Luk besked

Aktuel information om coronavirus

Læs mere hér

Gratis parkering

REJSER TIL ISLAND

Direkte afrejse fra Billund Lufthavn, hvor du får gratis parkering i lufthavnen ved bestilling senest 48 timer før afrejse.

OBS. Vi gør opmærksom på, at man som rejsende, inden ankomst til Island, skal udfylde en online registreringsformular (på engelsk) via dette link: https://visit.covid.is/ (denne kan også udfyldes ved ankomst i lufthavnen på Island, men vi anbefaler af tidsmæssige årsager, at dette gøres online inden afrejse. Formularen kan sendes online fra 3 dage før ankomst til Island).

Islands nuværende sundhedsfaglige retningslinjer gør endvidere, at man ved ankomst skal testes for corona-smitte ud fra et forsigtighedsprincip. Svaret på testen gives via sms eller app senest 24 timer den er foretaget, som oftest allerede inden lufthavnen forlades, eller ved ankomst til hotellet. Skulle testen vise sig at være positiv, vil man modtage information herom via telefon. Herefter skal man i obligatorisk 14-dages karantæne(uden ekstra indkvarteringsomkostning).   

Testen, som skal foretages på Island, koster på nuværende tidspunkt 11.000 Islandske Kroner (ca. 520,- DKK) pr. person. Børn født i 2005 eller senere, behøves ikke at blive testet. Du kan ved udfyldelse af ovenstående registreringsformular betale testen på forhånd, hvor prisen vil være 9.000 Islanske Kroner (ca. 425,- DKK) pr. person.

Endvidere gør vi opmærksom på, at der fra d. 15 juni 2020 er krav om at bære mundbind i alle internationale lufthavne samt ombord på flyet til Island. Det er eget ansvar at medbringe mundbind til hele rejsen, og myndighederne anbefaler at skifte mundbind hver 3-4 time. Mundbind kan købes ved Café Square i Billund Lufthavn mellem afgangs- og velkomstområdet.

OM ISLAND

På Island kan du bade i varme kilder og opleve imponerende gejsere, brusende vandfald og fascinerende naturlandskaber.

Det lille land tæt på polarcirklen kan dog meget mere end det. De storslående naturoplevelser kan med rette krydres med kulturelle og kulinariske oplevelser i øens hovedstad Reykjavik, der med sine 150.000 indbyggere er en lille storby med det bedste indenfor gastronomi, kultur, kunst, mode og shopping.

De mange lyse sommertimer på Island giver den eventyrlystne turist optimale muligheder for at udforske naturen, bestige vulkaner eller nyde øens rå natur på ryggen af en islandsk hest. Island kan imponere enhver, og oplevelserne vil ingen ende tage.

Island er beliggende i det nordlige Atlanterhav og er kendt for sin særprægede vilde natur med alt fra lava og golde landskaber til grønne dale, vandfald, nordlys og gejsere. Island er i dag et moderne samfund med en rig kultur og en dramatisk historie fra vikingetiden. Ifølge historien har Island været beboet siden ca. år 874, hvor den norske vikingehøvding Ingólfur Arnarson som den første bosatte sig permanent. Fra 1262 til 1944 var Island en del af Norge og derefter Danmark.

Island har et areal på ca. 103.000 km2, hvoraf næsten 80% er ubeboet. Knap halvdelen af de omkring 360.000 indbyggere er bosat i og omkring Reykjavik. Kystlinjen er 4.970 kilometer, og øen er på det bredeste sted ca. 500 km fra øst og vest. En køretur Island rundt på landevej er ca. 1.350 km lang.

Island er placeret i et område på Atlanterhavsryggen, hvor kontinentalpladerne flytter sig væk fra hinanden, op til 2 – 3 cm om året. Den underjordiske aktivitet, de varme kilder, det termiske landskab og aktive vulkaner præger omgivelserne.

Den blå lagune

Én af de mest besøgte attrationer på Island er "Blue Lagoon", der med sit mineralfyldte vand med en temperatur på 35-39 grader, indbyder til en afslappende badeoplevelse. Blue Lagoon ligger på halvøen Reykjane og består af søer/damme med varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden. Lagoonen får tilført vand fra et geotermisk kraftværk, som ikke kan pumpe lige så meget vand tilbage i undergrunden, som det pumper op. Det overskydende varme vand ender i nogle lavninger, som er blevet til det område, vi i dag kender som "Blue Lagoon". Vandet har et højt indhold af kisel-ler og svovl. På grund af mineralindholdet opleves vandet i Blue Lagoon særdeles lindrende på mange psoriasis og gigtpatienter.

Den islandske hest

Den islandske hest er efterkommer af de heste, vikingerne bragte med sig. De medbragte heste var forskellige i udseende og farver, og der er derfor en stor farvevariation i den islandske hesterace. Igennem tiderne har det barske klima formet hesten til en hårdfør race. Befolkningen har tidligere benyttet den islandske hest som transport-og arbejdsdyr. I dag bruges hestene hovedsagligt til konkurrence- og turridning, som er noget af det, den er kendt for rundt om i verden.

Vulkaner

Der findes 30 aktive vulkansystemer på Island. Den mest kendte vulkan er Hekla, en 1.491 m høj kegleformet vulkan, en såkaldt stratovulkan. På islandsk betyder Hekla hætte eller hat, og Heklas top er ofte indhyllet i et tykt lag skyer – deraf navnet. Hekla var sidst i udbrud i år 2000.

Hvaler

Man kan opleve mere end 20 hvalarter omkring Island. De mest almindelige er vågehvaler, pukkelhvaler og delfiner, men man kan også i perioder opleve spækhuggere, blåhvaler, kaskelothvaler og finhvaler. Flere steder på Island kan man komme på hvalsafari. Her kan specielt nævnes nordkysten og ikke mindst Husavik, som kaldes hval-hovedstaden i Island.


Gratis internetHavudsigtMorgenmad

São Tiago m/morgenmad

Quinta Bela São Tiago er oprindeligt en charmerende herskabsvilla opført i 1834, højt beliggende i Funchals gamle kvarter.

Flybillet Funchal - Madeira t/r - UDEN hotel og transfer

Flyv med danskejede DAT til Madeira. Prisen inkluderer udelukkende flybilletten tur/retur. Flight only billetter udbydes dog kun som en del af en pakke med et tvunget tilkøb af f.eks. specifik sædevalg, mad på flyet og/eller bus transfer.
FamilievenligGratis internetMorgenmad

Residence Porto Mare m/morgenmad

Flot og moderne lejlighedshotel beliggende direkte ved promenaden i Lido-området. Residence Porto Mare har mange faciliteter, som frit kan benyttes.
Gratis internetHavudsigtMorgenmad

Porto Santa Maria m/morgenmad

Populært og flot lejlighedshotel med den perfekte beliggenhed ved havnefronten i det gamle Funchal. Sælges kun til personer over 16 år.
Gratis internetMorgenmad

Orquidea m/Morgenmad

Dejligt byhotel beliggende i en lille sidegade i centrum af Funchal med restauranter, caféer og butikker lige uden for døren.
Gratis internet

Avenue Park

Dejligt lejlighedshotel med meget central beliggenhed lige over for kasinoet, tæt på Funchals hyggelige centrum.
Gratis internetMorgenmad

Chafariz m/morgenmad

Det lille hyggelige pensionat Chafariz ligger i en lille sidegade tæt ved katedralen med byens mange seværdigheder og forlystelser lige om hjørnet.
FamilievenligGratis internetHavudsigtMorgenmad

Four Views Monumental m/morgenmad

Four Views Monumental er et populært hotel, som vores gæster vender tilbage til år efter år. Hotellet har en fin beliggenhed i hjertet af Lido-området,
Gratis internetHavudsigtMorgenmad

Four Views Baia m/morgenmad

Four Views Baia er et godt hotel med en fantastisk beliggenhed og med udsigt over den smukke Funchalbugt.
Morgenmad

Queimada de Baixo m/morgenmad

De Baixo ligger i centrum af Funchal i en lille gågade hvor man finder mange små hyggelige restauranter, caféer og butikker.
FamilievenligGratis internet

Terrace Mar

Terrace Mar er et hyggelig lejlighedshotel beliggende i det livlige Lido-område tæt på havet og de mange gode restauranter
All InklusiveFamilievenligGratis internet

Girassol m/ All Inclusive

Girassol er et skønt hotel beliggende få minutters gang fra Lido-området og havet. Hotellet har en smuk have med eksotiske træer og blomster.

Flybillet Funchal - Madeira t/r

Flyv med SAS til Madeira. Prisen inkluderer udelukkende flybilletten tur/retur. Flight only billetter udbydes dog kun som en del af en pakke med et tvunget tilkøb af f.eks. mad på flyet og/eller bus transfer.
Gratis internetMorgenmad

Baia Azul m/morgenmad

Baía Azul er et smagfuldt og moderne indrettet hotel beliggende i nærheden af Funchals Lido-område på klipperne ud til det smukke Atlanterhav.
Gratis internetLuksushotelMorgenmad

Savoy Palace m/ morgenmad

Få en uforglemmelig oplevelse på Madeiras helt nye og mest prestigefyldte femstjernede luksushotel som åbner i sommeren 2019.
SOMMER 2021
BESTIL UDEN BEKYMRINGER
Fri annullering, gebyrfri ombooking og prisgaranti
Se mere hér
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker