Gratis parkering

Vandreferie med Århus Charter

Aktuelle vandreferier:

TENERIFE - stadig få ledige pladser!

15. januar - 22. januar 2022
Århus Charter arrangerer denne rejse for Aktive Vandrere

Tilmelding senest d. 18. oktober 2021 (dog efter "først til mølle")
Tilmelding til Hanne Andersen
tlf. 2251 4146 eller mail hanneflarup@hotmail.com

 

Rejseplan og vandreprogram

Tenerife er den smukkeste af De kanariske Øer.

På den sydlige del af øen - hvor vi skal bo og vandre - findes dejlige og brede strande ud mod det dybblå Atlanterhav, og man er her beriget med et vidunderligt varmt klima året rundt. Den rene, lune Atlanterhavsluft er en lise for sjælen, og der er rig mulighed for at kombinere vandring med afslappende og oplevelsesrig ferie. Tager man til den nordlige del af Tenerife, vil man opleve en frodig, grøn og blomsterrig natur, hvor der også dyrkes bananer.

Øen virker inspirerende med de smukke landskaber med lavland, bjerge og lokale landsbyer i uspoleret canarisk stil. Tenerife har også en mindre vinproduktion, og de grønne vinranker pryder mange områder på øen.

 

1. dag:

Vi flyver fra Århus Airport til Sydtenerife, hvor de danske rejseledere fra Århus Charter møder os og følger med på de 20-25 min. kørsel til det dejlige og centralt placerede hotel, Santa Maria, hvor vi skal bo med halvpension.

 

Vandreprogram

(rækkefølgen af vandredagene er vilkårlig.)

Dag 1: City tour i Costa Adeje

Hold 1: 10 km (ca. 3 timer)
Afgang fra hotellet kl. 9.30, og så går turen op gennem byen til kraterkanten på  den kongelige kedel. Her er der en pragtfuld udsigt over byerne og kysten. Vi kommer ned i byen og gennem nogle af de gader, hvor der er fuld af liv. Herefter går vi hjemad langs stranden.

Hold 2: 16 km (ca. 5 timer)
Afgang fra hotellet kl. 8.30, og så går turen op gennem byen til kraterkanten på den kongelige kedel (Caldera del Rey). Her er der en pragtfuld udsigt over byerne og kysten. Vi kommer ned i byen og gennem nogle af de gader hvor der er fuld af liv. Måske møder vi en lille bakke, som vi skal over inden vi går hjem langs stranden. 

Dag 2: Rundt om Costa Adeje

Hold 1: 10 km (ca. 3 timer)
Afgang fra hotellet kl. 9.30, og så går turen nord ud af byen igennem de morgenstille gader. Vi kommer ud på landet med udsigt ned over Costa Adeja og Las Americas. Vi kommer ud til et lille kapel for Virgin de Guadallupe, og herfra går det ned af en grusvej langs med store kaktusser og en lille bananlund, til vi møder byen igen. Her kommer vi ned til Playa Duque, hvor vi går på strandpromenaden, indtil vi kommer hjem til vores område.

Hold 2: 19 km (ca. 6 timer)
Afgang fra hotellet kl. 8.30. De første par km går vi i de morgenstille gader, hvorefter vi kommer ud og går på kraterkanten af Kongens gryde eller kedel (La Caldera del Rey). Vi får et par km i et meget stenet terræn inden vi igen møder almindelige veje. Så går det nedad nogle km. Resten af turen er som ved hold 1. 

Dag 3: Santiago turen

Fællestur i Santiagokløften (ca. 9 km fra 130 meter oh. til 950 meter oh.)

Afgang kl 8.30 med bus til Puerto de Santiago (ca. 30 km mod nordvest). Turen starter med en lille stejl stigning op til de mange bananplantager. Længere oppe kommer der flotte udsigter og Tenerife planter. Vi når byen Tamaimo, og her kan madpakkerne nydes nede på stien eller den lille cafe 500 m oppe i byen.

Turen fortsætter opad - lidt stejlere, mens vi følger en ny vandledning, som ligger ved siden af stien. Efter en stejl opstigning, er der ikke langt til målet, som er Santiago de Teide. På det sidste stykke kan vi se bjerget Teide med sne på toppen ude mod øst. Bussen afhenter os kl. 14.00. Måske tid til et lille cafebesøg?

Dag 4: Fridag
Dag 5: Palm Mar turen

Afgang kl. 8.30 med bus til Calle la Marea sydligst i Los Cristianos. Vi skal gå op af bjerget Montaña de Guaza. Efter ture i Nationalparkerne Montaña de Guaza og Malpais de Rasca slutter begge hold i Palm Mar, hvor bussen samler os op kl. 14.30 ved Bar/restaurant El Mocan på hovedgaden ca. 1 km fra stranden.

Hold 1: 9 km (ca. 4 timer)
Turen starter med en opstigning på bjerget til ca. 180 m over havet. Heroppe går vi ca. 2 km til vi når en nedstigning på ca. 0,5 km på en gedesti. Via byporten til Palm Mar, og ud i de flade områder af Malpais de Rasca park, hvor der er vulkansk slagger overalt. Til slut på strandpromenaden inden vi finder en cafe et stykke oppe af hovedgaden.

Hold 2: 17 km (ca. 5 timer)
Som hold 1, men helt til toppen af Montaña de Guaze i 425 m højde over havet. Pragtfuld udsigt! Noget af nedstigningen er samme vej som derop. Herefter fortsætter turen i ca. 180 m højde og ender med en lille nedstigning på en gedesti. Via byporten til Palm Mar, går turen ud i den flade del af Malpais de Rasca park, hvor der er vulkansk slagger overalt. Vi skal lige ud og vende ved fyret (Faro de Rasca), inden vi går langs kysten tilbage til Palm Mar. Til slut er der en tur på strandpromenaden, inden vi finder en cafe et stykke oppe af hovedgaden.

Dag 6: Aronaturen

Afgang for alle kl. 8.30 med bus til landsbyen Ifonce (ca. 20 km). Her er der aflæsning for hold 2 (Den lange tur). De øvrige kører tilbage til Arona.

Hold 1: 9 km (ca. 3-4 timer)
Turenstarter ved Røde kors i Arona i 640 meter oh. Først asfalt derefter stensti .Vi møder et par små kløfter og en lille gård med heste og et par geder. Fra næste top er der en flot udsigt over kysten, og så kommer der er nedstigning på en gedesti, inden vi når en asfaltvej. Herfra er der fin vej helt hjem.

Hold 2: 17 km (ca. 5-6 timer)
Turen starter ved restauranten El Dornajo i 1.040 meter oh., og så er der opvarmning med 1,5 km på asfalt. Herefter kommer vi ind på en meget stenet gedesti. Vi går på bjergsiden med en rigtig flot udsigt over dalen. Det er en lang nedstigning, hvor vi skal ned i bunden af Ancón kløften, inden vi kommer op på asfaltvej igen. I Arona ser vi om Cafeen har åben, inden vi fortsætter turen. Resten af turen er som hold 1.

REJSEINFORMATION

Grundpris i 1-vær. lejl.
= kr. 7.100,- pr. pers.

Det er muligt at vælge følgende tillæg:

  • Havudsigt pr. pers. kr. 300,-
  • 2-vær. lejl. m/havudsigt kr. 1.000,-
  • 1-vær. lejl. alene (uden havudsigt) kr. 2.000,-
  • Rabat ved 3. pers. i 2-vær. lejl. kr. -500,-
  • Afbestillingsforsikring kr. 249,-
  • Årsrejseforsikring kr. 306,-

Obs! Ovenstående priser er pr. person.

Prisen inkluderer:

Gratis parkering i Aarhus Lufthavn, flyrejse t/r med mad ombord, bustransport lufthavn-hotel t/r, hotelophold i valgt lejlighed med halvpension, de anførte bustransporter til vandreturene. Arrangerede vandreture 5 dage. Assistance af Århus Charters dygtige, danske rejseledere.

Vandreturledere er Hanne og Knud Andersen
Obs.: Madpakker/sandwich og vand er ikke inkl.

Hotelinformation: Lejlighedshotel Santa Maria 3***

Santa Maria er et dejligt lejlighedshotel med en god beliggenhed tæt på både strand og den hyggelige Puerto Colon havn, hvor der findes et fint udvalg af butikker, restauranter og caféer. Hotellet har mange gode faciliteter, såsom god buffetrestaurant, hvor der findes et varieret udvalg af både lokal og international mad, bar med underholdning hver aften, tennisbane samt en dejlig solterrasse, hvor man kan slappe af og nyde den opvarmede swimmingpool.

Klik hér for at se mere om hotellet

;
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker