Anthony Quinn
Rhodos gamle bydel
Lindos
Lindos
Kallithea Springs
Kallithea Springs
Rhodos gamle bydel
Rhodos gamle bydel
Rhodos By
Rhodos Havn
Rhodos gamle bydel
Rhodos gamle bydel
Rhodos gamle bydel
Rhodos by
Den gamle bydel i Rhodos By
Rhodos gamle bydel
Seven Springs
Lindos
Antony Quinn Bugten
Rhodos gamle bydel
Rhodos gamle bydel
Rhodos gamle bydel
Kallithea Springs
Kallithea Springs
Kallithea Springs
Kallithea Springs
Kallithea Springs
Lindos
Anthony Quinn
Bugt ved Kolymbia

FERIE PÅ RHODOS

Fantastiske sandstrande og kulturelle seværdigheder i verdensklasse.

Vi vil gerne byde dig velkommen til Rhodos, Helios’ og Solens ø, der byder på fantastiske sandstrande, krystalklart badevand og kulturelle seværdigheder i verdensklasse.  
Uanset, om du er på udkig efter en romantisk ferie, en venne- eller familieferie, har Rhodos noget for enhver smag. Læs med herunder, hvor vi giver vores varmeste anbefalinger til, hvad du skal opleve på denne græske perle.

Rhodos byder på noget for enhver smag, og er derfor en oplagt destination for din næste familieferie. Rhodos er den største og mest frodige af De Dodekanesiske Øer, og den charmerende ferieø har ca. 117.00 indbyggere. Øen byder på solrige dage, langstrakte sandstrande, skønt badevand, græsk charme og masser af spændende historie.  
Når du rejser til Rhodos med Århus Charter, kan du bo i områderne Ialyssos og Kalithea, som ligger tæt på Rhodos by. Denne placering giver rig mulighed for afslappende dage ved stranden, og er samtidig et godt udgangspunkt for spændende udflugter til Rhodos antikke bydel eller den charmerende hvide by, Lindos.  

Rejser til Rhodos - Iallisos og ixia

Gå på opdagelse i Rhodos by  

Rhodos by er en spændende middelalder by, som blev bygget af de gamle grækere i 408 f.Kr., og den er stadig særdeles velbevaret i dag. Særligt den gamle bydel i Rhodos er fyldt med historiske bygninger og stemningsfyldte gader, som byder på hyggelige restauranter, tavernaer og små butikker. Byen emmer af historie, og du kan ikke undgå at føle, at du vandrer rundt i en græsk tidslomme, når du besøger denne gamle bydel.  
Rhodos by har også en nyere bydel, som byder på flere internationale restauranter og shopping-muligheder. Her kan man blandt andet finde butikker som Tommy Hilfiger, Zara og H&M.

Rejser til Rhodos - den gamle by

Rejs tilbage til det antikke Grækenland

Rhodos er også et fantastisk rejsemål for dig, der elsker historie og kultur. Antikkens Grækenland har sat sine spor, og der er mange gamle ruiner at udforske på Rhodos, herunder Akropolis og myten om Kolossen.  

De fleste forbinder Akropolis med den græske hovedstad, Athen, men der findes også et kendt akropolis i Lindos. Lindos Akropolis ligger højt hævet over den hvide by, Lindos, som i sig selv er et interessant udflugtsmål. Akropolis betyder “højeste by”, og i antikkens tid var dets formål dels at være uindtageligt for fjender og dels at være et religiøst sted. Templet blev oprindeligt bygget til ære for den græske gudinde, Athene, og sidenhen blev det udbygget af antikkens grækere og anvendt som fæstning. Turen op til Akropolis tager cirka en halv time til fods, men det er alle anstrengelserne værd. De høje doriske søjler og gamle mure emmer af historie, og udsigten over den hvide by og havet er imponerende. Vi anbefaler, at du tager op og ser Akropolis tidligt på dagen, inden det bliver for varmt.   

Rejser til Rhodos - Lindos akropolis - den hvide by

Kolossen på Rhodos

Kolossen, der engang stod på Mandraki Havnen på Rhodos er et af Verdens Syv Vidundere. Man ved ikke, hvordan den så ud eller, hvor den præcist stod, men antikke kilder beskriver den som en over 30 m høj bronzestatue af solguden, Helios. Statuen blev rejst 304-292 år f.Kr, efter at Rhodos havde vundet en krig over Antigonus, som var hersker over Cypern. Man rejste den til ære for Helios, fordi man mente, at han havde hjulpet Rhodos med at vinde krigen. Kolossen væltede under et jordskælv mange år efter, og vi må nøjes med at tænke os til, hvordan den engang har stået ved indsejlingen til Mandraki Havn. I dag står der en hjort og en hind ved indsejlingen til havnen, og dyrene er blevet et af Rhodos’ varetegn. Før i tiden var der mange slanger på øen, og det siges, at dyrene har drevet slangerne væk med deres lugt.

Rejser til Rhodos - Mandraki havnen

Gå naturens mageløse veje

Rhodos er ca. 80 kilometer lang og 38 km bred, og man kan inddele øen op i fire områder; nord, syd, øst og vest. På den nordlige del af øen holder de fleste turister til, mens den sydlige del af øen er mere øde. De fleste af øens indbyggere bor også på den nordlige del af øen.  
Landskaberne på Rhodos varierer meget. Den østlige del af øen er præget af langstrakte sandstrande og klipper, mens den vestlige side af øen er mere frodig og vindblæst.

Rejser til Rhodos - Mandraki havnen

Spis lokalt på Rhodos

Grækenland er kendt for sin gastronomi og græske delikatesser. Det gode måltid prioriteres højt, og Rhodos er ingen undtagelse.  
Grundelementerne i det græske køkken er fisk, friske, lokale grøntsager, lam og krydderier. Hvis du vil ud at spise, anbefaler vi, at du går efter autentiske, græske retter som Kleftiko (langtidsstegt lammekød), mousakka (minder om lasagne, men med aubergine i stedet for pasta), friskfanget fisk, skaldyr, blæksprutte, dolmades (fyldte vinblade med grøntsager, ris og kød) og meze (den græske tapas). Slut måltidet af i ægte, græsk stil med et glas ouzo – en skøn anisbaseret brændevin og grækernes nationaldrik.

Hvis du er på udkig efter noget at spise i Rhodos’ gamle bydel, finder du de bedste restauranter ved at forvilde dig ned ad de små sidegader til hovedgaden. Pak kortet væk, og gå på opdagelse i de brostensbelagte stræder. Her vil du finde de små hyggelige tavernaer og autentiske, græske restauranter. 
I Rhodos’ nye bydel kan du finde et større udvalg af internationale restauranter. Her finder du også bargaden, som særligt er populær blandt de unge i nattetimerne. 

Rejser til Rhodos - Mandraki havnen

De bedste strande på Rhodos

Der findes mange smukke strande på Rhodos, og også i denne kategori byder øen på noget for enhver smag. Hvis du rejser til Rhodos i højsæsonen og synes, at 35 grader kan blive lidt for varmt, kan vi anbefale strandene på vestkysten. Her lufter det nemlig altid skønt, så temperaturerne føles mere behagelige. Vestkysten byder på langstrakte stenstrande og brusende, azurblå bølger, så vi anbefaler, at du tager et par badesko med i kufferten, hvis du skal bo i området omkring Ialyssos. Du skal dog være opmærksom på, at der ofte er mange bølger her og vandet bliver hurtigt dybt, så vi anbefaler ikke strandene på vestkysten til familier med små børn.  

Strandene på østkysten er derimod meget familievenlige, da det er sandstrande, og du skal gå langt ud i det krystalklare vand, før det når op til navlen.   

Vi har samlet vores favoritstrande på både øst- og vestkysten, så du kan finde den, der passer bedst til dine præferencer. Se mere her. 

Rejser til Rhodos - Mandraki havnen