Gratis parkering

Rejser til Side

Side er uden tvivl den mest charmerende by langs den sydtyrkiske Middelhavskyst.

Her mødes historiens vingesus med smukke sandstrande, det dejlige azurblå Middelhav, tyrkisk gæstfrihed og gode kulinariske oplevelser. Dette er et feriested for alle, ikke mindst børnefamilien vil her finde de perfekte rammer for ferien. Side, der blev grundlagt i det 7. århundrede f.v.t. har haft en omtumlet historie, hvor magtherrer som grækerne, romerne og byzantinerne har holdt deres indtog. Derfor har byen også meget, både historisk og kulturelt, at byde på, bl.a. det smukke Apollontempel for enden af havnen, og det imponerende amfiteater inde i byen. Side har til for få år siden været en lille fiskerby uden turisme, og byen har absolut bibeholdt sin oprindelige charme.

Århus Charter har valgt det hyggelige og meget børnevenlige område, Side, der geografisk ligger midt mellem de to store byer, Antalya og Alanya og har knap 10.000 fastboende indbyggere. Uanset hvilket hotel man vælger, vil man opleve at bo tæt ved eller direkte på en af de to fantastiske sandstrande, der kendetegner området samt i gåafstand til restauranter, caféer, barer, aftenforlystelser og forskelligartede butikker. Side by er bygget op omkring den lille havn for enden af den en km lange landtange, der udgør den gamle bydel. Hér er der noget for enhver smag, og den antikke stemning, hvor ruiner og romerske søjler kombineret med hyggelige restauranter, caféer og særprægede huse, giver en charmerende blanding af historie og nutid. Forestil dig at sidde og nyde en middag eller en kølig drink i et smukt lysskær med de historiske ruiner som kulisse på den ene side og havet på den anden, til lyden af levende musik. Her går historiens vingesus op i en højere enhed!

 

På hver side af den gamle bydel findes kilometervis af smukke sandstrande, der regnes for nogle af de bedste i Tyrkiet. Den vestlige strand, der løber langs den charmerende strandpromenade, har finkornet gyldent sand, er lavvandet og er derfor børnefamiliernes favoritstrand. Den østlige strand har lidt grovere gyldent sand, og der bliver lidt hurtigere dybt. Tempoet er lidt mere roligt og det er nemmere at finde sit eget lille sted at nyde solen og bade, da der hér er lidt længere mellem liggestolene. På begge strande kan lejes liggestole og parasoller. Vær opmærksom på, at mange hoteller har privat strandområde til deres gæster. Er man interesseret i vandsport er der et godt udvalg på begge strande.

 

Side byder også på mange spændende forretninger, farverige souvenirbutikker. Der sælges alt inden for smykker, lædervarer, te, krydderier, vandpiber, snabelsko, keramik, mosaiklamper, vævede tæpper og meget meget andet - der er stort set noget for enhver smag.Værd at vide

Ankomstlufthavn:                                                                                                                                                   
Man lander i Antalyas lufthavn, Antalya Havalimani, der ligger ca. 13 km nordøst fra Antalya centrum. Vores bustransfer til Side tager en lille time, der er ca. 70 km.

Møntenhed: 
I Tyrkiet anvendes tyrkiske lira, men i byerne kan der også benyttes Euro. 1 tyrkisk lira svarer til omkring 40-45 øre. Grundet inflationen i Tyrkiet falder værdien af den tyrkiske lira hver måned.

Kreditkort:                                                                                                                                                                
De gængse kreditkort accepteres i de større forretninger og på mange større hoteller. Hæveautomater og vekselkontorer findes i Side, hvor man kan hæve både tyrkiske lira og euro. Udflugter kan betales med tyrkiske lira, euro og danske kroner

Tidsforskel:  
                                                                                                                                                          
Der er 1 times tidsforskel mellem Side og Danmark, dvs. når klokken er 12 i Danmark, er den 13 i Side.

Elektricitet:                                                                                                                                                             
Alle steder bruges 220 volt.

Sproget:
                                                                                                                                                                  
Det officielle sprog er tyrkisk. Mange taler dog også engelsk og tysk.


Flybillet Funchal - Madeira t/r - UDEN hotel og transfer

Prisen inkluderer udelukkende flybilletten tur/retur. Flight only billetter er ikke i sig selv en pakkerejse, dette kan kun opnås ved et samlet køb af fly og indkvartering.
FamilievenligMorgenmad

Residence Porto Mare m/morgenmad

Flot og moderne lejlighedshotel beliggende direkte ved promenaden i Lido-området. Mulighed for tilkøb af halvpension.
VoksenhotelHavudsigtMorgenmad

Porto Santa Maria m/morgenmad

Flot lejlighedshotel med den perfekte beliggenhed ved havnefronten i det gamle Funchal. Sælges kun til personer over 16 år. Mulighed for tilkøb af halvpension.
Morgenmad

Orquidea m/Morgenmad

Dejligt byhotel beliggende i en lille sidegade i centrum af Funchal med restauranter og butikker lige uden for døren. Mulighed for tilkøb af halvpension.

Avenue Park

Dejligt lejlighedshotel med meget central beliggenhed lige over for kasinoet, tæt på Funchals hyggelige centrum.
Morgenmad

Chafariz m/morgenmad

Det lille hyggelige pensionat Chafariz ligger i en lille sidegade tæt ved katedralen med byens mange seværdigheder og forlystelser lige om hjørnet.
FamilievenligHavudsigtMorgenmad

The Views Monumental m/morgenmad

Et populært hotel, som vores gæster vender tilbage til år efter år. Hotellet har en fin beliggenhed i hjertet af Lido-området. Mulighed for tilkøb af halvpension.
VoksenhotelHavudsigtMorgenmad

The Views Baia m/morgenmad

Et godt hotel med en fantastisk beliggenhed og med udsigt over den smukke Funchalbugt. Sælges til personer over 18 år. Mulighed for tilkøb af halvpension.
Morgenmad

Queimada de Baixo m/morgenmad

De Baixo ligger i centrum af Funchal i en lille gågade hvor man finder mange små hyggelige restauranter, caféer og butikker.
Familievenlig

Terrace Mar

Hyggelig lejlighedshotel beliggende i det livlige Lido-område tæt på havet og de mange gode restauranter. Mulighed for tilkøb af morgenmad.
All InklusiveFamilievenlig

Girassol m/ All Inclusive

Girassol er et skønt hotel beliggende få minutters gang fra Lido-området og havet. Hotellet har en smuk have med eksotiske træer og blomster.
HavudsigtMorgenmad

Baia Azul m/morgenmad

Et smagfuldt og moderne indrettet hotel beliggende i nærheden af Funchals Lido-område på klipperne ud til det smukke Atlanterhav. Mulighed for tilkøb af halvpension.
HavudsigtMorgenmad

Vila Baleira Funchal m/ morgenmad

Flot hotel med en perfekt beliggenhed i Lido-området, tæt på havet og de mange restauranter og butikker. Mulighed for tilkøb af halvpension.
HavudsigtLuksushotelMorgenmad
Galaxia tagterrasse

Savoy Palace m/ morgenmad

Få en uforglemmelig oplevelse på Madeiras helt nye og mest prestigefyldte femstjernede luksushotel. Mulighed for tilkøb af halvpension.
;
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker