Gratis parkering

Oplev Madeira med Århus Charter

Nedenstående er et udvalg af mulige udflugter på Madeira. Udflugtsprogram, indhold og priser kan ændre sig i løbet af sæsonen. Kig i informationsmappen på hotellet, det udleverede velkomstmateriale ved ankomst eller spørg din guide for opdaterede informationer om afgange, tider, priser og betingelser. Alle udflugter er mod betaling med mindre andet er angivet, og nogle udflugter kan være på egen hånd uden dansk rejseleder. Alle udflugter er betinget af vejrmæssige forhold og tilslutning.                                                                                                                       

I nonnernes fodspor

På denne udflugt kommer vi igennem Madeiras smukke og fascinerende bjerglandskab. Her får vi set en af de mest hemmelighedsfulde og sagnomspundne seværdigheder på Madeira, nemlig Nonnernes Dal. Vi starter vores tur ved Eira do Serrado, hvorfra vi ser den betagende udsigt over Nonnernes Dal og den imponerende natur i området. Derefter går turen ned i selve dalen, hvor der vil være mulighed for at besøge dalens kirkegård eller bare nyde den smukke udsigt og ro, som området ligeledes byder på. Sidst på dagen kører vi til et lokalt og originalt nonnekloster i Camara de Lobos, hvor vi ser klosterets kapel, Nossa Senhora de Piadade, som nonnerne stadig bruger i dag. Vi hører om nonnernes dagligdag, deres historie og får et unikt indblik i en ellers lukket verden.
(Halvdagsudflugt)

I takt med naturen

Tag med på en af Maderias berømte levadavandringer: Levada Da Serra Do FaialUnikt for Madeira er de berømte levadaer, som hvert år trækker naturentusiaster og vandrere til øen for at opleve den smukke natur til fods. På denne tur går vi en del af levadaruten ”Levada Da Serra Do Faial ”, hvor niveauerne ikke går for meget op og ned, hvilket betyder at alle kan være med. Vi vandrer 3,5 km., langs den del af levadaen som ligger i byen Camacha, og på turen kommer vi forbi masser af natur, smukke blomster samt udsigter over selve Camacha by. 
(Halvdagsudflugt)

Madeiras Vilde Vest

Tag med på vores heldagstur gennem det smukke bjerglandskab, hvor Madeiras historie samt smukke natur præsenteres. Vi starter dagen med at køre op til den lille madeiranske vinfabrik, Barbeito, hvor vi bliver vist rundt og slutter besøget af med en vinsmagning af fabrikkens egen madeiravin. Derefter går turen videre op over Encumeada-bjergpasset, hvor vi gør et stop og nyder den smukke udsigt. Turen går derefter videre til den lille kystby Sao Vicente. Her udforsker vi byen og ikke mindst dens specielle kirke og kirkegård. I Sao Vicente nyder vi også en frokost, med udsigt ud over Atlanterhavets bølger. Når vi har fyldt maverne, kører vi videre mod havnebyen, Porto Moniz. Når vi ankommer til Porto Moniz, får vi tid til at gå langs havet og se de imponerende naturlige havbassiner, som byen er kendt for. Nu går turen op over Paul de Serra, højsletten, hvor naturen skiller sig ud fra resten af øen. Højsletten fører os tilbage til Madeiras sydside og ikke mindst Europas højeste havklippe, Cabo Girão. Her nydes den dragende udsigt ind over Camara de Lobos, Funchal og ikke mindst landskabet under fødderne når vi står på havklippens glasplateau og kigger de betagende 580 meter ned til havet. 
(Heldagsudflugt)

Et sted mod øst

Tag med på vores heldagstur til det østlige Madeira, hvor vi bevæger os gennem den fantastiske madeirianske natur. Vi starter med at køre op til Pico do Arieiro, hvor vi nyder den fantastiske udsigt, og hvis vejret tillader det, kan vi se helt over til Madeiras højeste punkt, Pico Ruivo samt til højsletten, Paul de Serra. Turen går derefter videre til Ribeiro Frio, hvor vi har mulighed for at smage den lokale drik, poncha nyder byens charme samt er der mulighed for at se byens ørreddambrug. Vi kører herfra videre til Santana, der er kendt for de specielle trekantede huse, som også kendetegner det nordøstlige Madeira og herefter er det tid til at nyde en omgang frokost. Længst mod øst, skal vi ud på udsigtspunktet, Ponta de Säo Lourenco, Madeiras østligste punkt, hvor der er rig mulighed for at tage nogle smukke og uforglemmelige feriebilleder af det betagende bjerglandskab. På turen tilbage til Funchal stopper vi i byen Garajau, og ser den flotte monumentalstatue af Jesus Kristus ved navn Cristo Rei. 
(Heldagsudflugt)

Smagen af Madeira

Når du besøger Madeira, må du uden tvivl opleve den traditionelle Madeiraaften! Som ramme for denne aften, har vi valgt en lokal bjergrestaurant, Quinta Estação, hvor både mad og stemning er i top, så vi sammen kan hygge os på bedste vis! Når vi kommer op til restauranten, sætter vi os til bords og nyder et herligt festmåltid med lokale specialiteter. Til forret får vi serveret en cremet tomatsuppe. Hovedretten består af én af Madeiras mest berømte specialiteter, espetada, som er oksekød tilberedt på spyd godt krydret bl.a. med laurbær og hvidløg. Måltidet afsluttes med dagens dessert, hvortil vi får kaffe eller te. Til maden serveres portugisisk vin. Mens vi spiser, underholder lokale folkloredansere med traditionel madeiriansk musik, mens de synger og danser i deres farvestrålende festdragter. Alt i alt en rigtig hyggelig og speciel aften, hvor vi får smagt på nogle af Madeiras berømte specialiteter, og hvor musik og sang skaber den helt rette festlige stemning.
(Aftenarrangement)

Tilmelding direkte til Århus Charter senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Vær opmærksom på at, visse udflugter kan have begrænsede pladser, så sørg for at bestille plads i god tid. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring af udflugter ved udefrakommende faktorer såsom vejret eller ved for få tilmeldte. Nogle af disse oplevelser er i samarbejde med eksterne arrangører – så engelske rejseledere kan forekomme. Se billet for nøjagtigt afgangstidspunkt og medbring denne på udflugten.
Udflugterne kan betales i euro, danske kroner eller med kreditkort. NB! Ved betaling med danske kroner eller kreditkort, må der påregnes et gebyr på 3,33€ pr. person.
   

Oplevelser på egen hånd

Man kan besøge naboøen Porto Santo enten med båd eller fly.

Madeira er kendt for sine fester og festivaler. Det meste af december og til og med 6. januar er der jule- og nytårsfestival, hvor hele Funchal er pyntet op med kulørte lys, og nytårsaften er der det berømte og spektakulære festfyrværkeri. Karnevallet finder sted den 27/2 - 6/3-2019, hvor det store karnevalsoptog afholdes lørdag den 2. marts 2019.

Funchal Maraton

Hver vinter afholdes der maraton i hjertet af Funchal der bringer atleter fra mange forskellige lande sammen. I 2019, afvikles løbet søndag d. 20. januar med start kl. 08.00 fra lido-området få kilometer udenfor Funchal. Arrangementet dækker over tre forskellige løb - maratonruten på 42,195 km, halvmaraton på 21,097 km og minimaraton på 5,9 km. Ruten løbes i næsten fuldstændig fladt terræn igennem Funchals gader og langs Madeiras smukke kyststrækning. På dagen vil store dele af Funchal være spærret af og der må derfor forventes ændrede transfertider.

Se vores udvalg af hoteller på Madeira her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
DELTAG I KONKURRENCEN
om et rejsegavekort på kr. 5.000,-
Vinderen trækkes én gang årligt
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker