købe en video af denne skønne ferieoplevelse, så man kan have mindet med hjem i kufferten.  Efter man har fået sig en god appetit ovenpå denne fantastiske oplevelse, vil der blive serveret frokost, inkluderet i prisen.  Tidspunkter: Mandag, Onsdag og Fredag  Bemærkning: Denne oplevelse er uden dansk rejseleder.  OBS. Gravide og folk med skrøbelig ryg eller andre skavanker frarådes denne tur. Drikkevarer til frokost er eksklusive.  Ønsker du at tilmelde dig udflugten gøres det gennem din rejseleder.
Afgange samme weekend

Alternative rejsemål

Vores andre gæster kigger også på