Gratis parkering

Vandreferie med Århus Charter

Aktuelle vandreferier:

MADEIRA - UDSOLGT!

Rejse 1: 26. februar - 5. marts 2023
Rejse 2: 5. marts - 12. marts 2023

Århus Charter arrangerer denne rejse for Aktive Vandrere

Tilmelding senest d. 15. december 2022 (dog efter "først til mølle")
Tilmelding til Hanne Andersen
tlf. 2251 4146 eller mail hanneflarup@hotmail.com

 

Rejseplan og vandreprogram

Madeira har været det foretrukne rejsemål i vintermånederne for mange nordeuropæere siden 1800-tallet, bl.a. på grund af sit behagelige, lune klima og sin overdådige frodighed. Den eroderede, vulkanske aske har givet frugtbar grobund for øens mangeartede plantevækst af såvel tropiske som subtropiske vækster med et farvestrålende blomsterhav og en mængde spændende frugter. Madeira byder på dejlige byer, spændende seværdigheder, lunt badevand og mange muligheder for oplevelser. Her er aldrig koldt og aldrig for varmt! Det behagelige klima medvirker til, at man året rundt kan nyde godt af Madeiras natur.  

Madeira har mange bjerge og er meget frodig, og det indikerer, at det også kan regne. Vi anbefaler, at der på vandreturene altid medbringes regntøj/regnslag, hue, vanter og en trøje. I bjergene kan vejret skifte fra varmt til koldt meget hurtigt.

 

Vandreprogram

(rækkefølgen af vandredagene er vilkårlig.)

Dag 1 - Mandag: City tour

Hold 1: 9 km (ca. 4 timer)
Hold 2: 12 km (ca. 5 timer)

For begge hold er der afgang fra hotellet kl. 8.30, og så går turen ind til byen, hvor vi ser parken Santa Catarina, Farmers marked, gaden Rua Santa Maria med de mange dørmalerier, stationen for den lange kabelbane, havnepromenaden og meget mere inden vi finder hjem igen.

Kl. 18.50 er der briefing.

Dag 2 - Tirsdag: Fællestur til Sitio las Quatro Estradas - Carmcha.

Ruten er ca. 12 km.

Afgang kl. 8.30 med bus for alle.

Vi kører ud i bjergene lidt øst for Funchal og alle står af ved Sitio las Quatro Estradas i godt 800 m højde. Her følger vi den gamle Levada Serra do Faial, som nu er blevet rørlagt under stien. Enkelte steder kan vi dog stadig se den gamle rende. Vi går igennem fyrre- og eucalyptusskove med jævnlige, flotte udsigter ud over havet. Efter ca. 9 km er der mulighed for cafebesøg og evt. en taxa (egenbetaling) til slutbyen Camache, hvor vi alle bliver hentet af bussen.

Der er briefing kl. 18.50. 

Dag 3 - Onsdag: Fridag

Der er mulighed for at udforske Funchal eller tage med på en af Aarhus Charter udflugter.

Ingen briefing i dag.

Dag 4 - Torsdag: Lokaltur med levadavandring

Hold 1. ca. 9 km (ca. 3,5 timer)
Hold 2. ca. 14 km (ca. 5 timer)

Afgang fra hotellet kl. 8.30, og så går turen op til Levada dos Piornais. Vi følger levadaen nogle km igennem flotte landskaber med terrasser og køkkenhaver. Her er der pragtfulde udsigter ud over havet og op mod bjergene. Hold 1 går på cafe og derefter ned mod kysten og følger gaden Estrada Monumental og strandpromenaden hjem til hotellet.

Efter levadaen kommer Hold 2 på nogle smalle stier, inden vi går over til nabobyen Câmara de Lobos, hvor vi får lidt op- og nedstigning og laver cafestop ved den hyggelige lille havn. Hjemturen er på den flotte strandpromenade, hvor det er muligt at følge den.

Kl. 18.50 er der briefing.

Dag 5 - Fredag: Ponto do Pargo på vestkysten

Afgang for alle kl. 8.30 med bus fra Hotellet til Ponta do Pargo som ligger helt ude ved det vestligste punkt på Madeira.

Hold 2. 14 km (ca. 4,5 timer)
Det lange hold står af bussen ved kirken i Ponta do Pargo i 460 m højde, og så er der både ned og opture, inden vi når levada Nova i 635 m højde. Levadaen følger vi nogle km, inden det går ned til ruten med en fantastisk udsigt ud over havet mod vest.  

Hold 1. ca. 10 km (4 timer)
Det korte hold kører lidt længere og står af bussen ved gaden Caminho do Pedregal i Pedregal i ca. 460 m højde, og så går det op til levada Nova i 635 m højde. Levadaen følger vi nogle km, inden det går stejlt ned til en lille cafe ved hovedvejen. Begge hold slutter ved restaurant O Farol ca. 200 m fra øens vestligste punkt med et fyrtårn og en fantastisk flot udsigt. Vi bliver hentet af bussen ved restauranten.

Kl. 18.50 er der briefing.

Dag 6 - Lørdag: Rundtur ved Fontes

Hold 1 ca. 10 km.
Hold 2 ca. 13 km.                             

Afgang for alle kl. 8.30 med bus til den lille bjergby Fontes, der ligger 950 m højde ca. 25 km fra hotellet. Turen går op af en markvej de første godt 3 km, og herefter flader den lidt ud, inden vi kommer op i 1.310 m højde. I godt vejr er der nogle fantastiske udsigter. Heroppe er der en afstikker for den lange rute til en flot udsigt Chao dos Terreiros. Vi kommer tilbage til ruten og følger den rute, som det andet hold tager ned til byen igen, hvor vi bliver hentet af bussen kl. 13.30. På turen hjem besøger vi Cabo Girão, som er et flot udsigspunkt med en platform af glas, hvor der er 500 m lodret fald nedenunder.

Kl. 18.50 er der briefing.

Dag 7 - Søndag: Hjemrejse til Aarhus

Hjemrejse til Aarhus Lufthavn.

REJSEINFORMATION

Grundpris i dbl. vær.
= kr. 7.900,- pr. pers.

Det er muligt at vælge følgende tillæg:

  • Tillæg for eneværelse pr/uge kr. 2.000,-
  • Tillæg for havudsigt pr/prs/uge kr. 200,-
  • Afbestillingsforsikring kr. 399,-
  • Årsrejseforsikring kr. 306,-
  • Tillæg for ekstra uge (forhør nærmere)
  • Tillæg for ekstra benplads/prs kr. 550,-

Obs! Ovenstående priser er pr. person.

Prisen inkluderer:

Gratis parkering i Aarhus Lufthavn, flyrejse t/r med mad ombord, bustransport lufthavn-hotel t/r, hotelophold med halvpension, 5 dage vandreaktiviteter inkl. nævnte bustransporter iht. program. Vandreaktiviteter arrangeres af Knud og Hanne Andersen, Aktive Vandrere. På rejsemålet benyttes desuden Århus Charters dygtige, danske rejseledere.

Hotelinformation: The Views Monumental 4****

Fin beliggenhed i hjertet af lido-området. Solterrassen ligger i 3. sals højde, hvilket giver en flot udsigt ud over byen og havet. Stor opvarmet swimmingpool, børnepool og poolbar. Indendørs findes der også en swimmingpool, et lille wellnesscenter, leje af pool håndklæder i receptionen. De fleste aftener er der underholdning i hotellets hyggelige bar. Indkvartering er enten i gode dobbeltværelser eller 2-værelses lejligheder. Alle med bad/toilet, hårtørrer, telefon, TV, aircondition og balkon. Mulighed for at tilkøbe havudsigt.

Klik hér for at se mere om hotellet

Kontakt- information:

Har du spørgsmål til rejsen er du meget velkommen til at kontakte:

Vandreleder:
Hanne Andersen
Tlf. 22 51 41 46
E-mail: hanneflarup@hotmail.com

;
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker