Stranden ved Thalassa Hotel
Nabobyen Mytikas
Porto Katsiki, Lefkas
Ægte græsk charme

Hold ferie i Paleros

Et autentisk og uspoleret rejsemål til dem, der søger græsk charme og kystlinje så langt øjet rækker.

Vi vil gerne byde dig velkommen til den lille, autentiske ferieby Paleros. Byen, der ligger direkte ud til den krystalklare kyst på det græske fastland, charmerer med ranke bjergkæder som fantastisk bagtæppe til det lille torv og fiskerleje. Byen og området omkring byder på uspolerede omgivelser og ægte græsk charme. Paleros er nemlig endnu ikke særlig turistet, hvorfor der er rig mulighed for at komme helt tæt på hverdagen i Grækenland. Dermed ikke sagt, at der ikke findes turister, for turismen er så småt begyndt at blomstre i området, men den græske charme og det lokale liv er fortsat det, der karakteriserer byen bedst. 

Læs mere

Oplev det autentiske Grækenland

Paleros er det oplagte rejsemål for både familier og par. Her er nemlig både noget til dem, der søger en afslappende daseferie i smukke omgivelser eller dem, som ønsker at udforske de frodige omkringliggende øer og de mange seværdigheder på det græske fastland. I Paleros har man en afslappende base til at gå på opdagelse, og det er især oplagt at leje en bil og køre på eventyr på egen hånd. Området byder desuden på masser af smukke strande og bugter, hvor man kan bruge dagen i den græske sol eller under havets krystalklare overflade.  
 
Paleros er med sin korte flyvetid og korte transfertid, en unik mulighed for at opleve det autentiske Grækenland, som man ikke finder på andre mere velbesøgte chartermål. Her er en helt særlig ro, hvor afslapning er i højsædet. 

Rejser til Paleros i grækenland - Paleros by

Paleros by 

Paleros by er den største by i nærheden af vores hoteller med omkring 2.000 faste beboere. Hvad byen dog ikke har i størrelse, har den uden tvivl i charme. Byen ligger nemlig smukt placeret langs med det turkisblå vand foran de ranke bjerge i baggrunden. Det naturlige samlingspunkt er omkring den lille lystbådehavn og det lokale torv, hvor både lokale grækere og turister samles. Særligt i aftentimerne spreder der sig en herlig sydlandsk stemning fra byens fortovscaféer, restauranter, græske tavernaer og små souvenirbutikker. Lige foran byens torv, ligger den hyggelige bystrand, hvor man sagtens kan nyde en dag i den bagende sol med direkte udsigt til naboøen, Lefkas. Det er desuden langs med vandet, at man finder størstedelen af byens restauranter, hvor man kan nyde middagen med udsigt til det Ioniske hav og de omkringliggende øer. 

Rejser til Paleros - Paleros by

Lefkas by

Blot tredive minutters kørsel fra Paleros ligger naboen, Lefkas, og den første by man møder, er Lefkas by. En mellemstor by med omkring 10.000 indbyggere, som virkelig er et besøg værd. Den maleriske hovedby har en fantastisk gammel bydel, hyggelige tavernaer, kaffebarer ved vandet, lange promenader, smalle gader og generelt en charmerende atmosfære. Her findes desuden også en lang række smukke bygningsværker, butikker og talrige kirker, hvoraf den ældste, Pantokratoras, blev bygget af venetianerne i det 17. århundrede. 
 
Læg gerne vejen forbi byens promenade med de farverige huse, som er opkaldt efter den berømte græske digter, Angelos Sikelianos, som blev født på øen. Langs med promenaden løber den lille kanal som forbinder Lefkas til nabolagunen og det Ioniske hav via små gangbroer. Det er også her, man finder den ikoniske træbo, hvor man især i aftentimerne ved solnedgang kan tage nogle fantastiske minder med hjem til fotobogen. 

Rejser til Paleros - Lefkas by

Lefkas gamle bydel

Bag promenaden finder man Lefkas gamle bydel, som reelt set ikke er så gammel, som det ser ud til ved første øjekast. Husene er bygget i traditionel venetiansk stil og smukt dekoreret med frodige planter og velduftende blomster, og de smalle gyder indbyder til en slentretur, hvor man kan opleve de skjulte perler på tæt hold. 
 
I Lefkas by findes også den længste gågade på øen. Gågaden bugner med kaffebarer, tøjforretninger og souvenirbutikker, hvor man kan finde alt hvad shopping-hjertet begærer, og på byens hovedtorv kan man tage sig et velfortjent hvil på en af de lokale restauranter eller barer. Snyd endelig ikke dig selv for at gå et smut forbi byens enorme marina, som rummer mere end 600 yacht-pladser, og som vil imponere de fleste. 
 
Besøger man Lefkas by, skal man være opmærksom på at mange af butikkerne kan have lukket midt på eftermiddagen, men har ellers åbent fra tidlig morgen til sent ud på aftenen. 

Rejser til Paleros - lefkas gamle bydel

Oplev historiens vingesus i Paleros 

Paleros deler historie med resten af Grækenland, og har derfor været under indflydelse af en lang række forskellige folkeslag og erobringer. Byens beliggenhed på det græske fastland betyder at man har rig mulighed for at opleve flere af de kendte kulturelle perler, som har præget historien og den græske mytologi igennem mange år. Her kan blandt andet anbefales Vonitsa Slot, den romerske ruinby, Nikopolis og Acheron floden, som også går under navnet Hades Floden. 

Rejser til Paleros - Acheron floden - hades floden

Gå naturens mageløse veje  

Grækenland byder generelt på nogle enestående naturoplevelser, og i det umiddelbare nærområde til Paleros, er det det lokale landbrug og beboelse, der fylder mest. Området er desuden præget af de karakteristiske, sølvgrønne olivelunde, pinjetræer, høje bjerge og frodige vinmarker, der tilsammen bidrager til de maleriske omgivelser. Beliggenheden på det græske fastland giver nem adgang til at opleve den enestående græske natur med ranke bjergkæder og smukke krystalklare bugter, som findes rundt omkring på fastlandet og langs med kysten. 

Spis lokalt i Paleros  

I Grækenland er god mad højt prioriteret, hvorfor landet også er kendt for sin gastronomi. Paleros er i denne sammenhæng ingen undtagelse, og friskfanget fisk, lokalproducerede grøntsager, lam og krydderier, er bare nogle af de grundelementer, der går igen i det lokale køkken. I området har man desuden en helt speciel kærlighed for oliven og dets gyldne olie, hvorfor nogle af verdens bedste oliven stammer fra det græske køkken. 
 
Prøv gerne autentiske retter som langtidsstegt lammekød (kleftiko) eller fyldte vinblade med grøntsager, ris og kød (dolmades). Her er også let adgang til havets mange delikatesser, så friskfanget fisk, skaldyr eller blæksprutter er at anbefale.  
 
En traditionel spise er “meze”, som er den græske udgave af tapas, hvor man får serveret diverse varme og kolde småretter, og nyder middagen over flere etaper og en god rum tid. Slut måltidet af som de lokale med den traditionelle “raki”, som er en skøn anisbaseret likør. 

Rejser til Paleros - restaurant i Paleros