Gratis parkering

OPLEV SIVOTA MED ÅRHUS CHARTER

Smagen af Sivota

Lørdag klokken 19:00

Når man besøger Sivota, må man uden tvivl komme ned og opleve byen, og den fantastiske stemning der spreder sig ud på aftentimerne. Som ramme for denne aften har vi valgt en lokal restaurant, hvor vi skal spise et autentisk græsk måltid, og hygge os sammen på bedste vis. Denne aften vil være præget af hygge og muligheden for at lære sine medrejsende og rejselederne bedre at kende. Hvis I er heldige, kan det være der kommer lidt god underholdning fra jeres rejseledere. Prisen er eksklusiv drikkevarer.

 

I Grækernes Fodspor

Lørdag klokken 17:15

Lad den autentiske stemning af små labyrintgader og den lokale havnepromenade danne rammerne for en hyggelig og kulinarisk gårtur, i selskab med andre rejsende og dine rejseledere. Dagen indledes med en gåtur gennem Sivota by, hvor vi bliver mødt af de lokale barer og tavernaer, samt byens kirke Ekklisioa. Stemningen i byen oser af det traditionelle Grækenland, hvor mændene sidder og hygger sig ved en "kafenion" og har en ouzo i hånden. Vi træder et skridt tilbage i tiden, tilbage i grækernes fodspor. En grusvej leder os op til den snoede, lokale bydel, som vælter i unikke udsigtspunkter over Sivota by, det ioniske øhav og udsigt til både Korfu og Paxos. Vi betages af den enestående natur som hele Epirus regionen byder på. Turen guider os forbi lokale landbrug, hvor vi møder får, geder og køer på vejen, og derved kommer helt tæt på det lokale samfund i bjergene. Ruten er cirka 5 km. lang.

 /OBS. Udflugten afvikles som udgangspunkt ikke i højsæson grundet varmen.

 

En lille søforklaring

Søndag klokken 12:00

Sivota har noget af det klareste og fineste vand i hele Grækenland. Vi sejler derfor ud i området omkring Sivota med en lokal græsk kaptajn. På sejlturen vil vi bl.a. sejle rundt om de to små øer, som ligger udenfor Sivota, og der vil blive fortalt om hvad der passeres på sejlturen, af en af Jeres rejseledere. Turen tager som regel 1 time, hvor vi blandt andet besøger den populære strand,Pisina, som også er kendt som ’den blå lagune’. Her er der mulighed for at stige af, og blive samlet op af båden senere på dagen. Husk kamera, solcreme, eventuelt badetøj, håndklæde og vand, hvis du ønsker at blive på Den Blå Lagune.

Søndag klokken 12:00, 13:00*, 14:00*, 15:00*. ***Afholdes ved høj efterspørgsel

 

Solnedgang til søs

Søndag klokken 18:30-20:00

De smukkeste solnedgange findes her i Sivota, og den bedste måde at opleve den på, er ude på vandet. Vi sejler derfor ud fra havnen i Sivota og oplever ”Det Græske Caribien” i aftentimerne. Aftenen vil både være præget af højt humør, og vil for nogle stå i romantikkens tegn, mens der bliver sejlet rundt blandt de naturskønne øer, hvor solens lune farver begynder at kærtegne himlen. Her vil vi også kunne nyde den fine udsigt af Sivota med de pæne bjerge i baggrunden. Der vil blive serveret vin og en snack på bådturen. Husk gerne kamera.

OBS! Der er ikke toiletter ombord på båden.

 

Parga by night

Mandag klokken 15:30-22:30

Ved Grækenlands vestkyst, ikke langt fra Sivota, ligger byen Parga. Blandt byens skæve gader ligger et lille, autentisk oliven-oliemuseum. Her er der mulighed for at få en rundvisning af Jeres rejseleder og bagefter smage på de lækre og lokale olivenolier, tapanader og dressinger. Derefter bevæger vi os videre til den velbevarede borgruin fra veneziansk tid. Fra toppen er der den mest utrolige udsigt over Parga og det Ioniske øhav. I Parga er der også mulighed for at gå rundt på egen hånd i de mange små butikker, spise på de gode restauranter på havnepromenaden og opleve hvordan byen summer af liv. Husk gerne kamera.

OBS! Eksklusiv entré til Paragaea til 4 € pr. person og aftensmad.

 

Floden til Hades

Tirsdag klokken 08:50-16:15

Ifølge myterne siges det, at floden er de dødes passage til Tartaros og videre ned til dødsriget, Hades. Det er blevet en populær aktivitet at vandre op ad floden igennem det rislende vand i den lune sommervarme. Floden har høje klippesider på hver side, og ud af disse udspringer små piblende bjergkilder, som er den rene terapi. For nogle vil bundens sten og strøm være en udfordring, men samtidig give blod på tanden for at fortsætte, og derefter kunne følge strømmen tilbage igen.Floden byder også på andre aktiviteter såsom en tur på hesteryg eller en paddel-tur med flodens strøm. Denne udflugt er oplagt til alle naturelskere! Husk solcreme, badetøj, håndklæde, badesko, skiftetøj til hjemturen og evt. vandtæt pose til kamera. Eksklusiv frokost og aktiviteter ved floden. Turen anbefales ikke til gangbesværede. Vær’ opmærksom på, at der nogle steder skal svømmes mod hård strøm.

/OBS. Udflugten afvikles som udgangspunkt kun i højsæson.

 

Det lukkede land - Albanien

Tirsdag klokken 08:00

Albanien var længe et lukket land. Fra anden verdenskrig styrede kommunistdiktatoren Enver Hoxha landet med hård hånd frem til sin død i 1985. I perioden der fulgte indtil 1986, befandt landet sig i en selvvalgt isolation. Befolkningen blev holdt i stramme tøjler; således var både religion, privat bilkørsel og turistrejser til udlandet forbudt, men den stalinistiske planøkonomi formåede ikke at ændre landet status som Europas fattigste stat. Det resulterede ud i stor hungersnød og flere døde i landet. Diktaturen faldt i 1992 grundet deres fattigdom, og Grækenland valgte at åbne deres grænse til Albanien for at hjælpe de fattige. Omkring 2 millioner albanere flygtede over grænsen.
På vores tur til Albanien besøger vi den anerkendte nationalpark Butrint, der tidligere har været en del af verdensarvliste fra 1997 til 2005. Mange af de antikke objekter er med tiden blevet stjålet, og den dag i dag er parken en del af UNESCOS liste. Butrint nationalpark er en tidligere landsby, med levn fra de tre stormagter, som har været over landet. Igennem de seneste år er landet begyndt at satse mere på turismen, hvilket man kan se i den nærliggende by Sarandé som vi tager en gåtur igennem, hvor der til sidst vil være tid på egen hånd til at udforske byen. Husk pas, gode sko, kamera, vand, en trøje til skuldrene og eventuelt solcreme. Eksklusiv entrébillet til Butrint til 8,5€ pr. person og frokost. Turen anbefales ikke til gangbesværede.

Vær opmærksom på at entrébillet til Butrint til 5€ samt frokost ikke er inkluderet.
OBS - tjek at din rejseforsikring dækker dig, da Albanien ikke er en del af EU.

/OBS. Udflugten afvikles som udgangspunkt ikke i højsæson

 

Det Græske Grand Canyon

Onsdag klokken 08:00-19:00

Det Græske Grand Canyon Onsdag Inde i det græske fastland findes et helt utroligt naturområde omkring Ioannina og Pindos bjergene. Vi skal besøge det betagende naturområde Zagoria, som er et kompleks af 45 små landsbyer i Pindos bjergene, der stammer fra 1800-tallet. Landsbyerne er i en helt karakteristisk traditionel arkitektur, som er beskyttet af UNESCO. Vores første stop på turen er ved den karakteristiske stenbro Koukouriki, som er en del af områdets historie. Derefter kører vi videre til den lille landsby, Vitsa, hvor vi nyder udsigten over by. Vi vil også opleve en større landsby, Monodendri, hvor vi vil gå gennem de smalle og autentiske stengader ned til klostret Agia Paraskevi. Herfra er den utrolige udsigt ud over Vikos Kløften, som er en af de dybeste kløfter i verden, og kaldes for det græske Grand Canyon. Derefter venter os et dejligt måltid mad på en hyggelig græsk taverna. Efter at have slappet af og nydt den velsmagende mad, vil vi køre til den nærliggende by Ioannina hvor I vil have en time på egen hånd, hvor I kan opleve byen og nyde udsigten til Pamvotis-søen og bjergene.

 

Meteora

Onsdag

På UNESCO's verdensarvliste findes Meteora. Meteora klostrene er et af Grækenlands største og mest betydningsfulde vidundere, der gemmer sig i det indre Nordgrækenland. Det kloster vi besøger er opført af munke som for første gang kom til stedet i 1400-tallet, på toppen af kæmpe klippesøjler. Den eneste adgang munkene havde, var af en lang række vaklende stiger, som kunne trækkes op på toppen til klostret igen - og ved at tro på, at de kunne lykkedes. Efterhånden som det blev opbygget, blev stigerne erstattet med hejseværker og senere trapper. Man skal på denne udflugt forvente et inspirerende og sensationelt område af overvældende klippeformationer, men man må også være parat på, at denne tur er meget mere end blot at besøge et udsøgt landskab – det er en pilgrimsrejse til et helligt sted for alle kristne rundt omkring i verden, hvor der også vil være tid på egen hånd til at udforske dette hellige sted. Hvis I ønsker at kigge ind i det gamle kloster, skal I have tøj på som dækker skuldre og knæ. Eksklusiv entré til klostret (3€ pr. person), samt frokost.

/OBS. Udflugten afvikles som udgangspunkt ikke i højsæson

 

Paxos & Antipaxos

Torsdag klokken 09:00-17:00

Paxos og Antipaxos er to græske perler, som ligger i det Ioniske Hav. Vi sejler fra Sivota til disse fantastiske øer, hvor vi gør et lille stop ved havnen Lakka, som er den nordlige havn på Paxos. Her vil der være tid til at tage billeder af den smukke havn og det krystalklare vand. Derefter sejler vi videre til Voutoumi-stranden og kaster vores anker. Her vil der være mulighed for at hoppe i det fantastiske vand, bade og snorkle. Har man selv snorkleudstyr med, kan man se forskellige fisk og klippeformationer under vandet, hvilket varmt kan anbefales. Efter en forfriskende tur i det dejlige havvand, sejler vi videre til Gaios, der er hovedbyen på Paxos. Her ligger båden til, og der vil være mulighed forat købe frokost på egen hånd,udforske den hyggelige havneby eller gøre et kup i en af de små butikker, inden vi tager turen tilbage til Sivota. Husk solcreme, snorkle-udstyr, badetøj, håndklæde, kamera og evt. lidt snacks/mad til bådturen. Prisen er eksklusiv frokost i Gaios.

/OBS. Udflugten afvikles som udgangspunkt kun i højsæson

 

Korfu

 Torsdag

Som mange andre steder i Grækenland, er Korfus oprindelige navn tæt forbundet med mytologiske fortællinger, hvor det siges at Poseidon navngav øen efter en kvinde som en romantisk gestus. Et græsk ordsprog siger, ”enten bliver du forelsket i Korfu eller på Korfu” – dette ses på øens unikke præg fra venezianerne, som herskede på Korfu i mere end 400 år. Halvguden Achilleus var med i krigen om Troja, og kejserinde Elizabeth var meget betaget af ham. Elizabeth valgte derfor at bygge Achillion Paladset til ære for ham, hvor vi her har mulighed for at opleve hendes helt særlige tankegang. Vi tager videre til den smukke lille ø Kanoni, der var det første sted romerne bosatte sig, da de kom til Korfu. Korfu by er præget af mange små, charmerende gader, hvor hyggelige butikker og tavernaer ligger side om side og man rigtigt mærker den lokale stemning. Der vil være tid på egen hånd til at nyde denne særlige by, hvor man blandt andet kan besøge byens gamle fæstning, den hellige kirke Agios Spiridon, undersøge butikkerne eller nyde nogle af de lækre, lokale specialiteter.

/OBS. Udflugten afvikles ikke grundet renovering af Achillion Paladset.

 

Bådleje

Det Græske Caribien med det karakteristiske azurblå hav, opleves bedst fra søsiden. I Sivota har du en hel unik mulighed for, at leje en lille motorbåd og komme rundt til de mange charmerende små bugter og strande, som området gemmer på. En dag på havet, hvor du kan finde din helt egen strand er en helt speciel oplevelse, som du endelig ikke må snyde dig selv for. Tilmelding til udflugterne skal ske til Århus Charters rejseledere eller via Århus Charters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Tilmeldingen er bindende, og det er ikke muligt at få refunderet det betalte beløb, medmindre en lægeerklæring kan fremvises. Visse oplevelser som indgår i vores udflugter kan være afholdt i samarbejde med eksterne arrangører, hvorfor engelsktalende rejseledere kan forekomme. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter kan være fysisk krævende. Specielle hensyn ved udflugterne vil fremgå af udflugtsbeskrivelsen. På billetten fremgår opsamlingstidspunkt for udflugten, som skal overholdes. Er du ikke tilstede, forbeholder vi os retten til, at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Mød gerne op i god tid før afgang. Udflugterne kan betales i euro eller med kreditkort. NB! Ved betaling med kort, må der påregnes et gebyr på kr. 25,- pr. transaktion. 

 
 
 
 
 
 
 
 
;
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker