Chania
Chania
Elafonissi, den lyserøde strand
Chania
Elafonissi, den lyserøde strand
Havnen i Platanias
Katedralen i Chania
Chania
Chania
Chania
Chania
Platanias set fra havet
Platanias
Torvet i Platanias
Platanias
Platanias
Udsigt over Platanias
Platanias
Platanias
Turisttoget i Platanias
Minigolf i Platanias
Platanias
Platanias
Bådtur
Vinmarker
Knossos
Knossos
Havnen i Platanias
Agia Marina
Agia Marina
Agioi Apostoloi
Agioi Apostoloi

De bedste strande på Kreta

Kreta har mere end 150 kilometer sandstrand! Både lange, brede strande og små, skjulte bugter.

Det nordlige Kreta

På den nordlige del af Kreta blæser det ofte lidt mere, og bølgerne kan være store på nogle strande. Derfor anbefaler vi at du har et ekstra øje på de små, hvis I besøger disse strande. Strandene på den nordlige del er dog sjove for dem, der elsker store bølger, og temperaturerne føles ofte mere behagelige her, fordi det lufter.

Det sydlige Kreta

På den sydlige del af Kreta blæser det mindre, hvorfor vandet også vil være mere roligt.

Balos lagunen

Balos lagunen er en af de mest eksotiske strande på Kreta. Her har du krystalklart – og nærmest caribisk – badevand og fint, hvidt sand. Balos lagunen er svær at komme til med bil, men du kan sejle dertil med båd fra Kissamos, som ligger 15 km sydøst for stranden.

Rejser til Kreta - Balos lagunen

Elafonissi stranden

Elafonissi stranden er en af Kretas helt store turistattraktioner og det skyldes i særdeleshed strandens lyserøde skær. Stranden, der har fået utallige anerkendelser og priser, bliver ofte omtalt som Kretas Maldiverne på grund af det fine sand og det krystalklare, turkisblå badevand. Den specielle lyserøde farve skyldes de små, knuste skaller fra lyserøde muslinger, der ligger i sandet.

Lagunen egner sig særligt godt til børn, fordi vandet er lavt.

Rejser til Kreta - Elafonissi stranden

Falassarna stranden

Falassarna stranden ligger ca. 40 minutters kørsel vest for Platanias og betragtes som værende blandt de 10 smukkeste strande i hele Grækenland. Her kan du dase mellem klipperne i det klare, azurblå hav eller nyde havets stille brusen på den fine sandstrand. På den nordlige del af stranden kan du udforske ruinerne fra den gamle havneby, Falassarna, som stranden er opkaldt efter.

Rejser til Kreta - Falassarna strand

Preveli stranden

På Kretas sydkyst, 97 kilometer fra Chania, finder du den smukke sandstrand, Preveli beach. Det er her Megalos Potamos (den store flod) udmunder i havet, og stranden ligger i smukke omgivelser med små vandfald og eksotiske palmetræer. Fra 1960’erne til sent i 1980’erne blev Preveli brugt som opholdssted for hippier, der overnattede på stranden.

Man kan parkere 1 km før Preveli klostret og herefter har du ca. 30 minutters gåtur til stranden via en lille sti.

Rejser til Kreta - Preveli strand

Stavros stranden

Stavros stranden ligger cirka 17 kilometer nordøst for Chania på Akrotiri-halvøen. Stavros stranden er ideel for børnefamilien grundet strandens lave vand og fine sand. Stranden er også relativt ukendt, hvilket gør, at den ikke er så turistet som andre strande på Kreta.

Filmen “Zorba the Greek” med Anthony Quinn er bl.a. optaget her, så hvis du har set denne film, kan det være, at du kan genkende stranden.

Rejser til Kreta - Stavros stranden

Komos stranden

Komos stranden ligger vest for Matala og er en af de mest afslappede strande. Her kan du være heldig at spotte skildpadder, der kommer op på stranden en gang imellem.

Komos stranden ligger tæt på den minoiske stenlandsby, Koumos, som bestemt også er et besøg værd, hvis du alligevel befinder dig i området.

Rejser til Kreta - Komos stranden