SEVÆRDIGHEDER PÅ TENERIFE

ET FANTASTISK VINTERREJSEMÅL

Solskinstimerne venter på denne oplevelsesrige vinterperle

Når du rejser med os, har du mulighed for at tage med vores danske rejseledere på forskellige udflugter i løbet af ugen. 
 
Tenerife byder på et væld af spændende seværdigheder, og det er let at komme omkring på øen. Vi har samlet vores personlige anbefalinger herunder, som du kan finde inspiration i, hvis du har lyst til at udforske øen selv. 

Læs mere

Pico del Teide 

Som Tenerifes absolutte højdepunkt må vulkankrateret, Pico del Teide, på ikke mindre end 3.718 meter, naturligvis fremhæves. Vulkanen kan ses uanset hvor på øen, du befinder sig. Dette fascinerende månelandskab er omdannet til nationalpark, og den størknede lava har lavet klippeformationer i farver og faconer, som er både ubeskriveligt smukke og dramatiske. Sceneriet har da også gjort, at film som “Abernes Planet”, “De Ti Bud” og “Star Wars” har scener optaget her. 
 
Der er desuden lavet en svævebane, som fører næsten hele vejen op til toppen af vulkanen. Man skal dog være ude i god tid, hvis man vil bestille en tur. De sidste 200 meter op til toppen kan kun nås på gåben og det kræver en gratis tilladelse. 
 
Oplevelsen ved Teide understreges af de kontraster, der findes på hele øen, og som er med til at gøre en ferie på Tenerife til en fantastisk oplevelse.  

Rejser til Tenerife - Pico del Teide - Vulkanen Teide

Santa Cruz 

Santa Cruz er Tenerifes hovedstad, med mere end 250.000 indbyggere, ligger på den nordlige del af øen, og man kan snildt bruge en hel dag. Her er en skøn bymidte med den charmerende Plaza España, som er det naturlige samlingspunkt både turister og lokale. Byen er generelt kendt for sin livlige handel på forretningsstrøget, hyggelige torve, museer, smukke parker samt små tapas barer og caféer. I de senere år er det også kendt for sit operahus, koncertsal, forskellige teatre og parlamentet. Det er desuden også her i byen, at det årlige karneval, som er Europas største, bliver afholdt. 

Rejser til Tenerife - Santa Cruz de Tenerife

La Laguna 

La Laguna ligger på den nordlige del af øen, og er grundet sin lange historie, på UNESCOs Verdensarvsliste. De koloniale bygningsværker og lange, smalle gader går helt tilbage til det 15. århundrede, hvor byen blev opført, og den dag i dag, står den stadig i den oprindelige, kanariske stil. I byens historiske gader kan man finde masser af kirker og religiøse bygningsværker, såsom den store katedral, kirken Cristo og klostrene Santa Clara og Santa Catalina, så er du bare den mindste smule historie- eller kunstinteresseret, er La Laguna bestemt et besøg værd. 
 
Byen byder også på et stort shopping-område, et lokalt marked med livlig stemning og et utal af traditionelle tapas barer, som alt sammen bidrager til den skønne atmosfære. 

Rejser til Tenerife - La Laguna by

Masca-dalen 

Ved Masca-dalen, på den nordvestlige del af øen, finder du noget af Tenerifes absolut smukkeste natur. Ved foden af Teno-bjergene ligger den lille landsby med sit maleriske udtryk og imponerende skønhed. Turen til Masca-dalen er en oplevelse i sig selv, og du skal både af snoede veje og gennem kløfter med frodig, grøn beplantning.  
 
Er man til vandreture er området i og omkring landsbyen helt oplagt på grund af den naturlige skønhed, man skal dog være godt til bens, da nogle af ruterne kan være ret krævende. 

Rejser til Tenerife - Masca-dalen

La Orotava-dalen 

Er du naturinteresseret er et besøg i den frodige La Orotava-dal et rigtig godt valg. Dalen strækker sig hele vejen fra Atlanterhavet og op til vulkankrateret, Las Canadas, i to kilometers højde. 
 
La Orotava er desuden en af øens ældste byer, hvilket tydeligt kommer til udtryk i den imponerende arkitektur. I byen kan det også anbefales at lægge vejen forbi den idylliske botaniske have, La Hijuela del Botánica, hvor der findes mere end 3.000 forskellige tropiske og subtropiske plantearter. 

Rejser til Tenerife - La Orotava - Botanisk have

Trappepyramiderne 

I Park Pirámides de Güímar kan du opleve de såkaldte trappepyramider, som efter sigende skulle stamme helt tilbage fra år 1.200 f.Kr. Trappepyramiderne blev opdaget af Thor Heyerdahl, en norsk etnograf, der havde forsket i Túcume-pyramiderne i Peru. Han besøgte Güímar-dalen og med hans viden mente han ikke at det blot var terrasser eller tilfældige stenbunker, men derimod omhyggeligt byggede trappepyramider, som dem han havde arbejdet med i Mexico og Peru. Den dag i dag er der desuden et museum, som udstiller de fund, man har gjort i området. 

Rejser til Tenerife - Trappepyramider

Banan-plantage

Bananer er en af Tenerifes helt store specialiteter og også deres største eksportvare, hvorfor der findes rigtig mange banaplantager rundt omkring på øen. Mange steder kan man gå en skøn gåtur gennem plantagerne og nyde den rolige atmosfære omkring. 

Rejser til Tenerife - Bananplantage

Bådtur – oplev delfiner og grindehvaler 

Hop ombord på en af de mange bådture, der tilbydes, og få en spændende oplevelse på vandet. Tenerife er nemlig et af de få steder i verden, hvor man har god mulighed for at opleve både grindehvaler og delfiner i deres naturlige habitat. 
 
Mange af bådene har desuden glasbund, så man kan få et helt unikt indblik i dyrenes enestående blå verden under havets overflade. 

Rejser til Tenerife - bådtur

La Gomera 

La Gomera er Tenerifes spændende naboø og den tredjemindste af de beboede kanariske øer. Øen er præget af en sprudlende natur, der pryder det smukke landskab. Sejl ud fra havnen i Los Cristianos og kør til La Gomera, et godt stykke op i bjergene, for at besøge en lille Aloe Vera plantage. Her kan du se og få fortalt en masse spændende detaljer om plantens overraskende egenskaber. Aloe Vera er ikke den eneste specielle planter, som øen gemmer på, for herefter vil vi anbefale dig at besøge en af øens største bananplantager. Her kan frokosten nydes i lokale omgivelser og her kan du få en demonstration af et nærmest uddødt lokalt sprog, nemlig det specielle fløjtesprog. Efter frokosten kan det anbefales at tage turen videre til Garajonay National Park, som er et helt fantastisk naturområde. 

Rejser til Tenerife - besøg naboen La Gomera - San Sebastian

Ubådstur 

Stig om bord på ubåden "Sub Fun Cinco" for en unik oplevelse dybt under havets overflade. Turen starter i havnebyen San Miguel og vel ombord tager ubåden jer med ned på ca. 30 meters dybde. Her får man nærmest følelsen af at blive ét med dyrelivet og du vil gennem de store ovale vinduer kunne se alverdens fisk såsom trompetfisk, blæksprutter, pigrokker og mange flere. Under turen vil du få følgeskab af erfarne dykkere, der vil friste fiskene til at komme endnu tættere på. 
 
Spørg endelig dine danske rejseledere, hvis du har lyst til at komme med på denne tur. 

Rejser til Tenerife - Ubådstur

Siam Park 

Grib chancen og besøg verdens sjoveste vandland under jeres ferie på Tenerife. Siam Park er fyldt med vandforlystelser og vandrutsjebaner, der garanterer et adrenalinkick hos alle, uanset alder. Parken er opbygget som et tropisk paradis med et gennemgående Thailandsk tema, der afspejler sig i både parkens bygninger og attraktioner, samt valget af navn. Thailand hed nemlig Siam helt frem til 1939 og har først derefter taget navnet, som vi kender i dag. Siam Park er et slaraffenland for alle vandhunde og byder på et utal af oplevelser lige fra de mange fartfyldte rutsjebaner til bølgebassinet og den kunstige strand, hvor man kan nyde solen og et mere afslappet tempo i familiens nærvær. 

Rejser til Tenerife - Siam Park - vandland