Gratis parkering

Rejser til Cypern

– Kærlighedsgudinden Afrodites ø

Afrodite, den græske gudinde for kærlighed, er født på Cypern, hvor hun ifølge sagnet, blev født af havets skum og båret i land på en muslingeskal lidt sydøst for Pafos, og hendes tilnavn Kypris, har givet øen sit navn. Klimaet på Cypern er året rundt pragtfuldt, og øen er rig på muligheder.

Cypern, der er beliggende i det østlige Middelhav, er en naturskøn ø med et varieret landskab. Øen byder på varmt og solrigt vejr, gode badestrande med azurblåt hav, langstrakte vinmarker, bjergrige områder samt en meget gæstfri befolkning.

Cypern har med sit areal på 9.251 kvadratkilometer meget at byde på for enhver gæst. Det er en smuk solskins-ø med mulighed for storslåede naturoplevelser, smukke vandreture, sanselige vinsmagninger, hyggelige bådture, og meget meget mere. Der er rig mulighed for at kombinere badeferie med aktiv ferie eller kulturoplevelser i særklasse. Man kommer bestemt ikke til at kede sig.

Gastronomien på Cypern er inspireret af det græske køkken med et twist af specielle krydderier, og byder på lækre retter af god kvalitet. Prøv eksempelvis den cypriotiske tzatziki med frisk mynte, den populære Horiatiki med friskplukket koriander, eller retten Kleftiko, bestående af langtidstilberedt lammekød.
Cypern har udover den delikate mad en lang tradition for vinproduktion, og man kan finde et varieret udvalg i alle prisklasser. Den traditionelle cypriotiske dessertvin Commandaria produceres mange steder på øen, og er perfekt til enhver dessert.

Cypern har siden 1974 været delt i en sydlig græsk-cypriotisk del og en nordlig tyrkisk-besat del.

Århus Charter tilbyder charterrejser til byen Pafos på den sydvestlige del af Cypern.

Vigtige informationer om Cypern:

  • Der er 1 times tidsforskel mellem Cypern og Danmark. Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 13.00 på Cypern.
  • Cypern er medlem af EU (dog ikke Schengen-aftalen) og bruger euro som møntenhed.
  • Der tales græsk på Cypern. I turistområderne kan de fleste dog også tale engelsk.
;
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker