Gratis parkering

Rejser til Cypern

Århus Charter har valgt det spændende Pafosområde til vore Cypern-gæster. Pafos er Cyperns gamle romerske hovedstad, og derfor findes her mange af øens historiske mindesmærker.

Byen ligger på en bjergskråning med udsigt ud over havet og over den nedre bydel med havnen. Pafos er med sin uspolerede charme det ideelle udgangspunkt for en ferie på Cypern

Afrodite, den græske gudinde for kærlighed, frugtbarhed og skønhed, er født på Cypern. Den skumfødte gudinde steg i land ved Petra tou Romiou, lidt sydøst for Pafos, og i nærheden heraf kan man den dag i dag se resterne af hendes tempel. Hendes tilnavn Kypris har da også givet øen sit navn. At hun valgte Cypern som fødeø er fuldt ud forståeligt.

Klimaet på Cypern er året rundt intet mindre end pragtfuldt, og øen er rig på muligheder: afslapning på stranden og i vandet, vandreture i Troodosbjergene eller på Akamas-halvøen, sport, oplevelse af den antikke græske kultur og af en imponerende natur med dyr, fugle, planter og blomster i massevis.

Alle steder på Cypern møder man en venlig og gæstfri befolkning.

Pafos er opdelt i to bydele: den øvre bydel "Pano Pafos" og nedre bydel "Kato Pafos". Der er hyppig busforbindelse mellem de to bydele, afstanden er ca. 2 km. Den øvre del af Pafos, "Pano Pafos", er en rigtig hyggelig, cypriotisk by med livligt folkeliv, de karakteristiske præster på spadseretur, små kaffebarer, marked og et spændende handelsliv med f.eks. religiøse butikker, hvor man kan købe alt inden for den græsk-ortodokse kirke - inklusive ikoner. Eller hvad med et jakkesæt hos en af de mange skræddere, eller nye briller - leveringstid et par dage. Heroppe ligger også flere spændende museer.

Nedre Pafos ,"Kato Pafos", er den gamle havneby bygget op omkring den gamle osmanniske borg. Her er der en dejlig havnepromenade med palmer, caféer, restauranter, diskoteker, natklubber og i det hele taget liv og atmosfære døgnet rundt. Så det er op til den enkelte at udsøge sig den form for liv, der passer bedst. Mulighederne er der i hvert fald.

Fra oldtiden findes udgravninger fra romersk tid, Dionysos' hus med fine mosaikker, det romerske teater og kongegravene fra ca. 300 f.v.t. Både i udkanten af Pafos og lidt længere væk findes mange dejlige, små og større strande.

Golfspillerne vil her på øen finde tre meget spændende 18-hullers baner med mange udfordringer.

Værd at vide om rejsen til Cypern

Ankomstlufthavn på Cypern
Afstanden fra Pafos International Airport til Pafos by er ca. 15 km.

Møntenhed
På Cypern anvendes euro. 1 € er ca. 7,50 dkr.

Kreditkort
De internationalt kendte kort kan anvendes på de fleste restauranter, i større forretninger og ved billeje. Der er hæveautomat hos flere banker. Udflugter kan betales med euro og kreditkort.

Tidsforskel
Der er 1 times tidsforskel mellem Cypern og Danmark, dvs. når klokken er 12 i Danmark, er den 13 på Cypern.

Elektricitet
Alle steder 220/240 volt. Men der skal i stikket bruges en "engelsk" adapter for at danske elartiklers stik passer. Adapteren kan enten medbringes hjemmefra ("rejseadapter") eller købes eller lejes på de fleste hoteller.

Sproget på Cypern
I den græsk-cypriotiske del af øen tales der en græsk dialekt. Men da øen er en tidligere engelsk koloni, er engelskkundskaberne de fleste steder rigtigt gode. Næsten al skiltning er således på både græsk og engelsk.

Trafik
Hvis man skal ud at opleve øen i lejet bil, skal man være indstillet på at køre i venstre side af vejen. Det gør man nemlig på Cypern. Vær specielt opmærksom i de mange rundkørsler. Men trafikkulturen er - i modsætning til andre sydeuropæiske lande - meget kultiveret, engelskorienteret! I øvrigt anbefaler vi at benytte de billige lokale busser.Fly Rhodos t/r - Uden transfer

All InklusiveHavudsigt

Belair Beach m/All Inclusive

Hotel Belair Beach er et virkeligt hyggeligt hotel beliggende i feriebyen Ixia på den vestlige side af Rhodos. Hotellet har den perfekte beliggenhed.
All Inklusive
pool

Hotel Solemar m/All Inclusive

Beliggende i Lalyssos. Hotellet består af en hovedbygning, samt flere bygninger som er placeret i haven ved solterrassen.
Gratis internet

Lyristis Studios

Beliggende i det populære Faliraki med blot ca. 10 min gang til skøn børnevenlig strand. Dejlig solterrasse med indbydende swimmingpool.
All Inklusive

Olympia Sun m/All Inclusive

Hyggeligt og populært hotel beliggende i det dejlige Faliraki med blot ca. 10 min gang til skøn børnevenlig strand og mange forlystelser.
All Inklusive

Anavadia m/All Inclusive

Anavadia er mindre 4 stjernet hotel, med 95 eksklusive værelser og tilbyder suveræne feriefaciliteter. Komplekset er ganske enkelt imponerende
All InklusiveFamilievenlig

Golden Odyssey m/All Inclusive

Hotel Golden Odyssey, i Kolymbia er et virkeligt hyggeligt All Inclusive hotel med dejlig rolig . Omgivelserne er i en klasse for sig.
All Inklusive

Kalithea Sun&Sky m/All Inclusive

Kalithea Sun & Sky er et ældre men særdeles populært hotel. Hotellet er beliggende Kalithea, ikke egnet for gangbesværede.
Morgenmad

International Hotel m/morgenmad

International Hotel er beliggende særdeles centralt i Rhodos by, tæt på alle aktiviteter og stranden. Stedet er en gammel kending for danskere, og det har derfor et stort antal stamgæster.
Halv pensionHavudsigtMorgenmad
pool

Hotel Rhodos Beach m/morgenmad

otel Rhodos Beach er et charmerende og meget hyggeligt hotel, beliggende direkte på standvejen med suveræn udsigt til havet. Hotellet er ejet og drevet af den imødekommende Manousos familie, som står for personlighed og højt serviceniveau.
All Inklusive
pool

Virginia Hotel m/All Inclusive

Hotellet er beliggende i Koskinou bugten ved Kalithea med kort afstand til Rhodos by, som absolut er et besøg værd. Virginia består af 10 mindre blokke i to etager.
All InklusiveGratis internet

Villa Mare m/All Inclusive

Villa Mare er en sand græsk perle, godt beliggende i den hyggelige ferieby Kolymbia. Villa Mare er en del af en gammel klosterbolig.
All InklusiveFamilievenligHavudsigt

Oceanis Hotel m/All Inclusive

Beliggende i Lalyssos. Oceanis Hotel er et virkeligt lækkert hotel med dejlig beliggenhed til både stranden og forlystelser i området.
All InklusiveFamilievenligGratis internetHavudsigtLuksushotel
pool

Kresten Royal Villas & Spa m/ All Inclusive

Hotel Kresten Royal Hotel som ligger i Kalithea, er et 5-stjernet luksushotel med den bedste beliggenhed og en flot udsigt til det smukke hav.