Hold ferie på Madeira

Spektakulær natur i perfekt kombination med charmerende byliv

Vi vil gerne byde dig velkommen til den billedskønne Atlanterhavsperle, Madeira. Øen, der byder på en særdeles farverig og spektakulær natur i perfekt kombination med det charmerende og pulserende byliv i den lille storby, Funchal. Øen har året rundt et indbydende klima, og er ideelt til dig, der ønsker en oplevelsesrig ferie med plads til afslapning i imponerende omgivelser. Læs med herunder, hvor vi giver vores varmeste anbefalinger til, hvad du skal opleve på din ferie.   

Læs mere

Et prisbelønnet rejsemål

Portugisiske Madeira ligger nord for de Kanariske Øer ud for Marokko, og er med sine 737 km2 nogenlunde på størrelse med Bornholm, men de to øer er på ingen måde sammenlignelige når det kommer til landskabet. 90% af Madeiras areal består nemlig af bjerge, og når på det højeste punkt ved bjergtoppen, Pico Ruivo, helt op i 1.862 meters højde. Bjergene giver et utal af spektakulære udsigtspunkter og indrammer harmonisk de lavtliggende dale og kyststrækninger ved de charmerende byer. 
 
Den imponerende ø-perle har gennem årene modtaget fornem hæder som både verdens og Europas førende ø-rejsemål ved det prestigefyldte World Travel Award. Det er ikke uden grund, at øen senest i 2021 blev kåret som Europas Førende Ø-rejsemål, ligesom den tidligere løb med prisen i 2013, 2014 og igen fra 2016 til 2021. Samtidig har Madeira også vundet titlen som Verdens Førende Ø-rejsemål fra 2015 til 2020. 

Rejser til Madeira

Madeira er ubeskriveligt smukt

Madeira byder generelt på dejlige byer, spændende seværdigheder, lunt badevand og et utal af oplevelsesmuligheder. Her er aldrig hverken for koldt eller for varmt, og det behagelige klima medvirker til, at man året rundt kan nyde godt af Madeiras byliv og natur – f.eks. på de mange imponerende udflugtsmuligheder. Der er ingen tvivl om, at øen især er kendt for sin spektakulære flora og natur, men Madeira er også værd at fremhæve for det pulserende liv, den skønne portugisiske livsstil og dets helt egen historie. Det er specielt på det kulturelle og kulinariske område, at livet på den lille ferieø adskiller sig fra Portugal og de andre ferieøer i syden. 

Rejser til Madeira

Udforsk Funchal 

Funchal er med sine godt 104.000 indbyggere øens hovedby, og er også her vores hoteller er at finde. Funchal er generelt et af de rigeste områder i Portugal og du vil opleve en moderne by kombineret med en spændende kulturarv, heriblandt byens mange imponerende parker og den flotte katedral, der er en af de ældste bygninger på øen. Rent størrelsesmæssigt kan byen sammenlignes med en mellemstor dansk provinsby, hvor de fleste seværdigheder er koncentreret omkring bymidten, så det kan anbefales at gå på opdagelse til fods og samtidig nyde den klare, rene havluft. Funchal ligger nemlig lige ud til kysten på den sydlige del af øen, og ligger smukt indrammet af klipperne, som danner en beskyttende ring som et gammelt romersk amfiteater med Funchal som hovedscenen. 

Rejser til Madeira - Funchal parker

Funchals gamle bydel 

Det ligger lidt i navnet, men Funchals gamle bydel rummer nogle af de ældste kvarterer, som er over 500 år gamle. Her oser det af skøn stemning og liv med caféer, restauranter, smukke gamle huse og forretninger for enhver smag. Man vil hurtigt mærke de lokales hverdagsliv og smelte i et med den skønne kultur. Vil du have en unik, lokal oplevelse, vil vi anbefale dig at besøge byens frugt-, grønt- og blomstermarked, hvor det oser af god handelsstemning og de mange farver er en sand fryd for øjet. 
 
Du må heller ikke snyde dig selv for at opleve det charmerende, historiske centrum. Her kan du bl.a. opleve den skønne, snævre gade, Rua Santa Maria, hvor gadens hoveddøre er blevet malet i forskellige unikke motiver af diverse kunstnere. Man kan bruge flere timer på at gå mellem de fine huse og de mange kunstneriske udformninger. Nogle er provokerende eller politisk anlagte, mens andre er eventyrlige og kreative. Det er også i denne del af Funchal, at du kan opleve byens historiske Forte, den smukke domkirke, den ikoniske svævebane og det ældste kvarter, hvor man oprindeligt opførte byen fra omkring år 1490. 
 
Når du bevæger dig rundt i byen, er det værd at bemærke de anderledes veje og fortove, som er belagt med sorte og hvide sten, der danner forskellige motiver, som beretter om livet på øen og dens rige historie. 

Rejser til Madeira - Funchal gamle bydel

Lido-området 

Lido-området i Funchal er en livlig og nyere bydel, og er en moderne havnefront, hvor du vil finde et stort antal hoteller, restauranter, grønne palmer og ikke mindst de berømte havnebassiner. Her findes både anlagte og mere naturlige havbassiner, og går du en tur på havnepromenaden, vil du støde på dem som perler på en snor. Der findes tre offentlige svømmebassiner, Lidos, Clube Naval og Ponto Gorda, med faciliteter for både børn og voksne. Ved Lidoen findes der også en lille småstensstrand kaldet Praia Formosa, som er en af de få strande, du finder på Madeira. 

Rejser til Madeira - Havnebassin i lido-området

Shopping på Madeira 

Når du befinder dig i den mindre storby, er der naturligvis også gode muligheder for at få stillet shoppe-lysten. Funchal har nemlig et stort udvalg af butikker og shoppingcentre med alt lige fra kendt mærkevaretøj og sko til smykker, kurveflet, broderier og souvenirs. Øens største shoppingcenter hedder Madeira Shopping og ligger lidt udenfor centrum i området Santa Quitéria. Her finder du blandt andet tøjkæder og fastfoodrestauranter. Nogle butikker kan holde lukket til frokost og om søndagen, dette gælder dog oftest ikke i turistområderne. 

Rejser til Madeira - marked i Funchal

Oplev historiens vingesus i Funchal 

Madeira og Funchal har en rig og lang historie, som strækker sig helt tilbage til det 6. århundrede f.Kr., hvor det siges, at Madeira blev opdaget af fønikerne. Faktisk går der også nogle uofficielle sagn om, at Madeira var det forsvundne sangland, Atlantis. Det første tegn på, at der var liv på Madeira, kan dog først fastsættes til omkring 1000-tallet, hvor et kulstof 14-datering af museknogler tyder på, at der har været skandinaviske vikinger forbi øen, hvor musene i sin tid er løbet på land fra skibene. Intet tyder dog på at vikingerne bosatte sig på øen, og først i 1400-tallet “genopdagede” de to kaptajner João Gonçalves Zarco og Tristão Vaz Teixeira øen, som de opdelte i imellem sig. Zarco blev tildelt den sydlige og vestlige del, hvor Funchal ligger, mens Teixeira blev tildelt den nordlige og østlige del af øen. Herefter bosatte de første portugisere sig på øen, og med medbragte slaver, begyndte de hurtigt at udnytte de mange laurbærtræer til skibsbygning og påbegyndte landbruget ved at føre kvægavl og dyrke korn. I midten af 1400-tallet importerede man sukkerrør fra Sicilien, som blev og fortsat er en stor eksportvare. Det var også heromkring man anlagde de første levadaer, som blev brugt som vandingskanaler, der bragte regnvand oppe fra bjergene ned til landbruget i syd. De gamle levadaer er sammen med de nyere anlagte levadaer fortsat i brug den dag i dag, og levadavandring anses for en af de største turistattraktioner på øen. 

Rejser til Madeira - Levada i bjergene

Historisk kendt for vin

Madeira har generelt altid været et rigt lang og var desuden i 1600-1700-tallet en central mellemstation for de skibsrejsende, der sejlede frem og tilbage mellem den Nye Verden, Afrika og Indien. Madeiras geografiske placering betød, at man solgte store mængder vin til de mange handelsrejsende, der gjorde stop på øen. Ifølge den lokale historie, var det således den berømte Madeiravin blev til virkelighed. Historien siger, at nogen handelsrejsende havde købt vin på Madeira og sejlet syd over ækvator for at videresælge det, men da man ikke kunne sælge den sidste tønde, medbragte de den retur til forhandleren på Madeira, som heldigvis smagte på vinen i stedet for at smide den ud. Man fandt ud af, at vinen smagte langt bedre end da de sendte den afsted. Derfor efterligner man vinens “rejse” med båd ned over Ækvator, ved at at placere vinen oppe under loftet, hvor det er varmest. Desuden ligger de oven på en slags rør, der kører flaskerne frem og tilbage, for at efterligne bølgebevægelserne fra båden. En Madeiravin lagrer i dag mindst i 5 år og den ældste vin siges at være fra 1499 og er fortsat god den dag i dag. 

Rejser til Madeira - Madeiravin

Gå naturens mageløse veje  

Madeira er af vulkansk oprindelse, og er kendetegnet ved de høje bjerge, der deler øen i en nordlig og sydlig halvdel med lunt og flot vejr mod syd. Den eroderede, vulkanske aske har givet en frugtbar grobund for Madeiras mangeartede tropiske og subtropiske plantevækst med farverige blomster og en stor mængde eksotiske frugter. Faktisk findes der ikke mindre end 112 forskellige plantearter i over 750 forskellige varianter i naturen, hvoraf der vokser hele 16 planter, der kun eksisterer på Madeira. Derudover findes der også mere end 2.000 kilometer levadaer, som indbyggerne på Madeira anlagde for at transportere vand fra den nordlige del af øen til de mere tørre områder på den sydlige del. 
 
Uanset hvor på øen du går på opdagelse, vil du blive mødt af forskellige bjergtagende og spektakulære udsigter, der kan tage pusten fra selv de mest berejste. Er du til betagende udsigter, kan vi varmt anbefale dig at besøge Nonnernes Dal eller prøve svævebanen fra Monte til Funchal, hvor du også kan besøge den Tropiske Have i japansk stil eller den Botaniske Have med mere end 2.000 forskellige planter.  

Rejser til Madeira - den japanske have

Spis lokalt på Madeira 

Også når det kommer til den gastronomiske del af ferien, venter der dig gode oplevelser på Madeira, hvor køkkenet er inspireret af velsmagende klassiske portugisiske retter samt lokalt forankrede retter fra øen. Med let adgang til alverdens delikatesser under havets overflade, er især friskfanget fisk at anbefale. Foruden friskfanget fisk, byder øen også på en lang række lokalt producerede fødevarer som grøntsager og kød samt et væld af eksotiske frugter, som de lokale kokke virkelig formår at anvende på en delikat måde i deres menuer. Du kan derfor glæde dig til alt lige fra frisk papaya, avocado, abrikoser, passionsfrugt og diverse citrusfrugter. 
 
Prøv en af øens specialiteter f.eks. Espada, der er dybthavsfisken, den sorte sværdfisk, som på trods af sit udseende, smager fortrinligt. Den tilberedes på mange måder, men den mest klassiske på Madeira, er sammen med en lille sød banan. Er man mere til kød, må man prøve retten Espetada, som er stykker af oksekød, hængt på et spyd, og godt krydret med bl.a. laurbær. Slut måltidet af med en lokal kage, som oftest er tilberedt med sukkerhonning produceret på øen. 
 
Prøv også en Poncha, der er en lokal drink, som er en blanding af friskpresset citronsaft, lokal brændevin og honning, som er stærk, syrlig og frisk. Madeiravinen, der har over 200 års historie bag sig, er et skønt indslag, og kan købes på øen i alle årgange og til alle priser. 
 
Ved juletid spiser man på Madeira stegte kastanjer, som vi herhjemme spiser brændte mandler. 

Rejser til Madeira - eksotiske frugter

Golf på Madeira 

Madeira har to spændende golfbaner. Den ældste er Santo da Serra ved Santa Cruz, der har 27 huller og danner rammen om Madeira Open. Øst for Funchal ligger Palheiro Golf med 18 huller. Med Århus Charter kan du tilkøbe golfpakken med fri golf på din rejse.

Rejser til Madeira - golf på Madeira

Hvor ligger Madeira?

Madeira tilhører en portugisisk øgruppe, der ligger nord for de Kanariske Øer. Mere præcist ligger den i den østlige del af Atlanterhavet med Marokko som det nærmeste fastland. Madeira er ikke kun navnet på hovedøen, men også en overordnet region, hvor både naboøerne Porto Santo, Desertasøerne og Selvagensøerne indgår. De to sidstnævnte er ubeboede.

Hvor stor er Madeira?

Madeira er samlet set 737 km2, hvor øen tæller 58 km på den længste led og 23 km på den bredeste. Den er derved en smule større end vores egen danske Bornholm. Hvis du kører rundt i bil, vil ruten sikkert føles længere, og det vil tage tid at komme rundt, fordi Madeira generelt har et meget varierende terræn med både bjerge og bakker.

Madeira, hvad skal man se?

Madeiras hovedstad, Funchal, er et besøg værd for alle historieinteresserede. Byen er nemlig centrum for en masse smuk arkitektur, heriblandt håndmalede døre, historiske forter og smukke haver - bestemt en byvandring værd. Vil du helt ind under huden på kulturen på Madeira kan du også dykke ned i deres vinproduktion og besøge de vinfabrikker, der laver den kendte Madeiravin. Derudover kan du også udforske deres religiøse fortid og besøge Nonnernes Dal.

Rejser til Madeira - golf på Madeira
DEN BILLEDSKØNNE ATLANTERHAVSPERLE

SEVÆRDIGHEDER PÅ MADEIRA

Oplev den farverige blomster-ø i Atlanten med dets mange seværdigheder

Når du rejser med os, har du mulighed for at tage med vores danske rejseledere på forskellige udflugter i løbet af ugen.
 
Madeira byder på et væld af spændende seværdigheder, og det er let at komme omkring på øen. Vi har samlet vores personlige anbefalinger herunder, som du kan finde inspiration i, hvis du har lyst til at udforske øen selv. 

Læs mere

Monte 

Tag med svævebanen fra havnepromenaden i Funchal og op til den lille landsby, Monte, som ligger i 1.025 meters højde hvorfra man har en fantastisk udsigt ud over Funchal, skovklædte bjerge og havet. Monte var oprindeligt et helse-resort for overklassen i starten af det 20. århundrede, men er i dag en af hovedattraktionerne i Funchal med øens ældste kirke, der huser Madeiras skytshelgen, gravkapellet for den Østrigske kejser Karl 1., smukke botaniske haver samt den enestående Monte Palace Garden. I stedet for at tage svævebanen tilbage, kan du tage turen halvvejs ned igen i en Toboccan slæde, en traditionel kurveslæde, som har været brugt som transportform af lokalbefolkningen siden 1800-tallet, hvor man under kyndig vejledning bliver ført ned af to mænd klædt i hvidt. Man kan også tage svævebanen videre til Botanisk Have eller tilbage til havnepromenaden i Funchal. 

Rejser til Madeira - Monte - Toboccan slæde

Levadavandring 

En helt unik oplevelse på Madeira er de berømte levadavandringer. Holder du af gåture og at være aktiv på din ferie, findes der på Madeira mere end 2.000 kilometer levader, som man kan vandre langs med og nå frem til ellers ufremkommelige områder på øen. Levadaer er øens smalle vandingskanaler, som er et vidforgrenet og imponerende vandingssystem, der strækker sig rundt på hele øen. Langs de fredfyldte levadaer, er der anlagt vandreruter i alle sværhedsgrader, så man kan altid finde en rute, der passer til ens niveau. Ruterne er meget forskellige, men man går ofte gennem uspoleret natur, langs vinmarker, duftende fyrreskove, frodige bananplantager og små tunneler, alt imens man kan nyde den unikke stilhed i harmoni med naturen. 
 
Vi kan blandt andet anbefale vandreturen Levada dos Tornos. Her kan man virkelig vælte sig i den frodige fauna og flora, som Madeira er berømt for. Undervejs kan man nyde de smukke udsigtspunkter til både den nedre og øvre bydel af landsbyen Gaula, og komme helt tæt på de lokale samfund i bjergene. Her kan vi anbefale at slutte turen af på et af de lokale, familiedrevede te-huse, hvor du kan hvile benene mens du kan nyde et traditionelt, hjemmebagt landbrød, marmelade, sæsonens te og et stykke friskbagt kage. 
 
Spørg endelig din danske rejseleder til idéer til forskellige vandreruter. 

Rejser til Madeira - Levada vandring

Nonnernes Dal 

En af de mest sagnomspundne udflugtsmål på Madeira, er Nonnernes Dal, Curral das Freiras, som ligger ca. 20 kilometer fra Funchal og er et af de seværdigheder, du ikke må gå glip af når du besøger øen. Navnet på området henviser til den dramatiske historie, som gemmer sig bag dette spektakulære sted, hvor en gruppe nonner fra Santa Clara klostret i Funchal flygtede til, da Funchal ifølge legenden blev angrebet af brutale, franske pirater i 1566. Dalen, som bedst kan beskrives som en stor og utilgængelig gryde mellem bjergene, blev enten dannet ved jordskælv eller et vulkansk udbrud og var helt frem til 1959 kun mulig at nå via snoede og ujævne stier. I dag er området også kendt for din produktion af kastanje- og kirsebærliør. 
Fra udsigtspunktet Eira do Serrado har man den mest betagende udsigt over Nonnernes Dal og den imponerende natur og bjerge i området. Det er desuden muligt at komme ned i selve dalen, hvor man kan besøge dalens kirkegård eller bare nyde den harmoniske ro, som området ligeledes byder på.  

Rejser til Madeira - Nonnernes dal - Eira do Serrado

Christo Rei da ponta do Garajau 

Det er ikke kun ved Monte, at man kan benytte sig af svævebanen som transportmiddel. Ved Christo Rei da ponta do Garajau findes der yderligere en svævebane, som man kan tage ned til den naturlige sorte sandstrand nede ved kysten. Navnet på området kommer fra det 14 meter høje Kristus monument, som blev indviet i 1927, og som står placeret på toppen med åbne arme ud mod havet. Foran Kristus monumentet finder man også en lang, stejl trappe, som man kan benytte for at komme ned til stranden. 

Rejser til Madeira - svævebane

Pico dos Barcelos

Der findes et utal af smukke og betagende udsigtspunkter omkring Funchal og på Madeira generelt, men ét af de mest besøgte er Pico dos Barcelos, som ligger i 355 meters højde og som også er det nærmeste udsigtspunkt fra Funchal. Her er det nemt at komme til med bus, og her har man en imponerende 360 graders panoramaudsigt over Funchal og de omkringliggende bjerge. Det er også her de lokale mødes nytårsaften for at se det storslåede fyrværkerishow over byen. 

Rejser til Madeira - udkigspunktet Pico dos Barcelos

Barbeito – vinfabrik 

Barbeito er en lille madeiransk vinfabrik, som blev grundlagt i 1946. Det er en familiedrevet virksomhed med et rigtig godt omdømme, hvor man kan komme op til vinsmagning af fabrikkens egen madeiravin. 

Rejser til Madeira - madeiravin

Encumeada-bjergpasset 

Dette bjergpas ligger på midten af øen, hvor man kan komme helt op i 1004 meters højde. Det, der gør dette bjergpas unikt er, at man har en bjergtagende udsigt over både den nordlige og sydlige del af øen. Det er desuden også muligt at gå levadavandring her, hvilket er en stor oplevelse. 

Rejser til Madeira - vandring i bjergene

Sao Vicente 

Sao Vicente er en hyggelig kystby med omkring 5800 indbyggere på den nordlige del af Madeira. Byen er især kendt for sine huler, der er skabt af vulkanen. Det er et yderst imponerende syn, og det er muligt at komme på imponerende, underjordiske grottevandringer - naturligvis ført an af en lokal guide. I byen kan du også opleve den specielle kirke og kirkegård, og så har de et godt udvalg af restauranter, hvor man kan nyde maden med udsigt over Atlanterhavets bølger. 

Rejser til Madeira - Sao Vicente grotter

Porto Moniz 

Denne havneby er en gammel hvalfanger by, som er kendt for sine imponerende, naturskabte lavapools eller havbassiner. Her er mulighed for at opleve et enestående bjerglandskab og at få en helt unik badeoplevelse i de naturskabte bassiner, som er i lava klipperne. Her kan man bade i det klareste vand, som naturligt udskifter sig selv dagligt og det er især oplagt at tage herhen og bade, hvis du har børn med på ferien, da man er godt beskyttet mod havets bølger og strøm. 

Rejser til Madeira - Porto Moniz - lavapools

Cabo Girão - Europas højeste havklippe 

På Madeiras sydside ligger det imponerende Cabo Girão, som er Europas højeste havklippe. Du har måske set det på billeder, men det er her man kan gå ud på havklippens glasplateau, som ligger de svimlende 580 meter over havets overflade. Her har man desuden en dragende udsigt ind over Camara de Lobos og Funchal by. En meget betagende oplevelse, hvis man vel og mærke ikke har noget imod højder. 

Rejser til Madeira - Cabo Girao - Europas højeste havklippe

Santana 

Santana ligger på den nordøstlige del af øen, og er den historiske by, der er kendt for sine unikke og farverige trekantede huse, som er bygget af sten og dækket af stråtag. Her kan man få et unikt indblik i hvordan lokalbefolkningen boede før i tiden, hvor nybyggerne byggede disse træhuse, som skulle kunne modstå det til tider barske klima. Nogle af husene går helt tilbage til det 16. århundrede og er i dag en velbevaret turistattraktion. 

Rejser til Madeira - Santana

Det østlige Madeira 

Har man planer om at tage på eventyr i det østlige Madeira, vil man kort sagt ikke blive skuffet. Her kan man opleve den fantastiske madeiranske natur, mens man kører rundt til de mange oplevelsesmuligheder. Her kan vi blandt andet nævne udsigtspunktet Pico do Areeiro, hvor man kan nyde en storslået udsigt – og hvis vejret tillader det, kan man se hele vejen til Madeira højeste punkt, Pico Ruivo. Vi kan også varmt anbefale at lægge vejen forbi Ribeiro Frio, hvor man kan tage en let vandretur i området, som har et rigt dyre- og planteliv. Madeiras østligste punkt, Ponta de Säo Lourenco, hvor der er rig mulighed for at tage smukke og uforglemmelige feriebilleder fra det betagende udsigtspunkt i den golde natur, er bestemt også et besøg værd. Er man i det østlige af Madeira, anbefaler vi også at lægge ruten forbi øens første hovedstad, Machico, hvor man i sin tid opdagede øen. 

Rejser til Madeira - Pico do Areeiro

Funchal maraton 

Hver vinter samles atleter fra mange forskellige lande i hjertet af Funchal til det årlige maraton. I 2024 afvikles løbet søndag d. 21. januar med start kl. 08.00 fra Lido-området. Her bliver der konkurreret i tre forskellige ruter; maratonruten på 42,195 kilometer, halvmaratonruten på 21,097 kilometer og et minimaraton på 5,9 kilometer. Ruterne løbes gennem Funchals charmerende gader og langs Madeiras billedskønne kyststrækning, og foregår hovedsageligt i fladt terræn. På denne dag vil der i store dele af Funchal være afspærret. 

Rejser til Madeira - kyststrækning

Karneval 

Hvert år afholdes det spektakulære karneval på Madeira i perioden fra d. 7. februar til d. 18. februar. I Funchal vil der også være en dag sat af til den store og imponerende karnevalsparade, som kan bringe smil på læben for enhver deltager og tilskuer. 

Rejser til Madeira - Karneval på Madeira
BILLEDSKØNNE ATLANTERHAVSPERLE

De bedste strande på Madeira

Madeira byder på flere fine badeanlæg og saltvandsbassiner samt lavastrande, rullestensstrande og kunstigt anlagte sandstrande.

Der findes ikke naturlige sandstrande på Madeira, men til gengæld byder øen på flere fine badeanlæg og saltvandsbassiner samt lavastrande, rullestensstrande og kunstigt anlagte sandstrande med det fineste, gyldne sand - primært importeret fra Egypten. 
 
I Lido-området i Funchal findes flere havbade med saltvandsbassiner samt naturlige havbassiner, som i sig selv er en stor turistattraktion på øen. Her kan man tage sig en svømmetur i Atlanterhavet uden sand mellem tæerne. Der findes tre offentlige svømmebassiner, Lidos, Clube Naval og Ponto Gorda, med faciliteter for både børn og voksne.  
 
Madeiras kystlinje er generelt fyldt med klipper og stenstrande. Her kan det være ganske udmærket at bade, men husk altid at være opmærksom på strømmen og svømme langs med stranden, hvis du begiver dig ud på åbent hav. Vær også altid opmærksom på badeflagene. 

Praia Formosa 

Praia Formosa er den eneste naturstrand ved Funchal. Den ligger cirka 10 minutters kørsel fra centrum, og består hovedsageligt af store sten og sort sand. Her er der mulighed for diverse vandsportsaktiviteter og at få en kølig forfriskning eller en let frokost på en af de små caféer. 

Rejser til Madeira - Praia Formosa strand

Machico 

Tager du til Madeiras andenstørste by, Machico, findes der både en gylden, kunstig sandstrand med sand importeret fra Sarhara samt en naturstrand med sten, der især er velbesøgt af lokalbefolkningen i weekenderne. 

Rejser til Madeira - Machico beach

Calheta 

På den sydvestlige del af Madeira finder du ved Calheta en strand med sand importeret fra Sahara. Her findes der masser af faciliteter i form af toiletter, omklædningsrum, vandsportsaktiviteter, førstehjælpsudstyr og en marina med både restauranter og barer. 

Rejser til Madeira - Calheta beach

Prainha 

På det østlige Madeira, nær Ponta de Sao Lourenco, ligger denne skønne lille strand med sort lavasand. 

Rejser til Madeira - Prainha beach

Porto Moniz 

I Porto Moniz, som er en lille by på øens nordvestspids, er de kendte for deres naturskabte havbade. De naturlige klippebassiner fyldes med krystalklart vand ved højvande og er især velegnede til svømning og snorkling. Her findes et godt udvalg af faciliteter med omklædningsrum, brusere, parkeringsmuligheder, førstehjælpsudstyr og livreddere. Der er desuden faciliteter for bevægelseshæmmede samt en legeplads og bar og restaurant. 

Rejser til Madeira - Porto Moniz

Seixal 

Gemt mellem klipperne, ved den lille by Seixal på øens nordkyst, ligger naturstranden Praia de Laje. Stranden byder på masser af fred og ro, men har ellers ikke så mange faciliteter. 

Rejser til Madeira - Seixal - Praia de Laje strand

São Vicente 

Er du til vandsport og surfing, findes der på denne strand de optimale forudsætninger for dette. Den nordvendte stenstrand har nemlig godt med blæst og bølger. Her er desuden en fin strandpromenade, hvor der også findes en restaurant og en solterrasse. 

Rejser til Madeira - Sao vicente beach

Vandlandet Aquaparque Madeira og stranden i Santa Cruz 

Er du en rigtig vandhund, kan du besøge det store vandland Aquaparque Madeira, som har flere vandrutsjebaner og to pools, hvoraf en den ene er til små børn. Her findes også en restaurant, bar og omklædningsrum. 
Tæt på vandlandet finder du den lille strand i Santa Cruz, som består af lavasand og sten. 

Rejser til Madeira - Santa Cruz strand
Golfpakke med FRI GOLF!

Fri golf på Madeira

Kombinér din golfferie med oplevelser og afslapning!
Spil en runde golf hver dag i løbet af din charterferie på Madeira

Madeira er, med sin utrolig smukke natur, behagelige klima og imponerende udsigter, det oplagte rejsemål til en golfrejse. Her kan du spille i naturskønne omgivelser på de to populære golfbaner Palheiro Golf eller Santo Da Serra Golf.

