Gratis parkering

Rejser til Lesbos

På Lesbos mærker man straks, at man er i Grækenland, for her finder man en helt særlig, uspoleret græsk charme, smuk natur, pittoreske landsbyer og en gæstfri befolkning.

Lesbos er den tredjestørste græske ø, som tiltrækker mange besøgende, men Lesbos er ikke udelukkende en ferieø. Landbrug og fiskeri er fortsat hovederhverv på øen, og måske derfor hersker der på Lesbos denne uspolerede charme. Mange lokale arbejder om sommeren indenfor turismen, mens de om vinteren arbejder i landbruget. Der produceres især oliven og ouzo, og overalt på den frodige ø ser man de flotte gamle sølvgrå oliventræer og frugttræer, ligesom man på enhver taverna finder et bredt udvalg af lokale ouzoer fra et af øens 21 ouzo destillerier. I byerne pryder smukke huse og bygninger bybilledet, og overalt, hvor man færdes, mødes man af en glad og gæstfri lokalbefolkning, der gerne har tid til en lille snak.

Århus Charter holder til på den nordlige del af Lesbos i byerne Molivos, Petra og Anaxos.

Molivos

Molivos er en malerisk smuk by beliggende på en bjergside med en gammel fæstning på toppen. Langs bjergsiden klæber sig stenhuse og restauranter, hvorfra der om dagen er en fantastisk udsigt over havet og til Tyrkiet, mens man om aftenen kan nyde synet af en fortryllende og oplyst Molivos by. I Molivos er alle huse fredede stenhuse i traditionel stil, det meste af byen er bilfri, og de kuperede, brostensbelagte gader leder gerne til den lokale basar eller havnen. På havnen findes mange hyggelige tavernaer med flot dekorerede facader og stemningsfuldt folkeliv. Derfra har man udsigt til havet og de mange små farverige fiskerbåde, der ligger til kaj her. I Molivos er der en helt unik stemning, og byen er med på UNESCO's verdensarvsliste, som en særlig bevaringsværdig by. For foden af bjergsiden finder man en fin stenstrand med tilhørende liggestole.

Petra

I den populære ferieby Petra har man både hyggelig by og dejlig lang strand indenfor kort afstand. Petra betyder klippe eller sten og refererer til den klippe, byen er bygget op omkring. På toppen finder man en kirke, som kan nås via de snoede brostensbelagte gader, hvor man på vejen går forbi små charmerende huse, butikker, og tavernaer. Den flotte strand, som er en blanding af sand og småsten, er børnevenlig, og langs promenaden findes strandcafeer og restauranter. I Petra er der derfor både liv langs vandet og inde i byen, hvor de lokale bor.

Anaxos

I Anaxos finder man områdets bedste strand, og her samles man til afslapning langs vandet eller på en af de mange tavernaer langs promenaden. Der er en rolig og glad feriestemning i den lille by, som er omgivet af smuk natur. Strand, restauranter og småbutikker er i kort gåafstand fra alle hoteller. 

Værd at vide om rejsen til Lesbos

Ankomstlufthavn
Med Århus Charter flyver du direkte til Mytilinis lufthavn, der ligger lige syd for hovedbyen af samme navn. Vores bustransfer til Molivos tager ca. en time og 15 min., der er ca. 70 km.

Møntenhed
I Grækenland anvendes euro. 1 euro er ca. 7,50 dkr.

Kreditkort
Begrænset mulighed for at anvende kreditkort. Der findes hæveautomater i Petra og Molivos. Udflugter med Århus Charter kan betales med euro og kreditkort.

Tidsforskel
Der er 1 times tidsforskel mellem Lesbos og Danmark, dvs. når klokken er 12 i Danmark, er den 13 på Lesbos.

Elektricitet
Alle steder bruges 220 volt.

Sproget
Det græske alfabet ligner som bekendt ikke vores latinske alfabet, men de fleste skilte er skrevet på græsk og engelsk. Den yngre generation af grækere taler godt engelsk.


Gratis internetHalv pensionMulighed for all incl.På stranden

Costa Adeje Palace m/halvpension

Costa Adeje Palace er et dejligt hotel beliggende ned til strandpromenaden ved La Enramada stranden. Der er 4 flotte pools, 3 voksen- og 1 børnepool.
Gratis internetHalv pensionMulighed for all incl.

Conquistador m/halvpension

Coquistador er et vidunderligt hotel beliggende lige ud til stranden og med direkte adgangen til strandpromenaden i Playa de las Américas.
Halv pensionHavudsigt

Jardin Caleta m/halvpension

Jardin Caleta er beliggende tæt ved det lille fiskerleje, La Caleta, der er kendt for sine små lokale tapas- og fiskerestauranter.
Gratis internetHalv pension

Panorama m/halvpension

Panorama er et dejligt hotel, som er meget populært blandt vores flergangsgæster på grund af dets beliggenhed og den gode atmosfære.
Gratis internetHavudsigtMorgenmad

Santa Maria m/morgenmad

Santa Maria er et dejligt lejlighedshotel med en god beliggenhed tæt på både strand og den hyggelige Puerto Colon havn
Gratis internetHavudsigtMorgenmad

Jardin Tropical m/morgenmad

Jardin Tropical er et elegant og smagfuldt indrettet hotel med en skøn beliggenhed og med et meget flot og hyggeligt poolområde.
FamilievenligGratis internet

Laguna Park 1

Laguna Park 1 er et dejligt lejlighedshotel midt i det livlige ferieområde Adeje med både strand og byliv i behagelig gåafstand.
FamilievenligGratis internetMorgenmadMulighed for all incl.

Isabel Family m/morgenmad

Hotel Isabel Family er et dejligt lejlighedshotel opbygget som en lille landsby med flere huse, små stier og en hyggelig restaurant.

Flybillet Tenerife Syd t/r - UDEN hotel og transfer

Flyv med danskejede DAT til Tenerife. Prisen inkluderer udelukkende flybilletten tur/retur. Flight only billetter udbydes dog kun som en del af en pakke med et tvunget tilkøb af f.eks. specifik sædevalg, mad på flyet og/eller bus transfer.
All InklusiveGratis internetLuksushotel

Bahia Principe Costa Adeje m/ All Inclusive

Bahia Principe er er populært og enestående resort, bygget som en spansk landsby. De forskellige blokke omkranser en tropisk have og fantastisk solterrasse.
FamilievenligGratis internetHalv pensionHavudsigtMulighed for all incl.

La Pinta m/ halvpension

La Pinta er et flot og moderne lejlighedshotel for hele familien med en perfekt beliggenhed direkte ved strandpromenaden i det skønne Costa Adeje område.
FamilievenligGratis internetMorgenmadMulighed for all incl.

Fañabe Costa Sur m/morgenmad

Fañabe Costa Sur er et skønt hotel med en god beliggenhed tæt på flere af de gode sandstrande, strandpromenaden og områdets mange restauranter, barer og butikker.
FamilievenligGratis internetLuksushotelMorgenmadMulighed for all incl.

Gran Costa Adeje m/ morgenmad

Gran Costa Adeje er et femstjernet luksushotel med den bedste beliggenhed i Costa Adeje med kort afstand til strandpromenaden og de flotteste strande i området,