Bella Vraka
Meteora - verdensarv
Meteora - verdensarv

Ferie i Sivota

Sivota er et af de allersmukkeste steder i Grækenland

Vi vil gerne byde dig velkommen til Sivota. Området er også kendt som “Det græske Caribien” og er et af de allersmukkeste steder i Grækenland med sit klare vand, små grønne ubeboede øer og den smukke, frodige natur. Man kan ikke andet end at blive overvældet over skønheden og de enestående oplevelser, som denne uberørte perle har at byde på. Læs med herunder, hvor vi giver vores varmeste anbefalinger til, hvad du skal opleve på din ferie i Sivota.
 
Sivota huser nogle af Europas smukkeste strande og uberørte grønne øer, og er en perfekt feriedestination for dig, der drømmer om en ferie i rolige og smukke omgivelser. Den lille ferieby med kun 1.000 indbyggere emmer af græsk charme, og byder, trods sin størrelse, på et hav af skønne oplevelser. Lad dig fare vild i Sivotas charmerende, smalle gader, find dig til rette på en græsk taverna på byens hyggelige havnepromenade og udforsk lokalområdets skjulte perler.

Når du rejser med Århus Charter kan du bo i området langs kysten med smuk udsigt over havet eller i og omkring byen.  

Rejser til Sivota - det græske caribien

Sivota by

Gå på opdagelse i den charmerende lille kystby og i det smukke område omkring, som gemmer på helt unikke oplevelser.

På den vestlige del af det græske fastland, 10 km fra Korfus sydspids, ligger Sivota. En billedskøn kystby med kun omkring 1.000 indbyggere, som ligger smukt indrammet af frodige bjerge ud til det krystalklare vand. Sivota bliver også kaldt “Det Græske Caribien” og er som taget ud af et postkort med sine billedskønne omgivelser.

Samlingspunktet i byen er den hyggelige havnepromenade, som huser stemningsfyldte caféer, hyggelige tavernaer og lækre restauranter. Her kan du nyde en græsk middag med udsigt til vandet, bådene i havnen og den smukkeste solnedgang. I byens smalle gader finder du et fint udvalg af butikker – alt fra lokale kunsthåndværksbutikker til klassiske souvenir-forretninger.

Rejser til Sivota - Sivota by

Oplevelser i lokalområdet

Området omkring Sivota gemmer på flere ubeboede øer og eksotiske bugte med isolerede strande, hvilket tiltrækker lystsejlere fra hele Europa. Hos Århus Charter anbefaler vi også, at du lejer en båd en dag, og oplever Sivota fra vandsiden. Det er en helt fantastisk oplevelse, og mange steder kan du hoppe direkte i det krystalklare vand.  
Sivota emmer af græsk charme, og selvom byen gennem de seneste år er blevet mere populær som ferieområde for grækerne selv, er turismen stadig på et moderat niveau.  

Sivota byder på et væld gemte perler, og du finder dem bedst ved at begive dig ud ad de små stier i lokalområdet. Gå for eksempel op ad den lille grusvej, som leder dig op bag byen til det charmerende, lokale langbrugssamfund. Her kan du opleve nogle helt unikke udkigspunkter over Sivota by, det Ioniske øhav samt Korfu og Paxos. I dette område vil du med stor sandsynlighed også møde fritgående får, geder og køer, som er en fast del af det lokale samfund i bjergene.

Rejser til Sivota - Sivota by - havnepromenade

Igoumenitsa

Igoumenitsa er hovedbyen i Thesprotia kommunen. Tilbage i oldtiden hed byen Titani, og det var nøglebyen i det daværende kongedømme. Udgravninger har afsløret levn fra den tid, og man har blandt andet fundet et teater med plads til over 2500 mennesker samt ruinerne fra to templer.  

I det hele taget er Igoumenitsa en spændende by at besøge, hvis du er historie- eller kulturinteresseret. Byen har også et arkæologisk museum, hvor der udstilles fund helt tilbage fra den Hellenistiske og Romerske periode frem til det Byzantinske Imperium.

Rejser til Sivota - Igoumenitsa

Oplev historiens vingesus i Sivota

Sivota ligger i Epirus regionen, som er et af de ældste områder i Grækenland. Derfor findes der også mange vidnesbyrder og levn om den græske historie i området, bl.a. tyrkiske fæstninger, venetianske palæer, antikke ruiner og romerske broer. Epirus er inddelt i kommuner, og Sivota ligger i Thesprotia kommune, som ifølge arkæologer har været bosat siden bronzealderen. Omkring 2.000 år f.v.t. flyttede de første græsktalende mennesker (thesprotanerne) hertil, og området blev opkaldt efter dem.

Thesprotia led under romersk besættelse i mange år, og romerne ødelagde mange af de gamle byer omkring 200 år f.v.t. Først efter 250 års besættelse sluttede man fred med romerne, og der blev grundlagt flere nye byer, hvor romere og thesprotanere boede side om side. Dog varede det ikke længe før området igen blev besat og kom under veneziansk styre i det 14. Århundrede samt kontrolleret af Ottomanerne (tyrkerne) i det 15. århundrede.  

Rejser til Sivota - gammel bro

Gå naturens mageløse veje

Området omkring Sivota adskiller sig på mange måder fra, hvad man normalt ser i Grækenland. I vinterhalvåret er det et af de steder i Grækenland, hvor det regner mest, og de mange kilder og floder med vand fra bjergene, som løber gennem området, bidrager til, at naturen er enormt frodig og grøn. De frodige bjerge og bakker står i flot kontrast til det azurblå hav og hvide strande. I det hele taget er Sivota et billedskønt område, som må opleves med egne øjne.

Rejser til Sivota - det græske caribien

Spis lokalt i Sivota

Grækenland er kendt for sin gastronomi og græske delikatesser. Det gode måltid prioriteres højt, og Sivota er ingen undtagelse.  
Grundelementerne i det græske køkken er fisk, friske, lokale grøntsager, lam og krydderier. Hvis du vil ud at spise, anbefaler vi, at du går efter autentiske, græske retter som Kleftiko (langtidsstegt lammekød), friskfanget fisk, skaldyr, blæksprutte, dolmades (fyldte vinblade med grøntsager, ris og kød) og meze (den græske tapas). Slut måltidet af i ægte, græsk stil med et glas ouzo – en skøn anisbaseret brændevin og grækernes nationaldrik.

Rejser til Sivota - havnen i Sivota by

De bedste strande i Sivota

Med sin placering ud til kysten, byder Sivota og området omkring på et væld af brede strande og små uberørte bugter. Kombinationen af det krystalklare vand, de hvide sandbunde og den smukke, frodige vegetation, har givet området det velbegrundede kaldenavn ”Det Græske Caribien”. Det kuperede terræn gør det nogle gange svært at se, men din drømmestrand, kan sagtens ligge lige på den anden side af bakketoppen. Vi kan varmt anbefale at gå på jagt efter din egen favorit – enten via land eller til vands. Lej for eksempel selv en båd eller kom billigt rundt med vandtaxi.  

Strandene omkring Sivota er en blanding af sand og sten, og fordi der er så mange af dem, er de aldrig rigtig overfyldte. Her er også rigtig skønt at snorkle, så er du glad for at udforske livet under havets overflade, bør du helt sikkert begive dig ud med dit snorkleudstyr her.  

Rejser til Sivota - strande
OPLEV SIVOTA MED ÅRHUS CHARTER

Udflugter i Sivota

Oplev Sivota med vores danske rejseledere, der vil give dig personlige og uforglemmelige ferieoplevelser.

Tilmelding til udflugterne skal ske til Århus Charters rejseledere på rejsemålet eller via Århus Charters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne kan ikke bestilles online.

Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på, at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. 

Læs mere
yg
rf

Byvandring i Parga

Ved ankomst til Parga, mødes vi ved det store anker midt på havnepromenaden kl. 16:30. Her vil der fortælles om Jomfru Marias kirke, som ligger lige udenfor Parga. Blandt de skæve gader ligger det lille autentiske olivenoliemuseum, Paragaea, som tager os med tilbage i tiden. Her udvandt man før i tiden olivenolie med håndkraft og remedier, der stadig den dag i dag er bevaret, og os rejseledere giver en guidet tur på museet. Vi får herefter mulighed for at smage på de forskellige olivenolier, tapenader og olivendressinger - alt sammen produceret af selv samme familie. Bagefter tager vi gåturen op til den velbevarede borgruin, som vi finder på toppen af en bakke med fantastisk udsigt over byen og det Ioniske øhav. Her er der rig mulighed for at tage det perfekte feriebillede, og gå på opdagelse i den forhistoriske stortid. Borgen blev bygget i det 11. århundrede, og blev i sin tid brugt til at beskytte byen mod pirater og tyrkere fra både fastlandet og havet. Afslutningsvis kan man vælge at spise med os rejseledere på den lækre restaurant, Aegis, på egen regning eller blot begive sig videre i byen på egen hånd. Vi håber på at se jer.
parg1
busparga
nn
bb

Parga By Night

Ikke langt fra Sivota, på Grækenlands vestkyst, ligger byen Parga. Omgivet af pinje- og oliventræer smyger de små huse sig op langs bjergsiden i en blød runding, alt imens byen summer af liv og hygge. Ved ankomst til Parga, går vi samlet langs havnepromenaden. Blandt de skæve gader ligger det lille autentiske olivenoliemuseum, Paragaea, som tager os med tilbage i tiden. Her udvandt man før i tiden olivenolie med håndkraft og remedier, der stadig den dag i dag er bevaret. Vi får herefter mulighed for at smage på de forskellige olivenolier, tapenader og olivendressinger - alt sammen produceret af selv samme familie. Hvis der er åben til den velbevarede borgruinen, tager vi gåturen op til toppen af bakken med fantastisk udsigt over byen og det Ioniske øhav. Her er der rig mulighed for at tage det perfekte feriebillede, og gå på opdagelse i den forhistoriske stortid. Borgen blev bygget i det 11. århundrede, og blev i sin tid brugt til at beskytte byen mod pirater og tyrkere fra både fastlandet og havet. Efter et historisk indblik, er der tid på egen hånd til at udforske Pargas autentiske omgivelser, med mange små hyggelige gader, butikker og især de græske tavernaer, der serverer lokale specialiteter, som man kan nyde inden turen går tilbage til Sivota. Husk: Kamera, en trøje til aftentimerne, gode sko og eventuelt kontanter til museet. Vær opmærksom på at entrebilletten på 4€ til olivenoliemuseet, samt middag ikke er inkluderet.
io
grot

Ioannina og Peramagrotter

På turen til Epirusregionens største by Ioannina, vil vi først besøge de famøse Perama caves, som er en af Grækenlands største drypstenshuler. Hulerne har 19 forskellige slags drypsten og stalagmitter, hvor der normalt i andre huler kun er 6-10 slags. Efter vores tur inde i grotten, der ligger få kilometer fra centrum, kører vi ind til byen, hvor vi fortsætter vores tur til ''Nissaki'', den lille ø ude i Pamvotis-søen. Her vil der være mulighed for at opleve det ægte ø-liv, hvor biler ikke er en del af hverdagen og hver indbygger har adgang til båd. Øen er også kendt for sit historiske museeum om Ali Pasha, der havde besat store dele af Grækenland i det 18. Århundrede og det var netop på denne ø og på museet, at han blev dræbt. Derefter sejler vi tilbage til Ioannina by igen, hvor der vil være mulighed for at udforske det historiske centrum og den gamle tyriske borg. Ioannina var altid multikulturel, domineret hovedsageligt af kristne, islamiske og jødiske trosretninger. Den her sameksistens af kulturelle påvirkninger er tydeligt i den historiske arkitektur.Da byen er den største i Epirus regionen oger det også her man kan bruge tiden på at finde god frokost og shoppe lidt. Vær opmærksom på, at frokost samt adgang til drypstenshulen og Ali Pasha museet ikke er inkluderet i prisen.
mmm

Vingårdstur

Dagens vintur er en tur til en lokal vinmager! Vi besøger Alexandros, en 3. generations indbygger i Filiates, som bor i et traditionelt græsk stenhus. Han er 2. generations vinmager. Alexandros er uddannet vinkemiker i Italien. Han overtog den lille vinfabrik fra sin far, og har allerede siden 2016 fordoblet vingårdene! Han har beholdt den karakteristiske måde, hvorpå de laver vinen i hånden! Under dagens program vil vi bl.a. besøge Alexandros’ første vindgård. Han vil fortælle os om hans historie, vise os vingården og forklare os om området, jorden og de sorter, der bruges her. Vi skal også prøve tre vine - en rød, en hvid og en rose, ledsaget med olivenolie, oliven og brød. Der bliver tid til at shoppe og så fortsætter vi til Fru Zoi i landsbyen Dafni, kun 5 minutter væk, hvor vi skal have en traditionel let frokost med blandet grøn salat, en butter cheese pie og grøntsagstærte, ved siden af floden og under den tykke skygge af plantaintræerne.
GF
ll
gg
gf2
GF1

