Gratis parkering

Rejser til Mallorca

Mallorca er uden tvivl et af de mest elskede rejsemål med et utal af skønne ferieoplevelser 

Ved ankomsten til Mallorca er man som gæst ikke i tvivl om øens alsidighed og skønhed. Man mødes alle steder af fantastisk natur, der med sine bjerge, imponerende udsigter, frodighed og skønne børnevenlige sandstrande overskygger ethvert andet rejsemål. Mallorca er indbegrebet af smukke byer, lige fra pittoreske landsbyer, stadig med et oprindeligt præg, hyggelige kystbyer, mange med egen marina, og ikke mindst hovedbyen Palma, der med sin autentiske mallorcinske stemning, smukke arkitektur og den overdådige katedral på havnefronten af byen, imponerer enhver besøgende. Palma er en by man absolut ikke må undgå at besøge i ferien – både i dagtimerne, hvor hyggelige butikker, caféer, smuk arkitektur og byens dejlige stemning fascinerer, og når solen går ned, ligger byen badet i smuk belysning og skøn aftenstemning med dufte fra byens gode restauranter og hyggelige caféer indbyder til endnu en stemningsfyldt oplevelse.

Den historisk interesserede vil overalt på øen finde mange vidnesbyrd om øens tidligere beboere, da Mallorca er et skatkammer af skøn kultur, spændende historie, fantastisk gastronomi og skønne strande. Øen byder på så meget alsidighed, at det er svært at vælge hvor man skal begynde eller ende. Det er ikke underligt at Mallorca i flere århundreder har været ferie- og rekreationssted for billedkunstnere, forfattere, musikere, fyrster, kongelige, adelige og det bedre borgerskab fra Nordeuropa. Besøg Mallorca med Århus Charter - og bliv forblændet af øens smukke strande, kultur og skønhed.


Palma Nova


Palma Nova er en af Mallorcas mest populære feriebyer med mange flotte og indbydende sandstrande, lækkert rent badevand og en skøn strandpromenade med palmer, og her findes mange af byens restauranter, barer, caféer, butikker og forlystelser. Strandpromenaden indbyder også til dejlige gåture, da der er en smuk vandresti/promenade hele vejen til hovedbyen Palma. Promenaden bevæger sig visse steder helt ned til de smukke strande og samtidig ind i landet med velplejede blomsterfyldte områder.

Palma Nova er en moderne ferieby med alle tænkelige forlystelser. Man kan f.eks. spille minigolf i det imponerende Golf Fantasia, som er udsmykket med vandfald og svære forhindringer. Der findes et stort og imponerende vandland med store rutchebaner og alle tænkelig vandforlystelser. Man bør besøge de hyggelige fortovs- og strandcaféer og prøve nationalretten Paella, som er en velsmagende risret med alt godt fra havet, hvor en kold flaske spansk hvidvin passer glimrende til.  

Butiksudvalget i området er præget af souvenirbutikker, spillehaller, hyggelige restauranter og barer med udsigt udover havet. Palma Nova er for gæsten i alle aldre, men ønsker man et mere livligt natteliv findes dette i byen Magaluf, der har et utal af barer og diskoteker. Stranden i Magaluf henvender sig til det unge publikum med beachvolley, vandsportsaktiviteter og strandbarer med høj musik døgnet rundt i sommermånederne. Magaluf og Palma Nova er efterhånden vokset sammen, men hver af byerne har alligevel hvert deres særpræg og aktivitetsniveau, og Palma Nova er mere afslappet og byder på et mere eksklusivt forlystelsesudvalg.

Mallorca har et velfungerende bussystem, som giver gode muligheder for at komme rundt på øen. Busserne kører ofte mellem turistbyerne langs kysten og hovedbyen Palma. I Palma findes den store busstation, Plaza de Espana, hvorfra man kan komme rundt til alle hjørner af Mallorca. Ved busstationen findes banegården også, og herfra afgår der tog flere gange om dagen til Soller og videre med sporvogn til den smukke havneby Puerto de Soller. Turen afgår fra Palma i et gammelt og meget charmerende tog fra starten af 1900-tallet kaldet ”Appelsinekspressen”, og her vil man undervejs opleve smukke områder med oliventræer, mandeltræer og bjerge på Mallorcas smukke vestkyst – en herlig tur som kan anbefales.    


Værd at vide om rejsen til Mallorca


Ankomstlufthavn
Vi lander på Mallorca i Son Sant Juan lufthavnen ca. 10 km fra Palma centrum. Vores bustransfer til hotellerne i Palma Nova tager ca. 20 min.

ECOTAX
De Baleariske Øer, herunder Mallorca, har indført en miljøskat, ECOTAX, gældende fra 1. juli 2016. Skatten vil blive opkrævet for alle overnatninger på hotel og hotellejlighed, uanset hvornår en rejse måtte være købt. Skatten skal kompensere for det CO2-udslip, som turismen til øerne medfører, og indtægterne fra ECOTAX vil medgå til finansiering af en række miljøinitiativer på øerne. Skatten skal lovpligtigt betales af alle gæster fra 16 år og opefter direkte på det hotel eller hotellejlighed, hvor man er indkvarteret. Beløbet ligger på mellem € 1 - 2 pr. person pr. dag alt afhængigt af hotellets kategorisering (antal stjerner), og der lægges 10% moms oven i dagstaksten.

Møntenhed
I Spanien anvendes euro. 1 € er ca. 7,50 dkr.

Kreditkort
De gængse kreditkort er almindeligt anvendelige på både hoteller og i de fleste større forretninger. Udflugter kan betales med euro og kreditkort.

Tidsforskel
Der er ingen tidsforskel mellem Mallorca og Danmark.

Elektricitet
Alle steder bruges 220 volt.

Sproget
De officielle sprog er spansk (castiliansk), men de fleste mallorcinere taler til daglig den lokale catalanske dialekt, der kan være svær at forstå selv for spanskkyndige. De fleste yngre taler engelsk og/eller fransk.

Gratis internetHavudsigtMorgenmad

Omirikon m/morgenmad

Omirikon er et skønt hotel beliggende få meter fra havet med fantastisk udsigt. Hotellet er familiedrevet og er det perfekte sted for en ferie i dejlige omgivelser.
Gratis internetHavudsigtMorgenmad

Captain Yiannis m/morgenmad

Captain Yiannis har en skøn beliggenhed, og er bygget op omkring den lille Agios Yiannis kirke, der ligger smukt placeret på hotellets område. Stedet drives og ejes af en sød græsk familie.
Gratis internetHavudsigtMorgenmad

Mentor m/morgenmad

Mentor er beliggende få meter fra havet centralt i hyggelige Vathi. Her bor man enten med direkte eller skrå havudsigt over den maleriske bugt og tæt ved byens faciliteter.
Gratis internetGratis cykel

Ithaca's Poem

Ithaca's Poem er velindrettede lejligheder der ligger tilbagetrukket i den maleriske havneby Vathi med smuk natur og de lokale grækere som nabo. Flotte moderne lejligheder
Havudsigt

Dioskouri

Dioskouri II er et hyggeligt lille græsk hotel med god beliggenhed 200 meter op ad en bakke med flot havudsigt fra alle værelser.

Flybillet Preveza t/r - UDEN hotel og transfer

Flyv med danskejede DAT til Preveza. Prisen inkluderer udelukkende flybilletten tur/retur. Flight only billetter udbydes dog kun som en del af en pakke med et tvunget tilkøb af f.eks. specifik sædevalg, mad på flyet og/eller bus transfer.
Gratis internetHavudsigt

Panorama

Panorama er beliggende med flot udsigt ud over havet og byen. Den hyggelige solterrasse med swimmingpool, liggestole og parasoller indbyder til ren afslapning.
HavudsigtMorgenmad

Lazareto Palace m/morgenmad

Lazareto Palace er et nyopført og særdeles attraktivt lejlighedshotel med bedste beliggenhed og en fantastisk udsigt over havet og den smukke bugt i Vathi.