Luk besked

Aktuel information om coronavirus

Læs mere hér

Gratis parkering

Vandreferie til Cypern

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Aktive Vandrere.

Tilmelding senest d. 20.03.2020 efter først til mølle
Tilmelding til Hanne Andersen
tlf. 2251 4146
Mail: hanneflarup@hotmail.com

Århus Charter arrangerer denne rejse for Aktive Vandrere til skønne Cypern til sommeren 2020:

Afrejse fra Aarhus Airport
09.05.2020 - 16.05.2020 (FÅ PLADSER TILBAGE)
16.05.2020 - 23.05.2020 (FÅ PLADSER TILBAGE)
23.05.2020 - 30.05.2020
03.10.2020 - 10.10.2020 (UDSOLGT)

Du kan se priserne for rejsen her til højre i den blå boks.

Rejseplan:

Cypern og Pafos

På denne vandrerejse har vi base nær Pafos der i 2017, ligesom Aarhus, var udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad. Glæd dig til den cypriotiske mad og vin, der er af god kvalitet, maden er inspireret af det græske køkken, påført et twist af specielle krydderier, og øen har en lang tradition for vinproduktion.

Afrodite, den græske gudinde for kærlighed, er født på Cypern, hvor hun ifølge sagnet, blev født af havets skum og båret i land på en muslingeskal lidt sydøst for Pafos. Hendes tilnavn Kypris har givet øen sit navn.

Klimaet på Cypern er året rundt pragtfuldt, og øen er rig på muligheder. Pafos er Cyperns gamle romerske hovedstad, og derfor findes her mange af øens historiske mindesmærker, hvilket har medført en placering på UNESCOs Verdensarvsliste.

Lørdag: 
Vi flyver fra Aarhus Lufthavn lørdag eftermiddag. Gratis parkering. Ved ankomst til Pafos Lufthavn vil de danske rejseledere fra Aarhus Charter møde os og følge med til det dejlige Queens Bay Hotel hvor vi skal vi bo hele ugen. Opholdet  er med halvpension eller All Inclusive. Se mere her.

Vandreprogram:

(Ret til ændringer forbeholdes)

Dag 2: Lokale ture (Søndag)

Kort tur: 8-9 km (ca. 3 timer)
Lang tur: 13-14 km (4-4,5 timer)

Ved begge ture kommer vi ned til stranden Coral Beach og rundt i området, og vi får et overblik over afstande til supermarkedet og den nærmeste lille by. Der bliver tid til en pause på en cafe. Dagen er særdeles egnet til sandaler. Briefing kl. 18.45.

Dag 3: Ture til Pano Panagia (Mandag)

Kort tur: ca. 8 km (3-3½ time)
Lang tur: ca. 13 km (4-4½ time)                                                                                                        

Busafgang kl. 9.00.
Vi kører ca. 30 km nordpå til en lille bjergby Pano Panagia, der ligger ved foden af Troodos bjergene. Begge hold står af ved den først cafe i byen.

Den første del af turen er ens for begge hold, og så får lang tur en sløjfe længere ude. De første 3 km går opad og opad på grusveje mellem vinmarkerne og udsigterne bliver bedre og bedre. Vi møder en udkigspost for brandvæsenet samt et lille kapel. De sidste km går det mest nedad og turen slutter ved en lille cafe.

Den lange tur skal lige en tur op over bjergkammen, og så får vi udsigten ud over dalen og mod skovene oppe i bjergene. Vi ser ud over marker på terrasser med forskellige frugttræer inden vi kommer ind på den rute, hvor kort tur har gået. 

Der er nogle fantastiske udsigter på begge ture.                                                                                  

Bussen henter begge hold ved cafeen kl. 14.30, hvor vi stod af.  Briefing kl. 18.45

Dag 4: Troodos (Tirsdag)

Kort tur: ca. 9 km (3-3½ time)
Lang tur: ca. 14 km (4½ time)

Busafgang kl. 8.00.

Begge ture er rundture, som går rundt om Cyperns højeste bjerg Cinistra med højeste punkt, Olympos på 1952 m. Begge ruter er rimelig flade på anlagte stier, og der er mange fantastiske udsigter. Lang tur står af bussen i Troodos by og går i højden 1700-1750 m rundt om bjerget. Vi kommer bl.a. forbi en nedlagt chrom mine og et 800 år gammelt træ (Foetid Juniper). Kort tur står af bussen på sidste P-plads før toppen og går i højden 1800-1850 m rundt om bjerget. Vi kommer bl.a. forbi to ca. 500 år gamle Black Pine træer og mange andre interessante vækster. De sidste 2 km går på asfaltvej fra P-pladsen og ned til byen. Begge ruter slutter i Troodos by, hvor bussen henter os kl. 15.00. Briefing kl. 18.45

Dag 5: Fridag (Onsdag)

Ingen briefing i dag

Dag 6: Avakas Slugten (Torsdag)

Fællestur: ca. 8 km

Busafgang kl. 9.00. Vi kører ca. 10 km nordpå langs kysten, hvor der flere steder er rigtig flotte udsigter. Alle står af bussen ved Namos Restaurant i Pegeias , og så går vi af små, støvede grusveje til P-pladsen ved slugten Avakas. Her kommer vi ind på en rigtig flot, smal sti i slugten, som bliver mere snæver jo længere vi kommer frem. På et tidspunkt kun 3 m bred. Når vi kommer lidt ind i slugten, vender vi og går samme vej tilbage. Der er ca. 1,5 km hver vej ind i slugten. Herefter er der mulighed for et besøg på Taverna Viklari, inden vi går de sidste 2 km til Taverna Akamas, hvor bussen henter os kl. 14.00. Briefing kl. 18.45

Dag 7: Afrodites bad (Fredag)

Kort tur: ca. 6-7 km (ca. 3 timer)
Lang tur: ca. 11 km ( ca. 4 timer)

Alle står af bussen på P-pladsen ved Afrodites bad.

Kort tur går ud til den blå lagune, hvor der hele vejen er flot udsigt ud over havet. Turen går samme vej tilbage, og nu er der en lille tur ind til Afrodites bad der ligger i en hyggelig botaniske have.

Lang tur går et par km ud af samme rute som kort hold, og så går det op af bjerget til toppen i højden 370 m o.h. Herefter går det både op og ned på anlagte stier og grusveje. En del af ruten hedder Afrodites trail og en anden del hedder Adonis trail. Undervejs flotte udsigter over Akamas halvøen og middelhavet.                                                                                                                      

Bussen henter os på P-pladsen ved Afrodites bad kl. 14.30. Briefing kl. 18.45

Dag 8: Hjemrejse til Aarhus (Lørdag)

I dag er der mulighed for en lillevandretur inde ved Pafos by. Vi tager en bus ind mod byen, hvor vi står af ved Thombs of the Kings. Her går vi en rundtur, og derefter går vi langs stranden ind til Pafos havn. Her er der mulighed for at se den gamle borg inden vi går op til kirken Agia Kyriaki, Det er her at den danske konge Erik Ejegod døde i 1103 på sin pilgrimstur på vej til Jerusalem. Herefter er det frit for, om I tager med os hjem i en lokalbus eller I bruger lid mere tid ved haven i byen. Der skal regnes med 10 € til entre og transport.

REJSEINFORMATION

Grundpris afr. 9. og 16. maj 2020
= kr. 5.900,- pr. pers.

Grundpris afr. 23. maj 2020
= kr. 6.100,- pr. pers.

Grundpris afr. 3. oktober 2020
= kr. 6.400,- pr. pers. (UDSOLGT)

Det er muligt at vælge følgende tillæg:

  • All Inclusive/uge kr. 1.000,-
  • Enkeltværelse/uge kr. 1.500,-
  • Havudsigt pr/prs/uge kr. 300,-
  • Ekstra uge - forhør nærmere
  • Afbestillingsforsikring kr. 195,-
  • Årsrejseforsikring kr. 278,-

Obs! Ovenstående priser er pr. person.

Prisen inkluderer:

Gratis parkering, flyrejse Aarhus Lufthavn/Pafos t/r, 20 kg bagage + 5 kg håndbagage, måltid ombord på flyet t/r, transfer til/fra hotel, hotelophold 7 nætter i delt dbl med halvpension, de anførte bustransporter til vandreturene. Vandretursledere er Knud og Hanne Andersen samt assistance af Århus Charters dygtige, danske rejseledere.

Obs.: Ved tilkøb af All Incl. er frokost på hotel eller madpakker på vandredagene inkl. + drikkevarer på hotellet 10:30- 23:00

Hotelinformation: Queens Bay

Unik beliggenhed i rolige omgivelser direkte ved kysten, få meter fra skøn sandstrand. Pæne og hyggelige dobbeltværelser med bad/toilet, TV, aircondition, sikkerhedsboks (mod gebyr), køleskab og balkon/terrasse. Mulighed for havudsigt. Stor solterrasse med lækker swimmingpool, liggestole, parasoller. Tennisbane, minigolf, mindre motionsrum. Flere aftener musik og underholdning. Gratis wi-fi på hele hotellet.

 Klik hér for at se mere om hotellet

Kontakt- information:

Har du spørgsmål til rejsen er du meget velkommen til at kontakte:

Vandreleder:
Hanne Andersen
Tlf. 22 51 41 46
E-mail: hanneflarup@hotmail.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
DELTAG I KONKURRENCEN
om et rejsegavekort på kr. 5.000,-
Vinderen trækkes én gang årligt
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker