Gratis parkering

Rejser til Lesbos

På Lesbos mærker man straks, at man er i Grækenland, for her finder man en helt særlig, uspoleret græsk charme, smuk natur, pittoreske landsbyer og en gæstfri befolkning.

Lesbos er den tredjestørste græske ø, som tiltrækker mange besøgende, men Lesbos er ikke udelukkende en ferieø. Landbrug og fiskeri er fortsat hovederhverv på øen, og måske derfor hersker der på Lesbos denne uspolerede charme. Mange lokale arbejder om sommeren indenfor turismen, mens de om vinteren arbejder i landbruget. Der produceres især oliven og ouzo, og overalt på den frodige ø ser man de flotte gamle sølvgrå oliventræer og frugttræer, ligesom man på enhver taverna finder et bredt udvalg af lokale ouzoer fra et af øens 21 ouzo destillerier. I byerne pryder smukke huse og bygninger bybilledet, og overalt, hvor man færdes, mødes man af en glad og gæstfri lokalbefolkning, der gerne har tid til en lille snak.

Århus Charter holder til på den nordlige del af Lesbos i byerne Molivos, Petra og Anaxos.

Molivos

Molivos er en malerisk smuk by beliggende på en bjergside med en gammel fæstning på toppen. Langs bjergsiden klæber sig stenhuse og restauranter, hvorfra der om dagen er en fantastisk udsigt over havet og til Tyrkiet, mens man om aftenen kan nyde synet af en fortryllende og oplyst Molivos by. I Molivos er alle huse fredede stenhuse i traditionel stil, det meste af byen er bilfri, og de kuperede, brostensbelagte gader leder gerne til den lokale basar eller havnen. På havnen findes mange hyggelige tavernaer med flot dekorerede facader og stemningsfuldt folkeliv. Derfra har man udsigt til havet og de mange små farverige fiskerbåde, der ligger til kaj her. I Molivos er der en helt unik stemning, og byen er med på UNESCO's verdensarvsliste, som en særlig bevaringsværdig by. For foden af bjergsiden finder man en fin stenstrand med tilhørende liggestole.

Petra

I den populære ferieby Petra har man både hyggelig by og dejlig lang strand indenfor kort afstand. Petra betyder klippe eller sten og refererer til den klippe, byen er bygget op omkring. På toppen finder man en kirke, som kan nås via de snoede brostensbelagte gader, hvor man på vejen går forbi små charmerende huse, butikker, og tavernaer. Den flotte strand, som er en blanding af sand og småsten, er børnevenlig, og langs promenaden findes strandcafeer og restauranter. I Petra er der derfor både liv langs vandet og inde i byen, hvor de lokale bor.

Anaxos

I Anaxos finder man områdets bedste strand, og her samles man til afslapning langs vandet eller på en af de mange tavernaer langs promenaden. Der er en rolig og glad feriestemning i den lille by, som er omgivet af smuk natur. Strand, restauranter og småbutikker er i kort gåafstand fra alle hoteller. 

Værd at vide om rejsen til Lesbos

Ankomstlufthavn
Med Århus Charter flyver du direkte til Mytilinis lufthavn, der ligger lige syd for hovedbyen af samme navn. Vores bustransfer til Molivos tager ca. en time og 15 min., der er ca. 70 km.

Møntenhed
I Grækenland anvendes euro. 1 euro er ca. 7,50 dkr.

Kreditkort
Begrænset mulighed for at anvende kreditkort. Der findes hæveautomater i Petra og Molivos. Udflugter med Århus Charter kan betales med euro og kreditkort.

Tidsforskel
Der er 1 times tidsforskel mellem Lesbos og Danmark, dvs. når klokken er 12 i Danmark, er den 13 på Lesbos.

Elektricitet
Alle steder bruges 220 volt.

Sproget
Det græske alfabet ligner som bekendt ikke vores latinske alfabet, men de fleste skilte er skrevet på græsk og engelsk. Den yngre generation af grækere taler godt engelsk.


FamilievenligGratis internetMulighed for all incl.Mulighed for mini all incl.

Mayfair

Mayfair er et flot og særdeles populært hotel og et af Århus Charters mest foretrukne blandt vores stamgæster. Hotellet er beliggende i gåafstand til byen og stranden.
Gratis internet

Andries

Andries er et populært familiedrevet lejlighedshotel med en god central beliggenhed i den skønne ferieby Kato Pafos.
FamilievenligMulighed for all incl.

Basilica Garden

Dejligt lejlighedshotel beliggende i hjertet af Kato Pafos tæt på det livlige havneområde med et stort udvalg af restauranter, barer og butikker.
All InklusiveGratis internetHavudsigt

Cypria Maris m/All Inclusive

Cypria Maris er et dejligt hotel beliggende lige i strandkanten og samtidig ikke langt fra Pafos by. Hotellet er beliggende i smuk eksotisk have.
Gratis internetHalv pensionHavudsigtLuksushotelPå stranden

Annabelle m/halvpension

Annabelle er et af Cyperns smukkeste og mest luksuriøse hoteller, og i en absolut klasse for sig. Stedet emmer af tradition, og man fornemmer straks den pragtfulde atmosfære
Gratis internetHalv pensionHavudsigtLuksushotelPå stranden

Almyra m/halvpension

Almyra er et fem stjernet luksuriøst hotel i moderne lounge stil, hvor komfort, atmosfære og gode faciliteter er i højsædet. Hotellet har perfekt beliggenhed.
All InklusiveGratis internetHavudsigtPå stranden

Cypria Bay m/All Inclusive

Cypria Bay er et lækkert hotel beliggende i et smukt haveanlæg direkte ved stranden, hvorfra man kan bade i den højre del af stranden eller foran den flotte strand ved Cypria Maris.
Gratis internetHavudsigtLuksushotelMini all incl.Mulighed for all incl.På stranden

Coral Beach m/Mini All Inclusive

Coral Beach Resort er et 5-stjernet luksushotel med den bedste beliggenhed med flot udsigt til det smukke hav, egen skøn badestrand og privat lystbådhavn.
HavudsigtMorgenmadMulighed for all incl.

Queens Bay m/morgenmad

Hotel Queen’s Bay er et eftertragtet hotel med unik beliggenhed direkte til det skønne Middelhav i rolige omgivelser omgivet af bananplantager.

Flybillet Paphos - Cypern t/r - UDEN hotel og transfer

Gratis internetMulighed for all incl.

Damon

Damon Hotel er et flot og centralt beliggende lejlighedshotel med gåafstand til både strand, den hyggelige lystbådehavn og strandpromenaden.
All InklusiveFamilievenlig

Akteon Village m/ All Inclusive

Beliggende lige ned til havet og med kort afstand til stranden ligger det dejlige Akteon Village, som er bygget som en traditionel landsby.
Gratis internetHavudsigtMulighed for all incl.På stranden

Kefalos Beach

Kefalos Beach er et populært hotel og er bygget som en traditionel landsby med forskellige mindre bygninger, som er ideelt beliggende direkte ved stranden
All InklusiveFamilievenlig

Paphos Garden m/All Inclusive

Populært lejlighedshotel beliggende tæt på stranden og midt i livlige Pafos med mange restauranter, barer, muligheder for indkøb.
FamilievenligGratis internet

Anemi Hotel

Anemi Hotel er beliggende i centrum af Pafos med byens mange restauranter, barer og butikker lige rundt om hjørnet. Hotellet er et stilfuldt boutique hotel med flot indretning og smukke detaljer