Gratis parkering

BAGAGEREGLER

Danish Air Transport
Det er tilladt at medbringe 20 kg bagage samt 5 kg håndbagage. 
Håndbagagen må ikke være større end 54x45x25 cm hos Danish Air Transport.
Børn under 2 år må medbringe 5 kg håndbagage. 
Barnevogn eller klapvogn transporteres gratis som bagage. Vi anbefaler at pakke disse i beskyttende emballage. Skade på disse erstattes kun af forsikringsselskaber, såfremt bagagen har været pakket i en taske fra Airshells. Som gæst ved Århus Charter får du 5% rabat når du lejer en Airshell - læs mere her.

Bagageregler generelt
Alle skarpe/spidse genstande skal pakkes i kufferten, der skal i lastrummet.
Ifølge gældende EU-regler er der restriktioner for, hvad man må medbringe i håndbagagen. Det er kun tilladt at medbringe væske og væskelignende substanser i "mini-beholdere", der hver maksimalt må rumme 100 mililiter. Der må gerne medbringes mere end én "mini-beholder", men så skal disse pakkes ned i en gennemsigtig, genlukkelig plastikpose, der højest må rumme én liter. Der må kun medbringes én plastikpose pr. rejsende.

Forsinket, bortkommen, eller beskadiget bagage
Såfremt det mod forventning skulle ske, at bagagen beskadiges, forsinkes, eller bortkommer, skal der i ankomsthallen laves en skadesanmeldese (PIR-rapport). Denne skal laves, inden lufthavnen forlades for at sikre retten til evt. senere erstatning. På rejsemålet er Århus Charters guider behjælpelige med skadesanmeldelsen, mens du i de danske lufthavne skal rette henvendelse til lufthavnspersonalet. I Aarhus Lufthavn skal du kontakte informationskontoret, i Aalborg Lufthavn havnekontoret og i Billund Lufthavn Ankomstservice i ankomsthallen.
Skadesanmeldelsen (PIR-rapporten) kan enten sendes til flyselskabet eller til dit forsikringsselskab, såfremt du har tegnet en rejseforsikring. Flyselskabets erstatning er begrænset, en rejseforsikring kan derfor ofte være fordelagtig og medføre erstatning allerede på rejsemålet.

Medicin
Medbringer du medicin på rejsen, kan myndighederne i det land, du rejser til, kræve at du viser dokumentation herfor. For visse typer medicin kræves et såkaldt pillepas. Læs mere om reglerne for at medbringe medicin på rejsen på Udenrigsministeriets hjemmeside. Sørg så vidt muligt altid for at placere dit livsvigtige medicin i håndbagage, så det altid er tilgængeligt, og ikke skulle forsvinde med en bortkommen kuffert. 

Glemt bagage
Har du glemt noget på ferien kan du kontakte os og få hjælp. Læs mere på vores side glemte sager

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
DELTAG I KONKURRENCEN
om et rejsegavekort på kr. 5.000,-
Vinderen trækkes én gang årligt
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker