Bella Vraka
Meteora - verdensarv
Meteora - verdensarv
Spartochori
Vathi
Vathi
Ø-All Inclusive med gratis udlån af cykler
Ø-All Inclusive med gratis lån af båd i 1 time
Spilia Beach
Spilia Beach
Bådtur
Fanari Beach
Fanari Beach
Fanari Beach
Vathi
Vathi
Vathi
Vathi
Vathi
Spartochori
Spartochori
Spartochori
Porto Spilia
Stranden ved Thalassa Hotel
Nabobyen Mytikas
Porto Katsiki, Lefkas
OPLEV SIVOTA MED ÅRHUS CHARTER

Udflugter i Sivota

Oplev Sivota med vores danske rejseledere, der vil give dig personlige og uforglemmelige ferieoplevelser.

Tilmelding til udflugterne skal ske til Århus Charters rejseledere på rejsemålet eller via Århus Charters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne kan ikke bestilles online.

Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på, at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. 

Læs mere
parg1
busparga
nn
bb

Parga By Night

Ikke langt fra Sivota på Grækenlands vestkyst ligger byen Parga. Omgivet af pinje- og oliventræer smyger de små huse sig op langs bjergsiden i en blød runding, alt imens byen summer af liv og hygge. Ved ankomst til Parga, går vi samlet langs havnepromenaden. Blandt de skæve gader ligger det lille autentiske olivenoliemuseum, Paragaea, som tager os med tilbage i tiden. Her udvandt man før i tiden olivenolie med håndkraft og remedier, der stadig den dag i dag er bevaret. Vi får herefter mulighed for at smage på de forskellige olivenolier, tapanader og olivendressinger - alt sammen produceret af selv samme familie. Hvis der er åbent til borgruinen, tager vi gåturen op til den velbevarede borgruin, som vi finder på toppen af en bakke med fantastisk udsigt over byen og det Ioniske øhav. Her er der rig mulighed for at tage det perfekte billede, og gå på opdagelse i den forhistoriske stortid. Borgen blev bygget i det 11. århundrede, og blev i sin tid brugt til at beskytte byen mod pirater og tyrkere fra både fastlandet og havet. Efter et historisk indblik, er der tid på egen hånd til at udforske Pargas autentiske omgivelser, med mange små hyggelige gader, butikker og især de græske tavernaer, der serverer lokale specialiteter, som man kan nyde inden turen går tilbage til Sivota. Husk: Kamera, en trøje til aftentimerne, gode sko og eventuelt kontanter til museet. Vær opmærksom på at entrebilletten på 4€ til olivenoliemuseet, samt middag ikke er inkluderet.
GF
ll
gg
gf2
GF1

I Grækernes Fodspor

Lad den autentiske stemning, af de små labyrintgader og den lokale havnepromenade, danne ramme for en hyggelig og kulinarisk gåtur i selskab med andre rejsende og din rejseleder. Dagen indledes med en gåtur gennem Sivota by, hvor vi bliver mødt af de lokale barer, tavernaer samt byens kirke, Ekklisioa. Stemningen i byen oser af det traditionelle græske hvor mændene sidder og hygger sig ved en ”kafenion” og en ouzo i hånden. Vi træder et skridt tilbage i tiden, tilbage i Grækernes fodspor, hvor grusvejen leder os op af den snoede og lokale bydel, som vælter i unikke udsigtspunkter over Sivota by, det Ioniske øhav, med udsigt til Korfu, Paxos og Sivota by, hvor vi her betages af den enestående natur som Epirus regionen byder på. Turen leder os forbi det lokale landbrug, hvor vi vil møde får, geder og køer på vejen, og derved kommer vi helt tæt på det lokale samfund i bjergene. Vi gør opmærksom på, at turen ikke er for gangbesværede.
SNS211
SNS214
SNS213
SNS212
SNS21

Solnedgang Til Søs

Den smukkeste solnedgang findes lige her i Sivota, og den bedste måde at opleve himlens rødglødende farver på er fra en lille græsk båd. Vi sejler derfor ud fra havnen i Sivota og oplever ”Det Græske Caribien” i aftentimerne, mens bølgebrusen klukker mod båden. Her nyder vi byens lys, der kaster sig mod det blanke vand med bjergene i baggrunden. Aftenen vil stå i romantikkens tegn blandt de små naturskønne øer, mens solens lune farver kærtegner himlen, og solen stille daler ned bag horisonten. Der vil blive serveret vin og en lille snack på turen. Vær opmærksom på, at der ikke er toiletter ombord på båden, og børneprisen er til og med 5 år på denne udflugt. Husk: Kamera, eventuelt en varm trøje og højt humør.
m

En Lille Søforklaring

Sivota har tidligere været besat af flere folkefærd, heriblandt tyrkerne, venezianerne og albanerne. Især tyrkerne har sat sit præg på området og især ved øen Mavro Ovos, bedre kendt som ”Black Mountain”, som har fået sig navn fra den tyrkiske periode. Både tyrkerne og albanerne har endda ændret navnet på Sivota over en længere periode, inden landsbyen fik sit oprindelige navn tilbage. Havet omkring Sivota er præget af det mest krystalklare vand i området, hvor du hurtigt vil opdage hvorfor, at det kaldes ”Det Græske Caribien”. På turen får vi en spektakulær udsigt til de mange smukke øer i det Ioniske øhav. Undervejs vil vi komme forbi flere idylliske strande, heriblandt den eftertragtede strand Pisina, kaldet ”Den Blå Lagune”. På denne strand har du mulighed for at stige af båden, og tilbringe et par timer med gode muligheder for snorkling. Hvis I vælger at stå af båden, vil den sætte Jer af ca. 1 meter ude i vandkanten. Sejlturen tager cirka 1 time, hvor man har mulighed for at stige af ved ”Den Blå Lagune”, og blive samlet op af båden igen senere. Husk: Kamera, solcreme, eventuelt badetøj, håndklæde og vand, hvis du ønsker at blive på stranden ved ”Den Blå Lagune”. Obs. Der er ikke toiletter ombord på båden.
nn
aa
oo
lll
nnb
ll
mm
ll

Meteora

Meteoras første munke ankom tilbage i 1400-tallet, hvor de etablerede et helt klosterfællesskab på toppen af kæmpe klippesøjler. De gjorde det ikke, fordi det var let, men fordi det var svært – næsten umuligt. Munkene lykkedes med denne store præstation gennem deres stærke tro. En tur til Meteora byder på den unikke oplevelse af naturens storhed, i forbindelse med historie, arkitektur og menneskets evige ønske om at forbinde sig med det guddommelige. Fra de tidlige kristne tider, blev Meteoras lodrette klipper betragtet som det perfekte sted at opnå absolut isolation for at opdage fred og harmoni. Meteora, der er på UNESCOs verdensarvsliste, er et inspirerende og sensationelt område af overvældende klippeformationer, men man må også være parat til at forvente, at denne tur er meget mere end blot at besøge et udsøgt landskab – det er en pilgrimsrejse til et helligt sted for alle kristne rundt omkring i verden, hvor der også vil være tid på egen hånd til at udforske dette hellige sted. Efterfølgende tager vi ned i byen Kalambaka, hvor man kan smage de lokale specialiteter og nyde klippesøjlerne fra en anden vinkel. Til sidst slutter vi af i den græske skiby, Kalambaka. Vær opmærksom på at prisen er eksklusiv entré til klosteret, som er 3€, samt frokost i Kalambaka. Husk: Kamera, snacks, vand og tøj til at dække skulderne og knæ (kvinder skal have nederdel/skørt på til at dække knæ, da det stadig er et aktivt kloster).