Gratis parkering

Oplev Tyrkiet med Århus Charter

Velkomsttur med solnedgang

Tag med på en unik tur til Alanya i de smukke aftentimer. Vi begynder turen med at køre op langs bjergsiderne, hvor man får den smukkeste udsigt ud over centrum og middelhavet. Vi gør stop ved terrasserne, som er en smuk udkigspunkt og et hyggeligt område som de lokale ofte besøger. Her kan der tages nogle af feriens smukkeste billeder af byen, den grønne natur og Taurusbjergene.
Herefter går turen mod Alanya centrum, hvor der er rig mulighed for at shoppe. Vi går samlet igennem de hyggelige gader i basarområdet, hvor vi vil udpege nogle af Alanyas bedste restauranter. Ved havnekajen venter båden på os, som vil sejle os ud på en eventyrlig og smuk aftentur. Vi sejler blandt andet forbi det røde tårn, Alanya-borgen og eventyrlige grotter. Undervejs kaster vi anker og nyder aftensmad ombord, mens solens stråler danser på bølgerne. Smukkest er dog solnedgangen, som vi vil komme til at opleve fra båden, mens vi skåler med hinanden og ønsker rigtig god ferie.

 På besøg hos de lokale

Vores rejseledere tager dig med på en formiddagstur bag facaden. Vi vil vise dig, hvad Tyrkiets lokalsamfund har at byde på, og hvordan de lokale lever væk fra alt der hedder swimmingpools, store hoteller og souvenirbutikker. Vi starter turen på en lille lokal appelsinplantage, hvor de også har morbær, citron, mandarin, æble, pære og granatæbletræer til eget forbrug. Mens man vandrer rundt i den velduftende have, kan man nyde deres friskpressede juice enten af appelsiner eller granatæble. Herefter går turen videre til Lyrbe og det der er tilbage af bymuren, templer og agoraen fra hellenistisk, romersk og byzantinsk tid inden vi tager til en lille nærliggende landsby. I landsbyen åbner en sød familie dørene op og viser os deres primitive hjem, hvor nymoderne elektronik bestemt ikke præger billedet. Lige rundt om hjørnet ligger den lokale skole, hvor vi kan komme på besøg, såfremt vi ikke kommer midt i undervisningen. Inden turen går hjem, tager vi også et smut forbi den lokale moske.

Historien om det Antikke Side

Side har meget at byde på og derfor inviterer vi vores gæster med på en tur rundt i det antikke Side. Her vil vi sammen med en lokalguide fortælle om den lille by, hvis befolkning indtil for 20 år siden især levede af landbrug og fiskeri, men nu tiltrækker tusindvis af turister hver sommer. Ruinerne og de romerske søjler kombineret med hyggelige restauranter, caféer og særprægede huse, giver en charmerende blanding af historie og nutid. Der vil være tid til, at gå rundt på egen hånd, hvor det er ganske ufarligt at forvilde sig væk mellem kulørte souvenirboder, caféer og spisesteder og finde de stille gader, hvor traditionelle træ- og stenhuse med skyggefulde gårdhaver ligger gemt bag høje mure og blomstrende bougainvilleaer. Som afslutning samles vi på en hyggelig restaurant og nyder en kop tyrkisk te og lidt dessert.

Bådtur

På med badetøjet og håndklædet under armen, for dette er alt der behøves til en skøn dag på vandet. Denne bådtur står 100% i afslapningens tegn og hele dagen vil byde på hygge for voksne såvel som for børn. Turen byder på sejlads ude på det åbne Middelhav inden turen går til Manavgatfloden, hvor der vil være et badestop ved den skønneste strand. På stoppet vil besætningen tilberede en let frokost og der vil under hele sejladsen være mulighed for, at købe drikkevarer ombord. Turen er for dem der har lyst til at opleve det lokale Side til vands samt den kendte Manavgatflod. Har man energi og kræfter til at opleve mere, er man selvfølgelig velkommen til at udforske Side by efter bådturen.

 

Tilmelding til udflugterne skal ske til Århus Charters rejseledere eller via Århus Charters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Tilmeldingen er bindende, og det er ikke muligt at få refunderet det betalte beløb, medmindre en lægeerklæring kan fremvises. Visse oplevelser som indgår i vores udflugter kan være afholdt i samarbejde med eksterne arrangører, hvorfor engelsktalende rejseledere kan forekomme. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter kan være fysisk krævende. Specielle hensyn ved udflugterne vil fremgå af udflugtsbeskrivelsen. På billetten fremgår opsamlingstidspunkt for udflugten, som skal overholdes. Er du ikke tilstede, forbeholder vi os retten til, at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Mød gerne op i god tid før afgang. Udflugterne kan betales i euro, tyrkiske lira eller med kreditkort. NB! Ved betaling med kort, må der påregnes et gebyr på kr. 25,- pr. transaktion. 

På egen hånd

Ferien i Tyrkiet indbyder til et væld af oplevelser på egen hånd. Et par gange om ugen er der markedsdag i Manavgat, som er en større by beliggende tæt ved Side, hvortil det er nemt at tage den lokale bus, Dolmus. Markedet er forgrenet i byens gader og giver et spændende indblik i det lokale hverdagsliv. Der handles med alt fra tyrkiske specialiteter, frugt og grønt til farverige smykker og lokalt håndværk. I Manavgat er der også mulighed for, at sejle en tur op af den smukke Manavgat-flod, en skøn tur med fantastiske naturoplevelser. Der kan være mulighed for at se skildpadder eller pelikaner.

Prøv lykken
VIND EN REJSE FOR 2
og andre flotte dagspræmier
Deltag her
;
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker