Århus Charters historie

I 1988 blev Århus Charter etableret af søstrene Jette Rantala og Ulla Stæt Andersen, som er født og opvokset i Borum nær Aarhus. 

Storesøster Ulla rejste i 60'erne verden rundt for Mejerikontoret som Karolinepige, inden hun startede sin rejsekarriere på Simon Spies guideskole på Mallorca. Her slap Ulla og én anden dansker gennem nåleøjet og fik job som guide på Mallorca. Ulla blev straks begejstret for branchen og syntes, det måtte være verdens bedste job, hun var så heldig at have. Tænk sig at få lov at bidrage til at give gæsterne en god ferie og samtidig selv leve på et skønt og solrigt rejsemål!

Mens Ulla arbejdede for Mejerikontoret uadenlands og bagefter som guide på Mallorca, arbejdede Jette, der er uddannet laborant, på mejerikontoret indlands i Danmark. De mange besøg hos Ulla på Mallorca medvirkede dog til, at Jette også fik lyst til at prøve kræfter med rejsebranchen, hvorfor hun også tog på guideskole. 

Tilbage i Danmark igen arbejdede Jette som laborant og Ulla på turistkontoret i Aarhus, inden de begge igen efter nogle år vendte tilbage til rejsebranchen. Den allerede spirende idé om at skabe sit eget lille fine rejsebureau voksede sig større. På dette tidspunkt i 80'erne havde charterturismen de fleste steder udviklet sig til masseturisme med fokus på volumen frem for fokus på den enkelte gæst. Det var blevet for kommercielt. Ullas og Jettes ønske var, at man som rejsearrangør sætter gæsten i centrum og med hjertet på rette sted oprigtigt ønsker at give gæsterne en god ferie. Endvidere skulle den personlige kontakt vægtes højt, både ved kontakt med kontoret i Danmark og på rejsemålene i kontakten med guiderne, der naturligvis taler dansk og er meget tilstede. 

Beslutningen om at starte Århus Charter blev taget, og hverken Ulla eller Jette var nogensinde i tvivl om, det ville lykkes. Herfra gik det stærkt med etablering af kontor først i Aarhus Lufthavn, hernæst på Store Torv i Aarhus, indtil bureauet rykkede til Lille Torv 2, hvor vi har haft kontor frem til december 2014. I september 2014 overgik ejerskabet af Århus Charter til Bjarke Hansen, Henrik Søndergaard og Henrik G. Jensen fra Primo Tours. Århus Charters kontor er nu beliggende på Marselisborg Lystbådehavn i Aarhus. Det har aldrig været hensigten at blive et stort bureau, men derimod det bedste. 

I 2018 fejrer vi 30 års fødselsdag, hvilket vi er meget glade for og stolte af, og det er stadig en stor fornøjelse at få lov til at skabe rammerne om vores mange gode gæsters ferie og gøre vores bedste for, at den dyrebare ferietid bliver som forventet.

ÅrhusCharter personale