Coral Beach
Badeanlæg i Pafos
Borgen i Pafos
Pafos
Coral Beach
Pafos
Pafos
Agia Kyriaki
Katakomb i Pafos
Pafos
Troodos Bjergene
Pafos
Latchi
Pafos
Solnedgang i Pafos
Bådtur
Coral Beach
Troodos Bjergene
Vandsport
Pafos
Pafos bystrand
Udgravninger i Pafos
Bananplantage
Jeepsafari
Jeepsafari
Lara Beach
Latchi
Afrodites fødested
Mosaiker fra romertiden
Udgravninger fra romertiden Pafos
Promenaden i Pafos
Bådtur
Latchi
ET OPLEVELSESRIGT OG FAMILIEVENLIGT REJSEMÅL

SEVÆRDIGHEDER I CYPERN

Pafos er med sin uspolerede middelhavscharme det ideelle udgangspunkt for ferien

Når du rejser med os, har du mulighed for at tage med vores danske rejseledere på forskellige udflugter i løbet af ugen.
 
Cypern byder på et væld af spændende seværdigheder, og det er let at komme omkring på øen. Vi har samlet vores personlige anbefalinger herunder, som du kan finde inspiration i, hvis du har lyst til at udforske øen selv. 

Troodosbjergene 

Midt inde i landet, ca. 1 times kørsel fra Pafos, ligger bjerget Olympus, og selve bjergområdet kaldes også Troodos. Et besøg i Troodosbjergene vil med garanti efterlade dig med store indtryk. Troodosbjergene er næsten 2.000 meter over havets overflade, og deres frodige natur står i kontrast til det ellers golde og sommertørre landskab. Besøg den hyggelige by, Platres, der om vinteren er paradis for skiløbere eller tag vandreturen op til toppen af Olympus. Vi vil også anbefale dig at lægge vejen forbi det smukke Kykkos kloster, som er det største kloster på Cypern. Klosteret er stadig aktivt, og her kan du komme helt tæt på den græsk-ortodokse kultur. Klostret har en meget smuk kirke, som indvendigt er udsmykket med velbevarede detaljer og ikoner samt vægge af guld.  

Rejser til Cypern - Troodosbjergene

Akamas-halvøen 

På Cyperns nordlige vestkyst ligger Akamas-halvøen, som er et fredet og stort set ubebygget område med smukke klippeformationer, vilde blomster og klart, turkisblåt hav. Udover at være et naturskønt område med en spektakulær kystlinje, er Akamas-halvøen også hjemsted for Akavas George, skildpaddestrande, jeepsafari og ikke mindst Den Blå Lagune. Akavas Gorge er en 3 km dyb kløft med stejle sider af kalksten, som er smuk at vandre igennem. På turen gennem kløften vil du opleve en storslået natur, og måske er du heldig at spotte de små geder, der af og til hopper rundt på klipperne på kløftens sider. I sommermånederne kan det være utroligt varmt inde i kløften, og vi anbefaler derfor, at du tager vandreturen tidligt på dagen.  

Rejser til Cypern - Akamas halvøen - den blå lagune

Hovedstaden Nicosia 

Midt på Cypern ligger hovedstaden, Nicosia. Her kan du opleve den lokale folkestemning, drikke en cypriotisk kaffe, shoppe i byens forretninger eller besøge et af de mange museer. Nicosia er verdens sidste, delte hovedstad. Hele Cypern har været delt siden 1974, og hovedstaden ligger hen over grænsen. Det vil sige, at man skal have pas med for at komme fra den sydlige, græsk-cypriotiske del til den nordlige, tyrkisk-cypriotiske del. Cypern er dog medlem af EU, og som EU-borger kan du krydse grænsen ubesværet, så længe du har dit pas med.  
Den græsk-cypriotiske del af Nicosia er fyldt med historiske seværdigheder og museer, og dem kan du opleve på nært hold, hvis du udforsker de små gader, som ligger tæt på demarkationslinjen. Demarkationslinjen bliver også kaldt Den Grønne Linje, da en FN-embedsmand efter sigende skulle have brugt en grøn pen, da linjen i sin tid blev trukket på et kort.  
Hvis du er mere til shopping og cafébesøg, kan du gå en tur ned ad Ledra Street, som har flere internationale butikker og mærkevarer samt restauranter og caféer, hvor man kan sidde udendørs og nyde det gode vejr over et lækkert måltid eller en kold forfriskning.  

Rejser til Cypern - Nicosia

Den tilhyllede Madonna 

Panayia Theoskepasti eller Den tilhyllede Madonna er en kirke, som mirakuløst overlevede arabernes mange angreb fra søsiden. Panayia Theoskepasti betyder “den af Gud tilhyllede Madonna”, og legenden fortæller, at gud sendte en tåge ned over den oprindelige kirke for at beskytte den mod arabiske overfald.  

Rejser til Cypern - den tilhyllede Madonna - Panayia Theoskepasti

Dionysos’ hus og det romerske amfiteater 

Dionysos’ hus og det romerske amfiteater kan dateres helt tilbage til år 400, og er fra romernes tid på Cypern. Udgravningerne består af 22 rum, hvoraf de fleste er velbevarede. Her findes også nogle helt særlige, velbevarede mosaikgulve, som regnes for at være nogle af de smukkeste i hele Middelhavsområdet. Gulvene har smukke motiver, der illustrerer en historie fra den græske mytologi.  

Rejser til Cypern - Dionysis hus

Agia Solomoni 

Agia Solomoni er en katakomber beliggende i Kato Paphos, som oprindeligt blev bygget i den hellenistiske periode. Katakomberen er et underjordisk rum, som er udhugget i klippen, og den er blandt andet kendt for sit store kludetræ, et Terebinth træ, som står over katakomben. På træets grene hænger massevis af farvede klude og stofstykker, der er efterladt af besøgende til ære for Saint Solomoni.  

Rejser til Cypern - Agia Solomoni

Kongegravene 

Gå en tur igennem kongegravene, en labyrint af underjordiske gravkamre. Stedet kan dateres helt tilbage til det 4. århundrede f.Kr., og emmer af historie. Dele af denne underjordiske krypt blev brugt af både romerne og inden da, ptolemæerne. Konger og andre vigtige borgere blev begravet i gravkammeret, der har fået sit navn af selv samme grund. Gravene ligner nærmest huse, som man kunne bo i, og man mener, at denne måde at bygge gravene på, stammer fra de gamle egyptere. Der er syv nummererede gravsteder hernede, og går du en tur gennem de fascinerende kamre, bør du lægge mærke til de søjler, buer og trapper samt smukke mønstre, der er blevet hugget i sten. Med havets hvislende bølger i baggrunden, kan du ikke undgå at føle, at du er havnet midt i en historisk tidslomme.  

Rejser til Cypern - kongegravene

Den Blå Lagune

Den Blå Lagune er beliggende ved Akamas-halvøen, og det er en af de flotteste seværdigheder på Cypern. Lagunens krystalklare, blå badevand er varmere end på resten af øen, og det er en fantastisk dykkedestination, da der både er god sigtbarhed samt et væld af spændende fisk og smukke klippeformationer, som bare venter på at blive udforsket. Du kan både komme hertil med båd eller via landevejen. Det er dog lettest at komme hertil med båd, da landevejen herud er en smule ujævn. Der går dagligt både fra Latsi til Den Blå Lagune. 

Rejser til Cypern - den blå lagune

Afrodites bad 

Afrodites bad er en berømt grotte, hvor gudinden for kærlighed og skønhed efter sigende mødtes med sine unge, smukke elskere. Grotten ligger ikke så langt fra Latsi, ca. 50 km nord for Pafos.  
Ifølge gamle levn kom Afrodite også for at bade i bassinet i skyggen af et figentræ, og mytologien hævder, at dem der drikker af vandet, forelsker sig. Området omkring grotten byder på masser af skønne vandrestier og en smuk kystlinje med klart badevand, så tag endelig badetøj med, hvis du besøger dette spændende udflugtsmål.  

Rejser til Cypern - Afrodites bad

Afrodite vandland 

Besøg Pafos’ eget vandland, Afrodite Water, hvor små og store vandhunde kan boltre sig i flere timer. Vi gør opmærksom på, at du ikke må medbringe egen mad.  

Rejser til Cypern - vandland