Luk besked

Aktuel information om coronavirus

Læs mere hér

Gratis parkering

Information om din rejse

Vi opdaterer løbende denne side med ny information.

Opdateret d. 30-03-2020 kl. 14.03

Kære trofaste gæster,

Først og fremmest er vi utroligt glade og taknemmelige for jeres venlige og bekymrende tanker for os i disse dage. Dernæst er vi kede af, at vi ikke kommer til at se hinanden til hyggelige feriesnakke over en kop kaffe i et stykke tid. Grundet myndighedernes anbefaling om at holde afstand til hinanden samt Udenrigsministeriets ændrede rejsevejledning holder vi lukket på vores rejsecafé på Marselisborg Lystbådehavn i Aarhus i den kommende tid. Vi informerer jer så snart rejsecafeén igen åbner for fysisk besøg, og vi glæder os til I kan kigge forbi.

Indtil da, kan I som altid også få fat i os indenfor vores normale åbningstider på telefon nr. 86202900, via vores chatfunktion på hjemmesiden, via besked på Facebook eller via mail på info@aarhuscharter.dk - I er altid velkomne til at kontakte os, men vi henstiller til, at vi i øjeblikket oplever enorm travlhed på vores telefoner. Pas på hinanden til vi kan ses igen. Mvh Århus Charter 

 

Aktuelt om rejser fra Danmark

Vi er løbende i dialog med Udenrigsministeriet og Sundhedsstyrelsen ift. udviklingen af coronavirussen. Som ansvarligt rejsebureau retter vi os altid efter Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger.

Udenrigsministeriet fraråder nu ikke-nødvendige rejser til ALLE vores rejsemål

Rejsevejledningen gælder fra d. 13-03-2020 og betyder at bestilte rejser 1 måned frem til og med d. 13-04-2020 desværre ikke vil blive gennemført.

Vi appellerer til, at I afventer os, da vi kommer til at kontakte alle berørte gæster med information i kronologisk rækkefølge. Du har følgende muligheder:
- at flytte din rejse til et andet rejsemål senere på året eller til næste vinter
- at få det indbetalte beløb for rejsen tilbagebetalt

Refundering af annulleret rejse pga. Covid-19

Er din ferie blevet annulleret pga. corona, da Udenrigsministeriet har frarådet rejser til dit pågældende rejsemål, vil du få hele dit indbetalte beløb refunderet. Folketinget har fremlagt en økonomisk hjælpepakke for rejsebranchen. Hjælpepakken styrker Rejsegarantifondens dækninger, så de nu også omfatter annullerede pakkerejser som følge af Udenrigsministeriets skærpede rejsevejledninger i perioden 13/3 til 13/4 2020. Med hjælpepakken stiller vi og Rejsegarantifonden sikkerhed for, at du som gæst kan få alle pengene retur for din annullerede rejse eller bestille en ny rejse til samme værdi.

Vi afventer i øjeblikket de præcise retningslinjer for, hvordan refusionen skal administreres, da den formelle godkendelse af lovforslaget endnu ikke har fundet sted.

Derfor beder vi dig om forståelse og tålmodig en tid endnu. Vi kan forsikre dig om, at du vil få dine penge retur – på nuværende tidspunkt kan vi bare ikke sætte en præcis dato for dette.

Du vil naturligvis høre fra os, så snart vi kender alle detaljerne i den økonomiske hjælpepakke.

På forhånd tusind tak for forståelsen.

Hjemrejse til Danmark

Alle Århus Charter gæster og rejseledere er hjemme i Danmark. Vi har derfor ingen gæster på vores rejsemål.

Har du bestilt sommerrejse?

Vi har i den nuværende situation fuld forståelse for, hvis du har gjort dig tanker om, eller måske er bekymret for, din kommende rejse med os. Kort og godt: Du skal ikke være bekymret. Vi kan ikke spå om fremtiden, men har en forhåbning og tro på, at situationen normaliseres - især med forår- og sommervejr undervejs, hvor influenza-relaterede virusser og symptomer normalt aftager. Med regeringens løbende tiltag håber vi endvidere, at situationen kommer under kontrol inden for kort fremtid. 

Som ansvarligt rejsebureau retter vi os altid efter Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger. Vi følger situationen nøje, og er løbende i dialog med relevante instanser samt samarbejdspartnere på vores forskellige rejsemål. Den nuværende rejsevejledning er gældende til og med d. 13 april 2020, og skulle Udenrigsministeriet på tidspunktet for din rejse fraråde alle, eller alle ikke-nødvendige, rejser til dit rejsemål vil du blive direkte kontaktet af os og få det indbetalte beløb for rejsen tilbagebetalt eller tilbudt at ændre din rejse til et andet rejsetidspunkt. Du kan derfor med ro i maven indbetale dit resterende beløb på rejsen.

Skulle du have spørgsmål til din ferie er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 8620 2900, via chat-funktionen på vores hjemmeside eller via mail på info@aarhuscharter.dk 

Går dit spørgsmål på afbestilling af din rejse, vil det være vores almindelige regler for ændring og/eller afbestilling, som er gældende (se pkt. 4.B). Læs mere her. Vi henstiller til, at vi i øjeblikket oplever stor travlhed på telefonen grundet den nuværende situation for rejser til og med d. 13. april, og håber derfor på din forståelse for eventuel ventetid ved henvendelse.

Information fra Gouda Rejseforsikring:

Har du købt afbestilling- og/eller rejseforsikring gennem Århus Charter, er du dækket af Gouda Rejseforsikring. Læs mere om hvorledes Gouda dækker i forbindelse med coronavirus hér.

Gode råd fra Sundhedsstyrelsen:

Vores højeste prioritet, både før, under og efter din rejse, er din sikkerhed og sundhed. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at du altid følger gældende retningslinjer og vejledninger fra det enkelte rejselands sundhedsmyndighed.

I Danmark anbefaler vi at du følger Sundhedsstyrelsens gode råd:

  • God håndhygiejne, primært håndvask, evt. hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre.
  • Host eller nys i dit ærme - ikke dine hænder
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen
  • Hvis du er ældre eller kronisk syg - hold afstand og bed andre tage hensyn

Hermed beskytter man både sig selv og andre mod smitte.

I nedenstående kan du finde relevant information om den aktuelle situation:

FAQ - SPØRGSMÅL OG SVAR

Hvor længe gælder Udenrigsministeriets rejsevejledninger?

Udenrigsministeriets rejsevejledninger blev opdateret d. 13. marts 2020, hvor de fraråder rejser til hele verden. Disse er gældene frem til d. 13. april 2020.

Min rejse er før d. 13. april 2020 - hvad betyder det for mig?

Er din rejse før d. 13. april 2020, er du berørt af Udenrigsministeriets rejsevejledninger, som lige nu fraråder rejser til hele verden.

I dette tilfælde vil du blive kontaktet af os. Vi vil som udgangspunkt forsøge at finde en anden rejse. Er dette ikke muligt, har du ret til at få dit indbetalte beløb refunderet.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger gælder frem til d. 13. april. For rejser herefter, gælder de almindelige regler for ændring og/eller afbestilling. (Se pkt. 4.B)

Min rejse er efter d. 13. april 2020 - hvad betyder det for mig?

Udenrigsministeriets rejsevejledninger gælder frem til d. 13. april. For rejser herefter, gælder de almindelige regler for ændring og/eller afbestilling. (Se pkt. 4.B)

Vi er løbende i dialog med Udenrigsministeriet og Sundhedsstyrelsen ift. udviklingen af corona-virussen. Som ansvarligt rejsebureau retter vi os altid efter Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger. Skulle disse blive ændret til frarådning af rejser til dit rejsemål, vil alle de berørte gæster blive kontaktet direkte. I dette tilfælde, vil vi som udgangspunkt forsøge at finde en anden rejse. Er dette ikke muligt, har du ret til at få dit indbetalte beløb refunderet.

Skal jeg indbetale restbeløbet på min ferie med afrejse efter d. 13. april?

Som ansvarligt rejsebureau retter vi os altid efter Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger. Vi følger situationen nøje, og er løbende i dialog med relevante instanser samt samarbejdspartnere på vores forskellige rejsemål. Den nuværende rejsevejledning er gældende til og med d. 13 april 2020, og skulle Udenrigsministeriet på tidspunktet for din rejse fraråde alle, eller alle ikke-nødvendige, rejser til dit rejsemål vil du blive direkte kontaktet af os og få det indbetalte beløb for rejsen tilbagebetalt eller tilbudt at ændre din rejse til et andet rejsetidspunkt. Du kan derfor med ro i maven indbetale dit resterende beløb på rejsen.

Hvilke regler er gældende ved ændringer og/eller afbestilling?

Vi er dagligt i dialog med Udenrigsministeriet og Sundhedsstyrelsen ift. udviklingen af corona-virussen. Som ansvarligt rejsebureau retter vi os altid efter Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger. Så længe det ikke frarådes at rejse til et bestemt rejsemål, gennemføres alle vores rejser som planlagt. Skulle der ske ændringer, vil du som gæst blive kontaktet direkte.

Det er selvfølgelig altid op til dig som gæst om du vil rejse. Så længe Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til dit rejsemål, gælder de almindelige regler for ændring og afbestilling af rejsen (se pkt. 4.B). Læs mere her.

Jeg er urolig og vil ikke rejse - kan jeg afbestille?

I disse tilfælde gælder vores almindelige regler for ændring og/eller afbestilling (se pkt. 4.B). Læs mere her.

Er du i risikogruppen, bør du kontakte din egen læge og dit forsikringselskab for at høre hvordan du er dækket.
Har du tegnet afbestillingsforsikring gennem os, skal lægeerklæring samt bookingnummer fremsendes til Århus Charter på info@aarhuscharter.dk

Hvordan er jeg bedst dækket inden afrejse?

Det er som altid vigtigt, at du er godt dækket ind med både indboforsikring samt rejseforsikring.

Gennem Århus Charter kan du tilkøbe en rejseforsikring fra Gouda, så du er dækket ind, hvis du skulle ende i den uheldige situation at blive syg eller blive sat i karantæne på ferien. Læs mere om hvordan Goudas rejseforsikring dækker her.

Har du tidligere tilkøbt rejseforsikring gennem os, er de samme vilkår selvfølgelig gældende.

Hvad sker der hvis Udenrigsministeriet fraråder indrejse til mit rejsemål?

Vi er løbende i dialog med Udenrigsministeriet og Sundhedsstyrelsen ift. udviklingen af corona-virussen. Som ansvarligt rejsebureau retter vi os altid efter Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger. Skulle disse blive ændret til frarådning af rejser til dit rejsemål, vil alle de berørte gæster blive kontaktet direkte.

Vi vil som udgangspunkt forsøge at finde en anden rejse. Er dette ikke muligt, har du ret til at få dit indbetalte beløb refunderet.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger gælder frem til d. 13. april. For rejser herefter, gælder de almindelige regler for ændring og/eller afbestilling.

Hvordan ved jeg, om min rejse er påvirket?

Vi vil kontakte dig direkte, hvis der skulle ske ændringer i din bestilte rejse. 

Hvad er mit eget ansvar som gæst?

Som rejsende er det altid vigtigt at du forbereder dig inden din kommende rejse ved at holde dig opdateret om dit rejsemål. Du skal også altid gennemlæse dine rejsepapirer og tjekke op på hvordan du er dækket gennem dit forsikringsselskab.

Du kan holde dig opdateret på dit rejsemål på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Har du købt rejseforsikring gennem os, er du dækket af Goudas rejseforsikring.

Hvordan er jeg stillet hvis jeg kommer i karantæne inden afrejse?

Er du nødsaget til at blive hjemme grundet karantæne og ikke har mulighed for at rejse, skal du tage kontakt til dit eget forsikringsselskab og høre hvordan du er dækket ind.

Hvis mit hotel bliver ramt af coronavirus, kan jeg så afbestille min rejse?

Skulle det ske, at det hotel du har bestilt er ramt af coronavirus, vil vi kontakte dig med henblik på at finde en løsning.

Hvordan ved jeg, om min rejse er påvirket?

Vi vil kontakte dig direkte, hvis der skulle ske ændringer i din bestilte rejse. 

Hvad gør jeg, hvis jeg kommer i karantæne på min ferie?

Bliver dit hotel sat i karantæne i løbet af ferien, dækker vi som rejsearrangør i den bestilte ferieperiode.

Er du i karantæne efter din planlagte hjemrejsedato, skal du forhøre hvordan du er dækket hos dit eget forsikringsselskab, da rejseforsikringernes dækning varierer fra selskab til selskab.

Har du købt rejseforsikring gennem os, er du dækket af Goudas rejseforsikring. Her får du dækket dine mistede feriedage mod fremvisning af dokumentation for karantæne.

Vi hjælper selvfølgelig også på rejsemålet.

Hvad sker der hvis jeg grundet karantæne skal blive længere tid på rejsemålet end først planlagt?

Bliver din almindelige hjemrejsedato overskrevet grundet karantæne, er det din egen rejseforsikring, der træder i kraft. Forhør dig derfor hos dit eget forsikringsselskab.

Skulle det ske, vil vi naturligvis gøre vores bedste for at stå til rådighed og hjælpe.

Har du købt rejseforsikring gennem os, er du dækket af Goudas rejseforsikring. Her får du dækket dine mistede feriedage mod fremvisning af dokumentation for karantæne.

Hvad sker der, hvis jeg bliver smittet med coronavirus under min ferie?

Bliver du smittet i løbet af din ferie, er det din egen rejseforsikring, der træder i kraft. Her vil dit forsikringsselskab og SOS koordinere med lokale myndigheder i forhold til karantæne samt hjemrejse.

Kontakt dit eget forsikringsselskab for at høre hvordan du er dækket.

Har du købt rejseforsikring gennem os, er du dækket af Goudas rejseforsikring. Her får du dækket dine mistede feriedage mod fremvisning af dokumentation for karantæne.

Vi hjælper selvfølgelig også på rejsemålet.

Kan jeg med ro i maven bestille en ferie?

Du kan med ro i maven bestille en ferie. Hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser til dit rejsemål, rejser vi naturligvis ikke. Vi vil som udgangspunkt forsøge at finde en anden rejse. Er dette ikke muligt, har du ret til at få dit indbetalte beløb refunderet.

Gælder forbuddet mod forsamlinger over 100 personer også for fly?

Rigspolitiet, Sundhedsstyrelsen og Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen har netop meldt ud, at flyvninger ikke er omfattet af begrænsningen på 100 personer. Flyvninger er heller ikke omfattet af reglerne for pladsrestriktioner i offentlige transportmidler.

På flyrejsen ventileres kabineluften ved hjælp af recirkulationsfans. Luft gennemstrømningen fra denne recirkulation går gennem et filter, som opfanger uønsket og smittefarligt materiale. Filtrene, som benyttes, er HEPA filtre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
DELTAG I KONKURRENCEN
om et rejsegavekort på kr. 5.000,-
Vinderen trækkes én gang årligt
Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier til at hjælpe med navigation og din evne til at give feedback, analysere din brug af vores produkter og tjenester, hjælpe med vores salgsfremmende og marketingmæssige indsats og levere indhold fra tredjepart. Om cookie-politikker