Chania
Chania
Elafonissi, den lyserøde strand
Chania
Elafonissi, den lyserøde strand
Havnen i Platanias
Katedralen i Chania
Chania
Chania
Chania
Chania
Platanias set fra havet
Platanias
Torvet i Platanias
Platanias
Platanias
Udsigt over Platanias
Platanias
Platanias
Turisttoget i Platanias
Minigolf i Platanias
Platanias
Platanias
Bådtur
Vinmarker
Knossos
Knossos
Havnen i Platanias
Agia Marina
Agia Marina
Agioi Apostoloi
Agioi Apostoloi
OPLEV KRETA MED ÅRHUS CHARTER

Udflugter på Kreta

Oplev Kreta med vores danske rejseledere, der vil give dig personlige og uforglemmelige ferieoplevelser.

Tilmelding til udflugterne skal ske til Århus Charters rejseledere på rejsemålet eller via Århus Charters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne kan ikke bestilles online.

Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på, at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. 

Læs mere
bådtur
bådtur

Bådtur Lørdag kl. 9.00

Tag med på en hyggelig og sjov bådtur, som tager os rundt om den fredede Agii Theodori-ø, hvor den sjældne Kri-Kri-ged holder til. På sejlturen vil der være 2 stop, hvor der er mulighed for at snorkle blandt fiskene tæt ved øen, samt ved et nedsunket bombefly fra anden verdenskrig. En hyggelig tur hvor vi ser Chania-kysten på en anderledes måde. Alderen for børn er til og med 11 år.

Turen starter ved Platanias bådhavn, og er 2,5-3 timer lang.
Vi mødes på havnen kl. 9, og er klar til at sejle senest 9:30

OBS: det er muligt at købe drikkevare ombord, dog kun kontant.
Gonias Klosteret
Charma ølbryggeri
Vouves
Biolea
Bioleas lækre produkter
Flot udsigt ved Biolea
Museum i Gonias klosteret
Gonias Klosteret

Kretas vestlige perler

Tag med på en hyggelig dagstur ud til nogle af Kretas vestlige perler, der er fuld af spændende historier og smagfulde oplevelser. Her får man nemlig rig mulighed for at komme helt ud i de små landsbyer og se på noget af det, som grækerne rigtig værner om. Vi starter derfor ud med at besøge det lokale Gonias Kloster i Kolimbari, som emmer af spændende historie fra dengang tyrkerne hærgede øen. Derefter kører vi til den græske olivengård, Biolea, hvor nogle af Europas bedste økologiske olivenolier produceres, på den helt gammeldags metode. Her vil der selvfølgelig være mulighed for at købe nogle af de gyldne dråber med hjem i rygsækken! Efter lidt viden om ægte olivenolie, kører vi videre til verdens ældste oliventræ, hvor man kan få taget dagens flotte billeder og købe en lille forfriskning. Vi slutter dagen af med en lille rundvisning på det lokale ølbryggeri Charma, hvor vi til slut får fornøjelsen af at smage på 4 af deres specialøl og nyde de smukke omgivelser.

OBS: Indgang til Klosteret er eksklusiv i prisen (3€) - her skal man have dækket skuldre, bryst og knæ.
Koumos
Håndværkerlandsbyen
Håndværkerlandsbyen
kournas
Koumos
Koumos
Håndværkerlandsbyen
Håndværkerlandsbyen

Det Kretensiske liv - Helt tæt på

Kreta byder på mange små gemte skatte, som i nu har mulighed for at opleve. På Det kretensiske liv - helt tæt på, vil vi vise jer nogle af de steder, som vi mener er værd at skrive hjem om! Her kommer vi helt tæt på de lokale og den græske kultur. Vi besøger først en lokal og enestående kunsthåndværker landsby, hvor i har mulighed for, at købe en lidt lokalproduceret souvenirs med hjem. Efter kører vi til Koumos, som er en lille fin og ikke mindst unik stenlandsby, som er bygget med ren håndkræft igennem mere end 15 år. Kournas søens klare vand er næste stop, hvor naturen er helt enestående. Her har man mulighed for at nyde omgivelserne fra enten søbredden eller fra en af de mange cykelbåde. Inden frokost besøger vi bjerglandsbyen Argyroupolis og møder Avokadokongen. Til slut spiser vi en skøn frokost ved byens magiske vandfald.

OBS: Turen er eksklusiv frokost her skal medbringes 12€ i kontant på bussen
byvandring
byvandring
byvandring
byvandring
byvandring

Byvandring i Chania Kl. 17:30

Når man rejser til Kreta på ferie, må man endelig ikke snyde sig selv for at opleve Kretas anden største by! Ikke langt fra alle jeres hoteller ligger nemlig den charmerende by Chania, som er en fantastisk flot, og yderst interessant by. Derfor håber vi, at i vil besøge byen og opleve de mange gemte, kendte seværdigheder, som byen gemmer på. Kom med på vores byvandring, hvor vi kommer rundt i de både kendte og ukendte kroge af byen. Vi hører om de lokale anekdoter om byens skabelse, og får fornemmelsen af, hvad du ikke må gå glip af.

Vi mødes på midten af 1866-pladsen, hvor rejselederen samt den lokale guide vil byde dig velkommen. Det er muligt at hoppe på en bybus mod Chania fra dit nærmeste busstoppested, og stå af ved den store busstoppeplads, som også er endestationen. Herefter skal du blot 50 meter mod højre, og så vil du finde 1866-pladsen. Her starter vores ca. 2 timers tur rundt i din ferieby! Efter byvandringen er der rig mulighed for at udnytte muligheden, og nyde en dejlig aftensmad på en af de mange lækre restauranter langs havnen eller blandt de små smalle gader.
Velkomstmiddag
Middagsselskab

Velkomstmiddag

Kom med til en hyggelig aften i selskab med dine rejseledere. Den bedste start på ferien, kan altid startes godt med en fælles middag med hyggeligt selskab. Tag derfor med til en magisk aften på Kreta, hvor du både får stillet din smags – og sanseoplevelse. Til velkomstmiddagen, vil I komme ind på livet af jeres rejseledere og ikke mindst lære andre gæster at kende, og måske være så heldig at komme hjem med nye venskaber. Aftenen vil foregå på restaurant, som serverer god, græsk mad i autentiske omgivelser. Her vil være god stemning og den græske mad vil være i højsædet. Under middagen vil dine rejseledere stå for lidt underholdning, som vil få dit smil frem og som du ikke glemmer foreløbigt. Vi regner med at aftenen slutter omkring kl 22.00, men man er altid velkommen til at blive så længe man ønsker. Vi glæder os til at dele denne oplevelse med jer!

Værd at vide: Drikkevarer er ikke inkluderet – så husk at have penge med til drikkevarer.
Aftenen foregår udenfor, hvorfor vi anbefaler at tage en trøje med til de eventuelle kølige aftener først/sidst på sæsonen.

OBS. Vi mødes kl. 19.00 ved Restaurant Abelopas, hvor man selv står for transporten til.
Samaria
Samaria
Samaria
Samaria
Samaria
Samaria

Samaria kløften

Samaria Kløften, der er Europas længste kløft, byder på en fantastisk natur, som opleves gennem kløftens 16 kilometer lange, små og spændende stier. Vi passerer bla. jernporten, som er en stor passage der har en bredde på 3 meter, og højde på 300 meter lige op i vejret! Turen er en oplevelse uden lige og findes ikke andre steder. Vi gør opmærksom på at turen er fysisk krævende, og underlaget er ujævnt, så man skal være godt gående og ikke lide af diverse skavanker. Dette betyder også at der inden udflugtens start skal underskrives en udflugtserklæring. Udflugten er en heldagsudflugt med stort "H". Vi tager tidligt afsted om morgenen, og er tilbage på hotellerne igen ved en 20:30 tiden - men turen er det hele værd!

NB.! Praktiske sko er påkrævet

45€ for voksne og 22,50€ for børn skal betales til rejselederen ved booking.
For alle voksne skal 18€ medbringes kontant på turen til indgang i Samaria og billet til båden.
For børn fra 4 til og med 9 år, skal der medbringes 6,5€ til båden, børn til og med 14 år er der gratis indgang til Samaria. Minimumsalder for deltagelse gennem Samaria kløften er 9 år.

Hav gerne lige kontanter med - så sparer vi tid på at veksle.
bådtur
bådtur

Platanias Bådtur kl. 09:00

Tag med på en hyggelig og sjov bådtur, som tager os rundt om den fredede Agii Theodori-ø, hvor den sjældne Kri-Kri-ged holder til. På sejlturen vil der være 2 stop, hvor der er mulighed for at snorkle blandt fiskene tæt ved øen, samt ved det nedskudte bombefly fra anden verdenskrig. En hyggelig tur hvor vi ser Chania-kysten på en anderledes og hyggelig måde. Alderen for børn er til og med 11 år.

Turen starter ved Platanias bådhavn, og er 2,5-3 timer lang.
Vi mødes på havnen kl. 09.00, og er klar til at sejle senest kl. 09:30

OBS: det er muligt at købe drikkevarer ombord, dog kun kontant