Gratis parkering

Middelhavets solskinsø

Århus Charter har valgt det spændende Pafosområde til vore Cypern-gæster. Pafos er Cyperns gamle romerske hovedstad, og derfor findes her mange af øens historiske mindesmærker.

Byen ligger på en bjergskråning med udsigt ud over havet og over den nedre bydel med havnen. Pafos er med sin uspolerede charme det ideelle udgangspunkt for en ferie på Cypern

Afrodite, den græske gudinde for kærlighed, frugtbarhed og skønhed, er født på Cypern. Den skumfødte gudinde steg i land ved Petra tou Romiou, lidt sydøst for Pafos, og i nærheden heraf kan man den dag i dag se resterne af hendes tempel. Hendes tilnavn Kypris har da også givet øen sit navn. At hun valgte Cypern som fødeø er fuldt ud forståeligt.

Klimaet på Cypern er året rundt intet mindre end pragtfuldt, og øen er rig på muligheder: afslapning på stranden og i vandet, vandreture i Troodosbjergene eller på Akamas-halvøen, sport, oplevelse af den antikke græske kultur og af en imponerende natur med dyr, fugle, planter og blomster i massevis.

Alle steder på Cypern møder man en venlig og gæstfri befolkning.

Pafos er opdelt i to bydele: den øvre bydel "Pano Pafos" og nedre bydel "Kato Pafos". Der er hyppig busforbindelse mellem de to bydele, afstanden er ca. 2 km. Den øvre del af Pafos, "Pano Pafos", er en rigtig hyggelig, cypriotisk by med livligt folkeliv, de karakteristiske præster på spadseretur, små kaffebarer, marked og et spændende handelsliv med f.eks. religiøse butikker, hvor man kan købe alt inden for den græsk-ortodokse kirke - inklusive ikoner. Eller hvad med et jakkesæt hos en af de mange skræddere, eller nye briller - leveringstid et par dage. Heroppe ligger også flere spændende museer.

Nedre Pafos ,"Kato Pafos", er den gamle havneby bygget op omkring den gamle osmanniske borg. Her er der en dejlig havnepromenade med palmer, caféer, restauranter, diskoteker, natklubber og i det hele taget liv og atmosfære døgnet rundt. Så det er op til den enkelte at udsøge sig den form for liv, der passer bedst. Mulighederne er der i hvert fald.

Fra oldtiden findes udgravninger fra romersk tid, Dionysos' hus med fine mosaikker, det romerske teater og kongegravene fra ca. 300 f.v.t. Både i udkanten af Pafos og lidt længere væk findes mange dejlige, små og større strande.

Golfspillerne vil her på øen finde tre meget spændende 18-hullers baner med mange udfordringer.

Værd at vide

Ankomstlufthavn på Cypern
Afstanden fra Pafos International Airport til Pafos by er ca. 15 km.

Møntenhed
På Cypern anvendes euro. 1 € er ca. 7,50 dkr.

Kreditkort
De internationalt kendte kort kan anvendes på de fleste restauranter, i større forretninger og ved billeje. Der er hæveautomat hos flere banker. Udflugter kan betales i euro og danske kroner.

Tidsforskel
Der er 1 times tidsforskel mellem Cypern og Danmark, dvs. når klokken er 12 i Danmark, er den 13 på Cypern.

Elektricitet
Alle steder 220/240 volt. Men der skal i stikket bruges en "engelsk" adapter for at danske elartiklers stik passer. Adapteren kan enten medbringes hjemmefra ("rejseadapter") eller købes eller lejes på de fleste hoteller.

Sproget på Cypern
I den græsk-cypriotiske del af øen tales der en græsk dialekt. Men da øen er en tidligere engelsk koloni, er engelskkundskaberne de fleste steder rigtigt gode. Næsten al skiltning er således på både græsk og engelsk.

Trafik
Hvis man skal ud at opleve øen i lejet bil, skal man være indstillet på at køre i venstre side af vejen. Det gør man nemlig på Cypern. Vær specielt opmærksom i de mange rundkørsler. Men trafikkulturen er - i modsætning til andre sydeuropæiske lande - meget kultiveret, engelskorienteret! I øvrigt anbefaler vi at benytte de billige lokale busser.


Gratis internet

Shining Star

Shining Star er et skønt lejlighedshotel beliggende på en lille brostensbelagt vej i hjertet af Petra by og få hundrede meter fra dejlig strand
Gratis internet

Nikis Studios

Niki, der er opkaldt efter den gæstfri ejer, er et fint, lille lejlighedshotel med en fremragende beliggenhed langs strandvejen og promenaden i Petra.
Gratis internetHavudsigtMorgenmad

Panorama m/morgenmad

Panorama, der ejes af to græske brødre, ligger tæt på by og strand, men samtidig lidt tilbagetrukket på en grøn bjergskråning, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Stedet drives og ejes af to græske brødre, som sørger for højt serviceniveau og personlig betjening. Panorama har en stor og indbydende solterrasse med fin swimmingpool og separat børnepool.
Gratis internet

Villa Vicky

Villa Vicky er et skønt, lille lejlighedshotel beliggende i en smuk rosenhave med få meter til havet, stranden og Petra by.
Gratis internet

Virginia Studios

Virginia er et dejligt, familiedrevet lejlighedshotel med en rolig atmosfære og et skønt poolområde, hvor der er parasoller og liggestole til rådighed.
All InklusiveFamilievenligGratis internet

Sunrise m/All Inclusive

Sunrise Resort er et vidunderligt hotel, hvor der er en enestående udsigt over havet og det naturskønne område.

Chrisoula Studios

Chrisoula er et skønt, lille lejlighedshotel med en unik beliggenhed midt i byen og direkte foran den skønne Anaxos strand.

Fly Lesbos t/r - uden transfer

Gratis internet

Sunset

Sunset er beliggende i en smuk have og er et flot og smagfuldt hotel tæt på by og strand. Sunset er til dig, der ønsker at bo ekstra godt og hyggeligt.
FamilievenligGratis internetMulighed for mini all incl.

Christina´s Garden

Christina's Garden er et vidunderligt, familieejet lejlighedshotel med ideel beliggenhed midt i Anaxos og med kort gåafstand til stranden.
Gratis internet

Alma m/morgenmad

Alma er en rigtig perle beliggende på en skråning med en fantastisk udsigt over havet. Hotellet består af flere forskellige, charmerende huse, som er omgivet af en stor have.
Gratis internet

Anaxos Garden

Anaxos Garden er et dejligt, familiedrevet lejlighedshotel med et godt poolområde omgivet af palmer. Her eller i den tilhørende poolbar samles man.
Gratis internetMorgenmad

Molivos 1 m/morgenmad

Molivos 1 er et dejligt og hyggeligt hotel i traditionel rustik stil og med en uovertruffen beliggenhed direkte på stenstranden i Molivos. Udsigten fra terrassen er fremragende og man kan blot dase her eller på stranden foran hotellet.
Gratis internet

Molyvos Star

På Molivos Star bor du både tæt på bylivet i Molivos og naturen Molivos Star er en mindre villa beliggende i en skøn have i rolige omgivelser, hvorfra også stranden i Molivos nemt kan nåes.