Du bestemmer selv, om du vil spille golf hver dag, eller om du måske vil kombinere golfspillet med at slappe af ved poolen, gå på opdagelse i Funchals charmerende gader eller opleve nogle af de mange fantastiske naturoplevelser, som Madeira byder på. Golfpakken med fri golf kan tilkøbes på alle vores hoteller på Madeira og inkluderer:

Golfpakkens kr. 2.900,- (normalpris op til kr. 7.000,-)
- Fri golf
- Transport mellem hotellet og golfbanerne tur/retur
- Egen golfbag maks. 15 kg. med på flyet tur/retur

Læs mere
Golf på Madeira

Information og bestilling

Golfpakken med FRI GOLF kan tilkøbes som separat tilvalg på samtlige hoteller på Madeira. Golfpakken kan bestilles indtil 10 dage før afrejse. Du skal vælge, hvilke dage du ønsker at spille under din ferie. Du kan frit vælge, hvor mange dage (18 huller pr. dag) du ønsker at spille inkl. ankomstdagen (direkte fra lufthavnen) til og med lørdag. For 14-dages rejsende, kan der kun spilles i den første ferieuge.

Maksimum handicap for at kunne spille banerne på Madeira er 36. Handicap (HCP) og DGU-nummer skal oplyses ved bestilling af rejsen. 

Vi bestræber os på, at dine tee tider fastlægges mellem kl. 10-11 på de ønskede dage. Der kan ikke ønskes tee tider udenfor dette tidsrum. Vi tager forbehold for, at dine ønskede tee tider kan ændres. For at fastholde et godt flow på banen, skal der som udgangspunkt spilles en '4-bold' pr. tee tid, hvorfor man kan komme til at spille med andre rejsende. Dine gældende tee tider samt afhentningstider ved hotellet, udleveres i dit velkomstmateriale fra vores danske rejseledere ved ankomsten til Madeira. 

Golfpakken bestilles som et tilvalg til din bestilte charterrejse og kan bestilles både online eller ved personlig henvendelse pr. telefon eller i vores rejsecafé. Golfpakken vil herefter fremgå på dit rejsebevis. Ønsker du at spille med gæster fra andre rejsebeviser, skal dette oplyses ved bestilling.

Der kan spilles på begge golfbaner på Madeira; Clube de Golf Santo da Serra (27 huller, 3 mulige kombinationer) & Palheiro Golf (18 huller). Dine tee tider fordeles automatisk mellem de to golfbaner. Ønsker du at spille et ulige antal dage, fordeler golfklubberne, hvilken bane du spiller flest runder på. Ønsker du at spille flere runder end de forudbestilte, kan dette mod forespørgsel arrangeres af vores rejseledere på destinationen. Dette er dog kun muligt ved ledige tee tider og kan ikke garanteres hjemmefra.   

Århus Charter tager forbehold for officielle turneringer, vejrforhold og andre uforudsete hændelser, som kan påvirke afviklingen af de bestilte tee tider. Eventuelle aflyste tee tider på baggrund heraf, kompenseres ikke. Vi gør desuden opmærksom på, at bestilling af tee tider sker efter først-til-mølle princippet. 

Tilkøb i golfklubberne

Der kan tilkøbes følgende ekstra produkter, som afregnes direkte med golfklubberne:
Prisliste for Clube de Santo da Serra Golf:

Manuel trolley = 8 euro
Buggy - 18 huller = 45 euro
Driving range bolde - 26 bolde / 52 bolde = 5 euro / 8 euro
Leje af golfudstyr = 45 euro pr. dag
Opbevaring af udstyr = 5 euro pr. dag / 20 euro pr. uge
Prisliste for Palheiro Golf:

Manuel trolley = 8 euro
Buggy 18 huller = 45 euro
Driving range bolde - 35 bolde = 6 euro
Leje af golfudstyr = 45 euro pr. dag
Opbevaring af udstyr = 5 euro pr. dag / 20 euro pr. uge
Begge golfklubber tilbyder desuden restaurant og shop. Golfklubberne på Madeira tilbyder desværre ikke el-trolleys.

Palheiro Golf

Oplev fantastiske Palheiro Golf der siges at være en af Europas smukkeste golfbaner, og som er beliggende kun et kvarters kørsel øst for byen Funchal, hvor hovedparten af vores hoteller er beliggende. Golfbanen er en 18-huls bane og en par 72 Championship bane, designet af den berømte golfarkitekt Cabell B. Robinson. På Palheiro Golf spiller man i frodige omgivelser og med banens placering cirka 500 meter over havoverfladen, får man den mest spektakulære udsigt over byen Funchal og Atlanterhavet. Samtidig udnytter banen Madeiras kuperede terræn til fulde, og man vil opleve baner på høje bakker og i dybe dale, som vil udfordre selv de mest erfarne golfspillere. Grundet det kuperede terræn, anbefaler vi de af vores gæster der er dårligt gående, at leje en buggy. Palheiro Golf tilbyder ligeledes putting green, driving range samt chipping green. Når man har afsluttet sin runde på 18-huls banen venter Palheiro Golf Club's indbydende Clubhouse Restaurant, hvorfra man kan nyde et dejligt og tiltrængt måltid til den imponerende panorama udsigt over Funchal, bjergene og Atlanterhavet. Skulle den lille sult melde sig undervejs, kan man med fordel besøge 'Halfway House' ved hul 9, hvor det er muligt at tilkøbe lette snacks og drikkevarer som man kan medbringe sig, på sin færd videre mod hul 18. 
Læs mere om Palheiro Golf her

