Spartochori
Vathi
Vathi
Ø-All Inclusive med gratis udlån af cykler
Ø-All Inclusive med gratis lån af båd i 1 time
Spilia Beach
Spilia Beach
Bådtur
Fanari Beach
Fanari Beach
Fanari Beach
Vathi
Vathi
Vathi
Vathi
Vathi
Spartochori
Spartochori
Spartochori
Porto Spilia
En græsk ø-perle

Hold ferie på Meganisi

Meganisi er et ta’ selv bord af autentiske, græske oplevelser tæt på det lokale Grækenland

Vi vil gerne byde dig velkommen til Meganisi. En græsk ø-perle, som ligger mellem det græske fastland og øen, Lefkas. Med sine kun 22,36 km2 er Meganisi et ta’ selv bord af autentiske, græske oplevelser og den perfekte destination for dig, der gerne vil holde ferie i rolige omgivelser, helt tæt på det lokale Grækenland. Læs med herunder, hvor vi giver vores varmeste anbefalinger til, hvad du skal opleve på denne skønne, græske perle.  

Læs mere

Billedskønne omgivelser 

Kuperet terræn, charmerende olivenlunde, billedskønne bugter og en gæstfri lokalbefolkning er hvad der møder dig, når du rejser til den græske ø-perle, Meganisi. Meganisi er kun 22,36 km2 og ligger i smørhullet mellem halvøen Lefkas og det græske fastland. Meganisi betyder “stor ø”, og navnet kommer af, at det er den største blandt de omkringliggende små øer. Der er dog kun omkring 1.000 indbyggere på Meganisi og øen er stort set uberørt af turisme. Størstedelen af øens besøgende er lystsejlere, som tiltrækkes af de skønne bugter og rolige strande. Det betyder også, at der er meget lidt trafik på øen, hvilket bidrager til en helt unik ro.  
Når du rejser til Meganisi med Århus Charter, kan du bo på Esperides Resort, som er et af de få hoteller på øen. Esperides Resort troner op på bjergsiden med en fantastisk panoramaudsigt over det Ioniske hav og de omkringliggende øer. 

Rejser til Meganisi i Grækenland

Spartachori 

Spartachori er den lille landsby, som ligger ca. 10 minutters gang fra vores hotel. Byen er ikke særlig stor, og der findes kun omkring 3-4 restauranter, et lille lokalt supermarked og en kirke. Til gengæld emmer Spartachori af ægte, græsk charme, og går du en tur i byen, vil du føle dig omgivet af imødekommende og gæstfrie lokale, som gerne hilser på. Gå en tur gennem byens snoede, stenbelagte gader, og gør stop ved byens udkigspunkt, Steffani. Her har du den smukkeste udsigt over hele bugten med den lille havn, Porto Spilia, hvor færgen ligger til samt den skønne Spilia strand.  

Rejser til Meganisi - Spartachori landsby

Vathi 

Øens hovedby er den charmerende havneby, Vathi, som ligger cirka 20 minutters kørsel fra hotellet. Hotellet tilbyder dagligt busservice herind mod et mindre gebyr. Vathi er som taget ud af et postkort med sin maleriske havnepromenade og hyggelige tavernaer. Særligt om aftenen summer Vathi af liv fra de overnattende lystsejlere, der samles på restauranterne langs havnepromenaden. Her findes også en lille lystbådehavn, der på trods af dens mindre størrelse, rummer nogle imponerende lystbåde. En af Meganisis få kirker ligger også i byen. Stilen fra kirkens velholdte vægmalerier afslører, at kirken er fra 1620’erne, og den er dedikeret til Skt. Konstantinos og Eleni.  
Vathi er noget større end Spartachori, men byen er stadig forholdsvis lille, og det er ikke muligt at shoppe her. Byen er dog utroligt charmerende og hyggelig, og den er bestemt et besøg værd. Udenfor sæson er antallet af lystsejlere mindre, hvorfor det ikke forventes, at alle restauranter og beværtninger holder åbent.  

Rejser til Meganisi - havnebyen Vathi

Katomeri 

På en bakketop midt på Meganisi ligger Katomeri – en malerisk lille landsby med smalle, snoede gader og traditionelle stenbelagte huse, som er smukt dekoreret med farverige blomster. Katomeri er omgivet af grønne olivenlunde, og fra landsbyen har du en fantastisk panoramaudsigt over bugten og den nærliggende ø, Kalamos samt bjergene i det fjerne på det græske fastland. I Katomeri har man også formået at bevare den autentiske, græske karakter, og byen er uberørt af turisme. Byen har dog nogle få traditionelle tavernaer, hvor du kan sætte dig ind og nyde roen og et lækkert måltid.  

Rejser til Meganisi - Katomeri by

Oplev historiens vingesus på Meganisi 

Meganisi deler historie med resten af Grækenland, og har gennem tiden været kontrolleret af adskillige suveræne nationer. Derudover er Meganisis historie tæt knyttet til historien på naboøen, Lefkas og de andre Ioniske øer i området. Det første bevis på menneskelig beboelse stammer fra den neolistiske æra, men de tidligste historier kommer fra Homer. I Odysseen skrev Homer om øen, Taphos, Meganisis oprindelige navn, og høvdingen Anchialos. Det siges blandt andet, at øens befolkning var gode søfolk og handelsmænd. I det 7. århundrede kom Meganisi under Korinthernes kontrol og efterfølgende kontrollerede Venetianerne øen i en periode, indtil det tyrkiske herredømme overtog magten. Meganisis turbulente historie fortsatte, da besiddelsen i 1797 blev overdraget til franskmændene efter Napoleon Bonapartes sejrrige felttog i Italien. I 1800 blev den eptanesiske stat dannet, hvilket gav Meganisi og de andre øer en vis autonomitet – dog var øen fortsat under russisk-tyrkisk beskyttelse. Senere kom franskmændene igen til magten, men under Napoleonskrigene i 1810 overtog briterne, og deres mål var, at grækerne skulle opnå uafhængighed fra osmannerne. Meganisi kunne første gang fejre deres uafhængighed den 21. maj 1864.  

Rejser til Meganisi - krystalklart vand

Gå naturens mageløse veje  

Meganisi er spændende at udforske - særligt på grund af sit kuperede terræn og snoede veje, som næsten altid leder én hen til en af øens skjulte perler. Meganisi byder på naturoplevelser udover det sædvanlige. De mange smukke bugte og fredelige strande tiltrækker lystsejlere fra hele verden, og det forstår vi godt. Øens frodighed og krystalklare vand, er en fryd for øjet!  
Vi anbefaler, at du udforsker øen på scooter eller (hvis du er god til bens) på cykel. Her vil du opleve det autentiske Grækenland med fastboende der hilser, når du møder dem på én af øens hyggelige tavernaer eller i marken. Kør ned ad en af de små grusveje, der løber langs kysten. Måske støder du på en lokal fisker eller en flok geder, der krydser vejen.  

Rejser til Meganisi - billedskøn natur

Oplev mere med Ø-All Inclusive 

Når du rejser til Meganisi med Århus Charter, får du automatisk Ø-All Inclusive, som giver dig en række gratis fordele og aktivitetsmuligheder, så du nemt kan komme rundt og opleve denne eventyrlige ø.  
 
Ø-All Inclusive inkluderer: 
Gratis færge til feriebyen Nidri på Lefkas* 
Gratis lån af mountainbike eller cykel op til 4 timer dagligt 
Gratis lån af scooter op til 2 timer dagligt* (kørekort med AM skal fremvises) 
Gratis lån af båd 1 time pr. ophold* 
 
*Den gratis færgeafgang er på en bestemt afgang, som oplyses på hotellet. Scootere og både står til gratis rådighed i et begrænset tidsrum og under forudsætning af ledig kapacitet. Brændstof og forsikring afregnes separat. Jf. nyeste lovgivning i Grækenland forudsætter lån/leje af scooter, at gyldigt kørekort med tilladelse til minimum AM (knallert, max 45 km/t) kan fremvises.  
Ø-All Inclusive giver dig en forsmag på, hvordan du bedst kommer rundt og oplever Meganisi. Der er naturligvis også mulighed for at leje scootere og motorbåde på dagsbasis, såfremt du får mod på mere. Al booking af transportmidler foregår på rejsemålet. Leje af motorbåd i 8 timer koster ca. 80 Euro.  

Rejser til Meganisi - Oplev øen med Ø-All Inclusive

Spis lokalt på Meganisi  

Grækenland er kendt for sin gastronomi og græske delikatesser. Det gode måltid prioriteres højt, og Meganisi er ingen undtagelse.  
Grundelementerne i det græske køkken er friskfanget fisk, friske, lokale grøntsager, lam og krydderier. Hvis du vil ud og spise, anbefaler vi, at du går efter autentiske, græske retter som Kleftiko (langtidsstegt lammekød), friskfanget fisk, skaldyr, blæksprutte, dolmades (fyldte vinblade med grøntsager, ris og kød) og meze (den græske tapas). Slut måltidet af i ægte, græsk stil med et glas ouzo – en skøn anisbaseret brændevin og grækernes nationaldrik. 

Rejser til Meganisi - Spis lokalt