Gratis parkering

Rejser til Cypern

Århus Charter har valgt det spændende Pafosområde til vore Cypern-gæster. Pafos er Cyperns gamle romerske hovedstad, og derfor findes her mange af øens historiske mindesmærker.

Byen ligger på en bjergskråning med udsigt ud over havet og over den nedre bydel med havnen. Pafos er med sin uspolerede charme det ideelle udgangspunkt for en ferie på Cypern

Afrodite, den græske gudinde for kærlighed, frugtbarhed og skønhed, er født på Cypern. Den skumfødte gudinde steg i land ved Petra tou Romiou, lidt sydøst for Pafos, og i nærheden heraf kan man den dag i dag se resterne af hendes tempel. Hendes tilnavn Kypris har da også givet øen sit navn. At hun valgte Cypern som fødeø er fuldt ud forståeligt.

Klimaet på Cypern er året rundt intet mindre end pragtfuldt, og øen er rig på muligheder: afslapning på stranden og i vandet, vandreture i Troodosbjergene eller på Akamas-halvøen, sport, oplevelse af den antikke græske kultur og af en imponerende natur med dyr, fugle, planter og blomster i massevis.

Alle steder på Cypern møder man en venlig og gæstfri befolkning.

Pafos er opdelt i to bydele: den øvre bydel "Pano Pafos" og nedre bydel "Kato Pafos". Der er hyppig busforbindelse mellem de to bydele, afstanden er ca. 2 km. Den øvre del af Pafos, "Pano Pafos", er en rigtig hyggelig, cypriotisk by med livligt folkeliv, de karakteristiske præster på spadseretur, små kaffebarer, marked og et spændende handelsliv med f.eks. religiøse butikker, hvor man kan købe alt inden for den græsk-ortodokse kirke - inklusive ikoner. Eller hvad med et jakkesæt hos en af de mange skræddere, eller nye briller - leveringstid et par dage. Heroppe ligger også flere spændende museer.

Nedre Pafos ,"Kato Pafos", er den gamle havneby bygget op omkring den gamle osmanniske borg. Her er der en dejlig havnepromenade med palmer, caféer, restauranter, diskoteker, natklubber og i det hele taget liv og atmosfære døgnet rundt. Så det er op til den enkelte at udsøge sig den form for liv, der passer bedst. Mulighederne er der i hvert fald.

Fra oldtiden findes udgravninger fra romersk tid, Dionysos' hus med fine mosaikker, det romerske teater og kongegravene fra ca. 300 f.v.t. Både i udkanten af Pafos og lidt længere væk findes mange dejlige, små og større strande.

Golfspillerne vil her på øen finde tre meget spændende 18-hullers baner med mange udfordringer.

Turist sæsonen på Cypern varer typisk fra April til Oktober.

Værd at vide om rejsen til Cypern

Ankomstlufthavn på Cypern
Afstanden fra Pafos International Airport til Pafos by er ca. 15 km.

Møntenhed
På Cypern anvendes euro. 1 € er ca. 7,50 dkr.

Kreditkort
De internationalt kendte kort kan anvendes på de fleste restauranter, i større forretninger og ved billeje. Der er hæveautomat hos flere banker. Udflugter kan betales med euro og kreditkort.

Tidsforskel
Der er 1 times tidsforskel mellem Cypern og Danmark, dvs. når klokken er 12 i Danmark, er den 13 på Cypern.

Elektricitet
Alle steder 220/240 volt. Men der skal i stikket bruges en "engelsk" adapter for at danske elartiklers stik passer. Adapteren kan enten medbringes hjemmefra ("rejseadapter") eller købes eller lejes på de fleste hoteller.

Sproget på Cypern
I den græsk-cypriotiske del af øen tales der en græsk dialekt. Men da øen er en tidligere engelsk koloni, er engelskkundskaberne de fleste steder rigtigt gode. Næsten al skiltning er således på både græsk og engelsk.

Trafik
Hvis man skal ud at opleve øen i lejet bil, skal man være indstillet på at køre i venstre side af vejen. Det gør man nemlig på Cypern. Vær specielt opmærksom i de mange rundkørsler. Men trafikkulturen er - i modsætning til andre sydeuropæiske lande - meget kultiveret, engelskorienteret! I øvrigt anbefaler vi at benytte de billige lokale busser.

 Hvis du gerne vil billigt afsted, så tjek vores afbudsrejser cypern her. 


FamilievenligGratis internetHavudsigtMini all incl.Mulighed for all incl.
luftfoto2

Panorama Hotel m/Mini All Inclusive

Panorama Hotel er et suverænt 4-stjernet luksushotel med en høj og fin beliggenhed, og derfor en enestående udsigt over det smukke hav.

1 uge kun fly + 2 uge Villa Platanias

FamilievenligGratis internetMorgenmad
Pool 1

Bella Pais Hotel m/morgenmad

Fint lejlighedskompleks beliggende centralt i Maleme cirka 5 km. vest for Platanias. Stedet byder på velplejede omgivelser med en solterrasse og swimmingpool.
All InklusiveGratis internetHavudsigt
pool

Hotel Galini Sea View m/All Inclusive

Hotel Galini Sea View er et dejligt hotel med den bedste beliggenhed og en flot udsigt til det smukke hav. Hotellet er bygget i en elegant og moderne stil.
FamilievenligMorgenmadMulighed for all incl.

Creta Palm m/morgenmad

Creta Palm er et af Århus Charters populære lejlighedshoteller, som vores gæster vender tilbage til år efter år. Hotellet er beliggende i et dejligt ferieområde
Gratis internetHalv pensionLuksushotelPå stranden

Minoa Palace m/halvpension

Minoa Palace er et pragtfuldt femstjernet hotel med en skøn beliggenhed tæt på stranden i Platanias. Hér er de optimale betingelser for en herlig ferie.

Corinna Mare

Corinna Mare er et dejligt hotel med en skøn beliggenhed i Kalamaki med kort gåafstand til flot sandstrand. En del af hotellet er blevet renoveret i 2014.

Akasti

Akasti er et hyggeligt lejlighedshotel i Kalamaki med et dejligt poolområde og på hotellets tagterrasse, kan man nyde en smuk udsigt ud over havet og til den nærliggende lille ø.

Nana

Hotel Nana er Århus Charters populære lejlighedshotel, hvor ejeren af samme navn selv står for den daglige drift af stedet og ligeledes selv bor her.
FamilievenligGratis internetHavudsigtPå stranden

Seafalios

Seafalios ligger direkte på sandstranden i Kalamaki, hvor der er mulighed for at slappe af ved stranden og i det skønne hav.
FamilievenligGratis internetHavudsigtPå stranden

Atlantis Beach

Atlantis Beach er et populært familiehotel beliggende direkte på stranden ved Kato Stalos.

Fly Kreta Chania t/r - uden transfer

FamilievenligGratis internet

Helios Bay

Helios Bay er et godt hotel og ideelt for dig, der gerne vil bo i rigtig pæne lejligheder. Hotellet har en dejlig solterrasse med swimmingpool, børnepool og poolbar.
All InklusiveGratis internet

Porto Platanias Village m/All Inclusive

Porto Platanias Village Resort (tidligere Jasmine Village) er et populært og eftertragtet lejlighedskompleks beliggende i hjertet af det super populære Platanias.
All InklusiveGratis internetHavudsigt

Villa Platanias m/All Inclusive

Århus Charter er stolte af at kunne præsentere et fantastisk feriekompleks, med suveræn beliggenhed direkte ved stranden og med kort gåafstand til centrum af Platanias.
Gratis internet
Pool

Lejligheder Marita Apts

Et populært lejlighedshotel, der ligger fantastisk godt direkte på stranden i Agia Marina.
FamilievenligGratis internetHavudsigtMulighed for mini all incl.
poolen

Lejligheder Primo Achilles Paradise

Hyggeligt og meget populært lejlighedshotel med faciliteter og forlystelser i gåafstand.