I Grækernes Fodspor

Lad den autentiske stemning af de små labyrintgader og den lokale havnepromenade danne rammen for en hyggelig og kulinarisk gåtur i selskab med andre rejsende og din rejseleder. Dagen indledes med en gåtur gennem Sivota by, hvor vi bliver mødt af de lokale barer, tavernaer samt byens kirke, Ekklisioa. Stemningen i byen oser af det traditionelle græske og mændene sidder og hygger sig ved en ”kafenion” og en ouzo i hånden. Vi træder et skridt tilbage i tiden, tilbage i grækernes fodspor, hvor grusvejen leder os op af den snoede og lokale bydel, som vælter i unikke udsigtspunkter over Sivota by, det Ioniske Øhav, udsigt til Korfu, Paxos, Sivota by og generelt den enestående natur, som Epirus regionen byder på. Turen leder os forbi det lokale landbrug, hvor vi vil møde får, geder og køer på vejen og derved kommer vi helt tæt på det lokale samfund i bjergene. Vi gør opmærksom på, at turen er ikke for gangbesværede.
SNS211
SNS214
SNS213
SNS212
SNS21

Solnedgang Til Søs

Den smukkeste solnedgang findes lige her i Sivota, og den bedste måde at opleve himlens rødglødende farver på, er fra en lille græsk båd. Vi sejler derfor ud fra havnen i Sivota og oplever ”Det Græske Caribien” i aftentimerne, mens bølgebrusen klukker mod båden. Her nyder vi byens lys, der kaster sig mod det blanke vand med bjergene i baggrunden. Aftenen vil stå i romantikkens tegn blandt de små naturskønne øer, mens solens lune farver kærtegner himlen, og solen stille daler ned i horisonten. Der vil blive serveret vin og en lille snack på turen. Vær opmærksom på, at der ikke er toiletter ombord på båden, og at børneprisen er til og med 5 år på denne udflugt. Husk: Kamera, eventuelt en varm trøje og højt humør.
sø

Den lille Søforklaring

Sivota har tidligere været besat af flere folkefærd, heriblandt tyrkerne, venezianerne og albanerne. Især tyrkerne har sat sig præg på området og især ved øen Mavro Ovos, bedre kendt som ”Black Mountain”, som har fået sig navn fra den tyrkiske periode. Både tyrkerne og albanerne har endda ændret navnet på Sivota over en længere periode, inden landsbyen fik sit oprindelige navn tilbage. Havet omkring Sivota er præget af det mest krystalklare vand i området, hvor du hurtigt vil opdage hvorfor, at det kaldes ”Det Græske Caribien”. På turen får vi en spektakulær udsigt til de mange smukke øer i det Ioniske øhav. Undervejs vil vi komme forbi flere idylliske strande heriblandt den eftertragtede strand Pisina, kaldet ”Den Blå Lagune”. På denne strand har du mulighed for at stige af båden, og tilbringe et par timer med gode muligheder for snorkling. Hvis I vælger at stå af båden, vil den sætte Jer af ca. 1 meter ude I vandkanten. Sejlturen tager cirka 1 time, hvor man har mulighed for at stige af ved ”Den Blå Lagune”, og blive samlet op af båden igen senere. Husk: Kamera, solcreme, eventuelt badetøj, håndklæde og vand, hvis du ønsker at blive på stranden ved ”Den Blå Lagune”. Obs. Der er ikke toiletter ombord på båden.
1
3
2

En Lille Søforklaring

Sivota har tidligere været besat af flere folkefærd, heriblandt tyrkerne, venezianerne og albanerne. Især tyrkerne har sat sig præg på området og især ved øen Mavro Ovos, bedre kendt som ”Black Mountain”, som har fået sig navn fra den tyrkiske periode. Både tyrkerne og albanerne har endda ændret navnet på Sivota over en længere periode, inden landsbyen fik sit oprindelige navn tilbage. Havet omkring Sivota er præget af det mest krystalklare vand i området, hvor du hurtigt vil opdage hvorfor, at det kaldes ”Det Græske Caribien”. På turen får vi en spektakulær udsigt til de mange smukke øer i det Ioniske øhav. Undervejs vil vi komme forbi flere idylliske strande heriblandt den eftertragtede strand Pisina, kaldet ”Den Blå Lagune”. På denne strand har du mulighed for at stige af båden, og tilbringe et par timer med gode muligheder for snorkling. Hvis I vælger at stå af båden, vil den sætte Jer af ca. 1 meter ude I vandkanten. Sejlturen tager cirka 1 time, hvor man har mulighed for at stige af ved ”Den Blå Lagune”, og blive samlet op af båden igen senere. Husk: Kamera, solcreme, eventuelt badetøj, håndklæde og vand, hvis du ønsker at blive på stranden ved ”Den Blå Lagune”. Obs. Der er ikke toiletter ombord på båden.

Seværdigheder omkring Sivota

Området på det græske fastland gemmer på store oplevelser

Parga

Ved Grækenlands vestkyst, ca. 40 minutters kørsel syd for Sivota, ligger byen Parga. Parga er som taget ud af en Mama Mia film med sine farverige huse og røde tegltage, der smyger sig op ad bjergskråningen ved den krogede kystlinje. Ved første øjekast ligner Parga til forveksling en af de idylliske, græske øer, og man får da også fornemmelsen af at være på en ø, når man slentrer langs promenaden og kigger udover det Ioniske hav og småøerne i det fjerne. I dagtimerne er der masser af liv i Parga, og mellem de farverige huse ligger små butikker, der sælger alt fra lokale specialiteter og kunsthåndværk til souvenirs. Her ligger der også et lille autentisk olivenolie-museum, som er interessant at besøge, hvis man vil lære om produktionen af denne græske delikatesse.

Rejser til Sivota - Parga

Hvis du tager gåturen fra byens centrum, op ad de smalle gader og trapper, kommer du op til den gamle venetianske fæstning. Denne historiske fæstning blev bygget på toppen af bjerget i 1100-tallet af indbyggerne i Parga for at beskytte byen mod pirater og anden fare fra havet. I dag kan man udforske de tilbageværende ruiner og opleve den smukkeste udsigt over byen og havet.

Når mørket falder på, summer det af liv på den hyggelige havnepromenade og duften af grill og hvidløg spreder sig fra de små restauranter – græske såvel som internationale.

Rejser til Sivota - Parga

Acherontas – Floden til Hades 

Ifølge myterne siges det, at floden, Acherontas, er de dødes passage til Tartaros og videre ned til dødsriget, Hades. Det er blevet en populær aktivitet at vandre op ad floden gennem det rislende vand i solens varme. På hver side af floden er der høje klippesider, og ud af disse udspringer små piblende bjergkilder, som er den rene terapi. Bundens sten og strøm vil for nogen være en udfordring, som giver blod på tanden til at fortsætte og derefter følge strømmen tilbage ned ad floden igen. Acherontas byder også på andre aktiviteter såsom en tur på hesteryg eller en paddeltur- med strømmen i floden.  
Vi anbefaler ikke turen gennem Acherontas til gangbesværede.

Rejser til Sivota - Acherontas floden - Floden til hades

Paxos og Antipaxos

Paxos og Antipaxos er to græske ø-perler, som man lige kan ane ude i horisonten fra Siovta. På en sejltur herud vil du ankomme til havnen, Lakka, som er den nordlige havn på Paxos. Havnen er omgivet af smukt, krystalklart vand, som du har mulighed for at hoppe i fra Voutoumi-stranden, der ligger tæt derpå. Her er det også rigtig skønt at snorkle, så tag dit snorkleudstyr med, og oplev livet og de smukke klippeformationer under havoverfladen.

Inden turen går hjem igen, må du endelig gå en tur op i havnebyen, Gaios, som har et væld af små, hyggelige butikker og tavernaer.  

Rejser til Sivota - Paxos - Lakka havnen

Ioannina - Hovedbyen i Eirus-regionen

Byens hovedattraktion er den store tyrkiske fæstning med massive stenmure, hvor byens jødiske befolkning i sin tid boede side om side med muslimer og kristne. Omgivelserne indenfor murene er smukke og idylliske, og en del af byens borgere bor fortsat herinde i dag.

Rundt omkring i Ioannina kan du finde flere ruiner fra gamle fæstninger, og herfra er der en fantastisk udsigt over søen og bjergene bagved. Ioannina huser også et af Grækenlands bedste Arkæologiske museer, som du er nødt til at opleve, hvis du er det mindste historie-interesseret.

Rejser til Sivota - Ioannina - Hovedbyen i Eirus-regionen

Pamvotis-søen tiltrækker mange græske turister hvert år, og der er masser er aktivitet på vandet - både i form af turbåde, vandski og kajakker. Det siges, at søen er hjemsøgt af kvinder, som Ali Pasha (en albansk fyrste, der regerede i det meste af Epirus) personligt druknede efter de havde afslået at blive hans elskerinder. Ude i søen ligger en lille ø, Nisi, som man kan sejle ud til med den lokale færge. Det var flygtninge fra Mani i Peleponesien, der grundlagde den lille landsby herude i 1500-tallet.

4 km nord for byen ligger også Perama grotten – en stor og smuk dypstenshule, som blev fundet af lokale indbyggere i 1942, da de var på flugt fra nazisterne. Grotten er en af de mest imponerende grotter i Europa og den 2. største i Grækenland.

Rejser til Sivota - Perama grotten

Meteora

Ca. 3 timers kørsel fra Sivota kan du opleve et af Grækenlands største og mest betydningsfulde vidundere, Meteora, som også er på UNESCOs verdensarvsliste. Meteora betyder “svævende i luften”, og klostrene har fået navnet, fordi klostret, som egentlig består af 6 klostre, er bygget højt oppe på klippetoppene i Pindos bjergene. Bjergene blev formet for ca. 60 millioner år siden og vejrforholdene har forårsaget, at de har formet sig som tårnhøje bjergpiedestaler, der skiller sig ud fra landskabet. Det unikke Meteora er en helt unik oplevelse og indsigt i den græske naturarv, og vi kan – trods den lange køretur - varmt anbefale dig at besøge de ældgamle klostre.

Rejser til Sivota - Meteora

Metsovo

Metsovo er en hyggelig lille bjerglandsby fyldt med små, snoede gader, der leder tankerne hen på alperne i Østrig. I vinterhalvåret er Metsovo et af Grækenlands største skisportssteder, og i sommerhalvåret fremstår byen smuk og charmerende med sine røde tegltagshuse, der ligger trygt på den frodige bjergskråning.

Metsovo er kendt for sin lokale ost, Metsovela og sin vinproduktion. Hvis du besøger Metsovo, kan vi varmt anbefale at du besøger vingården, Katogi Agia Paraskevi, som oprindeligt er en smuk kirke fra 1700-tallet. Her kan du smage på den lokale vin og spise en lækker middag i vingårdens restaurant, der ligger i kælderen.

Ca. 30 minutters gang syd for Metsovo, ligger det lille kloster, Agiou Nikolaou fra det 14. Århundrede. Klostret er utroligt velbevaret, og det er muligt at komme ind og se det indefra.  
Metsovo ligger ca. 2,5 times kørsel fra Sivota mellem Ioannina og Meteora.  

Rejser til Sivota - Metsovo

Zalongo Monumentet

Nord for Preveza ligger Zalongo Monumentet, som forestiller seks abstrakte kvindefigurer, der holder i hånd. Monumentet blev rejst i 1961 til minde om de græske kvinder fra landsbyen, Souli, der i starten af 1800-tallet valgte at skubbe deres børn udover de stejle klipper og derefter selv springe i døden. Dette masse-selvmord var et oprør mod tyrkerne, som på dette tidspunkt invaderede landsbyen. Kvinderne ville hellere springe i døden end underkaste sig tyrkerne, og mens de sprang ud fra klipperne, sang og dansede de. Derfor bliver oprøret også kaldt Zalongos dans. Histroien om Zalongos dans og monumentet er i dag et symbol på heltemod og selvopofrelse.

Rejser til Sivota - Zalongo Monumentet

De bedste strande i Sivota

Med sin placering ud til kysten, byder Sivota og området omkring på et væld af brede strande og små uberørte bugter.

Kombinationen af det krystalklare vand, de hvide sandbunde og den smukke, frodige vegetation, har givet området det velbegrundede kaldenavn ”Det Græske Caribien”. Det kuperede terræn gør det nogle gange svært at se, men din drømmestrand, kan sagtens ligge lige på den anden side af bakketoppen. Vi kan varmt anbefale at gå på jagt efter din egen favorit – enten via land eller til vands. Lej for eksempel selv en båd eller kom billigt rundt med vandtaxi. 

Strandene omkring Sivota er en blanding af sand og sten, og fordi der er så mange af dem, er de aldrig rigtig overfyldte. Her er også rigtig skønt at snorkle, så er du glad for at udforske livet under havets overflade, bør du helt sikkert begive dig ud med dit snorkleudstyr her.  

Gallikos Molos

Gallikos Molos er lang, smal småstensstrand, der ligger 750 meter nord for Sivota. Her kan du opleve den mest fantastiske solnedgang om aftenen. Om dagen er det muligt at leje liggestole, og når sulten melder sig, kan du gå op på en af de omkringliggende restauranter. Der er også en lille legeplads til de små.

Rejser til Kreta - Balos lagunen

Zeri strand

Zeri strand er en skøn, børnevenlig sandstrand beliggende 1,3 km nord for Sivota centrum. Her er vandet lavt og faciliteterne mange. I højsæsonen er der både vandrutsjebaner, pool og poolbar. Er du glad for at snorkle, kan vi varmt anbefale dig at tage dit snorkleudstyr med herud. Stranden har nemlig en lang badebro, hvorfra mulighederne for at snorkle er rigtig gode. Tæt på stranden ligger også en cafe, hvor du kan tage en pause fra solen og nyde en græsk frokost og lidt koldt at drikke. På stranden er der også mulighed for at leje liggestole og parasoller.  

Rejser til Sivota - Zeri strand

Dei strand

Dei strand er et langt, smalt strandafsnit beliggende 1,7 km nord for Sivota centrum. Stranden er ikke så stor, og der er kun få liggestole til rådighed. Til gengæld har man den smukkeste udsigt til øen, Agios Nikolaos, og her er en skøn, afslappet stemning. Ved stranden er der en lille kiosk, hvor du kan forsyne dig med snacks og kolde drikkevarer i løbet af dagen. Der er også en parkeringsplads i området, hvis du kommer i bil.  

Rejser til Sivota - Dei strand

Bevæger du dig syd for Sivota, vil du møde disse strande:

Zavia strand

Zavia strand er en lille hyggelig familiestrand beliggende inde i en bugt 1,2 km syd for Sivota. Den meget charmerende strand ligger i fantastiske, frodige omgivelser og er det perfekte udflugtsmål for en dag på stranden. Her er også en lille kiosk, hvor du kan hente kolde forfriskninger i løbet af dagen.

Rejser til Sivota - Zavia strand

Bella Vraka

Bella Vraka er en af de mest populære strande i Sivota. Her er så lavvandet, at du kan gå ud til den lille ø, Bella Vraka, som ligger ud for stranden. Går du over til øen, kan du følge en lille sti nede ved vandkanten, som fører hen til den lille strand, Sunbathers Beach, ca. 2 minutters gang derfra.

På Bella Vraka strand er der gode vandsportsmuligheder og skønt badevand. Vi anbefaler, at du medbringer badesko på grund af sten. Det er ikke muligt at købe mad eller drikkevarer her, så pak en køletaske med madpakke, snacks og kolde forsyninger.

Rejser til Sivota - Bella Vraka

Karvouno strand

Karvouno strand er en skøn, rolig strand beliggende i læ i en lille bugt 1,5 km sydvest for Sivota. Her er vandet krystalklart og strandbaren og den lille restaurant bidrager til en hyggelig og afslappende stemning på stranden.

Rejser til Sivota - Karvouno strand

Strande i køre- eller sejl-afstand fra Sivota

Mega Ammos

Mega Ammos ligger ca. 2 km sydøst Sivota, og er en af de største strande i området. Her er både Volleyball-bane og flere restauranter at vælge imellem. Derudover er der den skønneste udsigt over havet og de omkringliggende frodige bugte. Strandbunden varierer mellem små og store sten, så det er en god ide at medbringe badesko, når du besøger denne perle.

