Stranden ved Thalassa Hotel
Nabobyen Mytikas
Porto Katsiki, Lefkas
Ægte græsk charme

SEVÆRDIGHEDER I PALEROS

Oplev denne autentiske og uspolerede græske perle

Når du rejser med os, har du mulighed for at tage med vores danske rejseledere på forskellige udflugter i løbet af ugen. Dem kan du læse mere om her (indsæt link). 
 
Paleros byder på smuk natur og spændende seværdigheder. Vi har samlet vores personlige anbefalinger herunder, som du kan finde inspiration i, hvis du har lyst til at udforske området selv. 

Læs mere

Vonitsa marked og slot 

Omkring tyve minutters kørsel fra Paleros ligger den gamle by, Vonitsa, som kan dateres tilbage til det 10. århundrede, hvor den blev anlagt på bakken.Vonitsa byder på en spændende historie, og har været gennem mange erobringer fra både venetianere, osmannere og byzantinere indtil den i 1832 blev græsk. Selve byen byder på charmerende græske gader, hvor man kan nyde en kølig forfriskning med udsigt til golfen, der dannede slagmark for kampene om Actium. På toppen af bakken ligger Vonitsa slot, som efter sigende blev bygget i år 1070 af byzantinerne. Grundet den vidtrækkende og panoramiske udsigt og beskyttende, stejle klipper, har slottet gennem tiden været befæstet af diverse folkeslag, som anså slottet for et godt forsvarsudgangspunkt. 
 
Besøger man Vonitsa, kan det anbefales at lægge vejen forbi på en mandag, da der her bliver afholdt et hyggeligt, lokalt marked, som indbyder til en god handel. 

Rejser til Paleros - Vonitsa by

Nikopolis – den romerske ruinby 

Nikopolis ligger nordpå langs med kysten og betyder “Sejrens by”. Byen blev grundlagt i 29 f.Kr. af Cæsar Augustus, og var i sin tid hovedstad i den romerske provins Eprius Vetus. I selve byen findes et arkæologisk museum, som fremviser udstillinger fra den svundne tid, men vil man opleve de imponerende ruiner af den antikke by, skal man omkring fem kilometer nord for byen til den lille bugt. Her findes både et akropolis, et amfiteater, store dele af den oprindelige bymur og den romerske villa, som var et imponerende anlæg med flotte mosaikker, der gennem tiden er blevet restaureret. 

Rejser til Paleros - nikopolis

Cruise med delfiner og oplev de omkringliggende øer 

Drømmer man om at opleve delfiner i deres rette element, er området omkring Paleros oplagt til at tage med på en af de mange bådture, der tilbydes. Her kommer man ud på det krystalklare hav og sejler rundt langs de omkringliggende øer, hvor der er rig mulighed for at få badet og snorklet ved nogle af Grækenlands smukkeste strande. Spørg endelig din danske rejseleder til råds, hvis du ønsker at komme med på en bådtur. 

Rejser til Paleros - bådtur

Acheron floden - “Hades Floden” 

Ifølge myterne siges det, at floden, Acherontas, er de dødes passage til Tartaros og videre ned til dødsriget, Hades. Det er blevet en populær aktivitet at vandre op ad floden gennem det rislende vand i solens varme. På hver side af floden er der høje klippesider, og ud af disse udspringer små piblende bjergkilder, der glimter i solen. Det er en betagende oplevelse og kan meget vel betegnes som ren terapi. Bundens sten og strøm vil for nogen være en udfordring, som giver blod på tanden til at fortsætte så langt man lyster for derefter at følge strømmen tilbage ned ad floden igen. Flere vælger at nyde en græsk frokost på den restaurant, der ligger langs med floden. Acherontas byder også på andre aktiviteter såsom en tur på hesteryg eller rafting med strømmen i floden.  
Vi anbefaler ikke turen gennem Acherontas til gangbesværede. 

Rejser til Paleros - Acheron floden - hades floden

Meteora – ”Himlens søjler” 

Cirka 3,5 timers kørsel fra Paleros kan du opleve et af Grækenlands største og mest betydningsfulde vidundere, Meteora, som også er på UNESCOs verdensarvsliste. Meteora betyder “svævende i luften”, og det antikke, ortodokse kloster har fået navnet, fordi klostret, som egentlig består af 6 klostre, er bygget højt oppe på klippetoppene i Pindos bjergene. De er opført direkte på klippens top, hvor det næsten kan se ud til at de står og vipper på den yderste kant. Bjergene blev formet for ca. 60 millioner år siden og vejrforholdene har forårsaget, at de har formet sig som svimlende stejle 300 meter høje bjergpiedestaler, der skiller sig ud fra landskabet. Det unikke Meteora er en helt speciel oplevelse og indsigt i den græske naturarv, hvor der har boet munke siden det 11. århundrede. Her får man virkelig en forståelse for, hvor langt væk fra civilisationen man er, og hvordan munkene har levet isoleret fra verdenen omkring sig. Vi kan – trods den lange køretur - varmt anbefale dig at besøge de ældgamle klostre.   

Rejser til Paleros - Meteora

Naboøen Lefkas 

Den smukke naboø, Lefkas, ligger blot 30 minutters kørsel fra Paleros, og den græske ø-perle byder på mange unikke ferieoplevelser, hvor vi varmt kan anbefale at lægge ruten forbi nogle af områderne herunder. 

Den første by man møder, når man ankommer til Lefkas, er Lefkas by, en mellemstor by med omkring 10.000 indbyggere, som virkelig er et besøg værd. Den maleriske hovedby har en fantastisk gammel bydel, hyggelige tavernaer, kaffebarer ved vandet, lange promenader, smalle gader og generelt en charmerende atmosfære. Her findes desuden også en lang række smukke bygningsværker, butikker og talrige kirker, hvoraf den ældste, Pantokratoras, blev bygget af venetianerne i det 17. århundrede. 
 
Læg gerne vejen forbi byens promenade med de farverige huse og utallige tavernaer og kaffebarer, som er opkaldt efter den berømte græske digter, Angelos Sikelianos, som blev født på øen. Langs med promenaden løber den lille kanal som forbinder Lefkas til nabolagunen og det Ioniske hav via små gangbroer. Det er også her, man finder den ikoniske træbo, hvor man især i aftentimerne ved solnedgang kan tage nogle fantastiske minder med hjem til fotobogen. 

Rejser til Paleros - Naboøen Lefkas

Nidri

Den hyggelige havneby, Nidri, ligger på østsiden af Lefkas. Nidri har tusindvis af besøgende hvert år, og det er ikke uden grund. Byen har et hav af hyggelige tavernaer, restauranter og små butikker, og Nidris skønne strand, som ligger i den nordlige del af landsbyen, gør det muligt at kombinere sightseeing med en dag ved vandet. Stranden er veludstyret med kaffebarer, små tavernaer, parasoller og liggestole til leje og Lefkas’ største vandsportscenter. Nidri har også en hyggelig, nyere gågade, som er afspærret for biler. Også her vil du finde hyggelige tavernaer, souvenirbutikker og lokale supermarkeder.  

Rejser til Paleros - Nidri på Lefkas

Vestkysten af Lefkas

Lefkas’ vestkyst byder på nogle af Grækenlands smukkeste strande. Faktisk er de kendt som nogle af topstrandene i Grækenland - og på verdensplan er de også enestående. Her står det smukke turkisblå vand i kontrast til de stejle, hvide klipper og de lyse strande. På vestkysten af Lefkas vil du opleve en ægte natur-skønhed med dramatiske landskaber og frodige bjerge. Vi kan især anbefale at du lægger vejen forbi stranden Porto Katsiki eller Kathisma Beach, som begge er fantastisk smukke.  

Rejser til Paleros - Lefkas vestkyst - Porto Katsiki Beach

Faneromeni 

Faneromeni er et aktivt munkekloster beliggende på en bakke over Agios Ioannis. Klosteret har en lang og spændende historie. Legenden siger, at indbyggerne på Lefkas i oldtiden byggede et marmortempel på toppen af bakken, som de dedikerede til Artemis, gudinden for jagt, skove og dyr. I den græske mytologi er hun beskrevet som datter er Zeus. For 2000 år siden sendte apostlen Paulus tre af sine disciple til øen for at udbrede kristendommen, og en af dem skulle efter sigende have bygget en kirke over ruinerne af det gamle marmortempel. Grundlæggeren af kirken, Sosien, blev den første biskop på øen. Faneromeni klostret er blevet genopbygget flere gange gennem de sidste århundreder - blandt andet på grund af brande og jordskælv. Man har dog bevaret en masse uvurderlige ikoner, dyrebare malerier, træudskæringer, håndskrevne manuskripter, gamle bibler og andre religiøse relikvier, hvilket gør klosteret særdeles interessant at besøge. Udenfor er klostret omgivet af en smuk og velholdt have med massevis af druer, geranier og fyrretræer. 

Rejser til Paleros - Faneromeni kloster på Lefkas

Parga 

Ved Grækenlands vestkyst, ca. 1,5 times kørsel fra Paleros, ligger byen Parga. Parga er som taget ud af en Mama Mia film med sine farverige huse og røde tegltage, der smyger sig op ad bjergskråningen ved den krogede kystlinje. Ved første øjekast ligner Parga til forveksling en af de idylliske, græske øer, og man får da også fornemmelsen af at være på en ø, når man slentrer langs promenaden og kigger udover det Ioniske hav og småøerne i det fjerne. I dagtimerne er der masser af liv i Parga, og mellem de farverige huse ligger små butikker, der sælger alt fra lokale specialiteter og kunsthåndværk til souvenirs. Her ligger der også et lille autentisk olivenolie-museum, som er interessant at besøge, hvis man vil lære om produktionen af denne græske delikatesse.  
Hvis du tager gåturen fra byens centrum, op ad de smalle gader og trapper, kommer du op til den gamle venetianske fæstning. Denne historiske fæstning blev bygget på toppen af bjerget i 1100-tallet af indbyggerne i Parga for at beskytte byen mod pirater og anden fare fra havet. I dag kan man udforske de tilbageværende ruiner og opleve den smukkeste udsigt over byen og havet. Inde i selve fæstningen er der små butikker og en café, hvor man kan få sig en kølig drink ovenpå gåturen derop. 
Når mørket falder på, summer det af liv på den hyggelige havnepromenade og duften af grill og hvidløg spreder sig fra de små restauranter – græske såvel som internationale. Bevæger du dig længere op i byen, og forvilder dig ud i de snoede sidegader, finder du de små lokale tavernaer, som serverer lækker fisk og andre græske specialiteter. Her kan du nyde din tzatziki med udsigt over byens tage og – hvis du er heldig – en smuk solnedgang over havet.  

Rejser til Paleros - Parga på det græske fastland