Bella Vraka
Meteora - verdensarv
Meteora - verdensarv
Spartochori
Vathi
Vathi
Ø-All Inclusive med gratis udlån af cykler
Ø-All Inclusive med gratis lån af båd i 1 time
Spilia Beach
Spilia Beach
Bådtur
Fanari Beach
Fanari Beach
Fanari Beach
Vathi
Vathi
Vathi
Vathi
Vathi
Spartochori
Spartochori
Spartochori
Porto Spilia
Stranden ved Thalassa Hotel
Nabobyen Mytikas
Porto Katsiki, Lefkas

Ferie i Sivota

Sivota er et af de allersmukkeste steder i Grækenland

Vi vil gerne byde dig velkommen til Sivota. Området er også kendt som “Det græske Caribien” og er et af de allersmukkeste steder i Grækenland med sit klare vand, små grønne ubeboede øer og den smukke, frodige natur. Man kan ikke andet end at blive overvældet over skønheden og de enestående oplevelser, som denne uberørte perle har at byde på. Læs med herunder, hvor vi giver vores varmeste anbefalinger til, hvad du skal opleve på din ferie i Sivota.
 
Sivota huser nogle af Europas smukkeste strande og uberørte grønne øer, og er en perfekt feriedestination for dig, der drømmer om en ferie i rolige og smukke omgivelser. Den lille ferieby med kun 1.000 indbyggere emmer af græsk charme, og byder, trods sin størrelse, på et hav af skønne oplevelser. Lad dig fare vild i Sivotas charmerende, smalle gader, find dig til rette på en græsk taverna på byens hyggelige havnepromenade og udforsk lokalområdets skjulte perler.

Når du rejser med Århus Charter kan du bo i området langs kysten med smuk udsigt over havet eller i og omkring byen.  

Rejser til Sivota - det græske caribien

Sivota by

Gå på opdagelse i den charmerende lille kystby og i det smukke område omkring, som gemmer på helt unikke oplevelser.

På den vestlige del af det græske fastland, 10 km fra Korfus sydspids, ligger Sivota. En billedskøn kystby med kun omkring 1.000 indbyggere, som ligger smukt indrammet af frodige bjerge ud til det krystalklare vand. Sivota bliver også kaldt “Det Græske Caribien” og er som taget ud af et postkort med sine billedskønne omgivelser.

Samlingspunktet i byen er den hyggelige havnepromenade, som huser stemningsfyldte caféer, hyggelige tavernaer og lækre restauranter. Her kan du nyde en græsk middag med udsigt til vandet, bådene i havnen og den smukkeste solnedgang. I byens smalle gader finder du et fint udvalg af butikker – alt fra lokale kunsthåndværksbutikker til klassiske souvenir-forretninger.

Rejser til Sivota - Sivota by

Oplevelser i lokalområdet

Området omkring Sivota gemmer på flere ubeboede øer og eksotiske bugte med isolerede strande, hvilket tiltrækker lystsejlere fra hele Europa. Hos Århus Charter anbefaler vi også, at du lejer en båd en dag, og oplever Sivota fra vandsiden. Det er en helt fantastisk oplevelse, og mange steder kan du hoppe direkte i det krystalklare vand.  
Sivota emmer af græsk charme, og selvom byen gennem de seneste år er blevet mere populær som ferieområde for grækerne selv, er turismen stadig på et moderat niveau.  

Sivota byder på et væld gemte perler, og du finder dem bedst ved at begive dig ud ad de små stier i lokalområdet. Gå for eksempel op ad den lille grusvej, som leder dig op bag byen til det charmerende, lokale langbrugssamfund. Her kan du opleve nogle helt unikke udkigspunkter over Sivota by, det Ioniske øhav samt Korfu og Paxos. I dette område vil du med stor sandsynlighed også møde fritgående får, geder og køer, som er en fast del af det lokale samfund i bjergene.

Rejser til Sivota - Sivota by - havnepromenade

Igoumenitsa

Igoumenitsa er hovedbyen i Thesprotia kommunen. Tilbage i oldtiden hed byen Titani, og det var nøglebyen i det daværende kongedømme. Udgravninger har afsløret levn fra den tid, og man har blandt andet fundet et teater med plads til over 2500 mennesker samt ruinerne fra to templer.  

I det hele taget er Igoumenitsa en spændende by at besøge, hvis du er historie- eller kulturinteresseret. Byen har også et arkæologisk museum, hvor der udstilles fund helt tilbage fra den Hellenistiske og Romerske periode frem til det Byzantinske Imperium.

Rejser til Sivota - Igoumenitsa

Oplev historiens vingesus i Sivota

Sivota ligger i Epirus regionen, som er et af de ældste områder i Grækenland. Derfor findes der også mange vidnesbyrder og levn om den græske historie i området, bl.a. tyrkiske fæstninger, venetianske palæer, antikke ruiner og romerske broer. Epirus er inddelt i kommuner, og Sivota ligger i Thesprotia kommune, som ifølge arkæologer har været bosat siden bronzealderen. Omkring 2.000 år f.v.t. flyttede de første græsktalende mennesker (thesprotanerne) hertil, og området blev opkaldt efter dem.

Thesprotia led under romersk besættelse i mange år, og romerne ødelagde mange af de gamle byer omkring 200 år f.v.t. Først efter 250 års besættelse sluttede man fred med romerne, og der blev grundlagt flere nye byer, hvor romere og thesprotanere boede side om side. Dog varede det ikke længe før området igen blev besat og kom under veneziansk styre i det 14. Århundrede samt kontrolleret af Ottomanerne (tyskerne) i det 15. århundrede.  

Rejser til Sivota - gammel bro

Gå naturens mageløse veje

Området omkring Sivota adskiller sig på mange måder fra, hvad man normalt ser i Grækenland. I vinterhalvåret er det et af de steder i Grækenland, hvor det regner mest, og de mange kilder og floder med vand fra bjergene, som løber gennem området, bidrager til, at naturen er enormt frodig og grøn. De frodige bjerge og bakker står i flot kontrast til det azurblå hav og hvide strande. I det hele taget er Sivota et billedskønt område, som må opleves med egne øjne.

Rejser til Sivota - det græske caribien

Spis lokalt i Sivota

Grækenland er kendt for sin gastronomi og græske delikatesser. Det gode måltid prioriteres højt, og Sivota er ingen undtagelse.  
Grundelementerne i det græske køkken er fisk, friske, lokale grøntsager, lam og krydderier. Hvis du vil ud at spise, anbefaler vi, at du går efter autentiske, græske retter som Kleftiko (langtidsstegt lammekød), friskfanget fisk, skaldyr, blæksprutte, dolmades (fyldte vinblade med grøntsager, ris og kød) og meze (den græske tapas). Slut måltidet af i ægte, græsk stil med et glas ouzo – en skøn anisbaseret brændevin og grækernes nationaldrik.

Rejser til Sivota - havnen i Sivota by

De bedste strande i Sivota

Med sin placering ud til kysten, byder Sivota og området omkring på et væld af brede strande og små uberørte bugter. Kombinationen af det krystalklare vand, de hvide sandbunde og den smukke, frodige vegetation, har givet området det velbegrundede kaldenavn ”Det Græske Caribien”. Det kuperede terræn gør det nogle gange svært at se, men din drømmestrand, kan sagtens ligge lige på den anden side af bakketoppen. Vi kan varmt anbefale at gå på jagt efter din egen favorit – enten via land eller til vands. Lej for eksempel selv en båd eller kom billigt rundt med vandtaxi.  

Strandene omkring Sivota er en blanding af sand og sten, og fordi der er så mange af dem, er de aldrig rigtig overfyldte. Her er også rigtig skønt at snorkle, så er du glad for at udforske livet under havets overflade, bør du helt sikkert begive dig ud med dit snorkleudstyr her.  

Rejser til Sivota - strande