Luk besked

Aktuel information om coronavirus

Læs mere hér

Gratis parkering

Oplev Island med Århus Charter

Nedenstående er et vejledende udflugtsprogram. Endeligt program kan findes på rejsemålet i infomappen eller hos vores danske rejseledere.

Tur til den Gyldne Cirkel

Tag med på denne heldagstur på den berømte rute, Den Gyldne Cirkel, og se Islands smukke naturlandskaber med egne øjne. Du kommer ikke kun rundt på denne populære rute, men gør også et par spændende stop på vejen tilbage, så oplevelsen bliver endnu mere uforglemmelig. 

Når du er blevet hentet på dit foretrukne sted i Reykjavík, går turen først til den smukke Þingvellir Nationalpark. Det var her Islands parlament, Altinget, blev oprettet og nationalparken er i dag et UNESCO-verdensarvssted.

Du får mulighed for at udforske parken i dit eget tempo, lære mere om stedets kulturelle betydning for islændingene samt se Silfra-spalten: en smuk, vandfyldt kløft mellem den eurasiske og den nordamerikanske kontinentalplade.

Derefter kører du til Gullfoss, som er et af Islands mest populære vandfald og ligger på raftingfloden Hvítá. Hvítá får vand fra Islands næststørste gletsjer, Langjökull, og styrter ned i en gammel kløft, hvilket du kan glæde dig til at opleve.

Efter Gullfoss stopper du ved Geysir i Haukadalur-dalen. Her går gejseren Strokkur i udbrud med nogle minutters mellemrum og når højder på 15-20 meter. Dette giver dig gode muligheder for at tage et fantastisk billede. 

Inden du kommer tilbage til Reykjavík, gør du et sidste stop ved kratersøen Kerið. For omkring 3.000 år siden tømte en vulkankegle sig i et udbrud og kollapsede derefter ned i sit eget magmakammer. Da det senere blev fyldt med vand, opstod denne fantastiske kratersø. Du får mulighed for at gå langs kanten af krateret og se, hvordan Keriðs røde vægge står i kontrast til det azurblå vand.

Vejledende pris pr. person kr. 450,-

En afslappende badeoplevelse i Blue Lagoon

Én af de mest besøgte attrationer på Island er "Blue Lagoon", der med sit mineralfyldte vand med en temperatur på 35-39 grader, indbyder til en afslappende badeoplevelse. Blue Lagoon ligger på halvøen Reykjane og består af søer/damme med varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden.

Lagoonen får tilført vand fra et geotermisk kraftværk, som ikke kan pumpe lige så meget vand tilbage i undergrunden, som det pumper op. Det overskydende varme vand ender i nogle lavninger, som er blevet til det område, vi i dag kender som "Blue Lagoon".

Vandet har et højt indhold af kiseller og svovl. På grund af mineralindholdet opleves vandet i Blue Lagoon særdeles lindrende på mange psoriasis og gigtpatienter.

Dagstur til Sydkysten

Deltag i denne minibusudflugt til Sydislands mest ikoniske naturoplevelser. Se gletsjere, vandfald og en sort sandstrand på denne oplevelsesrige tur, der er skræddersyet til dem, der ønsker at opleve alt det bedste, det sydlige Island har at byde på.

Du vil opleve storslåede vandfald, hvide gletsjeriskapper, vulkaner, søpapegøjekolonier og charmerende islandske gårde på bølgende bakkeskråninger, alt sammen på denne 10-timers dagstur.

Bor du på hotel i Reykjavík, bliver du afhentet om morgenen og tager ud for at se den fantastiske sydkyst. For at give dig mulighed for at nyde stederne på afslappende vis, er denne tur forbeholdt små grupper.

Du gør hold ved to af det sydlige Islands mest imponerende vandfald, Skógafoss og Seljalandsfoss, hvor den førstnævnte er et af Islands mest kraftfulde vandfald, der opsøges af både lokale og turister.  

Seljalandsfoss er en malerisk kaskade, der er berømt for sin vandresti, som giver dig mulighed for at vandre om bag den om sommeren. Her vil du opleve et uovertruffet perspektiv, når du kigger ud gennem det susende vand til de omkringliggende landskaber med grønne marker og tårnhøje lavaklipper.

Efter at have besøgt de to vandgiganter i syd, kører du til Reynisfjara, en sort sandstrand nær den lille by Vík. Denne strand er berømt for sit livlige fugleliv og stemningsfulde naturlige omgivelser. Der kan du sandsynligvis se flokke af søpapegøjer på jagt efter føde omkring de pyramideformede basaltsøjler, der udgør Reynisfjaras klipper. 

Kig ud over havet nær kysten for at nyde udsigten over de spektakulært formede havklippesøjler kaldet Reynisdrangar.

Under kørslen til disse attraktioner, ser du både den mægtige Sólheimajökull-gletsjer og den berygtede Eyjafjallajökull-gletsjervulkan, hvis udbrud i 2010 satte den europæiske lufttrafik i stå i flere dage på grund af de enorme mængder aske, den udspyede i luften.

Vejledende pris pr. person kr. 650,-

Reykjavik bytur

Denne bytur tager dig til højdepunkterne i Islands hovedstad, Reykjavik, på blot tre timer. Vi besøger kirken Hallgrímskirkja; Restaurant Perlan med sit flotte udsigtspunkt; Reykjavik Rådhus; og forbi Höfði House, hvor Reagan og Gorbatjov mødtes i 1986 for at begynde processen mod afslutningen af den kolde krig.

Vi kører også gennem byens centrum, havneområdet, universitets området, forbi floden Elliðaár og gennem Laugardalur dalen.

Vejledende pris pr. person kr. 320,-

Tur til Snæfellsnes-halvøen

Undgå folkemængderne og tag med på en heldagstur i minibus for at udforske den majestætiske Snæfellsnes-halvø og se det mest science fiction-agtige område i landet: vulkanstrande, sorte kirker og det verdensberømte Kirkjufell-bjerg. 

Når du er blevet afhentet på dit foretrukne sted i Reykjavík, slutter du dig til vores køretur mod Islands majestætiske vestkyst. Her vil du selv opleve de smukke landskaber, som denne unikke del af Island har at byde på.

Vi stopper for at se nogle af de mest berømte seværdigheder og også nogle andre steder. Du kommer til det maleriske Kirkjufell-vandfald, der ligger lige ved siden af det ikoniske kegleformede Kirkjufell-bjerg og stranden Ytri-Tunga, hvor du får lejlighed til at se den sælkoloni, der holder til der.

Du besøger også den fantastiske sorte sandstrand i Djúpalónssandur. Der får du en chance for at teste din styrke på de fire gamle løftesten, der i århundreder blev brugt til at måle, om islandske drenge var stærke nok til at blive fiskere.

Du kommer desuden igennem det rolige fiskerleje Arnarstapi, hvor du kan beundre de charmerende små huse, der vender ud mod klipperne og havet. I nærheden ligger en anden charmerende landsby, Búðir, hvor du kan se en usædvanlig, charmerende og berømt kulsort kirke, der blev bygget i 1703, Búðakirkja – "The Black Church of Búðir" (Den sorte kirke i Búðir).

Vi stopper også for at se de dramatiske landskaber i Lóndrangar-basaltklipperne, inden vi kommer til den fortryllende Snæfellsjökull-gletsjer. Denne 7.000 år gamle stratovulkan med en top, der er dækket af en gletsjer, kan ses fra byen Reykjavík i en afstand af 120 km. Snæfellsjökull, der ligger på den vestligste del af halvøen, er stadig en af Islands mest ikoniske attraktioner, berømt for sin fængslende og mystiske atmosfære, der var kulisserne for Jules Vernes "Rejse til Jordens indre".

Vejledende pris pr. person kr. 950,-

Ridetur på islandske heste

Kom med på en fabelagtig tur rundt i det islandske landskab på ryggen af en islandsk hest. Denne tur er ideel til alle, der søger en personlig oplevelse i det islandske miljø, og den passer til alle ryttere, både begyndere og øvede.

Inden turen starter, bliver du matchet med en hest, der passer perfekt til dit færdighedsniveau. Og derefter skal du bare læne dig tilbage og nyde turen. Der er højst 20 deltagere i en gruppe på denne tur, hvilket skal sikre, at guiden kan holde øje med alle deltagere. Og du får en helt speciel ride oplevelse i oplandet.

Du bliver afhentet på dit hotel i Reykjavík – eller du kan køre selv – til det nærliggende ridecenter, hvor du får en afslappende tur i pasgang på velafmærkede ridestier.

De lavafelter, du rider igennem, blev skabt, da alt planteliv forsvandt under et vulkanudbrud, og de minder om en småstenet flodbred fyldt med store stenstykker. Mens du rider, kan du se efter forskellige former og figurer i klippeformationerne, hvilket er et hyggeligt tidsfordriv for lokale ryttere.

Plantelivet er ved at generobre nogle af lavafelterne, der bliver dækket af bløde tæpper af mos, stikkende småbuske eller fine lilla lupiner. Omgivelserne er lige så fantastiske som din hest.

Den islandske hest er en nationalskat. Disse langhårede heste, der er blevet vogtet strengt af det islandske folk, nedstammer fra de første bosætteres heste, der blev importeret fra Norge i det 9. århundrede.

Derefter blev der gjort forsøg på at avle dem med en europæisk bestand. Dette førte til en reduktion i de særlige hårdføre egenskaber, som gjorde den islandske hest så værdifuld i forbindelse med den barske livsstil i det historiske Island.

Derfor forbød det islandske parlament import af heste til Island ved udgangen af det 10. århundrede. I dag har den islandske hest været beskyttet i mere end 1.000 år.

Den islandske hest indgår også i mange sagn og sagaer. En hest ved navn Skalm blev nævnt i den berømte Landnámabók skrevet i 1100-tallet. Hestens ejer havde besluttet, at han ville slå sig ned på det sted, som hesten valgte. Og da hesten stoppede og lagde sig ned, vidste han, at han havde fundet det sted, hvor han skulle bosætte sig.

Vejledende pris pr. person kr. 750,-

Hvalsafari fra Reykjavik

Spring ombord på denne hvalsafari for at se det utrolige væld af vilde havdyr lige ved Reykjavíks bredder. Denne tur er et must for naturelskere og passer perfekt ind i et travlt ferieprogram. Du tager afsted direkte fra hovedstadens gamle havn og vender tilbage cirka tre timer senere.

Du ankommer til havnen i god tid før din afgang, enten ved selv at finde vej dertil eller gennem afhentning, som du kan anmode om under reservationen. Hvis du tager på denne tur om sommeren, har du et valg mellem to både alt efter dit behov for eventyr og sammensætningen af din gruppe.

Denne klassiske hvalsafari sejler året rundt og er en af de største hvalsafaribåde i Island. Der er et fantastisk uddannelsesmæssigt og interaktivt fokus ombord, hvor du kan lære mere om hvaler, og der er også en café.

Du kan forvente at tilbringe 3 til 3,5 time ude på havet med at kigge efter hvaler. Når du sejler ud, vil din guide udpege naturfænomenerne omkring hovedstaden. I klart vejr kan du se både Reykjanes-halvøen og Snæfellsnes-halvøen samt "hvalfjorden", der ellers hedder Hvalfjörður. 

Fire arter ses regelmæssigt på disse ture: marsvin, hvidnæsede delfiner, vågehvaler og pukkelhvaler. Andre arter, der observeres lejlighedsvist, er spækhuggere, grindehvaler og hajarten brugde. Foruden disse utrolige dyr kan du om sommeren forvente at se et væld af havfugle, især lunden, der også kaldes søpapegøje. Dine erfarne guider kan besvare alle dine spørgsmål, mens du er på udkig efter og nyder synet af disse majestætiske væsener. 

Hver tur giver helt forskellige oplevelser. Dyrenes adfærd skifter i løbet af dagen. Du vil måske opleve dem bryde bølgerne, kommunikere med hinanden, spise eller bare svømme rundt nær overfladen. Hvis du er så uheldig, at du ikke får set et havpattedyr, får du en ny chance for at tage på denne tur gratis, indtil du har set dyrene.

Du vender tilbage til Reykjavík efter tre timer på havet, forhåbentlig efter mange spændende observationer af nogle af Islands vidunderlige væsener på nært hold. Grundet længden af denne tur med praktisk afgangssted, vil der stadig være masser af muligheder for at få mest muligt ud af resten af dagen, enten på en anden tur eller i hovedstaden.

Gå endelig ikke glip af chancen for at se Islands storslåede hvaler, delfiner og marsvin. Sæt sejl ind i Faxaflói-bugten for at få oplevelsen.  

Vejledende pris pr. person kr. 750,-

Oplev indersiden af gletsjeren Langjökull

Se den magiske verden inde i en gletsjer på denne enestående tur. Grunden til, at denne tur i dag er en mulighed, er de relativt nye tunneller, som man har skåret ud i den mest stabile del af Europas næststørste gletsjer, Langjökull.

Her stiger du ind i en imponerende, terrængående, ottehjulstrukket monstertruck og kører op ad Langjökull-gletsjerens skråninger, der er et fantastisk område af is og sne.

Udsigten på denne køretur er storslået, så hav kameraet parat. Landskabet under dig er forbløffende, og gletsjerens endeløse overflade er så øde og smuk, at den ligner noget fra en anden verden.

Køreturen ender ved indgangen til istunnellerne. Her tager du dine klatrejern på og begiver dig indenfor i iskappens blå og hvide verden. I en time følger du med din erfarne guide, som fortæller dig alt om Islands gletsjere, hvordan de ændrer sig, og hvordan disse utrolige tunneller blev lavet.

Island er det eneste sted i verden, hvor man har bygget sådanne imponerende gange i isen med det formål at byde besøgende indenfor. Der dannes naturlige isgrotter i de nedre dele af andre gletsjere om vinteren, men disse er notorisk upålidelige pga. oversvømmelser og ofte for ustabile til, at man kan komme ind i dem. Istunnellen i Langjökull er derimod åben hele året rundt og tilgængelig i næsten al slags vejr, undtagen i voldsomt uvejr. 

Tunnellen er veloplyst hele vejen igennem, og bunden er relativt jævn, så denne tur kan uden problemer gennemføres af alle, der har det fint med at være til fods i en times tid. Uanset om man er ung eller gammel og i form eller ej, er Langjökulls istunnel en fantastisk oplevelse.

Når du har nydt den utrolige skønhed på dette sted, sætter du dig ind i køretøjet igen og kører tilbage til Reykjavik.

Vejledende pris pr. person kr. 2.250,-

 

Tilmelding til udflugterne skal ske til Århus Charters rejseledere eller via Århus Charters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Tilmeldingen er bindende, og det er ikke muligt at få refunderet det betalte beløb, medmindre en lægeerklæring kan fremvises. Visse oplevelser som indgår i vores udflugter kan være afholdt i samarbejde med eksterne arrangører, hvorfor engelsktalende rejseledere kan forekomme. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter kan være fysisk krævende. Specielle hensyn ved udflugterne vil fremgå af udflugtsbeskrivelsen. På billetten fremgår opsamlingstidspunkt for udflugten, som skal overholdes. Er du ikke tilstede, forbeholder vi os retten til, at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Mød gerne op i god tid før afgang. Udflugterne kan betales i euro eller med kreditkort. NB! Ved betaling i appen må der påregnes et gebyr på kr. 25,- pr. transaktion, mens der ved betaling med kort påregnes et gebyr på € 0,50,- pr. person. 

SOMMER 2021
BESTIL UDEN BEKYMRINGER
Fri annullering, gebyrfri ombooking og prisgaranti
Se mere hér
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker