Gratis parkering

OPLEV SIVOTA MED ÅRHUS CHARTER

Autentiske Sivota med velkomstmiddag

Lørdag

Sivota er en ældre landsby, som efterhånden er begyndt at åbne mere op for turismen. Byen har dog stadig bevaret den autentiske græske stemning. Turen går rundt i landsbyens labyrintiske gader, hvor vi ser de forskellige barer, tavernaer samt byens kirke, Ekklisioa. Stemningen i landsbyen er traditionel græsk og man møder ofte de lokale mænd på barerne med en ouzo i hånden. Vi runder gåturen af ved Petros og Vivi, som har én af vores yndlingsrestauranter,  beliggende direkte ved den lokale havnepromenade. Denne aften vil der blive serveret et udvalg af traditionelle specialiteter og der bliver muligheden for at lære hinanden bedre at kende, som aftenen skrider frem. Her venter dig en autentisk oplevelse, der er den perfekte indledning til din ferie i Sivota.

En lille søforklaring

Søndag

Sivota har tidligere været besat af flere folkefærd, heriblandt tyrkerne, venezianerne og albanerne. Især tyrkerne har sat sit præg på området og bl.a. øen Mavro Ovos, bedre kendt som ”Black Mountain”, har fået sit navn fra den tyrkiske periode. Både tyrkerne og albanerne har endda ændret navnet på Sivota over en længere periode inden landsbyen fik sit oprindelige navn tilbage. Havet omkring Sivota er præget af det mest krystalklare vand i området, hvor du hurtigt vil opdage hvorfor det kaldes ”Det Græske Caribien”. På turen får vi en spektakulær udsigt til de mange smukke øer i det Ioniske hav. Undervejs vil vi komme forbi flere idylliske strande, heriblandt den eftertragtede strand Pisina, kaldet ”Den blå lagune”. På denne strand har du mulighed for, at stige af båden og tilbringe et par timer med gode muligheder for snorkling. Sejlturen tager cirka 1 time og stiger man af båden ved "Den blå lagune" kan man hoppe på en båd tilbage senere på dagen.

Solnedgang til søs

Søndag

Den smukkeste solnedgang findes i Sivota, og den bedste måde at opleve himlens rødglødende farver, er fra søsiden. Vi sejler derfor ud fra havnen i Sivota og oplever ”Det Græske Caribien” i aftentimerne, mens bølgerne klukker mod båden. Her nyder vi byens lys, der kaster sig mod det blanke vand med bjergene i baggrunden. Aftenen vil stå i romantikkens tegn blandt de små naturskønne øer, mens solens lune farver kærtegner himlen, mens den stille daler ned bag horisonten. Der vil blive serveret vin og en lille snack på turen.

Parga by night

Mandag

Ikke langt fra Sivota på Grækenlands vestkyst, ligger byen Parga. Omgivet af pinje- og oliventræer smyger de små huse sig op langs bjergsiden i en blød runding, alt imens byen summer af liv og hygge. Ved ankomst til Parga, går vi samlet langs havnepromenaden. Blandt de skæve gader ligger det lille autentiske olivenoliemuseum, Paragaea, som tager dig med tilbage i tiden. Her udvandt man før i tiden olivenolie med håndkraft og remedier, der stadig den dag i dag er bevaret. Du får herefter mulighed for at smage på de forskellige olivenolier, tapenader og olivendressinger - alt sammen produceret af selv samme familie. Vi tager gåturen op til den velbevarede borgruin, som vi finder på toppen af ​​en bakke med fantastisk udsigt over byen og det Ioniske hav, hvor vi har rig mulighed for at tage det perfekte billede, og gå på opdagelse i den forhistoriske storhedstid. Borgen blev bygget i det 11. århundrede, og blev i sin tid brugt til at beskytte byen mod pirater og tyrkere fra både fastlandet og havet. Efter et historisk indblik, er der tid på egen hånd til at udforske Pargas autentiske omgivelser, med mange små hyggelige gader, butikker og især de græske tavernaer, der serverer lokale specialiteter, man kan nyde inden turen går tilbage til lille Sivota.

Floden til Hades

Tirsdag

Floden vi skal besøge, siges at være de dødes passage til Tartaros og videre ned til Hades. Det er igennem tiden blevet en meget populær aktivitet at vandre op ad floden igennem det krystalklare vand i den lune sommervarme. Floden er omgivet af høje klippesider og små piblende bjergkilder, som er den rene terapi. For nogle vil sten og strøm være en udfordring, men samtidig også give blod på tanden til at fortsætte og drive med strømmen tilbage. Floden byder også på andre aktiviteter såsom en tur på hesteryg eller en paddel-tur igennem floden. Denne udflugt er oplagt til alle naturelskere.

Paxos & Antipaxos

Onsdag

Paxos og Antipaxos er to græske perler, som ligger i det Ioniske Hav. Vi sejler fra Sivota til disse fantastiske øer, hvor vi gør et lille stop ved havnen Lakka, der er den nordlige havn på Paxos. Her vil der være tid til at tage billeder af den smukke by og det krystalklare blå hav. Ved Voutoumi-stranden kaster vi anker og her vil der være mulighed for at bade i det fantastiske vand, hvor man kan snorkle, dykke eller bade. Har man selv dykkerudstyr, kan man se en masse forskellige fisk og klippeformationer under vandet, hvilket varmt kan anbefales. Efter en forfriskende tur i det idylliske vand, sejler vi videre til Gaios, der er hovedbyen på Paxos. Her ligger båden til og der vil være mulighed for at købe frokost på egen hånd, udforske den hyggelige havneby eller gøre et kup i en af de små hyggelige butikker, inden vi tager den smukke tur tilbage til Sivota.

Korfu

Torsdag

Som mange andre steder i Grækenland, er Korfus oprindelige navn tæt forbundet med mytologiske fortællinger, hvor det siges at Poseidon navngav øen efter en kvinde som en romantisk gestus. Et græsk ordsprog siger, ”enten bliver du forelsket i Korfu eller på Korfu” – dette ses på øens unikke præg fra venezianerne, som herskede på Korfu i mere end 400 år. Halvguden Achilleus var med i krigen om Troja, og kejserinde Elizabeth var meget betaget af ham. Elizabeth valgte derfor at bygge Achillion Paladset til ære for ham, hvor vi her har mulighed for at opleve hendes helt særlige tankegang. Vi tager videre til den smukke lille ø Kanoni, der var det første sted romerne bosatte sig, da de kom til Korfu. Korfu by er præget af mange små, charmerende gader, hvor hyggelige butikker og tavernaer ligger side om side og man rigtigt mærker den lokale stemning. Der vil være tid på egen hånd til at nyde denne særlige by, hvor man blandt andet kan besøge byens gamle fæstning, den hellige kirke Agios Spiridon, undersøge butikkerne eller nyde nogle af de lækre, lokale specialiteter.

Bådleje

Det Græske Caribien med det karakteristiske azurblå hav, opleves bedst fra søsiden. I Sivota har du en hel unik mulighed for, at leje en lille motorbåd og komme rundt til de mange charmerende små bugter og strande, som området gemmer på. En dag på havet, hvor du kan finde din helt egen strand er en helt speciel oplevelse, som du endelig ikke må snyde dig selv for. Tilmelding til udflugterne skal ske til Århus Charters rejseledere eller via Århus Charters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Tilmeldingen er bindende, og det er ikke muligt at få refunderet det betalte beløb, medmindre en lægeerklæring kan fremvises. Visse oplevelser som indgår i vores udflugter kan være afholdt i samarbejde med eksterne arrangører, hvorfor engelsktalende rejseledere kan forekomme. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter kan være fysisk krævende. Specielle hensyn ved udflugterne vil fremgå af udflugtsbeskrivelsen. På billetten fremgår opsamlingstidspunkt for udflugten, som skal overholdes. Er du ikke tilstede, forbeholder vi os retten til, at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Mød gerne op i god tid før afgang. Udflugterne kan betales i euro eller med kreditkort. NB! Ved betaling med kort, må der påregnes et gebyr på kr. 25,- pr. transaktion. 

Prøv lykken
VIND EN REJSE FOR 2
og andre flotte dagspræmier
Deltag her
;
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker