Gratis parkering

OPLEV SIVOTA MED ÅRHUS CHARTER

Nedenstående er et udvalg af mulige udflugter i Sivota. Udflugtsprogram og indhold kan ændre sig i løbet af sæsonen. Kig i informationsmappen på hotellet, det udleverede velkomstmateriale ved ankomst eller spørg din rejseleder for opdaterede informationer om afgange, tider, priser og betingelser. Alle udflugter er mod betaling med mindre andet er angivet, og nogle udflugter kan være på egen hånd uden dansk rejseleder. Alle udflugter er betinget af vejrmæssige forhold og tilslutning.

Umiddelbart efter ankomsten afholder vores rejseledere et velkomstmøde, hvor de giver vores gæster mange gode praktiske oplysninger og fortæller om de aktiviteter som arrangeres i ugens løb.

Autentiske Sivota med velkomstmiddag

Sivota er en ældre landsby, som efterhånden er begyndt at åbne mere op for turismen. Byen har dog stadig bevaret den autentiske græske stemning. Turen går rundt i landsbyens labyrintgader, hvor vi ser de forskellige barer, tavernaer samt byens kirke, Ekklisioa. Stemningen i landsbyen er gammel traditionel græsk og man møder ofte de lokale mænd på barerne med en ouzo i hånden. Vi runder gåturen af ved Petros og Vivi, der sammen har én af vores yndlingsrestauranter, der er beliggende direkte ved den lokale havnepromenade. Denne aften vil være præget af traditionelle specialiteter for enhver smag, hvor vi får muligheden for at lære hinanden bedre at kende, som aftenen skrider frem. Her venter dig en autentisk oplevelse, der er den perfekte indledning til din ferie i Sivota.

En lille søforklaring

Sivota har tidligere været besat af flere folkefærd, heriblandt tyrkerne, venezianerne og albanerne. Især tyrkerne har sat sit præg på området og bl.a. øen Mavro Ovos, bedre kendt som ”Black Mountain”, har fået sit navn fra den tyrkiske periode. Både tyrkerne og albanerne har endda ændret navnet på Sivota over en længere periode inden landsbyen fik sit oprindelige navn tilbage. Havet omkring Sivota er præget af det mest krystalklare vand i området, hvor du hurtigt vil opdage hvorfor det kaldes ”Det Græske Caribien”. På turen får vi en spektakulær udsigt til de mange smukke øer i det Ioniske øhav. Undervejs vil vi komme forbi flere idylliske strande, heriblandt den eftertragtede strand Pisina, kaldet ”Den blå lagune”. På denne strand har du mulighed for, at stige af båden og tilbringe et par timer med gode muligheder for snorkling. Sejlturen tager cirka 1 time og stiger man af båden ved "Den blå lagune" kan man hoppe på em båd tilbage senere på dagen.

Solnedgang til søs

Den smukkeste solnedgang findes i Sivota, og den bedste måde at opleve himlens rødglødende farver, er fra søsiden. Vi sejler derfor ud fra havnen i Sivota og oplever ”Det Græske Caribien” i aftentimerne, mens bølgerne klukker mod båden. Her nyder vi byens lys, der kaster sig mod det blanke vand med bjergene i baggrunden. Aftenen vil stå i romantikkens tegn blandt de små naturskønne øer, mens solens lune farver kærtegner himlen, mens den stille daler ned bag horisonten. Der vil blive serveret vin og en lille snack på turen.

Parga by night

Ikke langt fra Sivota på Grækenlands vestkyst, ligger byen Parga. Omgivet af pinje- og oliventræer smyger de små huse sig op langs bjergsiden i en blød runding, alt imens byen summer af liv og hygge. Ved ankomst til Parga, går vi samlet langs havnepromenaden. Blandt de skæve gader ligger det lille autentiske olivenoliemuseum, Paragaea, som tager dig med tilbage i tiden. Her udvandt man før i tiden olivenolie med håndkraft og remedier, der stadig den dag i dag er bevaret. Du får herefter mulighed for at smage på de forskellige olivenolier, tapanader og olivendressinger - alt sammen produceret af selv samme familie. Vi tager gåturen op til den velbevarede borgruin, som vi finder på toppen af ​​en bakke med fantastisk udsigt over byen og det Ioniske øhav, hvor vi har rig mulighed for at tage det perfekte billede, og gå på opdagelse i den forhistoriske stortid. Borgen blev bygget i det 11. århundrede, og blev i sin tid brugt til at beskytte byen mod pirater og tyrkere fra både fastlandet og havet. Efter et historisk indblik, er der tid på egen hånd til at udforske Pargas autentiske omgivelser, med mange små hyggelige gader, butikker og især de græske tavernaer, der serverer lokale specialiteter, man kan nyde inden turen går tilbage til lille Sivota.

Det lukkede land - Albanien

Albanien var længe et lukket land. Fra anden verdenskrig styrede kommunistdiktatoren Enver Hoxha landet med hård hånd frem til sin død i 1985. I perioden der fulgte indtil 1986, befandt landet sig i en selvvalgt isolation. Befolkningen blev holdt i stramme tøjler; således var både religion, privat bilkørsel og turistrejser til udlandet forbudt, men den stalinistiske planøkonomi formåede ikke at ændre landets status som Europas fattigste stat. Dette resulterede i stor hungersnød. Diktaturen faldt i 1992, og grundet deres fattigdom valgte Grækenland at åbne deres grænse til Albanien for at hjælpe de fattige. Dette endte ud i, at omkring 2 millioner flygtede over grænsen. På vores tur til Albanien besøger vi den anerkendte nationalpark Butrint, der tidligere har været en del af verdens arvliste fra 1997 til 2005. Men mange af de antikke objekter blev stjålet og den dag i dag er parken en del af UNESCOS liste. Butrint nationalpark er en tidligere landsby, der har levn fra de tre stormagter, som har været over landet. Dette kan man specielt se på byggestilen af de mange ruiner, som vi går en tur blandt. Igennem de seneste par år, er landet begyndt at satse mere på turismen, hvilket man kan se i den nærliggende by Sarandé, som vi tager en gåtur igennem og turen afsluttes med tid på egen hånd i denne hyggelige by.

Meteora

Meteoras første munke ankom tilbage i 1400-tallet, hvor de etablerede et helt klosterfællesskab på toppen af kæmpe klippesøjler. De gjorde det ikke, fordi det var let, men fordi det var svært – næsten umuligt. Munkene lykkedes med denne store præstation gennem deres stærke tro. En tur til Meteora byder på den unikke oplevelse af naturens storhed, i forbindelse med historie, arkitektur og menneskets evige ønske om at forbinde sig med det guddommelige. Fra de tidlige kristne tider blev Meteoras lodrette klipper betragtet som det perfekte sted at opnå absolut isolation, for at opdage fred og harmoni. Meteora, der er på UNESCOs verdensarvsliste, er et inspirerende og sensationelt område af overvældende klippeformationer, men man må også være parat til at forvente, at denne tur er meget mere end blot at besøge et udsøgt landskab – det er en pilgrimsrejse til et helligt sted for alle kristne rundt omkring i verden. Efterfølgende tager vi ned i byen Kalambaka, hvor man kan smage de lokale specialiteter og nyde klippesøjlerne fra en anden vinkel. På vejen tilbage til Sivota stopper vi i Metsovo, der minder om en vaskeægte alpeby. Her vil der være mulighed for at smage på byens hvidvine og oste, som de er særdeles kendt for.

Korfu

Som mange andre steder i Grækenland, er Korfus oprindelige navn tæt forbundet med mytologiske fortællinger, hvor det siges at Poseidon navngav øen efter en kvinde som en romantisk gestus. Et græsk ordsprog siger, ”enten bliver du forelsket i Korfu eller på Korfu” – dette ses på øens unikke præg fra venezianerne, som herskede på Korfu i mere end 400 år. Halvguden Achilleus var med i krigen om Troja, og kejserinde Elizabeth var meget betaget af ham. Elizabeth valgte derfor at bygge Achillion Paladset til ære for ham, hvor vi her har mulighed for at opleve hendes helt særlige tankegang. Vi tager videre til den smukke lille ø Kanoni, der var det første sted romerne bosatte sig, da de kom til Korfu. Korfu by er præget af mange små, charmerende gader, hvor hyggelige butikker og tavernaer ligger side om side og man rigtigt mærker den lokale stemning. Der vil være tid på egen hånd til at nyde denne særlige by, hvor man blandt andet kan besøge byens gamle fæstning, den hellige kirke Agios Spiridon, undersøge butikkerne eller nyde nogle af de lækre, lokale specialiteter.

Bådleje

Det Græske Caribien med det karakteristiske azurblå hav, opleves bedst fra søsiden. I Sivota har du en hel unik mulighed for, at leje en lille motorbåd og komme rundt til de mange charmerende små bugter og strande, som området gemmer på. En dag på havet, hvor du kan finde din helt egen strand er en helt speciel oplevelse, som du endelig ikke må snyde dig selv for. Tilmelding direkte til Århus Charter senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Vær opmærksom på, at visse udflugter kan have begrænsede pladser, så sørg for at bestille plads i god tid. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring af udflugter ved udefrakommende faktorer såsom vejret eller ved for få tilmeldte. Nogle af disse oplevelser er i samarbejde med eksterne arrangører – så engelske rejseledere kan forekomme. Se billet for nøjagtigt afgangstidspunkt og medbring denne på udflugten.

Udflugterne kan betales i euro eller med kreditkort. NB! Ved betaling med kort, må der påregnes et gebyr på 2€ pr. person.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
DELTAG I KONKURRENCEN
om et rejsegavekort på kr. 5.000,-
Vinderen trækkes én gang årligt
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker