Børnevenlig strand
 Dimcay floden
 Dimcay floden
En charmerende ferieby

SEVÆRDIGHEDER I SIDE

Oplev en charmerende ferieby med spændende kulturarv.

Når du rejser med Århus Charter til Side, kan du bo på Dream Family Club, som er et hyggeligt, 4-stjernet hotel i rolige omgivelser, lige udenfor Side by. Herfra går der flere gange om dagen minibusser ind til byen, som byder på hyggelige restauranter og butikker.  

Når du rejser med os, har du mulighed for at tage med vores danske rejseledere på forskellige udflugter i løbet af ugen.  

Manavgat Vandfald  

Manavgat Vandfald er et vandfald i den sydlige del af Tyrkiet, beliggende ca. 4 km fra centrum af Side. Vandfaldet er med sine grønne, smukke omgivelser en af de mest populære seværdigheder i området - blandt turister såvel som lokalbefolkning. Dette populære udflugtsmål er omgivet af frodige skove og grønne områder, og du kan vandre langs vandfaldet, nyde den friske luft og udsigten. Du kan også tage med på bådtur på floden og opleve vandfaldet fra vand siden. Hvis sulten eller tørsten melder sig under dit besøg, kan du finde dig til rette på en af caféerne eller kaffebarerne omkring vandfaldet.  
Manavgat er også kendt for sit lokale marked, som finder sted et par gange om ugen. Markedet er forgrenet i byens gader og giver et godt indblik i det lokale hverdagsliv. Her kan du købe alt fra tyrkiske specialiteter, frugt og grønt til farverige smykker, lokalt håndværk og souvenirs.  

Rejser til Side - Manavgat vandfald

Aspendos-teatret  

Ca. 30 km nordvest for Side ligger det historiske Aspendos-teater. Teatret er bygget i det 2. århundrede f.Kr. og er særdeles velbevaret i dag, selvom det har gennemgået mange reparationer og restaureringer gennem årene. Aspendos-teatret er et af de mest velbevarede teatre fra antikken og det har plads til op til 15.000 tilskuere. Det store amfiteater, som omgiver Aspendos, har gennem årene huset adskillige kulturelle begivenheder, herunder koncerter, operaforestillinger og teaterforestillinger.  Også i dag bliver Aspendos-teatret brugt til afholdelse af koncerter og andre kulturelle begivenheder, og det er et must-see for alle kultur- og historieinteresserede. Rundturen i området er en smuk oplevelse i sig selv, og her kan du høre mere om teatrets historie og arkitektur.  

Rejser til Side - Aspendos teatret

Nationalparken Oymapinar dam  

Oymapinar dam er en storslået nationalpark i den sydlige del af Tyrkiet, beliggende ca. 50 km fra Side. Parken er omgivet af frodige skove, bakker og vandløb og det er muligt at give sig i kast med flere forskellige aktiviteter, herunder vandreture, mountainbiking og dykning. Oymapinar dam er en naturoplevelse i sig selv, og du kan opleve de skønne omgivelser fra vand siden, hvis du tager med på bådtur på dammen. Her er der også mulighed for at besøge de omkringliggende landsbyer og lære om de lokale kulturer og traditioner.  
Der er rig mulighed for at tilbringe tid i nationalparken – faktisk er det muligt at overnatte i området, hvis du vil have god tid til at udforske omgivelserne. Derudover tilbyder parken picnicområder og restauranter, hvor du kan finde dig til rette og nyde dette fantastiske åndehul.  

Rejser til Side - Nationalparken Oymapinar dam

Apollon Templet  

Apollon Templet er et historisk tempel beliggende i Side Old Town. Templet er dateret tilbage til det 2. århundrede, og det var dedikeret til guden Apollo, der er gud for solen, musikken og poesien i den græske mytologi. Udover, at det var et sted for ære og tilbedelse af Apollo, var templet et samlingspunkt i den antikke verden.  
I dag kan du opleve ruinerne fra det historiske tempel, og de seks søjler, der er tilbage, afslører antikkens imponerende arkitektur. Ansigterne oppe i toppen forestiller Medusa, som var en af gorgonerne i græsk mytologi. Ifølge myten bestod hendes hår af slanger, og når man kiggede hende i øjnene, blev man forvandlet til sten.  

Rejser til Side - Apollon templet

De Romerske bade i Side 

De romerske bade er en historisk bygning beliggende i Side Old Town. Badene er dateret tilbage til det 2. århundrede f. Kr., og består af flere store rum, der var dedikeret til forskellige formål. Der var for eksempel et stort bassin med varmt vand, et sted, hvor man kunne skylle sig, et sted til afslapning og et sted, hvor man kunne få massage. De romerske bade havde en væsentlig rolle i den antikke verden, da de både var stedet for afslapning og hygiejne, men også et sted, hvor man kunne lære nyt og diskutere forskellige emner. I dag er ruinerne fra badene et museum, hvor man kan komme på rundvisning og opleve antikkens arkitektur og historie helt tæt på.  

Rejser til Side - de romerske bade

Hamam 

Når du besøger Tyrkiet, er du næsten nødt til at opleve hamam, de tyrkiske bade. Badene er oplagte at besøge i starten af din sommerferie, for så lægger du grunden til en fin kulør, som holder længe. De tyrkiske bade tilbyder en skøn spa-oplevelse, hvor du først vil få en kropspeeling, som fjerner døde hudceller og herefter sæbe- og oliemassage.  

Rejser til Side - hamam

Bådtur 

Oplev Side fra vand siden, og tag med på bådtur. Der er mange muligheder for at sejle ud i det åbne Middelhav fra havnen i Side, og flere bådture tilbyder også sejlads ud til Manavgatfloden og badestops undervejs.  

Rejser til Side - bådtur

Pamukkale

Pamukkale er et spektakulært område, der strækker sig over flere kilometer og består af store, hvide kalkstensterrasser, der naturligt er blevet dannet gennem mange tusinde år. Overalt i området er der varme kiler med mineralvand, der efter sigende skulle have en helbredende effekt på både gigt- og irriteret hud. En af kilderne, Kleopatras bassin, er det mest berømte, og derfor skal du betale lidt ekstra for at bade her. Pamukkale er også på UNESCOs Verdensarvsliste.  

Rejser til Side - pamukkale

Selge 

Mellem Alanya og Side findes en frakørselsvej, der efter cirka 40 km munder ud i en spændende naturpark med ruiner efter en antik by og en velbevaret, romersk bro. Udsigten fra de snoede veje herud, er hele turen værd. 

Rejser til Side - Selge

Dimcay grotten 

Dimcay er en af verdens dybeste drypstensgrotter med dramatiske og utrolige formationer. Bjerglandskabet omkring grotterne er utrolig smukt og byder på fantastiske udsigter samt frodig natur.

Rejser til Side - Dimcay grotten

Perge 

Perge er en af de bedst bevarede romerske byer på sydkysten, ca. 1 times kørsel fra Side. I Perge kan du bl.a. finde udgravninger fra et badehus, et stadion teater og agora – et bytorv, og byen er utrolig spændende at besøge, hvis du er historieinteresseret. Det siges, at Apostlen Paulus har besøgt Perge på en af sine mange rejser.  

Rejser til Side - Perge

Alanya 

Oplev det pulserende Alanya, som ligger ca. 1 times kørsel fra Side. Alanya er særligt smuk at besøge i aftentimerne, når solen går ned over byen. Alanya byder på et væld af butikker, skønne restauranter, havneområde og smukke udsigter over byen, bjergene og Middelhavet. Vi gør opmærksom på, at mange af butikkerne i Alanya sælger kopivarer. 
  

Rejser til Side - Alanya