Rejser til Sivota - Mega Ammos strand

Mikri Ammos

Få minutters kørsel fra Mega Ammos finder du Mikri Ammos. Mega Ammos betyder lille strand, hvilket den må siges at være. Denne lille oase har en helt speciel, eksklusiv atmosfære med store strandsenge, sækkestole og loungebar. Et skønt spot for en afslappende dag på stranden.

Rejser til Sivota - Mikri Ammos strand

Agia Paraskevi

Agia Paraskevi er den sydligste strand i området omkring Sivota. Kører du dertil, møder du først en mindre strand, men vi anbefaler, at du kører 100 meter længere ned ad vejen til den store og utroligt fine småstensstrand. Her er vandet roligt og helt krystalklart, og der er den smukkeste udsigt til en lille, ubeboet ø, der giver læ på stranden. Ved stranden er der også en lille strandbar, hvor du kan forsyne dig med kolde drikkevarer.

Rejser til Sivota - Agia Paraskevi strand

Pisina - "Den blå lagune"

Pisina eller “Den blå lagune” - kært barn har mange navne, og denne skønne strand må du ikke snyde dig selv for at besøge. Du kan kun komme herud med båd, og for at komme helt ind til stranden, skal du en tur i vandet. Båden kommer så tæt på stranden, at vandet vil gå dig til omkring knæene, så det bliver ikke nødvendigt med en svømmetur. Vi anbefaler, at du tager en af bådene fra havnen i Sivota (de går ca. 1 gang i timen), og tager madpakke, snacks og drikkevarer med på udflugten. Det er nemlig ikke muligt at købe mad eller drikkevarer på stranden, så sørg endelig for at have rigeligt med, hvis du skal tilbringe dagen her.

Rejser til Sivota - Pisina - Den blå lagune
Fakta

Vejret i Sivota

Sivota byder på solrige sommerdage og meget få regnvejrsdage.

Maj
I maj er gennemsnitstemperaturen omkring 23 grader i dagtimerne, og derfor er denne måned særligt oplagt til dig, der elsker at opleve og være aktiv på din ferie.  

Juni-august
Hvis du rejser i sommermånederne fra juni til september, er du sikret en varm badeferie. Her er gennemsnitstemperaturen omkring 29 grader, og man kan forvente mange dage med temperaturer herover.  

September-oktober
Hvis du fortrækker lidt mildere temperaturer, kan vi anbefale dig at rejse i slutningen af september og starten af oktober. Her er gennemsnitstemperaturen omkring 23 grader. 

FAKTA

VÆRD AT VIDE OM REJSEN TIL SIVOTA

Flyvetid og transfer

For at komme til Sivota, flyver vi til Preveza Lufthavn. Fra Aarhus Airport er det en flyvetid på omkring 3,5 time. Herefter er der omkring 1 time og 15 minutters transfertur fra lufthavnen til Sivota. 

Valuta

I Grækenland handles der med Euro. I Sivota kan du i størstedelen af restauranter og butikker betale med kort og der findes også et fint udvalg af hæveautomater. Bevæger du dig udenfor byen, vil vi anbefale dig at have nogle kontanter med.

Transport

Taxa holdeplads kan findes på torvet i Sivota, og receptionen på dit hotel, vil også altid gerne være behjælpelige med at ringe efter en taxa til jer. 
Der kører lokalbus fra Sivota to-tre gange dagligt i hverdagene til Perdika og Ogoumenitsa. Tiderne kan dog være ret utilregnelige, da bussen er tiltænkt lokale. Spørg endelig din danske rejseleder for at få de aktuelle tider. 

Både leje af bil og båd er nemt i Sivota. Spørg din danske rejseleder, for at bestille leje. 

Aktiviteter

Sivota og området omkring ligger op til at vandre rundt i det kuperede, smukke terræn. 
Byens placering ud til vandet gør, at både bådture, bådleje, dykning og vandsportsaktiviteter er populært.   

Spørg endelig din danske rejseleder omkring aktiviteter i nærheden af dig.

Afgange samme weekend

Alternative rejsemål

Vores andre gæster kigger også på

Næste >