Luk besked

Rejs trygt - din tryghed er vores højeste prioritet

Læs mere hér

Gratis parkering

Oplev Madeira med Århus Charter                                                                                                       

I nonnernes fodspor

På denne udflugt kommer vi igennem Madeiras smukke og fascinerende bjerglandskab. Her får vi set en af de mest hemmelighedsfulde og sagnomspundne seværdigheder på Madeira, nemlig Nonnernes Dal. Vi starter vores tur ved Eira do Serrado, hvorfra vi ser den betagende udsigt over Nonnernes Dal og den imponerende natur i området. Derefter går turen ned i selve dalen, hvor der vil være mulighed for at besøge dalens kirkegård eller bare nyde den smukke udsigt og ro, som området ligeledes byder på. Sidst på dagen kører vi til et lokalt og originalt nonnekloster i Camara de Lobos, hvor vi ser klosterets kapel, Nossa Senhora de Piadade, som nonnerne stadig bruger i dag. Vi hører om nonnernes dagligdag, deres historie og får et unikt indblik i en ellers lukket verden.
(Halvdagsudflugt)

Det autentiske Madeira

Levadaer er helt unikke for Madeira og bestemt noget man ikke må gå glip af, når man besøger øen. Vi har nøje udvalgt ruten, Levada Dos Tornos, der byder på frodig natur og smukke blomster. Undervejs på turen nyder vi de smukke udsigter til både den nedre og øvre bydel af landsbyen Gaula og kommer helt tæt på de lokale samfund i bjergene. Vi slutter vandreturen af med et besøge i et traditionelt hjem, hvor vi smager hjemmebagt landbrød, marmelade, sæsonens te samt et stykke lækkert friskbagt kage. Sidste stop på turen er ved den berømte statue, Cristo Rei, hvorfra der er en formidable udsigt til Funchal by.
(Halvdagsudflugt)

Madeiras Vilde Vest

Tag med på vores heldagstur gennem det smukke bjerglandskab, hvor Madeiras historie samt smukke natur præsenteres. Vi starter dagen med at køre op til den lille madeiranske vinfabrik, Barbeito, hvor vi bliver vist rundt og slutter besøget af med en vinsmagning af fabrikkens egen madeiravin. Derefter går turen videre op over Encumeada-bjergpasset, hvor vi gør et stop og nyder den smukke udsigt. Turen går derefter videre til den lille kystby Sao Vicente. Her udforsker vi byen og ikke mindst dens specielle kirke og kirkegård. I Sao Vicente nyder vi også en frokost, med udsigt ud over Atlanterhavets bølger. Når vi har fyldt maverne, kører vi videre mod havnebyen, Porto Moniz. Når vi ankommer til Porto Moniz, får vi tid til at gå langs havet og se de imponerende naturlige havbassiner, som byen er kendt for. Nu går turen op over Paul de Serra, højsletten, hvor naturen skiller sig ud fra resten af øen. Højsletten fører os tilbage til Madeiras sydside og ikke mindst Europas højeste havklippe, Cabo Girão. Her nydes den dragende udsigt ind over Camara de Lobos, Funchal og ikke mindst landskabet under fødderne når vi står på havklippens glasplateau og kigger de betagende 580 meter ned til havet. 
(Heldagsudflugt)

Østens eventyr

Tag med på vores heldagstur til det østlige Madeira, hvor vi bevæger os gennem den fantastiske madeirianske natur. Første stop på turen er i den lille by Camacha som er berømt for sin traditionsrige pilefletsfabrik.  Efterfølgende kører vi mod udsigtspunktet Pico do Arieiro, hvor vi nyder den fantastiske udsigt, og hvis vejret tillader det, kan vi se helt til Madeiras højeste punkt, Pico Ruivo. Herefter går turen til Ribeiro Frio, hvor vi har mulighed for at smage på den lokale drink, poncha. Vi kører videre mod nord og nyder en dejlig frokost i skønne omgivelser. Dernæst sætter vi kursen mod Santana hvor vi besøger de traditionelle, trekantede huse. Vi besøger Madeiras østligste punkt, Ponta de Säo Lourenco, hvor der er rig mulighed for at tage smukke og uforglemmelige feriebilleder fra det betagende udsigtspunkt i den golde natur, som østsiden byder på. 
(Heldagsudflugt)

Smagen af Madeira

Når du besøger Madeira, må du uden tvivl opleve den traditionelle Madeiraaften! Som ramme for denne aften, har vi valgt en lokal restaurant, O Lagar, hvor både mad og stemningen er i top, så vi sammen kan hygge os på bedste vis! Til forret får vi en lækker grøntsagssuppe. Hovedretten består af én af Madeiras mest berømte specialiteter, espetada, som er oksekød tilberedt på spyd, godt krydret bl.a. med laurbær og hvidløg. Måltidet afsluttes med dagens dessert, hvortil vi får kaffe eller te. Til maden serveres portugisisk vin og vi underholdes af lokale folkloredansere med traditionel madeiriansk musik, mens de synger og danser i deres farvestrålende festdragter.
(Aftenarrangement)

Tilmelding til udflugterne skal ske til Århus Charters rejseledere eller via Århus Charters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Tilmeldingen er bindende, og det er ikke muligt at få refunderet det betalte beløb, medmindre en lægeerklæring kan fremvises. Visse oplevelser som indgår i vores udflugter kan være afholdt i samarbejde med eksterne arrangører, hvorfor engelsktalende rejseledere kan forekomme. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter kan være fysisk krævende. Specielle hensyn ved udflugterne vil fremgå af udflugtsbeskrivelsen. På billetten fremgår opsamlingstidspunkt for udflugten, som skal overholdes. Er du ikke tilstede, forbeholder vi os retten til, at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Mød gerne op i god tid før afgang. Udflugterne kan betales i euro eller med kreditkort. NB! Ved betaling med kort, må der påregnes et gebyr på kr. 25,- pr. transaktion.  

Oplevelser på egen hånd

Man kan besøge naboøen Porto Santo enten med båd eller fly.

Madeira er kendt for sine fester og festivaler. Det meste af december og til og med 10. januar er der jule- og nytårsfestival, hvor hele Funchal er pyntet op med kulørte lys, og nytårsaften er der det berømte og spektakulære festfyrværkeri. Karnevallet finder sted den 10/2 - 21/2-2021, hvor det store karnevalsoptog afholdes lørdag den 13. februar 2021.

Funchal Maraton

Hver vinter afholdes der maraton i hjertet af Funchal der bringer atleter fra mange forskellige lande sammen. I 2021, afvikles løbet søndag d. 24. januar med start kl. 08.00 fra lido-området få kilometer udenfor Funchal. Arrangementet dækker over tre forskellige løb - maratonruten på 42,195 km, halvmaraton på 21,097 km og minimaraton på 5,9 km. Ruten løbes i næsten fuldstændig fladt terræn igennem Funchals gader og langs Madeiras smukke kyststrækning. På dagen vil store dele af Funchal være spærret af og der må derfor forventes ændrede transfertider.

Se vores udvalg af hoteller på Madeira her.

DIN TRYGHED ER VORES HØJESTE PRIORITET
Fuld refusion indenfor 7 dage
hvis UM fraråder rejsen - gælder også hvis du bestiller, mens rejsemålet er 'orange'
Find din næste drømmerejse her
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker