Alcudiabugten
Alcudiabugten
Alcudiabugten
Can Picafort Strandpromenade
Valldemossa
Udsigtspunkt på vej mod Formentor
Alcudia old town
Alcudia old town
Sa Calobra
Katedralen i Palma
Alcudiabugten
Can Picafort
Port de Alcudia
Port de Alcudia
Port de Alcudia
Drypstenshule
Drypstenshule
Formentor
Formentor
Sa Calobra
Sa Calobra
Port de Soller
Sa Calobra
Sa Calobra
Tramuntana bjergene
Tramuntana bjergene
Mirador colomer
Kendt og elsket af alle

Hold ferie på Mallorca

Et oplevelsesrigt og familievenligt rejsemål for dem, der søger unikke sandstrande og charmerende byliv 

Vi vil gerne byde dig velkommen til Mallorca. Den spanske solskinsø, der er den største af de Baleariske øer, er med sine 3.640 km2 lidt større end Fyn, og er uden tvivl et af de mest elskede rejsemål for det skandinaviske publikum. Øen byder på et utal af skønne ferieoplevelser for alle aldersgrupper. Læs med herunder, hvor vi giver vores varmeste anbefalinger til, hvad du skal opleve på din ferie.   

Læs mere

Middelhavets juvel

Mallorca kan meget vel betegnes som Middelhavets juvel med sine gyldne sandstrande, der overskygger ethvert andet rejsemål og som især tiltrækker børnefamilier på grund af det lave og rolige, krystalklare vand. Øen er indbegrebet af imponerende natur med sine bjerge, betagende udsigter og ekstreme frodighed, for slet ikke at nævne de charmerende byer, hvor du kan opleve alt lige fra pittoreske landsbyer, som bærer et oprindeligt præg, til hyggelige kystbyer hvoraf mange har deres egen marina med flotte lystbåde. Den spanske ferieperle er fulgt med tiden, og er i dag et moderne feriested uanset om man er til afslapning, aktiv ferie eller kulturelle oplevelser. Kort sagt; Mallorca har det hele. 

Rejser til Mallorca - Alcudia bugten

Gå på opdagelse i det lokale område 

Alcudia bugten ligger på Mallorcas nordøstlige del, og det er også her du finder Århus Charters hoteller. Det velbesøgte område er blandt andet meget populært på grund af det helt store trækplaster; den kilometerlange, gyldne sandstrand med fantastisk badevand, men området rummer meget mere end det. Her ligger nemlig en lang række charmerende og klassiske feriebyer, som har det til fælles, at de alle ligger i et helt plant landskab, som gør det nemt at gå på opdagelse. Man skal desuden ikke langt væk fra ferieområderne, før man vil opleve den lokale hverdag med gamle spanske traditioner og en afslappet atmosfære på helt tæt hold. 

Rejser til Mallorca - Can Picafort

Can Picafort 

I den hyggelige ferieby, Can Picafort, hersker der en charmerende og afslappende atmosfære, og området byder på en skøn strandpromenade, den flotte 1,5 kilometer lange, hvide sandstrand, Playa de Can Picafort, samt mange hyggelige restauranter, caféer, barer og butikker. De cirka 6.000 fastboende mallorcinere i området blander sig på daglig basis med turisterne i bybilledet, og det er netop én af grundene til, at vi har valgt hoteller i dette charmerende område.  
 
Byens hovedstrand, Playa de Can Picafort, er velbesøgt hele sommeren af badeglade feriegæster. Den eftertragtede strand har en tilpas bredde, hvor både strandstole og parasoller står klar til de mange besøgende, og både strand og havbund er med det fineste, gyldne sand. Stranden er ideel til børnefamilier eller gangbesværede, da vandet er roligt og gradvist bliver dybere. Er man til aktiviteter er der ligeledes et fint udbud af vandsportsaktiviteter såsom vandski, bananbåd, windsurfing og vandcykler.

Rejser til Mallorca - Can Picafort

Bag stranden finder man den skønne, bilfri strandpromenade, som indbyder til en hyggelig gåtur eller et hvil på en af de mange caféer, restauranter og barer, hvor man kan nyde udsigten over Middelhavet. Parallelt med strandpromenaden løber byens hovedgade, hvor forretninger, indkøbsmuligheder og souvenirbutikker ligger som perler på en snor. I den sydlige ende af byen finder man desuden lystbådehavnen, hvor der udover en maritim stemning, findes et pænt udvalg af lækre fiskerestauranter. 
 
Uanset hvilket af Århus Charters hoteller, man vælger i dette område, vil man opleve en god standard og at bo tæt ved eller direkte på den fantastiske sandstrand og i gåafstand til alle byens faciliteter. 

Rejser til Mallorca - Can Picafort

Son Bauló 

Ønsker man som gæst mere ro og autentisk stemning på sin fere, er der ingen tvivl om, at man skal vælge Son Bauló, som base for sin ferie. Strandpromenaden strækker sig inde fra Can Picafort og herud, og området begynder efter byens marina. Her er mere autentisk og man er omgivet af den lokale befolkning og skøn mallorcinsk arkitektur, som giver en herlig feriestemning. I Son Bauló findes der flere restauranter og caféer af god standard, så man ikke går sulten i seng. Hver fredag formiddag stiller de desuden op til det lokale og stemningsfyldte marked, som bestemt er et besøg værd. 

Rejser til Mallorca - Son Baulo

Playa de muro 

Mellem Alcudia og Can Picafort ligger den mindre ferieby Playa de Muro, som er et idéelt område til dig, der rejser på ferie med familien. Området ligger i naturskønne omgivelser mellem et af Mallorcas beskyttede naturreservater S’Albufera National Park og den betagende tre kilometer lange, lyseblå kyststrækning. Grundet den høje standard, samt renligheden på stranden i Playa de Muro, bærer stranden det Europæiske kvalitetsstempel ”Blåt Flag”, som kun uddeles til strande af særlig høj kvalitet. Feriebyens hovedgade løber parallelt med kyststrækningen, hvor områdets hoteller er omgivet af spisesteder, caféer, barer, souvenirbutikker og indkøbsmuligheder. 

Rejser til Mallorca - Playa de muro

Alcudia 

Selve Alcudia består af to byer; den gamle Alcudia by og havnebyen Port d'Alcudia. Den gamle bydel er på UNESCOs Verdensarvsliste over bevaringsværdige steder i verden, og er for mange den mest interessante del af byen. Den ligger cirka én kilometer inde i landet og er karakteriseret ved den imponerende bymur fra Middelalderen. Inde bag bymuren findes de skønneste, små gader og charmerende pladser med hyggelige, lokale tapassteder, restauranter og caféer - steder, som mallorcinerne også selv besøger. Lige på den anden side af den gamle by, finder man ruinerne af Pollentia, som direkte oversat betyder “den mægtige”. Pollentia var tilbage i tiden den mest betydningsfulde by på øen, indtil den blev invaderet og plyndret. Efterfølgende blev Alcudia, som vi kender det i dag, bygget ovenpå det gamle Pollentia. I 1950erne begyndte man for alvor udgravningen af området, og derfor kan man i dag opleve de gamle ruiner fra byen. 

Den nyere bydel, havnebyen Port d’Alcudia består af en stor marina og en hyggelig strandpromenade med et stort udbud af skønne restauranter, caféer, barer og forretninger. Området omkring havnen er centrum for fiskeri, handel og turisme, og vil af mange betragtes som en moderne ferieby. 

Rejser til Mallorca - den gamle by Alcudia

Shopping på Mallorca 

Mallorca har generelt gode muligheder for shopping, og søger du butikker med mærkevaretøj, anbefaler vi at tage turen til hovedbyen, Palma, hvor shopping-trangen uden tvivl kan blive stillet i det store udvalg, som byen byder på. Nærmere vores hoteller, kan man også finde flere fine butikker i Port d’Alcudia. Desuden er der én gang ugentligt et stort lokalt marked i den gamle bydel af Alcudia, hvor diverse boder bliver opstillet inde bag bymuren og man kan handle alt fra håndlavede smykker og tasker til friskfanget fisk.  

Rejser til Mallorca - shopping i Alcudia

Oplev historiens vingesus på Mallorca

Er man interesseret i historie, vil man overalt på øen finde mange vidnesbyrd om øens tidligere beboere, da øen er et rent skatkammer af skøn kultur og spændende historie. Mallorca byder på så meget alsidighed, at det kan være svært at vælge, hvor man skal begynde, og det er ikke så underligt, at Mallorca i flere århundreder har været rekreationssted for billedkunstnere, forfattere, musikere, fyrster, kongelige, adelige og det bedre borgerskab fra Nordeuropa. 
 
Den spanske ferieø har gennem historien været koloniseret af mange forskellige folkeslag, hvor både romere, arabere, tempelriddere og det spanske folk har været bosat på øen. De mange folkeslag afspejler sig i den farverige kultur, og der er generelt gode muligheder for at mærke historiens dramatiske vingesus i de mange historiske bygningsværker, som ligger spredt udover hele øen. Man kan både finde klostre, kirker og katedraler, som hver især byder på deres egen unikke historie. Den mest kendte af bygningerne er uden tvivl Le Seu, den store katedral, som ligger i hovedbyen Palma. Katedralen er gotisk romersk-katolsk og har en særdeles fascinerende historie, hvor opførslen af katedralen påbegyndte i 1229 og først stod færdig i 1601. Indvendig er katedralen bestemt også en stor oplevelse, og blandt andet er selve kirkeskibet højere end den meget berømte katedral, Notre Dame i Paris. 

Rejser til Mallorca - Palma - Katedralen i Palma

Gå naturens mageløse veje  

Den spanske ferieø er i dag et moderne og eksklusivt feriemål med måske det største stampublikum i verden – og det er der mange grunde til. Én af dem, er uden tvivl, den smukke og helt unikke, alsidige natur, som findes på øen. Så tag endelig på vandretur, hvor man kan opleve alt fra stejle klipper langs kysten og skovklædte bjerge på midten af øen til flade, opdyrkede marker og naturreservater med vild natur. Desuden er naturen på øen prydet af smukke pinje-, mandel- og oliventræer, som i forårsmånederne står i fuldt flor. Udover den smukke natur, er Mallorca også kendt for sine imponerende drypstenshuler, og har du endnu ikke oplevet dette unikke naturfænomen, kan du roligt skrive det på din liste mens du besøger øen. For de dyreinteresserede, findes der desuden et rigt fugleliv i vådområdet S’Albufera, som ligger lige mellem Alcudia og Can Picafort. 
 
Generelt egner Mallorca sig rigtig godt til at køre rundt og udforske de mange spændende oplevelser, og ønsker du at gå på opdagelse på egen hånd, kan det anbefales at leje en bil. Tag endelig fat i din danske rejseleder, hvis du ønsker hjælp til billeje. 

Rejser til Mallorca - Cap de formentor

Spis lokalt på Mallorca 

Også når det kommer til den gastronomiske del af ferien, venter der dig gode oplevelser på Mallorca, hvor køkkenet er inspireret af mange forskellige kulturer – herunder især det katalanske køkken, som også præger resten af kulturen på ferieøen. Placeringen ved Middelhavet, giver mallorcinerne let adgang til alverdens delikatesser under havets overflade, og især friskfanget fisk, skaldyr og blæksprutter, er essentielle dele af øens gastronomi. Det samme gør sig gældende for både grøntsager, svinekød og brød, som de producerer lokalt på øen. 

Rejser til Mallorca - spansk tapas

Hvor skal man bo på Mallorca?

Der er forskellige muligheder, alt efter hvilken rejse du gerne vil have. F.eks. er byen Can Picafort tæt på stranden og bycentrum, og et yndet sted for mange turister. Son Bauló derimod ligger i en mere autentisk del af Mallorca med lokale markeder, mens Alcudia har middelalderværker og rigt fugleliv.

Hvor stor er Mallorca?

Med et areal på mere end 3.500 kvadratkilometer er Mallorca den næststørste ø i Spanien.

Rejser til Mallorca - spansk paella

Hvor ligger Mallorca?

Mallorca er den største af De Baleariske øer, der ligger i Middelhavet mellem Spanien og Italien. Fra Mallorca er der ca. 150 km til det spanske fastland og 250 km til den italienske ø, Sardinien.

Hvor lang tid tager det at flyve til Mallorca?

Det kommer an på flyselskabet, hvor du flyver fra, og om der er nogen mellemlandinger. Sædvanligvis vil flyveturen til Mallorca fra Aarhus vare 3 timer og fra Kastrup vare 3,5 timer, hvis du flyver direkte uden stop.

Rejser til Mallorca - spansk paella

Mallorca