Gratis parkering

Oplev Kreta med Århus Charter

 

SAMARIAKLØFTEN

Denne udflugt er til en af Kretas største seværdigheder og Europas længste kløft, nemlig Samaria kløften. Den er 16-17 km lang og er i de smukke omgivelser ved de hvide bjerge. På denne tur opleves hvad Kretas storslåede natur har at byde på og det ses på tætteste hold på turen gennem kløften. Det tager 5-7 timer alt efter hvilket tempo man bevæger sig i og hvor mange pauser man har brug for. Efter turen gennem kløften ender vi  i den lille autentiske by Agia Roumelli, hvor der er mulighed for at købe en velfortjent frokost eller bade og slappe af ved stranden.
Den eneste måde man kan komme fra Agia Roumelli er med båd, som vi skal med sidst på eftermiddagen. Her kan man nyde en dejlig sejltur på en lille times tid med udsigt til Kretas smukke sydkyst. Vi ender i byen Sougia, hvor buschaufføren holder klar til at køre os tilbage til hotellerne igen. Der vil være en rejseleder med på turen, som vil gå bagerst og sørge for at få alle gennem kløften. Turen er ikke for gangbesværede eller folk med skader i knæ, ankler mm., da det er en fysisk hård tur. 

NB! Gode sko er påkrævet!

DET LOKALE KRETA

Kreta byder på mange forskellige naturområder og små gemte skatte. På Det lokale Kreta, vil vi vise jer nogle af de steder, som vi mener er værd at skrive hjem om! Vi starter med at tage til Koumos, som er en lille fin stenlandsby, som er bygget igennem 15 år, og der kan opdages finurlige og sjove former alle steder. Efterfølgende kører vi til et af de mest betydningsfulde klostre på hele øen, Arkadi klostret. Så går turen videre til Rethimno, hvor man får nogle timer på egen hånd til at udforske byen og eventuel købe sig en dejlig frokost.

BÅDTUR

Denne udflugt er en hyggelig og sjov bådtur, hvor vi sejler ud fra havnen i Platanias og rundt om den fredede Agii Theodori-ø som ligger lige ud for Platanias.
På sejlturen vil der være mulighed for at snorkle og bade fra båden, samt se om man kan spotte de fredede Kri-Kri geder som lever på øen. Båden vil kaste anker 2 gange under turen, hvor et af stoppene giver mulighed for at set et gammelt flyvrag fra anden verdenskrig, som i dag huser mange små fisk. Turen vil også byde på en tur langs kysten ved Platanias og Agia Marina, så  begge byer kan opleves fra havet.

KNOSSOS

Hvis du vil se de velbevarede rester af det mægtige palads, lære om kretensernes historie, den minoiske kultur samt opleve Kretas hovedstad Heraklion, så er turen til Knossos et besøg værd. På turen bliver man guidet rundt på det gamle palads fra den minoiske tid ca. 1.700 f.Kr., og hører om levevisen i sin tid. Efter en historisk og mytologisk oplevelse går turen mod hovedstaden på Kreta, nemlig Heraklion. Her er der mulighed for at shoppe, få noget lækkert at spise og ellers bare nyde storbyen.

OBS: Turen er med engelsktalende guide

GRAMVOUSA

På turen der tager jer til Gramvousa, opleves lækre strande, historie og masser af klart badevand. Gramvousa er en lille ø - også kaldet piratøen. I gamle dage under uafhængighedskrigen i Grækenland, blev kretenserne tvunget til at leve som pirater ude på øen, hvor man stadig den dag i dag, kan se bygningsværker fra den tid. Udover øen Gramvousa sejler færgen også til Balos Lagunen, som er en af øens aller flotteste strande, grundet sit fine sand, rolige omgivelser og dejlige vand. Her er der mulighed for at ligge på stranden eller tage en svømmetur i det turkisblå vand.

OBS: Turen er med engelsktalende guide.

Tilmelding til udflugterne skal ske til Århus Charters rejseledere eller via Århus Charters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Tilmeldingen er bindende, og det er ikke muligt at få refunderet det betalte beløb, medmindre en lægeerklæring kan fremvises. Visse oplevelser som indgår i vores udflugter kan være afholdt i samarbejde med eksterne arrangører, hvorfor engelsktalende rejseledere kan forekomme. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter kan være fysisk krævende. Specielle hensyn ved udflugterne vil fremgå af udflugtsbeskrivelsen. På billetten fremgår opsamlingstidspunkt for udflugten, som skal overholdes. Er du ikke tilstede, forbeholder vi os retten til, at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Mød gerne op i god tid før afgang. Udflugterne kan betales i euro eller med kreditkort. NB! Ved betaling i appen må der påregnes et gebyr på kr. 25,- pr. transaktion, mens der ved betaling med kort påregnes et gebyr på € 0,50,- pr. person. 

Har dette vakt din interesse? Så klik her for at komme til oversigten af vores hoteller på Kreta.

;
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker