Gratis parkering

Rejser til Lesbos

På Lesbos mærker man straks, at man er i Grækenland, for her finder man en helt særlig, uspoleret græsk charme, smuk natur, pittoreske landsbyer og en gæstfri befolkning.

Lesbos er den tredjestørste græske ø, som tiltrækker mange besøgende, men Lesbos er ikke udelukkende en ferieø. Landbrug og fiskeri er fortsat hovederhverv på øen, og måske derfor hersker der på Lesbos denne uspolerede charme. Mange lokale arbejder om sommeren indenfor turismen, mens de om vinteren arbejder i landbruget. Der produceres især oliven og ouzo, og overalt på den frodige ø ser man de flotte gamle sølvgrå oliventræer og frugttræer, ligesom man på enhver taverna finder et bredt udvalg af lokale ouzoer fra et af øens 21 ouzo destillerier. I byerne pryder smukke huse og bygninger bybilledet, og overalt, hvor man færdes, mødes man af en glad og gæstfri lokalbefolkning, der gerne har tid til en lille snak.

Århus Charter holder til på den nordlige del af Lesbos i byerne Molivos, Petra og Anaxos.

Molivos

Molivos er en malerisk smuk by beliggende på en bjergside med en gammel fæstning på toppen. Langs bjergsiden klæber sig stenhuse og restauranter, hvorfra der om dagen er en fantastisk udsigt over havet og til Tyrkiet, mens man om aftenen kan nyde synet af en fortryllende og oplyst Molivos by. I Molivos er alle huse fredede stenhuse i traditionel stil, det meste af byen er bilfri, og de kuperede, brostensbelagte gader leder gerne til den lokale basar eller havnen. På havnen findes mange hyggelige tavernaer med flot dekorerede facader og stemningsfuldt folkeliv. Derfra har man udsigt til havet og de mange små farverige fiskerbåde, der ligger til kaj her. I Molivos er der en helt unik stemning, og byen er med på UNESCO's verdensarvsliste, som en særlig bevaringsværdig by. For foden af bjergsiden finder man en fin stenstrand med tilhørende liggestole.

Petra

I den populære ferieby Petra har man både hyggelig by og dejlig lang strand indenfor kort afstand. Petra betyder klippe eller sten og refererer til den klippe, byen er bygget op omkring. På toppen finder man en kirke, som kan nås via de snoede brostensbelagte gader, hvor man på vejen går forbi små charmerende huse, butikker, og tavernaer. Den flotte strand, som er en blanding af sand og småsten, er børnevenlig, og langs promenaden findes strandcafeer og restauranter. I Petra er der derfor både liv langs vandet og inde i byen, hvor de lokale bor.

Anaxos

I Anaxos finder man områdets bedste strand, og her samles man til afslapning langs vandet eller på en af de mange tavernaer langs promenaden. Der er en rolig og glad feriestemning i den lille by, som er omgivet af smuk natur. Strand, restauranter og småbutikker er i kort gåafstand fra alle hoteller. 

Værd at vide om rejsen til Lesbos

Ankomstlufthavn
Med Århus Charter flyver du direkte til Mytilinis lufthavn, der ligger lige syd for hovedbyen af samme navn. Vores bustransfer til Molivos tager ca. en time og 15 min., der er ca. 70 km.

Møntenhed
I Grækenland anvendes euro. 1 euro er ca. 7,50 dkr.

Kreditkort
Begrænset mulighed for at anvende kreditkort. Der findes hæveautomater i Petra og Molivos. Udflugter med Århus Charter kan betales med euro og kreditkort.

Tidsforskel
Der er 1 times tidsforskel mellem Lesbos og Danmark, dvs. når klokken er 12 i Danmark, er den 13 på Lesbos.

Elektricitet
Alle steder bruges 220 volt.

Sproget
Det græske alfabet ligner som bekendt ikke vores latinske alfabet, men de fleste skilte er skrevet på græsk og engelsk. Den yngre generation af grækere taler godt engelsk.


Gratis internetHavudsigtMorgenmad

Omirikon m/morgenmad

Omirikon er et skønt hotel beliggende få meter fra havet med fantastisk udsigt. Hotellet er familiedrevet og er det perfekte sted for en ferie i dejlige omgivelser.
Gratis internetHavudsigtMorgenmad

Captain Yiannis m/morgenmad

Captain Yiannis har en skøn beliggenhed, og er bygget op omkring den lille Agios Yiannis kirke, der ligger smukt placeret på hotellets område. Stedet drives og ejes af en sød græsk familie.
Gratis internetHavudsigtMorgenmad

Mentor m/morgenmad

Mentor er beliggende få meter fra havet centralt i hyggelige Vathi. Her bor man enten med direkte eller skrå havudsigt over den maleriske bugt og tæt ved byens faciliteter.
Gratis internetGratis cykel

Ithaca's Poem

Ithaca's Poem er velindrettede lejligheder der ligger tilbagetrukket i den maleriske havneby Vathi med smuk natur og de lokale grækere som nabo. Flotte moderne lejligheder
Havudsigt

Dioskouri

Dioskouri II er et hyggeligt lille græsk hotel med god beliggenhed 200 meter op ad en bakke med flot havudsigt fra alle værelser.

Flybillet Preveza t/r - UDEN hotel og transfer

Flyv med danskejede DAT til Preveza. Prisen inkluderer udelukkende flybilletten tur/retur. Flight only billetter udbydes dog kun som en del af en pakke med et tvunget tilkøb af f.eks. specifik sædevalg, mad på flyet og/eller bus transfer.
Gratis internetHavudsigt

Panorama

Panorama er beliggende med flot udsigt ud over havet og byen. Den hyggelige solterrasse med swimmingpool, liggestole og parasoller indbyder til ren afslapning.
HavudsigtMorgenmad

Lazareto Palace m/morgenmad

Lazareto Palace er et nyopført og særdeles attraktivt lejlighedshotel med bedste beliggenhed og en fantastisk udsigt over havet og den smukke bugt i Vathi.