Chania
Chania
Elafonissi, den lyserøde strand
Chania
Elafonissi, den lyserøde strand
Katedralen i Chania
Platanias
Torvet i Platanias
Platanias
Platanias
Knossos
Knossos
Agioi Apostoloi
Agioi Apostoloi

Vejret på Kreta

Kreta byder på solrige sommerdage og meget få regnvejrsdage.

Maj
I maj minder temperaturerne meget om den danske sommer, med gennemsnitstemperatur omkring 23 grader i dagtimerne. Denne måned er derfor særligt oplagt til dig, der ønsker at gå på opdagelse og være aktiv på din ferie.

Juni-august
Rejser du i sommermånederne, fra juni til september, er du næsten altid sikret en varm badeferie. Her er gennemsnitstemperaturen omkring 30 grader, og man kan forvente mange dage med temperaturer herover. Nætterne vil også oftest ligge på omkring de 20 grader.

September-oktober
Hvis du fortrækker lidt mildere temperaturer, kan vi anbefale dig at rejse i slutningen af september og starten af oktober. Her er temperaturen mellem 22-26 grader og havet er dejlig lunt fra sommerens varme timer.

FAKTA

VÆRD AT VIDE OM REJSEN TIL KRETA

Flyvetid og transfer

Flyvetiden til Kreta er omkring 4 timer. Vi flyver til Chania Lufthavn, som ligger tæt på alle vores hoteller, hvorfor transferen ofte vil være omkring 30 minutters tid alt efter hvor mange hoteller, der skal afleveres gæster på.

Valuta

På Kreta anvendes euro og størstedelen af stederne er det muligt at betale med kort eller finde hæveautomater.

Transport

Der går masser af lokalbusser i området. De kører både til de nærliggende byer og længere ind i landet. Dine danske rejseledere vil altid være behjælpelig med at finde den aktuelle køreplan.

Ønsker du at få en taxa, er der flere store taxaholdepladser i feriebyerne. Derudover kan du altid bede receptionen på dit hotel om at bestille en taxa.
I Platanias kører der også et lille turisttog, som begiver sig ud på forskellige spændende ruter.

Aktiviteter

I feriebyerne og området omkring er der rig mulighed for at finde sjove aktiviteter. Spørg gerne din danske rejseleder til råds omkring hvilke muligheder, der er i nærheden af dig.