Santo Da Serra Golf

Santo Da Serra Golf er en klassisk mesterskabsbane, beliggende cirka 30 minutters kørsel nordøst for Funchal, ikke langt fra Madeiras lufthavn. Golfbanen er en 27-huls bane, re-designet af den berømte arkitekt Robert Trent Jones Sr. i 1991 og har blandt andet vundet titlen som en af Portugals bedste golfbaner. Santo Da Serra har i en årrække huset den årlige PGA Europa Tour turnering; Madeira Island Open. Ønsker man at spille golf i unikke omgivelser, er Santo Da Serra Golf det helt rigtige sted. Banerne er beliggende i et utroligt smukt sceneri med små søer, betagende botanik og et fladere terræn end mange andre steder på Madeira, samt med udsigt til hav og imponerende bjerglandskab. En fantastisk oplevelse for enhver golfspiller. Udover dette, tilbyder Santo Da Serra et øvelsesområde, 2 putting greens, chipping green, bunker og driving range med tre forskellige tee-positioner, hvoraf én er overdækket. Når man efterfølgende skal slappe af, tilbyder Santo Da Serra et klubhus med en panoramisk restaurant, lounge og bar, samt terrasse med en spektakulær havudsigt.
Læs mere om Santo Da Serra Golf her

Vejret på Madeira

Gennemsnitligt er der 20 grader – og altid mellem 18 og 26 grader ved kysten

Madeira byder generelt på et fantastisk klima året rundt. Ofte er der stor forskel på temperaturerne nede ved kysten og oppe i bjergene, og det er altså ikke usædvanligt, at begynde dagen med en dukkert i det lune hav, hvorefter man må skifte til varmere tøj, hvis man tager en tur op i højderne. 

Januar - februar
I vinterhalvåret ligger gennemsnitstemperaturerne i Funchal nede ved kysten omkring 17-22 grader, hvorimod der oppe i bjergene er noget lavere temperaturer. Man skal dog ikke lade sig afskrække, da klimaet er helt perfekt til at gå på opdagelse og være aktiv. 

Marts - april
Rejser du fra marts til april, vil du opleve varmere temperaturer, og man kan forvente flere dage med temperaturer op over 20 ggrader. 

Læs mere
FAKTA

VÆRD AT VIDE OM REJSEN TIL MADEIRA

Flyvetid og transfer 

Flyvetiden til Madeira er omkring 4,5 time fra Aarhus Airport. Vi flyver til lufthavnen ved Santa Cruz, som ligger ca. 20 kilometer fra Funchal, hvor vores hoteller ligger. 

Valuta  

På Madeira anvendes euro. I Funchal og de andre større turistområder er det som oftest muligt at benytte sig af kortbetaling, men skal du ud i de mindre landsbyer eller op i bjergene, anbefaler vi dig at medbringe kontanter for en sikkerheds skyld. 

Transport

På Madeira går der masser af lokalbusser, og det er nemt at komme rundt både i byen og længere væk på denne måde. Spørg din danske rejseleder for en aktuel køreplan for busserne. 
Der findes flere taxaholdepladser rundt omkring ved byerne og ellers vil receptionen på dit hotel altid være behjælpelig med at ringe efter en taxa til dig. 
Man kan også sagtens leje bil og køre på opdagelse på øen. Din danske rejseleder vil gerne være behjælpelig med eventuel leje af bil. 

Aktiviteter

Er du til aktiviteter på ferien, er du kommet til det helt rigtige rejsemål. På Madeira er der nemlig mulighed for alverdens aktiviteter - både de mere rolige og de lidt mere ekstreme. Som tidligere nævnt er der virkelig mange gode vandreruter, så er du let til bens er levadavandring og byvandring oplagt. Derudover er der flere steder ved kysten god mulighed for vandsportsaktiviteter og faktisk kan man poleve en del fisk ved at snorkle i havbassinerne. Er du til et sportseventyr på havet, kan man også komme på SUP-udflugt ved eksterne partnere og padle langs med Madeiras kyst.  
Er du til at cykle rundt, indbyder Madeiras terræn ikke ligefrem til kilometer efter kilometer med landevejscykling. Derimod er Madeira som skabt til mountainbike, både på arrangerede ture eller på egen hånd. 

OPLEV MADEIRA MED ÅRHUS CHARTER

Udflugter på MADEIRA

Oplev Madeira med vores danske rejseledere, der vil give dig personlige og uforglemmelige ferieoplevelser.

Tilmelding til udflugterne skal ske til Århus Charters rejseledere på rejsemålet eller via Århus Charters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne kan ikke bestilles online.

Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på, at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. 

Læs mere
Ingen udflugter blev fundet
Afgange samme weekend

Alternative rejsemål

Vores andre gæster kigger også på

Næste >