Gratis parkering

Rejser til Cypern

Solskinsøen Cypern er med sin mangfoldighed et ideelt feriemål for gæsten i alle aldre. Rejs med Århus Charter fra Aarhus Airport til Pafos hver lørdag fra maj til og med oktober.

Afrodite, den græske gudinde for kærlighed, er født på Cypern, hvor hun ifølge sagnet, blev født af havets skum og båret i land på en muslingeskal lidt sydøst for Pafos. Hendes tilnavn Kypris har givet øen sit navn. Klimaet på Cypern er året rundt pragtfuldt, og øen er rig på muligheder.

Århus Charter har valgt det spændende Pafosområde til vore Cypern-gæster. Pafos er Cyperns gamle romerske hovedstad, og derfor findes her mange af øens historiske mindesmærker. Nyd ferien med afslapning på stranden og i det azurblå hav, fx ved Coral Bay, Pafos-områdets bedste strand. Den aktive gæst kan tage på spektakulære vandreture i de frodige Troodosbjerge eller på den storslåede Akamas-halvø. Golfspillere vil i Pafos-området finde flere spændende 18-hullers baner.

Pafos er med sin uspolerede middelhavscharme det ideelle udgangspunkt for ferien. Den øvre bydel "Pano Pafos" har et livligt folkeliv med de karakteristiske præster på spadseretur, små kaffebarer, et lokalt frugt- og grøntmarked og fx religiøse butikker, hvor man kan købe smukke ikoner, eller hvad med et jakkesæt hos en lokal skrædder eller nye briller til rimelige penge? Leveringstiden er få dage. Hér ligger der også flere spændende museer. Den nedre bydel "Kato Pafos" er bygget op omkring den osmanniske borg og den dejlige promenade med palmer, caféer og restauranter med liv og en energisk atmosfære. Da Pafos er Cyperns gamle romerske hovedstad, findes der mange af øens historiske mindesmærker her, hvilket har medført en placering på UNESCOs Verdensarvsliste. Den danske konge Erik Ejegod ligger begravet i Pafos, ligesom apostlen Paulus, besøgte byen på sin første pilgrimsrejse. Besøg de flotte udgravninger, Dionysos' hus med fine mosaikker, det romerske teater og kongegravene fra ca. 300 f.Kr. Pafos er samtidig en moderne ferieby, hvor lokalbefolkningen lever side om side med besøgende, det giver en livlig og afslappende atmosfære, og Pafos er i 2017, ligesom Aarhus, udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad. Glæd dig til den cypriotiske mad og vin, der er af god kvalitet, maden er inspireret af det græske køkken påført et twist af specielle krydderier, og øen har en lang tradition for vinproduktion, og man finder et varieret udvalg i alle prisklasser.  

Cypern er en naturskøn ø med et varieret landskab, så tag rundt på øen og oplev de hyggelige landsbyer, hvor man alle steder møder en venlig og gæstfri lokalbefolkning. På Akamas-halvøen finder man naturskønne områder med flotte udsigter samt et rigt dyreliv, bl.a. findes der hér ynglesteder for både karette- og den grønne skildpadde.Midt på øen ligger hovedstaden Nicosia, byen er et yndet besøgsmål, og her kan man opleve den lokale folkestemning, drikke en cypriotisk kaffe, shoppe i en af byens forretninger eller besøge et af de mange museer. Besøg også øens største bjergmassiv, Troodosbjergene, der med hyggelige landsbyer, klostre og smuk natur vil efterlade dig med fantastiske indtryk. 

Klimaet på Cypern er året rundt intet mindre end pragtfuldt, og øen er rig på muligheder: afslapning på stranden og i vandet, vandreture i Troodosbjergene eller på Akamas-halvøen, sport, oplevelse af den antikke græske kultur og af en imponerende natur med dyr, fugle, planter og blomster i massevis.

Alle steder på Cypern møder man en venlig og gæstfri befolkning.

Værd at vide om rejsen til Cypern

Ankomstlufthavn på Cypern
Afstanden fra Pafos International Airport til Pafos by er ca. 15 km.

Møntenhed
På Cypern anvendes euro. 1 € er ca. 7,50 dkr.

Kreditkort
De internationalt kendte kort kan anvendes på de fleste restauranter, i større forretninger og ved billeje. Der er hæveautomat hos flere banker. Udflugter kan betales med euro og kreditkort.

Tidsforskel
Der er 1 times tidsforskel mellem Cypern og Danmark, dvs. når klokken er 12 i Danmark, er den 13 på Cypern.

Elektricitet
Alle steder 220/240 volt. Men der skal i stikket bruges en "engelsk" adapter for at danske elartiklers stik passer. Adapteren kan enten medbringes hjemmefra ("rejseadapter") eller købes eller lejes på de fleste hoteller.

Sproget på Cypern
I den græsk-cypriotiske del af øen tales der en græsk dialekt. Men da øen er en tidligere engelsk koloni, er engelskkundskaberne de fleste steder rigtigt gode. Næsten al skiltning er således på både græsk og engelsk.

Trafik
Hvis man skal ud at opleve øen i lejet bil, skal man være indstillet på at køre i venstre side af vejen. Det gør man nemlig på Cypern. Vær specielt opmærksom i de mange rundkørsler. Men trafikkulturen er - i modsætning til andre sydeuropæiske lande - meget kultiveret, engelskorienteret! I øvrigt anbefaler vi at benytte de billige lokale busser.

 Hvis du gerne vil billigt afsted, så tjek vores afbudsrejser cypern her. Fly Rhodos t/r - Uden transfer

All InklusiveHavudsigt

Belair Beach m/All Inclusive

Hotel Belair Beach er et virkeligt hyggeligt hotel beliggende i feriebyen Ixia på den vestlige side af Rhodos. Hotellet har den perfekte beliggenhed.
Gratis internet

Malibu Studios

Hotel Malibu Studios er et nyrenoveret, hyggeligt lejlighedshotel, der har en fin og rolig beliggenhed med en kun kort gåafstand til stranden.
FamilievenligGratis internet

Continental

Continental Apartments er et renoveret lejlighedskompleks, beliggende centralt i Rhodos by – tæt på strand og alle forlystelser.
All Inklusive
pool

Hotel Solemar m/All Inclusive

Beliggende i Ialyssos. Hotellet består af en hovedbygning, samt flere bygninger som er placeret i haven ved solterrassen.
Gratis internet

Lyristis Studios

Beliggende i det populære Faliraki med blot ca. 10 min gang til skøn børnevenlig strand. Dejlig solterrasse med indbydende swimmingpool.
All Inklusive

Olympia Sun m/All Inclusive

Hyggeligt og populært hotel beliggende i det dejlige Faliraki med blot ca. 10 min gang til skøn børnevenlig strand og mange forlystelser.
All Inklusive

Anavadia m/All Inclusive

Anavadia er et hyggeligt hotel med skønne udenomsarealer. Der er dejlig solterrasse med swimmingpool og børnepool. Hotellet er beliggende i udkanten af feriebyen Kolymbia.
All InklusiveFamilievenlig

Golden Odyssey m/All Inclusive

Hotel Golden Odyssey, i ferieområdet Kolymbia, er et virkeligt hyggeligt All Inclusive hotel. Flotte omgivelser, med grønne områder
All Inklusive

Kalithea Sun&Sky m/All Inclusive

Kalithea Sun & Sky er et ældre men særdeles populært hotel. Hotellet er beliggende Kalithea, ikke egnet for gangbesværede.
Morgenmad

International Hotel m/morgenmad

International Hotel er beliggende særdeles centralt i Rhodos by, tæt på alle aktiviteter og stranden. Stedet er en gammel kending for danskere, og det har derfor et stort antal stamgæster.
Halv pensionHavudsigtMorgenmad
pool

Hotel Rhodos Beach m/morgenmad

otel Rhodos Beach er et charmerende og meget hyggeligt hotel, beliggende direkte på standvejen med suveræn udsigt til havet. Hotellet er ejet og drevet af den imødekommende Manousos familie, som står for personlighed og højt serviceniveau.

Fly Rhodos t/r - uden transfer

-
FamilievenligMini all incl.

Matoula Beach m/Mini All Inclusive

Matoula Beach er et hyggeligt og børnevenligt familiehotel beliggende blot ca. 100 meter fra stranden i Ixia.
All Inklusive
pool

Virginia Hotel m/All Inclusive

Hotellet er beliggende i Koskinou bugten ved Kalithea med kort afstand til Rhodos by, som absolut er et besøg værd. Virginia består af 10 mindre blokke i to etager.
All InklusiveGratis internet

Villa Mare m/All Inclusive

Villa Mare er en sand græsk perle, godt beliggende i den hyggelige ferieby Kolymbia. Villa Mare er en del af en gammel klosterbolig.
All InklusiveFamilievenligHavudsigt

Oceanis Hotel m/All Inclusive

Beliggende i Ialyssos. Oceanis Hotel er et virkeligt lækkert hotel med dejlig beliggenhed til både stranden og forlystelser i området.
All InklusiveFamilievenligGratis internetHavudsigtLuksushotel
pool

Kresten Royal Villas & Spa m/ All Inclusive

Hotel Kresten Royal Hotel som ligger i Kalithea, er et 5-stjernet luksushotel med den bedste beliggenhed og en flot udsigt til det smukke hav.