Gratis parkering

Rejser til Mallorca

Mallorca er uden tvivl et af de mest elskede rejsemål med et utal af skønne ferieoplevelser  

Ved ankomsten til Mallorca er man som gæst ikke i tvivl om øens alsidighed og skønhed. Man mødes alle steder af fantastisk natur, der med sine bjerge, imponerende udsigter, frodighed og skønne børnevenlige sandstrande overskygger ethvert andet rejsemål. Mallorca er indbegrebet af smukke byer, lige fra pittoreske landsbyer, stadig med et oprindeligt præg, hyggelige kystbyer, mange med egen marina, og ikke mindst hovedbyen Palma, der med sin autentiske mallorcinske stemning, smukke arkitektur og den overdådige katedral på havnefronten af byen, imponerer enhver besøgende. Palma er en by man absolut ikke må undgå at besøge i ferien – både i dagtimerne, hvor hyggelige butikker, caféer, smuk arkitektur og byens dejlige stemning fascinerer, og når solen går ned, ligger byen badet i smuk belysning og skøn aftenstemning med dufte fra byens gode restauranter og hyggelige caféer indbyder til endnu en stemningsfyldt oplevelse. Den historisk interesserede vil overalt på øen finde mange vidnesbyrd om øens tidligere beboere, da Mallorca er et skatkammer af skøn kultur, spændende historie, fantastisk gastronomi og skønne strande. Øen byder på så meget alsidighed, at det er svært at vælge hvor man skal begynde eller ende.

Det er ikke underligt at Mallorca i flere århundreder har været ferie- og rekreationssted for billedkunstnere, forfattere, musikere, fyrster, kongelige, adelige og det bedre borgerskab fra Nordeuropa. Besøg Mallorca med Århus Charter - og bliv forblændet af øens smukke strande, kultur og skønhed.

Can Picafort

Århus Charter har valgt den charmerende by Can Picafort i Alcudiabugten som base for deres hoteller på Mallorca. Can Picafort ligger på den nordøstlige side af øen, og er en by, hvor der hersker en afslappende atmosfære med en dejlig strandpromenade, flot lang hvid sandstrand og mange hyggelige restauranter, caféer, barer og butikker. Uanset hvilket hotel man vælger, og alle er af god standard, vil man opleve at bo tæt ved eller direkte på den fantastiske sandstrand og i gåafstand til alle byens faciliteter. De ca. 10.000 fastboende mallorcinere blander sig med turisterne og ses dagligt i bybilledet, hvilket er en af grundene til at Århus Charter netop har valgt denne hyggelige by. Spadserer du langs strandpromenaden, finder du den lokale marina i udkanten af byen og Can Picafort er uden tvivl det ideelle feriested for gæsten i alle aldre.

Alcudia

Alcudia består af to byer, den gamle Alcudia by og havnebyen Port d'Alcudia.
Alcudia by, som ligger lidt inde i landet, er er karakteriseret ved den imponerende bymur fra Middelalderen. Bag bymuren findes de skønneste små gader samt charmerende pladser med hyggelige lokale tapassteder, caféer og gode restauranter, steder hvor mallorcinerne også selv kommer.
Port d'Alcudia er centrum for fiskeri, handel og turisme. Her findes en stor marina og en strandpromenade med et stort udbud af restauranter, barer og caféer.
Derudover findes der for de naturinteresserede et rigt fugleliv i vådområdet S'Albufera lige vest for Alcudia.

Deià

Deià er en smuk lille kunstnerby, som ligger ved kysten i Tramuntana bjergene, på den nordvestlige side af Mallorca. Her er betagende udsigter over hav og bjerge, appelsinlunde, oliventræer og palmer i terrasser op ad bjergsiderne. Bygningerne er bygget i sten i den oprindelige stil og ser ud, som om de er groet frem af bjerget. Stemningen i Deià er afslappet og præget af de mange kunstnere fra hele verden, som har valgt at slå sig ned i de smukke og inspirerende omgivelser.
Deià er det rette udgangspunkt for både en ferie i ro og smukke omgivelser og for en aktiv ferie, hvor du kan gå på oplevelse i de smukke bjerge og landsbyer.

Værd at vide om rejsen til Mallorca

Ankomstlufthavn
Vi lander på Mallorca i Son Sant Juan lufthavnen ca. 10 km fra Palma centrum. Vores bustransfer til hotellerne i Can Picafort tager ca. 50 min.

ECOTAX
De Baleariske Øer, herunder Mallorca, indfører en ny miljøskat, ECOTAX, gældende fra 1. juli 2016.
Skatten vil blive opkrævet for alle overnatninger på hotel og hotellejlighed uanset hvornår en rejse måtte være købt. Skatten skal kompensere for det CO2-udslip, som turismen til øerne medfører, og indtægterne fra ECOTAX vil medgå til finansiering af en række miljøinitiativer på øerne.
Skatten skal lovpligtigt betales af alle gæster fra 16 år og opefter direkte på det hotel eller hotellejlighed, hvor man er indkvarteret. Beløbet ligger på mellem € 1 - 2 pr. person pr. dag alt afhængigt af hotellets kategorisering (antal stjerner), og der lægges 10% moms oven i dagstaksten.

Møntenhed
I Spanien anvendes euro. 1 € er ca. 7,50 dkr.

Kreditkort
De gængse kreditkort er almindeligt anvendelige på både hoteller og i de fleste større forretninger. Udflugter kan betales med euro og kreditkort.

Tidsforskel
Der er ingen tidsforskel mellem Mallorca og Danmark.

Elektricitet
Alle steder bruges 220 volt.

Sproget
De officielle sprog er spansk (castiliansk), men de fleste mallorcinere taler til daglig den lokale catalanske dialekt, der kan være svær at forstå selv for spanskkyndige. De fleste yngre taler engelsk og/eller fransk.Fly Rhodos t/r - Uden transfer

All InklusiveHavudsigt

Belair Beach m/All Inclusive

Hotel Belair Beach er et virkeligt hyggeligt hotel beliggende i feriebyen Ixia på den vestlige side af Rhodos. Hotellet har den perfekte beliggenhed.
Gratis internet

Malibu Studios

Hotel Malibu Studios er et nyrenoveret, hyggeligt lejlighedshotel, der har en fin og rolig beliggenhed med en kun kort gåafstand til stranden.
FamilievenligGratis internet

Continental

Continental Apartments er et renoveret lejlighedskompleks, beliggende centralt i Rhodos by – tæt på strand og alle forlystelser.
All Inklusive
pool

Hotel Solemar m/All Inclusive

Beliggende i Ialyssos. Hotellet består af en hovedbygning, samt flere bygninger som er placeret i haven ved solterrassen.
Gratis internet

Lyristis Studios

Beliggende i det populære Faliraki med blot ca. 10 min gang til skøn børnevenlig strand. Dejlig solterrasse med indbydende swimmingpool.
All Inklusive

Olympia Sun m/All Inclusive

Hyggeligt og populært hotel beliggende i det dejlige Faliraki med blot ca. 10 min gang til skøn børnevenlig strand og mange forlystelser.
All Inklusive

Anavadia m/All Inclusive

Anavadia er et hyggeligt hotel med skønne udenomsarealer. Der er dejlig solterrasse med swimmingpool og børnepool. Hotellet er beliggende i udkanten af feriebyen Kolymbia.
All InklusiveFamilievenlig

Golden Odyssey m/All Inclusive

Hotel Golden Odyssey, i ferieområdet Kolymbia, er et virkeligt hyggeligt All Inclusive hotel. Flotte omgivelser, med grønne områder
All Inklusive

Kalithea Sun&Sky m/All Inclusive

Kalithea Sun & Sky er et ældre men særdeles populært hotel. Hotellet er beliggende Kalithea, ikke egnet for gangbesværede.
Morgenmad

International Hotel m/morgenmad

International Hotel er beliggende særdeles centralt i Rhodos by, tæt på alle aktiviteter og stranden. Stedet er en gammel kending for danskere, og det har derfor et stort antal stamgæster.
Halv pensionHavudsigtMorgenmad
pool

Hotel Rhodos Beach m/morgenmad

otel Rhodos Beach er et charmerende og meget hyggeligt hotel, beliggende direkte på standvejen med suveræn udsigt til havet. Hotellet er ejet og drevet af den imødekommende Manousos familie, som står for personlighed og højt serviceniveau.

Fly Rhodos t/r - uden transfer

-
All Inklusive
pool

Virginia Hotel m/All Inclusive

Hotellet er beliggende i Koskinou bugten ved Kalithea med kort afstand til Rhodos by, som absolut er et besøg værd. Virginia består af 10 mindre blokke i to etager.
All InklusiveGratis internet

Villa Mare m/All Inclusive

Villa Mare er en sand græsk perle, godt beliggende i den hyggelige ferieby Kolymbia. Villa Mare er en del af en gammel klosterbolig.
All InklusiveFamilievenligHavudsigt

Oceanis Hotel m/All Inclusive

Beliggende i Ialyssos. Oceanis Hotel er et virkeligt lækkert hotel med dejlig beliggenhed til både stranden og forlystelser i området.
All InklusiveFamilievenligGratis internetHavudsigtLuksushotel
pool

Kresten Royal Villas & Spa m/ All Inclusive

Hotel Kresten Royal Hotel som ligger i Kalithea, er et 5-stjernet luksushotel med den bedste beliggenhed og en flot udsigt til det smukke hav.