Gratis parkering

Vandreferie til Madeira 2022

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Aktive Vandrere.

Tilmelding senest d. 15.10.2021 efter først til mølle
Tilmelding til Hanne Andersen
tlf. 2251 4146
Mail: hanneflarup@hotmail.com

Århus Charter arrangerer denne rejse for Aktive Vandrere til smukke Madeira til vinter 2022:

Afrejse fra Aarhus Airport
27.02.2022 - 06.03.2022
06.03.2022 - 13.03.2022

Du kan se priserne for rejsen her til højre i den blå boks.

Rejseplan:

Madeira har været det foretrukne rejsemål i vintermånederne for mange nordeuropæere siden 1800-tallet, bl.a. på grund af sit behagelige, lune klima og sin overdådige frodighed. Den eroderede, vulkanske aske har givet frugtbar grobund for øens mangeartede plantevækst af såvel tropiske som subtropiske vækster med et farvestrålende blomsterhav og en mængde spændende frugter. Madeira byder på dejlige byer, spændende seværdigheder, lunt badevand og mange muligheder for oplevelser. Her er aldrig koldt og aldrig for varmt! Det behagelige klima medvirker til, at man året rundt kan nyde godt af Madeiras natur.  

Gratis parkering i Aarhus Lufthavn (Tirstrup)
Der er mad ombord på flyet fra SAS) t/r. I Funchal Lufthavn bliver I budt velkommen af Århus Charters dygtige, danske rejseledere, der følger med til hotellet og vil være behjælpelige hele ugen. Der vil blive afholdt et velkomstmøde, hvor ugens program bliver præsenteret og I får lidt praktiske informationer.

Vi skal alle bo på det 4**** Hotel Four Views Monumental med halvpension.
Hotellet har en fin beliggenhed i hjertet af Lido-området. Solterrassen ligger i 3. sals højde, hvilket giver en flot udsigt ud over byen og havet. Her findes en stor opvarmet swimmingpool, børnepool og poolbar. Indendørs findes der også en swimmingpool, et lille wellnesscenter, hvor der mod betaling er mulighed for massage og skønhedsbehandlinger samt et fitnesscenter. Der tilbydes leje af poolhåndklæder i receptionen. De fleste aftener er der underholdning i hotellets hyggelige bar. Gode muligheder for indkøb. Restauranter og barer i nærområdet. På Monumental er der gratis trådløst internet. Vi gør opmærksom på, at internettet i Portugal har varierende dækning, og at udfald kan forekomme. 

Indkvartering er enten i gode dobbeltværelser eller 1-værelses lejligheder. Mulighed for havudsigt mod mindre tillæg på kr. 200,- pr. person. 

Vandreprogram:

(Ret til ændringer forbeholdes)

Madeira har mange bjerge og er meget frodig, og det indikerer, at det også kan regne. Vi anbefaler, at der på vandreturene altid medbringes regntøj/regnslag, hue, vanter og en trøje. I bjergene kan vejret skifte fra varmt til koldt meget hurtigt.

Dag 1: City tour (Mandag)

Kort tur: 9 km (ca. 4 timer)
Lang tur: 12 km (ca. 5 timer)

For begge hold er der afgang fra hotellet kl. 8.30, og så går turen ind til byen, hvor vi ser parken Santa Catarina, Farmers marked, gaden Rua Santa Maria med de mange dørmalerier, stationen for den lange kabelbane, havnepromenaden og meget mere inden vi finder hjem igen.

Kl. 18.50 er der briefing.

Dag 2: Fællestur til Sitio las Quatro Estradas - Camcha (Tirsdag)

Turen er ca. 12 km                                                                                                        

Afgang kl. 8.30 med bus for alle.

Vi kører ud i bjergene lidt øst for Funchal og alle står af ved Sitio las Quatro Estradas i godt 800 m højde. Her følger vi den gamle Levada Serra do Faial, som nu er blevet rørlagt under stien. Enkelte steder kan vi dog stadig se den gamle rende. Vi går igennem fyrre- og eucalyptusskove med jævnlige, flotte udsigter ud over havet.

Efter ca. 9 km er der mulighed for cafebesøg og evt. en taxa (egenbetaling) til slutbyen Camache, hvor vi alle bliver hentet af bussen.

Der er briefing kl. 18.50. 

Dag 3: Fridag (Onsdag)

Der er mulighed for at udforske Funchal eller tage med på en af Aarhus Charter udflugter.

Ingen briefing i dag.

