Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Petra
Petra
Petra
Anaxos
Molivos
Petra
Molivos
Anaxos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Molivos
Anaxos
Petra
Petra
Petra
Molivos
Molivos
Fiskerbyen Skala Sikamineas
Fiskerbyen Skala Sikamineas
Eftaulou Beach
Petra
Bådtur med badestop
Bådtur med badestop

Ferie på Lesbos

Lesbos er en ø fyldt med skønne oplevelser for enhver smag. 

Vi vil gerne byde dig velkommen til Lesbos, den græske ø, der byder på fantastiske, idylliske strande, krystalklart badevand og kulturelle seværdigheder i verdensklasse. Uanset, om du er på udkig efter en romantisk ferie, en venne- eller familieferie, har Lesbos noget for enhver smag. Læs med herunder, hvor vi giver vores varmeste anbefalinger til, hvad du skal opleve på denne græske perle.
 
Lesbos er et helt unikt og charmerende rejsemål, hvor man vil blive mødt af en helt særlig uspoleret græsk charme, smuk natur, pittoreske landsbyer og en gæstfri befolkning. Lesbos er med sine 1.633 km2 den tredje største græske ø, og tiltrækker hvert år mange besøgende. Lesbos er dog ikke kun en ferieø, da landbrug og fiskeri fortsat er hovederhvervet på øen, og måske derfor hersker der denne uspolerede charme. 

Når du rejser med Århus Charter, bor du på den frodige, nordlige del af øen i områderne omkring byerne Molyvos, Petra og Anaxos som emmer af historie og hyggelig stemning.  

En græsk skattekiste

Lesbos er en smuk og uspoleret destination med en masse naturlig skønhed, olivenlunde, pinjeskov, citrontræer, traditionelle sten-landsbyer, bjerglandsbyer med rindende vand og frodig vegetation, men det er også en moderne feriedestination med uspolerede strande, krystalklart vand og smukke udsigtspunkter. I byerne pryder smukke huse og bygninger bybilledet, og overalt, hvor man færdes, mødes man af en glad og gæstfri lokalbefolkning, der gerne har tid til en lille snak.

Mange lokale arbejder om sommeren indenfor turisme, mens de om vinteren arbejder i landbruget. Der produceres især oliven og ouzo, og overalt på den frodige ø, ser man de flotte, gamle sølvgrå oliventræer og frugttræer, ligesom man på enhver taverna finder et bredt udvalg af lokale ouzoer fra et af øens 21 ouzo destillerier.

Molyvos

Molyvos er en malerisk smuk by beliggende på en bjergside med den gammel byzantinske fæstning på toppen. Langs bjergsiden ligger stenhuse og restauranter, hvorfra der om dagen er en fantastisk udsigt over havet og til Tyrkiet, mens man om aftenen kan nyde synet af et fortryllende og oplyst Molyvos. I Molyvos er alle huse fredede stenhuse i traditionel stil, det meste af byen er bilfri, og de kuperede brostensbelagte gader leder gerne til den lokale basar eller havnen.

På havnen findes mange hyggelige tavernaer med flot dekorerede facader og en herlig stemning, hvorfra man har udsigt til havet og de mange, små farverige fiskerbåde, der ligger til kaj her. I Molyvos er der en helt unik stemning, og byen er også på UNESCO´s verdensarvsliste, som en særlig bevaringsværdig by. For foden af bjergsiden finder man en fin stenstrand med lavt vand med tilhørende liggestole.

Rejser til Kreta - Rethymnon

Petra

I den populære ferie- og strandby, Petra, har man både hyggelig by og dejlig strand indenfor kort afstand. Petra betyder klippe/sten og refererer til den klippe, som byen er bygget op omkring. På toppen finder man den smukke kirke, Panagia Glykofilousa, fra 1747 som troner smukt over byen med udsigt til havet og det omkringliggende område. Kirken kan nås via 114 trappetrin ad de snoede brostensbelagte gader, hvor man på vejen går forbi små charmerende huse, butikker og tavernaer.

Den flotte strand, som er en blanding af sand og småsten, er børnevenlig og langs promenaden findes strandcafeer og restauranter. I Petra er der derfor både liv langs vandet og inde i byen, hvor de lokale bor.

kreta - hovedstaden heraklion

Anaxos

I Anaxos finder man områdets bedste strand og her samles man til afslapning langs det krystalklare vand eller på en de hyggelige tavernaer, som findes langs promenaden. I den lille, charmerende by findes en rolig og glad feriestemning og byen er desuden omgivet af billedskøn og idyllisk natur, som er ren terapi for sjælen.

Alle vores hoteller i Anaxos ligger i kort gåafstand til både strand, restauranter og småbutikker.

Rejser til Kreta - natur og bjerge

Spis lokalt på Lesbos

God mad er højt prioriteret i Grækenland, og Lesbos er ingen undtagelse. Øen er kendt for sin gastronomi og i særdeleshed for sine delikate oliven og olivenolier. Nogle af verdens bedste oliven kommer fra Lesbos, og man kan ikke forlade øen uden at have fyldt kufferten med den græske delikatesse.

Grundelementerne i det græske køkken er fisk, friske grøntsager, lam og krydderier. Hvis du vil ud at spise, anbefaler vi, at du går efter autentiske, græske retter som Kleftiko (langtidsstegt lammekød), friskfanget fisk, skaldyr, blæksprutte, dolmades (fyldte vinblade med grøntsager, ris og kød) og meze (den græske tapas). Slut måltidet af i ægte, græsk stil med et glas ouzo – en skøn anisbaseret brændevin og grækernes nationaldrik.

Rejser til Kreta - Militær kirkegård ved Maleme

Molyvos fæstningen

En af de mest besøgte seværdigheder i Molivos, er den gamle byzantinske fæstning, som troner højt på klippen på toppen af byen. Fæstningen stammer fra 1100-tallet, men den er bygget ovenpå en meget ældre fæstning, der siges at stamme helt tilbage til den arkaiske periode. Heroppe findes en fantastisk udsigt over vandet, byen og den omkringliggende natur. Vi kan varmt anbefale at besøge fæstningen i aftentimerne, hvor der både kan ses en virkelig smuk solnedgang, og når mørket er faldet på, lyser byen op og giver en skøn sydlandsk stemning.

Rejser til Kreta - Aptera fæstningen

De bedste strande på Lesbos

Lesbos har en kystlinje på hele 320 km og byder på mange idylliske og uspolerede strande samt større familievenlige strande – alle med krystalklart badevand, der indbyder til en kølig svømmetur i den græske sommervarme. Mange af strandene på Lesbos er stenstrande, hvorfor badesko kan anbefales.

Du finder skønne strande tæt på alle vores hoteller og større byer, men du kan også gå på opdagelse og finde din egen lille oase hvis du er på tur. Læs mere om hvilke strande, vi mener er blandt de bedste strande på Lesbos her.

Rejser til Kreta - Elafonissi strand
En unik og uspoleret græsk perle

SEVÆRDIGHEDER PÅ LESBOS

På smukke Lesbos er der rig mulighed for at gå på eventyr i historien og den idylliske og frodige natur.

Når du rejser med os, har du mulighed for at tage med vores danske rejseledere på forskellige udflugter i løbet af ugen.
 
Lesbos byder på et væld af spændende seværdigheder, og det er let at komme omkring på øen - både med de lokale busser og på scooter eller i bil. Tag med vores rejseledere på udflugt i løbet af ugen eller udforsk øen på egen hånd.

Læs mere

Barbayannis Ouzo Museum

Ouzo er en af grundpillerne i øens økonomi, og Lesbos menes at være fødestedet for den populære drik. Besøg dette Ouzo museum og lær mere om den 160 år gamle familieproduktion af ouzo, som er en skøn anisbaseret brændevin og grækernes nationaldrik. Ouzo Barbayannis familien har gennem fire generationer perfektioneret deres produktion af den græske ouzo og benytter stadigvæk den dag i dag den traditionelle destilleringsteknikker. Deres ouzo er internationalt anerkendt for dets fine smag. Deres produktion foregår i dag i det billedskønne Plomari. Selve museet er grundlagt for at hylde familiens kærlighed og passion for produktion af ouzo og ligger lige ved siden af destilleriet. Her kan man komme ind og se nærmere på det originale udstyr, som blev brugt til at fylde på flasker, sætte label på og så løfter de lidt af sløret for deres mangeårige familiehemmelighed i form af opskriften. Det er både muligt at få en guidet tur og prøvesmage på den skønne lokalproducerede ouzo.

Ano Voúves - Verdens ældste oliventræ

Molyvos fæstningen

En af de mest besøgte seværdigheder i Molivos, er den gamle byzantinske fæstning, som troner højt på klippen på toppen af byen. Fæstningen stammer fra 1100-tallet, men den er bygget ovenpå en meget ældre fæstning, der siges at stamme helt tilbage til den arkaiske periode. Heroppe findes en fantastisk udsigt over vandet, byen og den omkringliggende natur. Vi kan varmt anbefale at besøge fæstningen i aftentimerne, hvor der både kan ses en virkelig smuk solnedgang, og når mørket er faldet på, lyser byen op og giver en skøn sydlandsk stemning.

Rejser til Kreta - Samariakløften

Bytog i Molyvos

Hvis du ønsker en behagelig og unik sigthseeing tog-tur rundt i det smukke område omkring Molyvos og Petra, kan du hoppe ombord på bytoget. Turen går forbi diverse historiske monumenter og du kan nyde udsigten til det smukke landskab. Ombord på toget, vil der være en lokal guide, som vil fortælle meget mere omkring de traditionelle gader, stranden og den hyggelige havn. I løbet af turen kan du hoppe af og på som du ønsker ved de forskellige stoppesteder. Der kører bytog fra tidlig morgen til sent om aftenen.

Rejser til Kreta - Agia Theodori øen

Ipsilou klostret

Det byzantinske kloster, Ipsilou, ligger over bjerglandsbyen Andissa. Klostrets arkitektur har mange ligheder med et slot, da det har høje vægge og buede porte. Klostret ligger på det højeste punkt af Ordimnos bjerget i 511 meters højde over vandoverfladen, og er det ældste kloster på Lesbos. Her findes en lang historie og klostret er gennem flere omgange blevet restaureret, bl.a. grundet en stor brand. Inde i klostret findes flere store byzantinske ikoner dedikeret til jomfru Maria, Jesus Kristus og Saint John, guldbelagte evangelier med rubiner og perler samt gamle tekster, som fortæller om klostrets historie.

Man’Katsa vandfaldet

Vandfaldet kan nås på gåben, og turen dertil er kort og mest flad, hvis man kun går til toppen af vandfaldet. Mængden af vand afhænger af hvornår på året, man besøger det, hvorfor det i sommermånederne blot kan være en fugtig væg med grønne alger. Her findes dog et rigt planteliv med vilde blomster såsom orkideer, som giver en idyllisk følelse.

Rejser til Kreta - Gramvousa

Naturhistorisk museum i den forstenede skov

Museet ligger ved Sigri og her kan man komme ind og se fossile træer på nært hold. Her er stammer, rødder, frø, grene og blade udstillet. En spændende oplevelse på et meget anerkendt museum.

De bedste strande på Lesbos

Lesbos har en kystlinje på hele 320 km og byder på rig mulighed for et strandeventyr.

På den græske perle finder du både idylliske og uspolerede strande samt større familievenlige strande – alle med krystalklart badevand, der indbyder til en kølig svømmetur i den græske sommervarme.

Mange af strandene på Lesbos er stenstrande, hvorfor badesko kan anbefales.

Petra strand

Denne strand er forholdsvis bred og ligger sådan placeret, at der ofte er læ, hvilket betyder af vandet er dejlig roligt og at der sjældent findes høje bølger. Stranden er med småsten.

Rejser til Kreta - Balos lagunen

Molyvos strand

Denne strand ligger ved Molyvos, og indbyder til afslapning tæt på den rolige, hyggelige havn og den maleriske natur. Denne strand er med småsten.

Rejser til Kreta - Elafonissi stranden

Anaxos strand

Denne sandstrand ligger ca. 3 kilometer fra Petra, og er klassificeret som en af de bedste strande på Lesbos, og er helt sikkert et besøg værd hvis du er strandmenneske. Stranden har det anerkendte blå flag pga. dets renlighed og velorganiserede infrastruktur.

Rejser til Kreta - Falassarna strand

Skala Eressos strand

Denne strand er den smukkeste af Lesbos mange smukke strande. Stranden omgiver en buet bugt og har vulkansk sand. På klipperne over stranden findes hyggelige caféer og græske tavernaer – alle bygget på pæle. Her kan du nyde en lækker frokost eller kølig forfriskning med udsigt til stranden og det krystalklare vand.

Rejser til Kreta - Stavros stranden

Skala Kallonis strand

Dette er en lang strand, som ligger i Kallonis bugten på vestkysten af øen. Stranden er meget idyllisk og der hersker en rolig stemning – og så er det en dejlig sandstrand.

Rejser til Kreta - Komos stranden

Vatera strand

Denne strand er en af de smukkeste og længste strande, ikke kun på Lesbos, men i hele Grækenland. Stranden ligger på den sydlige del af øen mellem Gulfs of Era og Kalloni, tæt på byen Polichitos. Vatera stranden er ofte den strand, der pryder billederne på forsiden af brochurer omkring Lesbos.

Rejser til Kreta - Komos stranden

Agios Isidors strand

I den lille landsby, Plomar, ligger denne himmelske strand, som er kendt for sine mangefarvede marmorsten. Her findes liggestole og parasoller og på de hyggelige restauranter kan du nyde en lækker frokost eller kølig forfriskning – de bringer også gerne ned til dig på din liggestol.

Rejser til Kreta - Komos stranden

Vejret på Lesbos

Lesbos byder på solrige sommerdage og meget få regnvejrsdage.

Fra april til oktober er der generelt lunt og sommerligt på Lesbos

Maj
I maj er gennemsnitstemperaturen omkring 23 grader i dagtimerne, og derfor er denne måned særligt oplagt til dig, der elsker at opleve og være aktiv på din ferie.  

Juni – august
Hvis du rejser i sommermånederne fra juni til september, er du sikret en varm badeferie. Her er gennemsnitstemperaturen omkring 29 grader, og man kan forvente mange dage med temperaturer herover.  

September – oktober
Hvis du fortrækker lidt mildere temperaturer, kan vi anbefale dig at rejse i slutningen af september og starten af oktober. Her er gennemsnitstemperaturen omkring 23 grader.  

FAKTA

VÆRD AT VIDE OM REJSEN TIL LESBOS

Flyvetid og transfer

Flyveturen til Lesbos lufthavn tager ca. 3,5 time fra Aarhus Airport. Transfertiden til hotellet afhænger af, hvilken by du skal bo i, men der må forventes en transfertid på ca. 1,5 time. 

Valuta

På Lesbos benyttes euro. Der findes flere hæveautomater og de fleste steder tager de imod kortbetalinger, men hav altid gerne nogle kontanter vekslet hjemmefra. 

Transport

Der går masser af lokalbusser fra de forskellige feriebyer og rundt på øen. Spørg endelig din danske rejseleder for den opdaterede busplan.  
Det er også nemt at hoppe på en taxa på en af de mange taxaholdepladser i byerne, og du kan altid få receptionen på dit hotel til at ringe efter en taxa til dig.  

Aktiviteter

Lesbos byder på masser af aktivitetsmuligheder, og det er især populært at leje bil eller ATV og køre rundt og opleve øen på denne måde. Derudover finder du både vandsportsaktiviteter og mulighed for at leje pedalbåd. Spørg endelig din danske rejseleder omkring aktiviteter i nærheden af dig.  

Afgange samme weekend

Alternative rejsemål

Vores andre gæster kigger også på

Næste >