Luk besked

Rejs trygt - din tryghed er vores højeste prioritet

Læs mere hér

Gratis parkering

Oplev Færøerne med Århus Charter

Nedenstående udflugtsprogram er vejledende. Endeligt udflugtsprogram tilsendes inden afrejse og kan findes på rejsemålet hos din lokale, dansktalende agent.

Byrundtur i Torshavn - Færøernes hovedstad

På denne udflugt tager vi på en 3 timers byvandring rundt i det charmerende Torshavn, som er en af verdens mindste hovedstæder. Byen er smukt beliggende ved foden af de omkringliggende bjerge og med panoramaudsigt over øen Nólsoy. Byen blev grundlagt i år 825 og har fået sit navn efter den nordiske gud Thor.

Vi tager turen ind i den gamle bydel, Reyn og Tinganes, og vandrer rundt mellem husene. Her vil du opleve et virvar af stræder og smalle gyder. Husk altid at tage hensyn til de lokale beboere.

Herefter tager vi med bus til den nyere del af byen.

En tur til de skønne Nordøer

På denne heldagstur (ca. 7 timer), tager vi til Nordøerne og kører over øerne Streymoy og Eysturoy til bygden Leirvík, hvor vi besøger de gamle vikingebosættelser, hvor man kan opleve en svunden tid helt tæt på.

Derfra kører vi igennem den 6,2 km undersøiske tunnel, som er dekoreret med lyskunst af den kendte færøske kunstner Tróndur Patursson, til byen Klaksvík. I Klaksvík besøger vi den unikke kirke Christianskirkjan.

På turen er der en skøn udsigt til nordøerne Borðoy, Kalsoy og Kunoy. Undervejs besøger vi mindre bygder og smukke udsigtspunkter, så husk endeligt at medbringe kameraet.

Oplev smukke Vágar - øen i vest

På denne halvdagstur (ca. 4 timer) kører vi op langs den gamle fjeldvej til Norðadalsskarð, hvor udsigten over øen Koltur er ubeskrivelig smuk – der laves naturligvis fotostops på vejen.

På øen Vágar kører vi gennem bygderne Sandavágur, Miðvágur og Sørvágur. Turen fortsætter mod bygderne Bøur og Gásadalur, hvor der er en storslået udsigt over holmen Tindhólmur med øen Mykines i baggrunden.

I Gásadalur bliver der tid til at udforske det berømte vandfald Múlafossur på egen hånd, vandre langs klipperne eller nyde en kop kaffe i caféen.

Vestmannabjergene og Vikingebosættelser

På denne halvdagstur (ca. 5 timer) kører vi med bus langs fjeldvejen til bygden Vestmanna, hvor bådturen starter. Her sejler vi ud til de kendte fuglefjelde og grotter. Hvis vejret tillader det, sejles igennem smalle sund og ind i dybe grotter.

På turen stopper vi desuden i bygden Kvívík, hvor de gamle vikingebosættelser kan udforskes.

Solnedgang og midnatscruise

På denne smukke aftentur sejler vi afsted omkring kl. 22.00. Vi sejler med den gamle skonnert, Norðlýsið, langs kysten, imens vi ser solnedgangen, det smukke landskab og hører lyde fra den færøske sommeraften. Højdepunktet vil være det øjeblik vi slukker motoren og nyder stilheden.

Forvent at være tilbage i Torshavn omkring kl. 02.00.

Den grønne ø Nolsø - eventyr, mad og fortællinger 

På denne heldagsudflugt (ca. 5,5 timer) skal vi besøge Nólsoy, som er den grønne ø, som ses fra Torshavn. Vi tager færgen fra Torshavn. Ved ankomst til Nolsø starter vi med at nyde en frokost, og derefter tager vi på guidet tur i bygden og hører historier om lokale helte, pirater og eventyret / legenden / myten om den skotske prinsesse, der engang boede her. Herefter har man lidt tid på egen hånd til at gå på opdagelse på denne smukke ø før returen til fastlandet.

Vandretur til det kulturelle center Kirkjubøur 

På denne halvdagstur (ca. 5 timer) trækker vi i vandreskoene og går fra Tórshavn over fjeldet til Færøernes kulturelle center Kirkjubø. Turen er langs en sti, igennem ujævnt terræn og tager ca. 2 timer (7km).

I bygden Kirkjubøur besøger vi kirken, katedralen og museet. Det er den 17. generation, som bor på stedet. Vi tager turen retur til Tórshavn med bus. Medbing madpakke på turen.

Guidet cykeltur fra Tórshavn til Norðadalsskarð

På denne halvdagsudflugt (ca. 3 timer – 27 km t/r) cykler vi langs strandvejen op mod Oyggjarvegin og nyder udsigten til øerne nordpå. Bjergpasset, Norðadalsskarð, ligger 225 over havets overflade. Her er udsynet over det kuperede landskab fabelagtigt, bygden Norðadal, øen Koltur (478m) og havhorisonten.

Der cykles tilbage til Torshavn langs Oyggjarvegin nu med udsigt til de sydliggende øer. Bakkerne kører vi op og ned i eget tempo efter egen formåen. Der er opsamling på top og i bund.

Guidet cykeltur fra Tórshavn til Kirkjubøur 

På denne halvdagsudflugt (ca. 3 timer – 30 km t/r) cykler vi op gennem byen og ud af Torshavn, forbi bydelen Norðasta Horn. Turen går videre op over Velbastaðháls (190 m.), til Kirkjubø. I Kirkjubø besøger vi de historiske højdepunkter, Magnuskatedralen, Olavskirken og Kongsgården, samt nyder udsynet til Kikjubøholmen, øerne Sandø, Hestur, Koltur og Vågø.

Vi cykler tilbage gennem Velbastað, hvor husene klynger sig til de stejle skråninger. Vi bestiger igen Velbastaðháls, og ruller hjem langs ringvejen og strandvejen tilbage til Rentabike.

Bakkerne kører vi op og ned i eget tempo efter egen formåen. Der er opsamling på top og i bund.

 

Tilmelding til udflugterne skal ske til din lokale agent senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Tilmeldingen er bindende, og det er ikke muligt at få refunderet det betalte beløb, medmindre en lægeerklæring kan fremvises. Visse oplevelser som indgår i vores udflugter kan være afholdt i samarbejde med eksterne arrangører, hvorfor engelsktalende rejseledere kan forekomme. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter kan være fysisk krævende. Specielle hensyn ved udflugterne vil fremgå af udflugtsbeskrivelsen. På billetten fremgår opsamlingstidspunkt for udflugten, som skal overholdes. Er du ikke tilstede, forbeholder vi os retten til, at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Mød gerne op i god tid før afgang. Udflugterne kan betales i euro, danske kroner eller med kreditkort. NB! Ved betaling med kort må der påregnes et gebyr på € 0,50,- pr. person. 

SOMMER 2021
BESTIL UDEN BEKYMRINGER
Fri annullering, gebyrfri ombooking og prisgaranti
Se mere hér
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker