Gratis parkering

Oplev Cypern med Århus Charter

Pafos byvandring

Tag med på denne hyggelige introduktion til Pafos og mærk fortidens vingesus i byen, der danner rammen om jeres ferie. Vi mødes og starter turen fra busstationen ved havnen. Herfra går turen ind igennem nedre bydels små gader, hvor vi undervejs vil stifte bekendtskab med mange af de historiske seværdigheder; bl.a. kirken, Agia Kyriaki, hvor den danske konge Erik Ejegod menes at ligge begravet. Endvidere ser vi kirken, Den Tilhyllede Madonna, som mirakuløst overlevede arabernes mange angreb fra søsiden og Agia Solomoni katakomberen med det berømte kludetræ.

Velkomstmiddag - Cypriotisk aften

Traditionen tro mødes vi rejseledere og gæster til en hyggelig aften på den lokale taverna, Demokritos. Her stiftes der bekendtskab med den cypriotiske nationalret ”meze”, som består af op til 20 forskellige små retter. Sammen med dette serveres der vand og vin ad libitum. I løbet af aftenen vil der blive spillet klassisk, cypriotisk musik, som vi sammen kan nyde til maden.

Det autentiske Cypern

Cypern er kendt for sin gæstfrihed, og vi ønsker denne dag at vise jer den lokale og autentiske del af øen. Vi starter turen med at se øens anden største dæmning, hvor vi fortæller om de lokale udfordringer. Efterfølgende passerer vi Afrodites fødested som er et af Cyperns ”must-see”. På vejen på mod den storslåede og kontrastfyldte natur mod Troodos bjergene, holder vi et stop ved en lille kirke fra det 14 århundrede, som kun de lokale besøger. Derefter kører vi videre mod en mindre lille lokal landsby hvor vi besøger en johannesbrøds-fabrikog det tilhørende museum, der er gået i arv gennem 3 generationer. Her smager vi nogle af deres hjemmeproducerede ting. Vores frokost nydes på en lokal familieejet taverna i byen Platres, inden vi kører mod Troodos og smager på den lokale vin, samt andre cypriotiske specialiteter. Til sidst går vi en slentre tur i Troodos smukke bjerge. Vi går i 1800 meters højde, i fladt terræn så de fleste kan være med. I kan se frem til en tur alle kan være med på, hvor vi kommer helt tæt på naturen og den lokale kultur.

Heldagstur inkl. frokost. Hjemme ca. kl. 17.00. 

Jeepsafari - i takt med naturen

Tag med på en eventyrlig ekspedition, hvor vi får mulighed for at opleve den fredede Akamas-halvø på en helt unik måde. Turen køres ad grusveje og stier, hvor kun jeepen kan komme rundt. Vi betragter de smukke klippeformationer, vilde blomster og det turkisblå hav. Vi stopper ved stranden Lara-Bay, der er tilholds- og ynglested for de berømte Caretta Caretta-skildpadder. Der bliver ophold undervejs, hvor de entusiastiske chauffører samt jeres rejseleder fortæller om de specielle historiske, biologiske og geologiske forhold i området. Frokosten indtages på en lokal taverna i den lille havneby, Latchi. Endeligt går turen forbi den forladte, tidligere tyrkiske landsby, Androlikou.

Heldagstur inkl. frokost. Hjemme ca. kl. 17.00. 

Bådtur

Tag med på en pragtfuld sejltur på det turkisblå hav! Vi kører først nordpå ad de gamle landeveje, hvor vi passerer det flotte landskab med små charmerende landsbyer. Fra den lille havneby, Latchi, begynder vores sejltur med båden, The Mediterranean One, og vi gør holdt ved Den Blå Lagune, efter ca. en times sejlads, hvor vi kan sole os, tage en dukkert i det klare, salte hav. Dernæst sejler tilbage til Latchi, og efter ca. 3 timer på det smukke hav, nyder vi en skøn frokost på en lokal taverna beliggende ved havnen. På turen tilbage gør vi holdt ved Afrodites Bad, den berømte grotte, hvor gudinden for kærlighed og skønhed mødtes med sine unge, smukke elskere.

Heldagstur inkl. frokost. Hjemme ca. kl. 16.45. 

OBS! Vi gør opmærksom på, at der på både busture og jeepsafari skal bæres mundbind, når man befinder sig på bussen og i jeepen. Overholdes dette ikke, udløser det, grundet cypriotisk lovgivning, en bøde på 300€.

På Cypern også rig mulighed for at vandre, cykle og udforske den smukke ø. Vore rejseledere er gerne behjælpelige med diverse turforslag, hvis I ønsker at opleve Cypern på egen hånd.

Tilmelding til udflugterne skal ske til Århus Charters rejseledere eller via Århus Charters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Tilmeldingen er bindende, og det er ikke muligt at få refunderet det betalte beløb, medmindre en lægeerklæring kan fremvises. Visse oplevelser som indgår i vores udflugter kan være afholdt i samarbejde med eksterne arrangører, hvorfor engelsktalende rejseledere kan forekomme. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter kan være fysisk krævende. Specielle hensyn ved udflugterne vil fremgå af udflugtsbeskrivelsen. På billetten fremgår opsamlingstidspunkt for udflugten, som skal overholdes. Er du ikke tilstede, forbeholder vi os retten til, at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Mød gerne op i god tid før afgang. Udflugterne kan betales i euro eller med kreditkort. NB! Ved betaling med kort, må der påregnes et gebyr på kr. 25,- pr. transaktion. 

Lyder disse udflugter som noget for dig? Så læs mere om Cypern her

;
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker