Et fantastisk vinter rejsemål

Hold ferie på Tenerife

Solskinstimerne venter på denne oplevelsesrige vinterperle 

Vi vil gerne byde dig velkommen til den solrige vinterperle, Tenerife. Den smukke vinterperle byder ikke udelukkende på skønne ferieområder og dejlige strande, for naturen på øen er også værd at fremhæve med det varierende landskab med både lavland og bjerge – faktisk kan man opleve alle fire årstider, hvis man tager en tur rundt på øen. Læs med herunder, hvor vi giver dig vores varmeste anbefalinger til, hvad du skal opleve på din ferie. 

Læs mere

Oplevelsesrig vinterperle

Tenerife ligger 300 kilometer fra Afrikas kyst, og er, med et areal på lidt over 2.000 km2, den største af de Kanariske øer og har gennem mange år været blandt danskernes foretrukne rejsemål i den mørke vintertid grundet de mange solskinstimer og store ferieoplevelser. Gennemsnitstemperaturen på Tenerife ligger konstant mellem 20-28 grader i vinterhalvåret og badevandet er derfor lunt og lækkert. Tenerife har kort sagt noget for alle aldersgrupper. 

Rejser til Tenerife - El Duque Beach Costa Adeje

Udforsk Tenerife 

Hos Århus Charter har vi valgt at holde til på den sydlige del af øen - et velfungerende ferieområde, som er meget attraktivt for det ferieglade publikum med masser af forlystelser. Her findes et vidunderligt lunt klima året rundt, samt et flot udvalg af dejlige sandstrande ved det dybblå Atlanterhav. Den rene, lune Atlanterhavsluft er en lise for sjælen, og er de optimale betingelser for at nyde en afslappende ferie. Området omkring Playa de las Americas, Costa Adeje og La Caleta, på den solbeskinnede sydkyst, byder udover flotte strande på en mangfoldig strandpromenade, der strækker sig over næsten 20 km. Hér er der et bredt udvalg af hyggelige caféer, restauranter, lokale tapas-barer og forretninger for enhver smag. Mange benytter også promenaden til gode vandreture langs det smukke Atlanterhav, med god mulighed for at sætte sig og nyde en kold forfriskning undervejs. 

Rejser til Tenerife - Playa de las Americas strand

La Caleta

På den skønne Costa Adeje kyst ligger det lille fiskerleje La Caleta. Vi har valgt at tilbyde vores gæster ferielejligheder i dette fredelige område, som ligger i udkanten af Costa Adeje med kun få kilometer til Playa de las Americas og Los Christianos. Den lille havn er byens hjerte med den rolige og fredfyldte stemning, og her findes flere gode fiske- og tapasrestauranter, som de lokale også besøger, hvor man kan nyde gode spanske retter. Et lille tip er at gå op til højre bag havnen, hvor der er et par bænke. Herfra er solnedgangen især anbefalelsesværdig. 
I La Caleta er der en lille strand, og den vidunderlige Duque- strand ligger i gåafstand fra byen. Vandet her er for det meste roligt, og der er opsat stiger, så man nemt kan komme i bølgen blå. 
Modsat de andre feriebyer langs sydkysten, er La Calera endnu ikke blevet en del af områdets pulserende turismeindustri, og spørger man de lokale selv, fremhæver de La Caleta på grund af dets charme som stadig er som for tredive år siden. 

Rejser til Tenerife - La Caleta

Puerto Colon 

I nærheden af Puerto Colon har vi flere muligheder for indkvartering. Ved byens marina findes et livligt sejlermiljø hvorfra der går mange tur- og udflugtsbåde, såsom de populære sejlture, hvor man kan komme ud og opleve grindehvalerne i deres naturlige omgivelser. Puerto Colon byder desuden på en promenade, hvor der findes et væld af restauranter, caféer, barer og indkøbsmuligheder. Her findes også en hyggelig lille strand, og i den umiddelbare nærhed ligger flere store, flotte sandstrande. 

Rejser til Tenerife - Puerto Colon

Shopping på Tenerife 

I de forskellige ferieområder er der gode muligheder for at gøre en god handel – specielt hvis du er på jagt efter en ny taske, parfume eller smykker. Yderligere kan sko, tøj og lædervarer findes til favorable priser. Er du på udkig efter diverse elektroniske udstyr, kan der også være gode penge at spare, men sørg altid for at tjekke om produktet fungerer inden du forlader butikken, så du ikke risikerer at blive snydt. Søger du mærkevarebutikker og større udvalg af forretninger, skal du søge mod byens hovedby, Santa Cruz de Tenerife. 
 
Priserne på ferieøen er som hovedregel ikke til forhandling, men de er til gengæld i den billige ende, da beskatningen af varer er noget mere lav end hjemme i Danmark. Vær opmærksom på at gadehandel ikke er lovligt på øen, hvilket betyder at man ikke kan klage, såfremt man er kommet til at købe “katten i sækken”.  

Rejser til Tenerife - Shoppinggaden i Las Americas

Oplev historiens vingesus på Tenerife 

Før turisterne begyndte at strømme til Tenerife, har der været mange forskellige folkeslag på øen. Allerede i år 500 kom det første urfolk, guancherne, til fra Nordafrikas Atlasbjerge. Guanche er betegnelsen for det oprindelige folk på alle de Kanariske øer. De levede hovedsageligt for sig selv på øen med kun få fredelige forbipasserende, og faktisk benyttede de skandinaviske vikinger øen som hvilested på deres plyndringstogter i Middelhavet, hvorfor det kan siges, at danskerne har holdt ferie på øen i over tusinde år.  
 
Da den spanske erobring, ført an af Alonso Fernandez de Lugo, begyndte i 1494 havde guancherne end ikke opfundet hjulet. Trods guanchernes langsomme udvikling, mislykkedes flere forsøg på at overtage øen, og først efter at en stor omgang salmonella bakterier fik bekæmpet store dele af det oprindelige folk, overgav de sig, og de Lugo grundlagde hovedbyen Santa Cruz. 

Rejser til Tenerife - Santa Cruz gamle bydel

Englænderne forsøgte at erobre Tenerife fra det spanske folk, men mislykkedes ved det berømte slag ved Santa Cruz de Tenerife 24. juli 1796. Her var den engelske kaptajn på vej op af sin båd, da hans arm blev ramt af en kanonkugle og efterfølgende sat af. Resterne af armen blev smidt i havnen, hvor knoglen fortsat ligger. Faktisk er gaden, Calle Horatio Nelson, i Santa Cruz opkaldt efter den armløse englænder, og på militærmuseet hænger det flag, som blev taget fra Nelson under angrebet. På det underjordiske museum, Plaza de Espana, er kanonen “El Tigre”, der affyrede kuglen under angrebet, udstillet. 
 
I 1936 blev Francisco Franco ny militær leder efter han kuppede den civile ledelse på Kanarieøerne. Herefter tog han videre til Marokko og Spanien, hvorfra han ledte den tre år lange Spanske borgerkrig, der kostede over en halv million mennesker livet. Han sejrede og udnævnte sig selv til Spaniens statsoverhoved, Generalissimo, og han forblev ved magten frem til sin død 40 år efter. Franco var en vaskeægte diktator, og tidligere var der masser af Franco Boulevarder og mindesmærker for ham – blandt andet hovedvejen i Santa Cruz, som hed Rambla del General Franco helt frem til 2008. I dag er han officielt en “skidt mand” og de mange mindesmærker er fjernet. Inden sin død udpegede Franco den tidligere spanske konges barnebarn, Juan Carlos, som efterfølger. Han var dog ikke interesseret i magten og indførte det demokrati der gjorde, at de Kanariske Øer kom med i Spaniens udvikling fra fattigt diktatur til moderne velfærdsstat. 
 
I 1982 kom Spanien med i NATO, hvorfor der er en stor flådebase på Tenerife. 

Rejser til Tenerife - Santa Cruz de Tenerife

Gå naturens mageløse veje 

Tenerife er ideelt til solferie med strand og skøn mad, men du må ikke snyde dig selv for at opleve den smukke natur på øen. Ferieøen er nemlig af vulkansk oprindelse, og her ligger Spaniens højeste bjerg, den aktive vulkan, Teide. Vulkanen har dog ikke været i udbrud i over 100 år, og man kan derfor roligt besøge bjerget og få en oplevelse ud over det sædvanlige. 
 
Bjergene på Tenerife deler øen i to rent klimamæssigt, hvorfor der nord for bjergene er frodigt, mens der syd for bjergene er mere solrigt, tørt og højere varmegrader. Tag endelig på opdagelse på midten og nordsiden af øen, hvor floraen er enestående og der findes både træer og blomster, som kun vokser på de Kanariske øer. Faktisk kan man opleve alle årstider på blot en enkelt dag. 
 
Er man ikke til vandreture, byder havet omkring Tenerife på flere gode muligheder for surfing, dykning og sejlture, hvor man mange gange kan opleve hvaler og delfiner helt tæt på. 

Rejser til Tenerife - Pico del Teide - Vulkanen Teide

Spis lokalt på Tenerife 

Når det kommer til den gastronomiske del af ferien, kan du også se frem til gode oplevelser. Maden på Tenerife er nemlig præget af både den afrikanske placering og europæiske tilhørsforhold, hvorfor man vil opleve et køkken, der minder om både det spanske og portugisiske køkken med et afrikansk twist. 
 
På de lokale restauranter, kan du se frem til et stort udvalg af tapasretter med friske råvarer. Vil du prøve nogle af de autentiske retter med lokale ingredienser, kan du prøve at bestille retter med enten kanin- eller gedekød. Derudover er de kanariske kartofler serveret med den kanariske sovs, mojo, en specialitet på disse kanter. Har du en sød tand, kan vi anbefale dig at prøve den traditionelle kage, Quesilo, der er en type flan, som er lavet med hele æg og sødet kondenseret mælk. 

Rejser til Tenerife - mad på Tenerife

Hvor ligger Tenerife?

Tenerife er en af de Kanariske Øer, der tilhører Spanien, men som ligger i Atlanterhavet ud for Afrikas kyst nær Marokko og Vestsahara. Tenerife er både den største og mest befolkede af de Kanariske Øer, der også inkluderer Gran Canaria, La Palma, Lanzarote Gomera, Fuerteventura og Hierro. Hovedstaden på Tenerife er Santa Cruz de Tenerife

Hvordan er vejret på Tenerife?

Tenerife er en ø med subtropisk klima, hvilket betyder, at somrene er varme og vintrene lune. I sommermånederne er der typisk 25-30 grader Celsius, og perioden mellem juni og september er både solrige og tør. Om vinteren derimod kan der være større forekomst af regn og overskyet himmel, men temperaturen når sjældent under 15 grader Celsius. Mere specifikke vejrfænomener kan variere på forskellige steder på øen.

Hvor skal man bo på Tenerife?

Der er flere skønne steder at bo på Tenerife, f.eks. på Costa Adeje-kysten, hvor der ligger en lille fiskerby, La Caleta, der er både et yderst roligt og fredeligt sted med adskillige fantastiske fiske- og tapasrestauranter.

Er man til mere puls med caféer, barer og indkøbsmuligheder er Puerto Colon det oplagte rejsemål. Her kan man også opleve sejlermiljøet ved marinaen og flotte, lange strande.

Hvor stor er Tenerife?

Tenerife har et areal på lidt over 2.000 km2. Hvis Lolland, Møn og Falster var lagt sammen, ville det ca. svare til Tenerifes størrelse. På den længste led er Tenerife 80 kilometer lang, og på den bredeste led 50 kilometer. Den er den største af de Kanariske øer og 11. største i hele Spanien og huser mere end 890.000 indbyggere.

Rejser til Tenerife - mad på Tenerife