Gratis parkering

OPLEV ITHACA MED ÅRHUS CHARTER

Nedenstående er et udvalg af mulige udflugter på Ithaca. Udflugtsprogram, indhold og priser kan ændre sig i løbet af sæsonen. Kig i informationsmappen på hotellet, det udleverede velkomstmateriale ved ankomst eller spørg din guide for opdaterede informationer om afgange, tider, priser og betingelser. Alle udflugter er mod betaling med mindre andet er angivet, og nogle udflugter kan være på egen hånd uden dansk rejseleder. Alle udflugter er betinget af vejrmæssige forhold og tilslutning.

Umiddelbart efter ankomsten holder vi et velkomstmøde, hvor Århus Charters guider giver nogle praktiske oplysninger og fortæller om de aktiviteter, som arrangeres i ugens løb.

Byvandring

Kunne I tænke jer at se Vathi by, finde alle de gode steder, og høre alle de gode historier? Så tag med os på byvandring! På denne tur vil vi vandre gennem Vathi by og se alt fra mindesteder, kirker, vigtige statuer, butikker og meget meget mere. Alt dette vil foregå søndag kl. 11, hvor vi mødes ved ankeret, der ligger ud til havnen. 

Velkomstmiddag

Søndag aften inviterer vi jer indenfor på en af byens bedste restauranter, Sirines. Her vil I blive præsenteret for nogle af grækernes foretrukne retter, moussaka til forret, souvlaki til hovedret og baklavá til dessert, så bliver det simpelthen ikke mere græsk! Vi håber, at I vil komme og nyde denne aften med os, og samtidig få en forsmag på det græske køkkens lækkerier. Festlighederne vil starte kl. 19:00. Vi mødes alle ved ankeret og går sammen hen til restauranten.

Lokalguidet vandretur

Tag med en dygtig lokalguide på en spændende og oplysende vandretur i den græske natur. Vi går fra Vathi torv til den antikke hovedstad på Ithaca. Med små stop undervejs, vil guiden berige os med fortællinger om Ithacas historie, øens flora samt spændende anekdoter om ruinerne vi passerer. Ved ankomst til Perachori gør vi stop på en dejlig café med postkortværdi panoramaudsigt ud over Vathi. Turen er inkl. kaffe og vand på caféen, dog anbefaler vi, at I medbringer vand til vandreturen undervejs.  

Ithaca på én dag

Er I historieinteresserede eller vil I bare gerne opleve hele Ithaca, så gå ikke glip af turen ’Ithaca på én dag’. På denne tur kører vi sammen i bus fra Vathi til den nordlige del af øen. Vi starter med et stop ved klostret Katharon, hvor et besøg i klokketårnet vil blive muligt, herfra er der den flotteste udsigt over den sydlige del af Ithaca. Vi kører videre forbi monolitterne, og til Anogi, hvor vi stopper ved Jomfru Maria kirken, som er den kirke i Grækenland med de bedst bevarede freskomalerier. Herfra kører vi til Odysseus’ fødeby Stavros, hvor vi besøger Odysseus park og spiser vores frokost på en lokal taverna. Når frokosten er spist, drager vi videre mod Frikes med et kort stop ved Dodonis Café. 

Sejltur til Atokos

Tag med på en betagende sejltur rundt om Ithaca. Sejlturen går til Kioni, Ithacas smukkeste by og videre til paradisstranden på Atokos, som er Ithacas ubeboede naboø. Her tænder vi op og griller græsk souvlaki med tilbehør som frokost, og I får mulighed for at tage en dukkert i det klare hav. Som en afslutning på fornøjelsen tager vi til Gidaki strand, hvor her er mulighed for at bade og nyde den dejlige sol. Tilmelding direkte til Århus Charter senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Vær opmærksom på at, visse udflugter kan have begrænsede pladser, så sørg for at bestille plads i god tid. Alderen for børn er til og med 12 år. Børn under 2 år er gratis. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring af udflugter ved udefrakommende faktorer såsom vejret eller ved for få tilmeldte. Nogle af disse oplevelser er i samarbejde med eksterne arrangører – så engelske rejseledere kan forekomme. Se billet for nøjagtigt afgangstidspunkt og medbring denne på udflugten.

Udflugterne kan betales i euro eller med kreditkort. NB! Ved betaling med kort, må der påregnes et gebyr på 2€ pr. person.