Dag 4: Lokaltur med levadavandring (Torsdag)

Hold 1: ca. 9 km (3,5 timer)
Hold 2: 14 km (ca. 5 timer)

Afgang fra hotellet kl. 8.30, og så går turen op til Levada dos Piornais. Vi følger levadaen nogle km igennem flotte landskaber med terrasser og køkkenhaver. Her er der pragtfulde udsigter ud over havet og op mod bjergene.

Hold 1 går på cafe og derefter ned mod kysten og følger gaden Estrada Monumental og strandpromenaden hjem til hotellet.            

Efter levadaen kommer Hold 2 på nogle smalle stier, inden vi går over til nabobyen Câmara de Lobos, hvor vi får lidt op- og nedstigning og laver cafestop ved den hyggelige lille havn. Hjemturen er på den flotte strandpromenade, hvor det er muligt at følge den.

Kl. 18.50 er der briefing. 

Dag 5: Ponto do Pargo på vestkysten (Fredag)

Kort tur: ca. 10 km (4 timer)
Lang tur: ca. 14 km (ca. 4,5 timer)

Afgang for alle kl. 8.30 med bus fra Hotellet til Ponta do Pargo som ligger helt ude ved det vestligste punkt på Madeira.

Det lange hold står af bussen ved kirken i Ponta do Pargo i 460 m højde, og så er der både ned og opture, inden vi når levada Nova i 635 m højde. Levadaen følger vi nogle km, inden det går ned til ruten med en fantastisk udsigt ud over havet mod vest.  

Det korte hold kører lidt længere og står af bussen ved gaden Caminho do Pedregal i Pedregal i ca. 460 m højde, og så går det op til levada Nova i 635 m højde. Levadaen følger vi nogle km, inden det går stejlt ned til en lille cafe ved hovedvejen.

Begge hold slutter ved restaurant O Farol ca. 200 m fra øens vestligste punkt med et fyrtårn og en fantastisk flot udsigt. Vi bliver hentet af bussen ved restauranten.

Dag 6: Rundtur ved Fontes (Lørdag)

Kort tur: ca. 10 km
Lang tur: ca. 13 km

Afgang for alle kl. 8.30 med bus til den lille bjergby Fontes, der ligger 950 m højde ca. 25 km fra hotellet. Turen går op af en markvej de første godt 3 km, og herefter flader den lidt ud, inden vi kommer op i 1.310 m højde. I godt vejr er der nogle fantastiske udsigter. Heroppe er der en afstikker for den lange rute til en flot udsigt Chao dos Terreiros. Vi kommer tilbage til ruten og følger den rute som det andet hold tager ned til byen igen, hvor vi bliver hentet af bussen.

Kl. 18.45 er der briefing. 

Dag 7: Hjemrejse til Aarhus (Søndag)

Hjemrejse til Aarhus Lufthavn.

REJSEINFORMATION

Grundpris afr. 27. februar 2022

= kr. 6.900,- pr. pers.

Grundpris afr. 6. marts 2022
= kr. 6.900,- pr. pers.

Det er muligt at vælge følgende tillæg:

  • Eneværelse pr. uge kr. 2.200,-
  • Havudsigt pr. pers. pr. uge kr. 200,-
  • Ekstra uge - forhør nærmere
  • Afbestillingsforsikring kr. 249,-
  • Årsrejseforsikring kr. 306,-

Obs! Ovenstående priser er pr. person.

Prisen inkluderer:

Gratis parkering i Aarhus Lufthavn, flyrejse t/r med mad ombord, bustransport lufthavn-hotel t/r, hotelophold i dobbeltværelse med halvpension, 5 dage vandreaktiviteter inkl. nævnte bustransporter iht. program.

Vandreaktiviteter arrangeres af Knud og Hanne Andersen, Aktive Vandrere.

På rejsemålet benyttes desuden Århus Charters dygtige danske rejseledere.  

Hotelinformation: Four Views Monumental 4****

Fin beliggenhed i hjertet af lido-området. Solterrassen ligger i 3. sals højde, hvilket giver en flot udsigt ud over byen og havet. Stor opvarmet swimmingpool, børnepool og poolbar. Indendørs findes der også en swimmingpool, et lille wellnesscenter,  leje af pool håndklæder i receptionen. De fleste aftener er der underholdning i hotellets hyggelige bar. Indkvartering er enten i gode dobbeltværelser eller 1- værelses lejligheder. Alle med bad/toilet, hårtørrer, telefon, TV, aircondition og balkon. Mulighed for at tilkøbe havudsigt.

Klik hér for at se mere om hotellet

Kontakt- information:

Har du spørgsmål til rejsen er du meget velkommen til at kontakte:

Vandreleder:
Hanne Andersen
Tlf. 22 51 41 46
E-mail: hanneflarup@hotmail.com

Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker